Ç
çakıltaşı_m
Ziyaretçi
- Konu Sahibi calemityjane
-
Benim bu konudaki fikrim hep sabit kaldı.Evet kadın çalışmalı,sosyal güvencesi mutlaka olmalı,ama bunun yanında bir anne çalışmalı mı derseniz ona cevabım da tam tersi olur.
Birşeyleri yoluna koymak lazım.İlk üç yıl çocuk anne ilişkisinin çok önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz.İlk üç yıl hatta bana kalsa ana okuluna başlayana kadar anne çocuğu ile olmalı mümkünse tabii.
Ama mecbur değilse çalışma hayatına çocuk olduktan sonra ara vermeli diye düşünüyorum.
Çalışan kadın olmak zor belki ama çalışan anne olmak daha da zor.....
Kadın hep birşeylerden feragat etmek zorunda bırakılıyor yazık ki!...............
evine hizmetçi tutacak kadar iyi maaş alıp da çalışanlara diyecek birşeyim yok ama hem çalışıp hem akşam eve gidip yemek yapıp, haftasonları temizlik, ütü bilmem ne yapıp bir de üzerine kocana, çocuğuna yetişmeye çalışıyorsan salaktan başka bişey değilsin, kimse kusura bakmasın.
eskiden erkek dışarda kadın evde çalışırdı, normal olan buydu. şimdi kadın hem evde hem dışarda çalışıyor adamlar da eve gelince yorgunum diyip seriyor kendini koltuğa. kullanıyorlar yani resmen kadınları, eskiden bi evlerini geçindirme zorunlulukları vardı artık onu da attılar üzerlerinden.
paraya ihtiyacım olmasa hobi kurslarına falan giderim ya da kendi işimi kurar, ara sıra uğrarım ama asla bir kurumda v.s çalışmam.
yapmayın kızlar....özellikle çalışan arkadaşlar hayır diyor gibi geldi...ailelerimiz onca yıl emek veriyor para döküyor..yeri geliyor okul yıllarında dirsek çürütüp kafa patlatıyoruz uykusuz kalıyoruz.bunlar sadece evde oturup çocuk bakmak için mi..çalışmak sadece para kazanmak değildir..sosyal statü belirtisidir...gelecek garantisidir...eskiden kadın otururdu...şimdi hayat zor .erkekler eskisi gibi adam gibi adam değil.maaşlı eş isteyen erkeklere kızamam açıkcası...çünkü bende bu yüzden çok çektim..annemde ayrıldığına çok pişman..belki şimdi çalışıyor olsaydı biz daha da rahat olabilirdik...o yüzden kızıyorum ona...kocam zengin olsa diyenler var...güvenemem açıkcası erkeklere bugün var yarın posta koyarlar...para kazanan olursanız başınız dik olur posta koyan siz olursunuz sesiniz yüksek çıkar..çalışan arkadaşların yerinde olmak isterdim..hele de türkiye gibi belirsizliğin olduğu yerde işinizin kıymetini bilin......ben eğitimimi en iyi şekilde tamamlamadan kendi geleceğimi kurmadan çocuk istemem şahsen..çünkü onun en iyi şartlarda yetişmesini istediğimden anne olarak elimi taşın altına atmalıyım...
Bencede kadın sürekli çalışmamalı çünkü çalışan kadınla çalışmayan asla bir olmaz çevremdede görüyorum çalışan bayanların hali çok zor. Üstelik bayanların kendi ayaklarım üstünde duruyorum lafı da tam bi kendini kandırmakdan başka bişey değil. Ha bi doktor olursun vs iyi bir mesleğin olur o ayrı ama onun dışında çalışıyosan resmen ev kirasına katkı oluyo yada ev geçimine. Bence kadın dediğin evinde eşiyle ve çocuğuyla ilgilenmeli. Çalışan bayan birde çocuk sahibiyse çocukda ilgisiz büyüyor ve sonuçlarıda kötü oluyor. Tabi günümüz kadınlarıda mecbur bırakıyor çalışmaya o ayrı. Ama mantıken de kadınların yeri evi olmalı.
Peki sevdem hanım, eşiniz olacak kişi sizi aldatırsa, döverse, ya da onuda bırakın bi gün bi kadına kapılıp giderse ki bir sürü örneği var okuyoruz o zaman ne yapacaksınız?
Bu kısmet meselesi sanki çalışınca garanti mi oluyor herşey madalya mı takıyolar. Katılmıyorum. Zaten çalışan bi bayan yani normal bi asgari ücret alıyorsa eşiylede ayrılmış olsa sanki o paramı kurtaracak insanı. Yani ben çalışmaya karşı değilim tabiki çalışmak da olucak ama çalışan bi bayanın eviyle ilgisi çalışmayan bi bayan gibi olmaz lafını savunuyorum ben. Yani zaten ülkemizin hali ortada görmüyor musunuz çalışanların halini.
bide benim eşim hep şöyle söylüyor...çalışsan aldığın maaş senin kuaför süs püs makyaj kıyafet parana anca yeter..yorulduğunla kalırsın diyor...bi yönden o da haklı..ben çalışmayı sadece bilgilerimi köreltmemek için isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?