- 5 Kasım 2016
- 402
- 296
- 103
- 39
- Konu Sahibi Kediler_efendisi
-
Oo bu kkya ne oluyor ya? Müthiş vallahi iki gündür ciddi meseleler tartışılıyor.
Biscolata erkekleriyle bu durumu biraz değiştirmeye çalışıyorlardı amaSex objesi halinde kadın
sadece kadın değil ki, çocuk ve erkek bedeni de sömürülüyor,
utku uysal ın sacit aslan ve izzet çapa ile bir röportajı var, çok çarpıcı alt metinler var mesela orda, erkek bedeni feminenleştirilerek sahneye atılıyor, çünkü daha iyi iş yapıyor, sonrası cinsiyet değiştirme ameliyatına ve pişmanlığa kadar varıyor.
bakın hem maskülen erkekler, hem feminen erkekler bedenleriyle iş yapıyorlar artık.
çocuk manken/çocuk oyuncu adı altında sömürülen çocuklar hep vardı,
JonBenet Ramsey en çarpıcı örneğidir bedeniyle sömürülen ve sonunda öldürülen çocukların.
özetle sistem böyle işliyor çünkü alıcı bunu istiyor, arz/talep, kolay kolay da değişmez. kurbanlar biz miyiz onlar mı, orası da tartışılır.
Dogru diyorsunuz da mankenlik yapan bir kadin bir kac sene icinde evini arabasini aliyor hem de en luksunden, gelecegini garantiliyor. Ayni kisi temizlige gitse bu dediklerimi emeklilik civarinda alabilecek o da orta halli bir ev gibi. Yani kim kimi somuruyor belli degil aslinda.
Kadın, erkeğe nazaran daha bir kalıp içinde Pelin, Hollywood'un görünmez kuralları var mesela, aslında herkes bunun farkında. Erkeğin yaşı yoktur rol için, ama kadının vardır. Kadın 30 olduğunda, sektör içinde barınabilmek adına estetik müdahalelere baş vurur. Ayrıca erkeklerin filmlerden aldıkları ücret, başrol kadınların en az iki katıdır.
Eskiden daha da betermiş, ilk kez çıplak bir kadının gösterildiği filmde, kadının kazandığı para evinin kirasını ödemeye yetemezken, aynı filmden erkek oyuncular almış yürümüş. Daha çok böyle hikaye var, mesela daha geçen gün bir sosyal içerik platformunda tereyağlı tecavüz sahnesi olan malum film eleştiriliyordu. Kadının, o sahneden haberi bile yokmuş o sahne çekilene kadar. Kadın psikolojik olarak çöker ve oyunculuğunu yapamaz hale gelirken, film kült oluyor ve yönetmeni olsun, diğer başrol erkek oyuncusu olsun deli para ve itibar kazanıyor.
Kurban daha çok kadınlar ve çocuklar her zamanki gibi.
Aynen, çok yerinde bir tespit. Kimse hikaye anlatmasın sömürü var diye. Ülkesinin kuruluş tarihini bilmez ama on tane rimel markasını soluksuz sayar haspam. Kazandığı ettiği zerre kadar ilgilendirmez kimseyi elbette, neticede kendisini bağlar ama riyakarca yaklaşım sergileyerek sömürülmekten bahsetmesi tezat bir durum olur. Asıl onlar, tırnaklarıyla kazıyarak bir noktaya çalışan hemcinslerinin hayallerini memeleriyle sömürüyorlar.
Aynen
Jennifer Lawrence izlemem ama çıktı gelir uçurumuna açıkça isyan etti helal olsun. Düzene çomak sokmak cesaret ister.
Diğer kadını ben de okudum genç saftım, senaryoda olmayan sahne için keşke menajerimi çağırsaydım demiş. Tecavüze uğradığımı hissettim demiş. Yönetmen de Marlon Brando da genç bir kızın bedeninden faydalanıp ün şöhret peşinde koşan sapkın tecavüzcüler bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?