kadinlar kiskanildiginda sevildigini neden dusunur?

Aynen sevmeyen insan da kıskanır. Bunu eşim söylemişti bana. Eşime 'seven insan kıskanırmış' dedim direk cevabı 'sevmeyen de kıskanır' oldu

ben kıskanmam ve kıskanılmak da beni boğar
eşim bazen insanlarla çok samimi konuştuğumu söyler kızar falan ama
kıskanılmak bence özgür ruhlu insanlar için işkence
bu arada giyimime dikkat ederim. yine de bana göre değil.

Bende sizin söylediklerinizin bi kısmına katılıyorum evet, para,yakışıklılık yada başka metaryeller, özgüven demek değildir..Ama günümüz dünyasında bu böyle algılanıyosa bende bunun üzerinden yorum yapabilirim..Doğru vardır,birde yaşanan vardır..Malesef yaşanan sizin bahsettiğiniz doğrular üzerinden değilde,yanlış algılanan özgüven üzerinden yaşanıyor..Verdiğim örnekde bu yüzden..Size katıldığım seyse evet benimde dediğim gibi,kişinin yaşam şartları,yetiştirilme tarzı,alışkanlıkları davranışlarına şekil verir,durumlar değişkenlik gösterir,bu yüzden ucu açık,genelleme yersiz..
Ayy neyse konu yordu beni..

göçmenlerde akraba evliliği hoş karşılanmaz hatta komşuya bile o gözle bakılmaz. bunun tartışılcak bişeyi yok bilinen bişey.istisnalar vardır belki. ben hiç görmedim.

Benimde goşuma gidiyo tatlı kıskançlık.işyerinizdeki bayanın eşininki çok fazla tabiki.ve sadece eşinde yok bu kıskançlık.kendisinin de hoş alımlı bayana karşı bi kıskançlığı varki yok açık giyiniyo flan filan diye gereksiz bi şekilde eleştiriyo.

Aaa belkide ondan bu iddiasi.hic dusunmemistim bak....akraba evliligi yapan gocmenler ki hic duymadim su yasima kadar guzel olmaz bence ama...
Bence TR de sarışın mavi/yeşil gözlü olmak bir tık daha güzellik simgelediği için o yüzden savunuyor gibi geldi bana.

Aynen sevmeyen insan da kıskanır. Bunu eşim söylemişti bana. Eşime 'seven insan kıskanırmış' dedim direk cevabı 'sevmeyen de kıskanır' oldu
Yani bu adam beni sevmiyordu kendi agziyla sevnedigini soyledi hatta kimseyi sevmedigini .kadinlara sadece fiziken guzelliginebaktığını gerisiylei ilgilenmedigini soylerdi soylerdi derken iliskimi bitirdigimde bunlari soyledi.ve biraz gec acayim teli yada gormeyeyim kiyameti koparirdi..

bence kıskançlık=sahiplenmek.
bu kadar basit. ama şu var ki kimse kimsenin sahibi değildir evli de olsalar ki ben de evliyim kendimi kimseye ait hissetmiyorum kimseyi de sahiplenmiyorum tek sahibimiz var o da Allah. bunu idrak edebilen insanlar kıskanmazlar en azından kıskansalar da belli etmezler. bazen kıskanılacak anlar olur kıskanırsın bu çok insani bir duygu ama karşındaki insanı rahatsız etmemelisin, hatta hiç belli etmemelisin, hayatına engel olmamalısın, herkesin kendi özgür iradesi vardır, sonucunun ne olduğunu bilirsin ve ona göre hareket edersin..

çok aşırı sahiplenen insanlar kıskanır bana göre özgüven eksikliğiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum bu bir kişilik yapısıdır.

Bir önceki sevgilim, en yakın arkadaşıyla sohbet etsem ağzına geleni sayardı. Kız arkadaşlarımla akşam çıksam neler ederdi bana. Kıskançlığın dozajı bile öyle fazlaydı ki nefes aldırmazdı, her gün kıskançlık kavgası olurdu. Beni aldattığı ortaya çıktı, ayrıldık. Sevmemiş beni, kendisi beni aldattığındanmış o kıskançlıkları. Kişi kendi gibi bilir tabi karşısındakini. Aldattığından aldatılma korkusu vardı.
Şimdi iki yıldır devam eden bir ilişkim var. Akşam arkadaşlarımla otururum kahvemi içerim selam söyle der, çok yakın erkek arkadaşımla o da samimidir, bırakın kıskanmayı bayadır görüşmüyoruz ara da gelsin der. Eğlenceye gitmişsek hafif dekolte de giyerim, laf etmez. Hoş ben zaten dozunda dekolte giyerim ama bir gün ne giydin demedi. Bana güvenir bende ona güvenirim. Sevdiğinden de eminim, bir damla gözyaşım için yaptıklarını bilirim, ağladığımda gözlerimi öper teselli eder. Anneler gününde anneme de çiçek alır gelir öyle de güzel kalplidir.
Şimdi bu adam kıskanmadığı için beni sevmiyor da beni aldatan, bana hakaretler yağdıran diğer adam mı seviyor sırf kıskandığı için.
Hiç sanmıyorum. Ben sevgisini kıskançlığıyla ölçemem. Biri bana kötü davranınca beni koruyor mu, ağladığımda koşup gelip destek oluyor mu, sinirliyken bile ağır söz söylemeyeyim kırılır diye sakinleşmeye mi çalışıyor, bana ters davranan arkadaşlarını bile sertçe uyarıp gerekirse görüşmeyiz sana saygı duyacak diyor mu ben ona bakarım. Gerçek sevgi bence budur.

Adam basarilidir yakisiklidir ama gecmisiyle ilgili yasadiklari onu ozguvensiz yapar.basari yakisiklilik bir guctur bunu kimse inkar etmiyor ama özgüven tanimi bunun ustunden yapilmiyor..

Sahsen kiskanilmak benim hosuma gidiyor. ozguvenim de yrinde endamimda cok sukur ama bende esimi kiskaniyorum.

dekoltenin de dozu var şimdi,ben de mini giyerim,dekolye giyerim vs..ama yerinde ve zamanında ,ve de "yeterince"..
eşimin de kıskanmasından hoşlanmam,kısıtlanmaktan nefret ederim..bir ara karışır gibi oldu,ama veto yiyince,ayrıca onun inadına daha kısa giyindikçe (normalde mini etek giymem pek,yakıştırmıyortum) geri çekti kendini..
kıskanılmak,sevgi ölçüsü değildir.sahiplenilme ölçüsü hiç değildir..
bununla da övünenleri çok komik buluyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…