- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi zerrinsakli
-
Öyle bir genelleme yok canım.Türk kadını 1-2 milyon insanla sınırlı değil.Benim is yerimde degil sadece geneli boyle dusunuyor turk kadinin...
Bu da çok yönlü bir yaklaşım aslında. Yani aslında dekolte olayı da göreceli ve kişiseldir ama yine de benim eşim hiç kıskanç biri değildir. yine de dekoltenin dozundan farkında olmadan şaşarsam uyarır. Bu da kıskandığı için değil bakışlardan rahatsız olduğu içindir. Ya da benim eşimin işinden dolayı küçük bir yerdeyiz ve eşimi çevreden çok tanıyanlar var. bu durumda X in eşinin dekoltesinin konu olmasını istemez sanırım. Bizim tek nedenimiz budur.Uzun da giyiyorum,mini de giyiyorum,bikini de giyiyorum,şortta giyiyorum,sırtı açık bir abiye elbise,degaje bir bluzde giyiyorum.Eşimin 6 yıllık evliliğimiz boyunca ne sevgisinden,ne ahlakından,ne evliliğimize saygısından,ne kocalık vazifelerinden,ne sahiplenmesinden gram şüphe etmedim.Ortada büyük bir sorun da yok.Mini etek giyene öküz gibi bakmayan insanlar da var.Bu biraz çevreyle,yetişme tarzıyla,bakış açısıyla,göz alışkanlığıyla da alakalı.
bak şimdi de bir ayet veresim geldiOnce ruslara sonra dine baglanir konu...
kıskandın mı yoksa sen giyemiyorsun diye...hay sizede kıskanç koçişlerinizede dicem o olacak haa....başlarım minilerinize dekoltelerinize....
Kacirdin...erkek arkadasimin arkadasi ve rus sevgilisiyle yemege gittigini canim istemedigi icin onlarla takilmadigimi soyledim..ruslarla sorunum yok..bir konuda birsey dedim diye adim rus dusmanina cikti.arkadasimizida severim....Rus yok da konu güzelliğe ve kıskançlığa gelince dokunur dedim belki.
kıskandın mı yoksa sen giyemiyorsun diye...
yazan olmadı ben yazayım bari
dinimizde dekoltenin yeri yok mesela...nasıl bağladımbak şimdi de bir ayet veresim geldi
Hahahah valla ona missilleme yapmadım.Kacirdin...erkek arkadasimin arkadasi ve rus sevgilisiyle yemege gittigini canim istemedigi icin onlarla takilmadigimi soyledim..ruslarla sorunum yok..bir konuda birsey dedim diye adim rus dusmanina cikti.arkadasimizida severim....
hayır en güzel benim........bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnHahahah valla ona missilleme yapmadım.
Nasıl bağdaştırdın?
Göçmen güzelliğinden sonra Ruslarla göbek bağı olan biri çıkıp da “en güzel benim” diyecek sanmıştım.
Abes degil bence...ama oyle bir baskı var ki biraz gogsu gozukse ciplak muamelesi görüyorlar buda baski yaratiyor kimse giyemiyor.giyenler azinlikta kaldigi icin alisik olmayan erkekler okuz gibi bakiyor...mesela ben büyük bir fabrikada çalışıyorum.pazarlama yapıyorum..işletmelerde işim de oluyor,işçilerle de muhattap oluyorum..bir yandan da müşteriler de geliyor..
ben orta bir yoldan hem şık hem rahat olmak durumundayım..ayrıca giyim konusunda hiçbir kısıtlamamaız yok burada.karışmaz patronlar da müdürler de..
ama mesela burada çalışan kızlar,kıçında etek de giyerler,memeler ortada bluzler de...rahatsız olmuyorlar bakışlardan da..
abesle klas farkı burada bana göre..
bunlar evlendiklerinde,bu şekilde gelemezler ama işe..adamlar karışırlar..bu da doğal bence..abes çünkü..
yine de sevgi ölçüsü görmüyorum ama ...
Yerine göre giyinmeyi ben de savunuyorum.Demin bahsettiğim yorumda göz alışkanlığı,yaşam tarzı yetişme şekli dediğim bu aslında.Nasıl ki yazlıkta dekolte göze batmıyor.Plajda çarşaflı nasıl göze batarsa,kapalıların olduğu küçük bir kasabada veya ortamda dekolte değil,diz hizasında etek bile dikkat çeker.Ona benim eşimde müsade etmez.Ama kıskançılka erkekeliğin,sevginin bağdaştırılması çok saçma.İnsanar hep kendi çevreleri üzerinden genelleme yapıyorlar.Hayattaki herkesi kendi çevreleri gibi görüyor düşünüyor zannediyorlar.Ben dekolte giyerim ama transparan giymem.Yani dediğin gibi kıstas.Bu da çok yönlü bir yaklaşım aslında. Yani aslında dekolte olayı da göreceli ve kişiseldir ama yine de benim eşim hiç kıskanç biri değildir. yine de dekoltenin dozundan farkında olmadan şaşarsam uyarır. Bu da kıskandığı için değil bakışlardan rahatsız olduğu içindir. Ya da benim eşimin işinden dolayı küçük bir yerdeyiz ve eşimi çevreden çok tanıyanlar var. bu durumda X in eşinin dekoltesinin konu olmasını istemez sanırım. Bizim tek nedenimiz budur.
Ben sadece yerine göre giyinmeyi savunurum. Benim eşimin de kıyafet kıstasları var ama bunu illa kıskançlıkla bağdaştırmak gerekmiyor.
cuma cuma cuk oturdu valla.dinimizde dekoltenin yeri yok mesela...nasıl bağladım
yerine göre giyersen kimse öküz gibi bakmaz...öküzlerin olduğu bi ortamda giymicen dolayısıylaAbes degil bence...ama oyle bir baskı var ki biraz gogsu gozukse ciplak muamelesi görüyorlar buda baski yaratiyor kimse giyemiyor.giyenler azinlikta kaldigi icin alisik olmayan erkekler okuz gibi bakiyor...
hayırlı cumalar arkadaşımcuma cuma cuk oturdu valla.
Benim ailemdekilerin hepsi gocmen ama cok guzel kadin gormedim ...annem disindaa...Hahahah valla ona missilleme yapmadım.
Nasıl bağdaştırdın?
Göçmen güzelliğinden sonra Ruslarla göbek bağı olan biri çıkıp da “en güzel benim” diyecek sanmıştım.
ay uzun zamandır böyle hem baygın hem zevkli bir konu açılmamıştı.hayır en güzel benim........bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Onlar okuzse yinede bakarlar..bare keyfime gore giyineyimmyerine göre giyersen kimse öküz gibi bakmaz...öküzlerin olduğu bi ortamda giymicen dolayısıyla
o zaman ben de şöyle bağlayayım...hayır en güzel benim........bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bence işçilerin ortasında gezerken ,meme göstermek abes bir durum...Abes degil bence...ama oyle bir baskı var ki biraz gogsu gozukse ciplak muamelesi görüyorlar buda baski yaratiyor kimse giyemiyor.giyenler azinlikta kaldigi icin alisik olmayan erkekler okuz gibi bakiyor...
iyi geldi bana ya gergin bi toplantının ardından...hıncımı burdan çıkarıyorumay uzun zamandır böyle hem baygın hem zevkli bir konu açılmamıştı.
hepimiz bayıldık ama hala yazıyoruz.
Ya göçmenler esmer ırka güzel gelir. Ama beyaz tenliler de esmerleri beğenir gibi..Benim ailemdekilerin hepsi gocmen ama cok guzel kadin gormedim ...annem disindaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?