Kadınlar Kulübü'nün bilinçli bayanları bana fikirlerinizle yol gösterir misiniz?

Bende 22 yaşındayım hemşirelik istiyordum. Senin gibi yaş hesaplaması yaptım . Ve üni sınavlarına hazırlanmaktan vazgeçtim karar senin bi an önce iş sahibimi olmak istiyorsun yoksa istediğin içine sinen bi bölüm mü okumak istiyorsun. Aslına bakarsan yaşın önemi yok en azından boşa harcamayaksın yıllarını

canım bence ingilizce öğrenmek için illa hazırlık okumana gerek yok okul öncesi yada pdr okurkende ingilizce kurslarında öğrenip geliştirebilirsin özel üniversitelerde hazırlık var diye biliyorum devlette mi böyle canım?

Aslında bana kalırsa ben hep okumak istiyorum. :) Arada 1 yıllık bir zaman farkı söz konusu. İlk bakıldığında çok gibi görünmese de önemli bir zaman 1 yıl. Neler neler yapar insan. Bir yandan da şöyle düşünüyorum; 'Okuldan mezun olur olmaz hemen iş bulacağım ne malum?' Belki yine 26 hatta 27 yaşımda çalışmaya başlayacağım. Ama İngilizce olarak okuduğum takdirde önümde açılmayacak kapı olmaz gibi düşünüyorum. Okuldan mezun olunca özel bir okulda da olsa hemen iş bulurum gibi geliyor.

merhaba canım ben devlette çalışan 6 yıllık bir öğretmenim. büyük ihtimalle bu bölümleri okuyunca devlete atanmayı düşüneceksin. ikisi de güzel bölümler. farzedelimki pdr okudun sanırım devlete atanmama olasılıgın çok düşük çünkü pdr alanında açık çok ve çok küçük puanlarla atama yapılıyor. okul öncesinin de puanları fazla yüksek değil. bana göre bu bölümleri okumadan ingilizce okuman çok da mesleki anlamda gerekli değil. tabiki kişisel olarak seni geliştirir, katkıda bulunur ama ben senin yerinde olsam hazırlık okumazdım. eğer ingilizceyi ilerletmeyi çok istiyorsam okul devam ederken kurslarla da ilerletebilirdim diye düşünüyorum... ama tabi hersey sana kalmış.. ayrıca bu atanma olayları da her gecen yıl zorlaşıyor, senin yerinde olsam bunu da geciktirmezdim...

Bebeğim 2-3 tane devlet okulunda da var. Sadece İngilizce'mi geliştirmek için demiyorum. Haklısın kurslara da gidebilirim İngilizce'mi geliştirmek için ama eğitimi İngilizce almak daha farklı. Yaşadığım yeri biliyorsun sen. Burada İngilizce eğitim veren okullar var. Kolejler. Devlet okulu ama özel sınavla alınıyor öğrenciler bu okullara. Eğitim dili İngilizce. Tarihi bile İngilizce olarak alıyor çocuklar. Kardeşim de okuyor o okullardan birisinde. Havada kaparlar bu durumda. Of bebeğim ya durduk yere aklıma neler geliyor.

canım devlete atanmak dururken hani kimse özelde çalışmak ister mi bence istemez fiona'nın dediği gibi atanma durumları her geçen yıl zorlaşıyor biran önce mezun olmak gerekir şuan için ataması süper olan bölümler 4 5 yıl sonra yine aynı olur mu bilinmez ama bence olmaz hem artık pdr mezunları devletin yıllık atama ihtiyacını karşılıyor en çok atama yapılan bölümler arasında birde o yüzden bir yıl çok önemli senin için

Merhaba.Evet ben de çalışmak için devleti düşünüyorum canım. Olmadığı takdirde özel okulları düşünüyorum. :) Ben,senin düşündüğün gibi hiç düşünmemiştim canım. Atama sıkıntısı her geçen yıl zorlaşmaya devam ediyor. PDR'nin atamaları şu anda çok iyi. 1-2 yıl daha çok iyi olsa, sonra ki 2 yıl da normal şekilde olsa diğer seneye yani bundan 5 sene sonra onun da atamaları sıkıntılı olmaya başlayacak. Yani ben İngilizce hazırlık da okursam sıkıntılı dönemde KPSS'ye gireceğim. Dönemim de uzarsa okulda işim daha da zorlaşır. İlla İngilizce okuyayım diye bir şartım yok. Zaten birkaç gündür aklıma takıldı. Ailem bana bırakıyor. İngilizce eğitimin de çok iyi olduğunu düşünüyorlar. Bakalım ne olacak?

şimdi bölümün ingilizce olması ile bölümde hazırlık okumak aynı şey değil. Eğer ingilizce pdr varsa üni de dersleri de ingilizce alıyorsun. Yani bir bölümün ingilizce olması derslerin ingilizce okutuldugu anlamında. Ama hazırlık ise neredeyse tüm üniversitelerde var. hazırlık sınavları yapılıyor dönem başında geçersen direk 1. sınıfa başlıyorsun ve orta bir başarı yeterli oluyor.yani okul başlamadan 2 ay baksan yeter. böylece istersen o 1 yılı kaybetmemiş olursun. ingilizcem gelişsin diyorsan ise üniversitede gördüğün hazırlık çok da yeterli değil. çünkü üzerine 4 sene de bölümü okuyunca hazırlıkta öğrendiklerin uçup gidiyor. dil için herşey kendini geliştirmekle oluyor . kendi çabanla.

bunun dışında pdr ve okul öncesi öğretmenliği için devlette çalışmak yani atanmak gibi bir planın varsa ne bilgisayar sertifikası ne de ingilizce yeterliliğine bakıyorlar. zaten 4 yıllık üniversitelerde bilgisayar dersi verildiği için çoğu bölümde transkribinde o dersi almış olman bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmanla denk oldugu için devlet bunu aramıyor.

özel sektöre gelince işini iyi yapan biri olmak sahip oldugun niteliklerden önce geliyor..

eğer bölümünü ingilizce okumak istiyorsan ingilizce bölüm okumak çok ağır oluyor hazırlık okumak faydalı olacaktır. temel oluşturur dersleri daha kolay anlarsın. Ama türkçe bir bölüm yazacaksan hazırlığı atlamak için çalışsan yeterli.

Öyle düşünürsen ingilizce de artık tek başına işe yaramıyor. Ek olarak başka diller bilen insanlar var artık. Birileriyle yarıştırma kendini özellikle yaş olarak. Sana tavsiyem eğitimini ingilizce olarak tamamlaman ve yazları bölümünle ilgili staj yapman. Sonrasını da geldiği zaman düşünürsün. Çok fazla düşündüğünde işin içinden çıkamazsın.

bu arada devlet te okul öncesi ve pdr ye ayrılan kontejanlar çok az. ve sen mezun oldugunda kaç alım olur belli olmaz. çünkü 3 4 yıl içinde öğretmenlik için açık kapanacak diyorlar.yani tercihlerini yaparken uzun vadede düşün. .

Tabi ki canım devlet varken kimse özeli düşünmez. Sen de çok haklısın bebeğim. PDR'nin atamaları şu yıllarda iyiyken bir an önce okuyup,mezun olmak lazım.İngilizce olarak okursam elbette ki daha zor gelir dersler. Okulu elbette bitiririm ama dönemim de uzarsa 1 yıl da oradan kaybım olur ve belki atamaların artık sıkıntılı olduğu dönemde mezun olmuş olurum. O zaman da kötü olur.

okul öncesi ya da pdryi ingilizce okuman gereksiz bence
başka bi bölüm olsa neyse ama bunları okursan zaten okulda çalışacaksın ve kpss çalışacaksın senin işin türkçeyle
bence yıl kaybetmek istemiyosan türkçe oku ektra bi sürü ingilizce kursu var istersen gidersin
bir yıl okursan da bi sürü para kaybın olacak onun yerine kursa verirsin parayı

hem hazırlıkta ingilizcen gelişmeyedebilir çok fazla
gelişmesi sana bağlı biraz ve tabiki okula göre değişir
yani ben hazırlık okursam süper bi ingilizcem olucak diye hayal kurma hiç
mesela ben anadolu üniversitesinde okudum bizim okulun hazırlığı çok zordu benim ingilizcem iyi olmasına rağmen zor geçtim pek çok arkadaşım da kaldı bi yıl daha okudular ve ingilizcemiz hala orta düzeyde öyle çok kolay değil anadilin gibi konuşmak hazırlıkla olacak iş değil bence

aynen canım ama bence düşünme şimdi bunları zihnini meşgul etme ygs lys e bak 2023 e kadar öğretmen ihtiyacını açıkladılar ama kaç yıldır baya bir atama yapıyorlar pdr de yani sınıf öğretmenliğinin düştüğü duruma düşecek pdr de malesef ne kadar erken mezun olursan o kadar avantajlı olursun bence Allah yardımcımız olsun bakalım hayırlısı :))))

bence de bu atama olayları çok çabuk değişiyo
baksana din kültürü hiç atanmazken şimdi bi sürü alım var
bi ara bilgisayar öğretmeni çok alıyolardı şimdi düşmüş
pdr ihtiyacı da 3-4 yıla kapanır bence bi sürü mezun var ve şu an düşük puanla atama olduğu için çoğu atanıyo

aynen hani pdr de 17 bin açık var ama 4 yılda 5 bin atama yapsalar ki her yıl mezun sayısı artıyor pdr de biter haliyle

aynen hani pdr de 17 bin açık var ama 4 yılda 5 bin atama yapsalar ki her yıl mezun sayısı artıyor pdr de biter haliyle

canım ben 1 yılda 2500 kişi atanıyo diye biliyorum yani bi arkadaşım söylemişti
bu arkadaş mezun olana kadar 5 yıl geçse açık kapanacağı için alımları düşürürler haliyle puanlar yükselir
çünkü ihtiyaç olmazsa hiç atama yapılmıyo
o yüzden azar azar alarak zaman yayıyolar heralde

evet şimdilik öyle ama canım her yıl pdr ninde mezun sayısı çoğalıyor öğretmenlik bitecek ne olacak ondan sonra çok merak ediyorum gerçekten

bence yaş hesaplamak yerine zamanin sana kazandiracaklarina bakmalisin..evet 3 yil az zaman değil ama hem güzel bir bölüm okuyacaksin hemde ing gelişecek..imkanin olursa yurdişina da gidersen anadil seviyesinde konuşup ek işlerde yapabilirsin..ve sana şunu söyliyeyim bende üniv de de hazirlikokudum inan hazirlikta öğrendiğin ing kursta öğrendiğinden daha iyidir ayrica ucuzdur da...okulunu erken bitirip atama bekleyen yada iş bulamayan bir sürü insan var...

evet şimdilik öyle ama canım her yıl pdr ninde mezun sayısı çoğalıyor öğretmenlik bitecek ne olacak ondan sonra çok merak ediyorum gerçekten

canım bütün bölümler için öyle zaten
mezun çok puanlar yüksek
bazı bölümler belirli dönemlerde avantaja geçiyo şanslı olanlar giriyo
bazı bölümler hiç almıyo ne olacağı belli değil
trnin durumu bu ne yazık ki
ileriye dönük ne kadar düşünsen de olmuyo biraz da şansının olması lazım sanırım
mesela bizim bi arkadaş çok bilinmeyen bi bölüm okudu normalde kpssye de sadece b gurubunda tüm lisans porgramlarının seçebildiği yerlere gidebiliyodu özelde de düşük ücretli çalıştırıyolardı
ama bi kurum alım yapmış 8 kişilik kontenjan vermiş bu bölüme
kimse alım yok diye normalde kpssye girmiyomuş o kız sınava girmişti tek başvuranda kendisiymiş hemen alınmış şimdi 4000e yakın maaş alacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…