kadinlar kiskanildiginda sevildigini neden dusunur?

Basarili yakisikli adamlarin hepsi ozguvenli saniyorsan fena halde yanıliyorsun....
O sadece spesifik bi örnek..Kendisine güveni olan,(ama öyle ben kendime güveniyorum diye bas bas bağıran komplekslilerden değil) güvendiğini hissettirebilen, gösterebilen insanlarında kıskandığını gördüm..

Söylediklerinizin bir kısmında haklı buldum sizi.
Sadece takıldığım tek nokta var, dış görünüş ya da başarı ya da para beraberinde özgüven getirmez. Özgüven kişinin genelde çocukluktan itibaren taşıdığı nadir olarak sonradan kazandığı bir kişilik özelliğidir. Bunun saydığım şeylerle malesef bağlantısı yok.

Kıskançlıkta muhakkak bir güven eksikliği olduğunu düşünüyorum. Ya kendine güvenöiyordur insan ya karşısındakine. Bu giyimle kuşamla alakalı değil. Açık giyinmeyen bir aileye girmiş bir gelin dekolte giyinirse eşi yadırgayabilir, hoşlanmayabilir. Bu yaşam tarzıyla alakalı. Ama eşinin iş yemeğine gitmesini istemeyen bir insanda güvenle alakalı bir durum var demektir.

Gocmen olsan bunu bilirdin zaten kusum..bu ulkede herkes gocmen olduginu iddia eder nedense...
Hayır iddia etmiyorum göçmenim!Siz beni tanıyormusunvz hayır benim abim kuzenimle evli teyzem teyzesinin oğluyla evli eşimin dayısıyla benim halam evli bizde tam aksine akraba dışına çıkılmaz çok nadir

Kendine guvenen kisi kiskanmaz.zaten kendinden başkasına Bakamaz diye dusunur

Onlar iste beni seviyor kiskaniyor diye seviniyordurlar yazik ya
Evet öyle düşününüyorlar. Ama evlilik zamanla ister istemez monotonlaşıyor. Bekarken sevgilileri hep güler yüzlü adamlar diyoki sonra bu kadın niye hep somurtuyor. Eee anne baba akrabalar ve sen dışında kimseyle sohbet muhabbet yok. Nadiren de olsa çocuğum var çünkü sık çıkamıyorum bir arkadaşımla sinemaya gitsem bir kahve içsem eve gülücük saçarak geliyorum. Allah razı olsun eşimin tek kuralı eve geldiğimde kapıyı bana sen aç ve yemeğim hazır olsun. Ben evde değilken git istediğin gibi gez der.

Sadece bir kere eşimin beni kıskandığını gördüm. Akşam düğüne gidecekti. Çocuğımuzu da alıp. Bende giyinip süslendim ne zamandır gitmek istediğim bir film vardı . Sen nereye dedi sinemaya dedim. Kimle dedi. Kimseyle tek başıma dedim. Ya ne işin var tek filmmi izlenir sıkılırsın dedi. Yoo niye sıkılayım falan diyince yine yok tek çok sıkıcı olur dedi. Ya dedim ihtimal vermiyorum ama sen beni kıskanıyor musun (itiraf edicem insan bir hoş oluyor. Ay ego beni ters köşeye yatırdı resmen ). Sonra dediki yahu ne alakası var sinema karanlık yanına kötü biri gelir oturur. Ya saçmalama 1000 kişilik salon bi çığlık atsam adam linç edilir. Iyi tamam sen bilirsin dedi. O evden çıktı kv aradı çikom gel ben sana film alayım Mısır'da patlatırım gel gel gel. Bizimki kontrollü kıskançlık oluyor sanırsam. Ama bu olaydan önce iki kere hamama gittim bana görücü çıktı sanırım adamı baya derin etkiledi bu olay

Son düzenleme:
muhafazakar bakış açısı diyorum. aile ve kültürle alakalı.

Kendine guvenen kisi kiskanmaz.zaten kendinden başkasına Bakamaz diye dusunur
Daha önceki yorumumda da yazdığım gibi..
Kıskanmayan insan sevmiyor diye genelleme yapamadığımız gibi,kıskanan insanda özgüven eksikliği vardır diyede genelleme yapamayız..Kişiler,şartlar çerçevesinde çok farklılık gösterebilecek bi konu..Tek bi cümleye indirgenebilirmi..

Konustukca battin...tamam sus artik ..
Sen sus yalancı diyorsun göçmenim bu konuda neden yalan söyleyim ay sinir oldum bu mübarek günde inşallah senide çok emin olduğun bir konuda başkaları yalancı çıkarır okadar sinir oldum göçmen olduğumu söylüyorum ailemden örnek veriyorum sus diyorsun banlanmak istemiyorum

Ben birinle tanismistim.adam abdede okumus burda docentlik yapiyordu bir fakultede.kariyeri super zeki tipide hoş.ama kendine zerre guveni yoktu feci kiskancti.oturdugumuz masanin karsisindaki masadaki adamlari kiskaniyordu.ben onlara bakiyirmusum.bole piskopatti ve benide sevmiyordu.hani seven kıskanır di

Hayır iddia etmiyorum göçmenim!Siz beni tanıyormusunvz hayır benim abim kuzenimle evli teyzem teyzesinin oğluyla evli eşimin dayısıyla benim halam evli bizde tam aksine akraba dışına çıkılmaz çok nadir
Eh şu durumda herkesin birbirini kıskanması bana çok garip gelmedi Normal yani. Herkes birbirine eş olabiliyorsa böyle bir ortamda her şey mümkün, ben olsam ben de korkardım

Gocmenler akrabayla evlenmez bunu herkes biliyor kime neyi anlatiyorsun.benim anne tarafim kosavali.babam giritli.dedem selanikli has mi has.bir suru gocmen komsum arkadasim var .neyi anlatiyorsun sen bana .

Adını tam olarak öz güven eksiliği koyamasak da bir miktar yolları kesişiyor bana göre.

Normal standartlarda insanlar durduk yere birbirini kıskanıyorsa bir tuhaflık vardır.

Bir arkadaş var sevgilisi cebinden gazete okuyunca kıskanıyor. Doğal olarak okurken oradaki linklere tıklıyor ve ister istemez kadın resimleri görüyor. Cinsel içerikli değil, normal kadın resmini hazmedemiyor mesela. Bunun normal bir durum olduğu söylenemez. Sebebi her ne ise anormal bir şey olduğu kesin.

Kiskanclik özgüven eksikligidir bence

Gocmenler akrabayla evlenmez bunu herkes biliyor kime neyi anlatiyorsun.benim anne tarafim kosavali.babam giritli.dedem selanikli has mi has.bir suru gocmen komsum arkadasim var .neyi anlatiyorsun sen bana .
senin inanmamam bizim sülalece selanik göçmeni olduğumuzu değiştirmiyor!Hiç uğraşamam senin gibi boş yere inat yapanlarla git başkasına bulaş bulaşık

senin inanmamam bizim sülalece selanik göçmeni olduğumuzu değiştirmiyor!Hiç uğraşamam senin gibi boş yere inat yapanlarla git başkasına bulaş bulaşık
Sen neden böyle bir ispat peşindesin?

Göçmenler daha mı güzel oluyor?

Hoop dur bakalım burasi benim konum...konuma yorum yapan sensin..hic olmayacak bir iddia attin ortaya .aciklama yaptim.hayir inanmıyorum selanikli olduguna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…