- Konu Sahibi zerrinsakli
-
O sadece spesifik bi örnek..Kendisine güveni olan,(ama öyle ben kendime güveniyorum diye bas bas bağıran komplekslilerden değil) güvendiğini hissettirebilen, gösterebilen insanlarında kıskandığını gördüm..Basarili yakisikli adamlarin hepsi ozguvenli saniyorsan fena halde yanıliyorsun....
Bence bunlar ucu açık konular.Sürekli değişilesi durumlar,hayatlar..Herkesin yaşam tarzı düşüncesi,yetiştirilme,alışkanlıklarıyla alakalı..
Hani genelleme yapılamaz pek..Mesala denmişki özgüven eksikliğidir kıskanmak..
Biçok örnek gördüm birebir,çok yakışıklı başarılı bi erkek sevgilisini çok fazla kıskanabiliyor.
Yada dikkat çekmeyecek öyle güzelde olmayan bi kadını kocası aşırı derecede kıskanabiliyor..Yapı meselesi bu..
Ne kıskanmayan erkek sevmiyor diyebiliriz ne de kıskanan özgüven eksikliğinden kıskanıyo diyebiliriz..
Kıskanılmak güzel bişey mi değilmi buda tartışılmaz bence..Çünkü buda kişinin kendi hissettiğiyle alakalıdır..Birinin hoşuna gider birinin gitmez..
Örneğin eskiden görüştüğüm kişinin,beni büyük yeğenimden bana teyze diyen öz yeğenimden kıskanması beni hem korkutmuş hemde aşırı şaşırtmıştı..Zaten sonra normal olmadığını anlayıp yol verdim..
Şuan eşim kıskanmaz diyebilecek kadar az kıskanıyo..Hatta bazen unutuyorum bile..Peki sevmiyomu..Hayır herşeyiyle sevdiğini gösteriyor ispatlıyor zaten..Yapı meselesi kısacası..
Ne kadar konuşsak boş..Uzaarrr gider bi mesele..
Hayır iddia etmiyorum göçmenim!Siz beni tanıyormusunvz hayır benim abim kuzenimle evli teyzem teyzesinin oğluyla evli eşimin dayısıyla benim halam evli bizde tam aksine akraba dışına çıkılmaz çok nadirGocmen olsan bunu bilirdin zaten kusum..bu ulkede herkes gocmen olduginu iddia eder nedense...
Kendine guvenen kisi kiskanmaz.zaten kendinden başkasına Bakamaz diye dusunurO sadece spesifik bi örnek..Kendisine güveni olan,(ama öyle ben kendime güveniyorum diye bas bas bağıran komplekslilerden değil) güvendiğini hissettirebilen, gösterebilen insanlarında kıskandığını gördüm..
Konustukca battin...tamam sus artik ..Hayır iddia etmiyorum göçmenim!Siz beni tanıyormusunvz hayır benim abim kuzenimle evli teyzem teyzesinin oğluyla evli eşimin dayısıyla benim halam evli bizde tam aksine akraba dışına çıkılmaz çok nadir
Evet öyle düşününüyorlar. Ama evlilik zamanla ister istemez monotonlaşıyor. Bekarken sevgilileri hep güler yüzlü adamlar diyoki sonra bu kadın niye hep somurtuyor. Eee anne baba akrabalar ve sen dışında kimseyle sohbet muhabbet yok. Nadiren de olsa çocuğum var çünkü sık çıkamıyorum bir arkadaşımla sinemaya gitsem bir kahve içsem eve gülücük saçarak geliyorum. Allah razı olsun eşimin tek kuralı eve geldiğimde kapıyı bana sen aç ve yemeğim hazır olsun. Ben evde değilken git istediğin gibi gez der.Onlar iste beni seviyor kiskaniyor diye seviniyordurlar yazik ya
muhafazakar bakış açısı diyorum. aile ve kültürle alakalı.Is yerinde bir ablamiz var.cok hos 40 yaslarinda.hic göstermez yasini.cok bakimli.acik giyinmiyor ama burdakiler cok acik falan diyor.zaten is yerinde acik giymez kimse.hani onu falan acilinca iste dekoltesi gozukunce ayy cok acik ya nasil kocasi var hic kiskanmiyor falan diyorlar.hep bu yorumlar kadinin arkasindan.bir arkadas var ayy kocam beni yegenimden bile kiskanir bu ne rahatlik diyor...kadinlar kiskanilmayi baski altinda tutulmayi seviyor sanki...suz ne düşünüyorsunuz?
Aslında o da kendi doğrularını konuşuyor. Ters gelebilir ama ona göre doğru..Konustukca battin...tamam sus artik ..
Daha önceki yorumumda da yazdığım gibi..Kendine guvenen kisi kiskanmaz.zaten kendinden başkasına Bakamaz diye dusunur
Sen sus yalancı diyorsun göçmenim bu konuda neden yalan söyleyim ay sinir oldum bu mübarek günde inşallah senide çok emin olduğun bir konuda başkaları yalancı çıkarır okadar sinir oldum göçmen olduğumu söylüyorum ailemden örnek veriyorum sus diyorsun banlanmak istemiyorumKonustukca battin...tamam sus artik ..
Ben birinle tanismistim.adam abdede okumus burda docentlik yapiyordu bir fakultede.kariyeri super zeki tipide hoş.ama kendine zerre guveni yoktu feci kiskancti.oturdugumuz masanin karsisindaki masadaki adamlari kiskaniyordu.ben onlara bakiyirmusum.bole piskopatti ve benide sevmiyordu.hani seven kıskanır diSöylediklerinizin bir kısmında haklı buldum sizi.
Sadece takıldığım tek nokta var, dış görünüş ya da başarı ya da para beraberinde özgüven getirmez. Özgüven kişinin genelde çocukluktan itibaren taşıdığı nadir olarak sonradan kazandığı bir kişilik özelliğidir. Bunun saydığım şeylerle malesef bağlantısı yok.
Kıskançlıkta muhakkak bir güven eksikliği olduğunu düşünüyorum. Ya kendine güvenöiyordur insan ya karşısındakine. Bu giyimle kuşamla alakalı değil. Açık giyinmeyen bir aileye girmiş bir gelin dekolte giyinirse eşi yadırgayabilir, hoşlanmayabilir. Bu yaşam tarzıyla alakalı. Ama eşinin iş yemeğine gitmesini istemeyen bir insanda güvenle alakalı bir durum var demektir.
Eh şu durumda herkesin birbirini kıskanması bana çok garip gelmediHayır iddia etmiyorum göçmenim!Siz beni tanıyormusunvz hayır benim abim kuzenimle evli teyzem teyzesinin oğluyla evli eşimin dayısıyla benim halam evli bizde tam aksine akraba dışına çıkılmaz çok nadir
Gocmenler akrabayla evlenmez bunu herkes biliyor kime neyi anlatiyorsun.benim anne tarafim kosavali.babam giritli.dedem selanikli has mi has.bir suru gocmen komsum arkadasim var .neyi anlatiyorsun sen bana .Sen sus yalancı diyorsun göçmenim bu konuda neden yalan söyleyim ay sinir oldum bu mübarek günde inşallah senide çok emin olduğun bir konuda başkaları yalancı çıkarır okadar sinir oldum göçmen olduğumu söylüyorum ailemden örnek veriyorum sus diyorsun banlanmak istemiyorum
Adını tam olarak öz güven eksiliği koyamasak da bir miktar yolları kesişiyor bana göre.Daha önceki yorumumda da yazdığım gibi..
Kıskanmayan insan sevmiyor diye genelleme yapamadığımız gibi,kıskanan insanda özgüven eksikliği vardır diyede genelleme yapamayız..Kişiler,şartlar çerçevesinde çok farklılık gösterebilecek bi konu..Tek bi cümleye indirgenebilirmi..
Kiskanclik özgüven eksikligidir benceDaha önceki yorumumda da yazdığım gibi..
Kıskanmayan insan sevmiyor diye genelleme yapamadığımız gibi,kıskanan insanda özgüven eksikliği vardır diyede genelleme yapamayız..Kişiler,şartlar çerçevesinde çok farklılık gösterebilecek bi konu..Tek bi cümleye indirgenebilirmi..
senin inanmamam bizim sülalece selanik göçmeni olduğumuzu değiştirmiyor!Hiç uğraşamam senin gibi boş yere inat yapanlarla git başkasına bulaş bulaşıkGocmenler akrabayla evlenmez bunu herkes biliyor kime neyi anlatiyorsun.benim anne tarafim kosavali.babam giritli.dedem selanikli has mi has.bir suru gocmen komsum arkadasim var .neyi anlatiyorsun sen bana .
Sen neden böyle bir ispat peşindesin?senin inanmamam bizim sülalece selanik göçmeni olduğumuzu değiştirmiyor!Hiç uğraşamam senin gibi boş yere inat yapanlarla git başkasına bulaş bulaşık
Hoop dur bakalım burasi benim konum...konuma yorum yapan sensin..hic olmayacak bir iddia attin ortaya .aciklama yaptim.hayir inanmıyorum selanikli olduguna..senin inanmamam bizim sülalece selanik göçmeni olduğumuzu değiştirmiyor!Hiç uğraşamam senin gibi boş yere inat yapanlarla git başkasına bulaş bulaşık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?