Kadınlar Kulübü'nün bilinçli bayanları bana fikirlerinizle yol gösterir misiniz?

ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum bence Türkçe okuman daha mantıklı, İngilizceni de kursa giderek geliştirirsin bölümün dersleri ağır değil sonuçta

unıversıte hazırlık sınıfını okudugunda ben ıngıulızce bılıyorum kesınlıkle dıyemezsın...

bölumunu ıngılızce okuyorsan sana cok faydası dokunur ama sadece hazırlık sınıfına gidecegıne bir ing kursuna yazılıp aldıgın sertıfıkar sneın cok daha ısıne yaarar..

kısacasa boş yere 1 yıl daha harcama .

Canım konunun hepsini okuyamadım bahsedildi mi bilmiyorum ama devlette çalışmak istiyorsan hazırlık okuyup okumadığın hiç fark etmiyor. Kpss den iki bölüm de düşük puanlarla atanıyor, yani devlette çalışmak istersen çok zorlanmazsınbence hazırlık okumana da hiç gerek yok. Ama özelde çalışmayı planlıyorum dersen başka..

Canım 1 yıl hazırlıkla inan ingilizce biliyorum diyemezsin hem artık ingilizce tek başına yetmiyor..
ben 3. yıldayım bölümümün egitim dili ingilizce 2 yıldırda almanca ögreniyorum...
Yaşı problem etme ama hayatını çok iyi planla

pdr yi veya okul oncesini ing okusan kac yazar? cocuklarla veya gencler ing mi konuscan gelecegini is sahalarini dusun . zaten okul oncesinde ne kadar gelistirebirsin ki kendini kusura bakmada kreste ogrt. olcan
bence yil kaybi da istemiyosan pdr tr oku

Eğri oturup doğru konuşacağım hazırlığı atladım ben üniversiteye girdiğimde ve pek bi faydası olduğunu da görmedim hazırlık okuyan ama benden boş olan insanlar vardı. Tabi bu senin çalışmanla, çabanla çok alakalı ama devlet üniversitelerinde çok aman aman bir hazırlık da görmedim. ODTÜ gibi yerler hariç. Ha bir de bölümde İngilizce eğitimi saçma buluyorum kim ne derse desin öğrencilere past tense o tense bu tensei verip hadi bakalım alan İngilizcesiyle öğren bir işine yarar olayı aşırı saçma. Bunun için ayrı dersler konmalı alan ingilizcesi olarak ki burada öğrencilere öğretilmeli. Türkiyede Türklere Türkçe psikologluk yapıyorum, alan İngilizcesi diye bir dersim olmadı makaleleri okurken açıp İngilizce-Türkçe psikoloji sözlüğü kullanıyorum. Hatta zaman zaman Türkiyedeki seminerlerde ya da benden daha tecrübeli (yıl olarak) meslektaşlarımla konuşurken bunun Türkçesi neydi ya zorluğu yaşıyorum. Yani İngilizceyi ayrı olarak öğretmek ya da belli bir alana indirgenmiş İngilizceyi öğretip sonrasında İngilizce eğitime evet ama saçma sapan hiçbir halta yaramayan bir hazırlığın ardından alan İngilizcesini yapıştırmaya hayır.

Bu arada benim bölümüm %25 İngilizceydi ama hocaların bazıları toleranslı olup Türkçe de anlatıyodu. Hala öyle midir bilemiyorum. Bunu Upper seviyesinde İngilizce bilen birisi olarak yazıyorum. Yani okul bana İngilizce anlamında pek bir şey katmadı maalesef tamamen kendi birikimim çabam.

Son düzenleme:
bence 1 yıl kaybedeceğim gözüyle bakma.. hazırlık okurken farklı sertifikalar almak için zamanın olur kendini geliştirirsin.. yaşa takılma herkes 18de girip 22de çıkmıyor üni.den.. ben bölümümü ingilizce okudum ve çok şanslı olduğumu düşünüyorum.. bölümü ingilizce okuma şansın olursa kaçırma derim.. ilerde bölümünde kendini geliştirmek istediğinde çoğu kaynak ingilizce olacak.. kurslarda öğrendiğin genel ingilizce yetmeyecek.. 4 yıl üni.de ingilizce ile iç içe olmak varken neden üni. bitince yıllarca kurslara para dökesin.. hem çalışmaya başlayınca kurslara katılmak da çok zor.. yorucu.. sen bilirsin tabiki..

Canım en doğru kararı sen verebilirsin bizler düşüncelerimizi paylaşırız fakat çok iyi düşünüp değerlendirmen lazım. Öncelikle ben %100 ing. Olan bir bölüm okuyorum, hazırlık okuduk fakat boşuna zaman kaybı oldu kesinlikle birşey katmadı bize lisedeki eğitim gibi. Tek avantajı mezun olabilirsen diploman yabancı dil eğitimli oluyor. Eger hırslı biriysen üstesinden gelirim dersen ingilizce bölüm oku, ama en ufak bir soru işaretin varsa türkçe bölüm oku, dilini kurslar ile geliştir eğitimin ingilizce olması emin ol sana birşey katmıyor bölüm ingilizcesi olarak kalıyor herşey. Başarılar dilerim..

Yok benim anlatmak istediğim bölümün ingilizce olması. Yoksa ben de biliyorum hazırlığın her üniversitede olduğunu ve isteğe bağlı olarak okunabileceğini. Benim bilgisayar sertifikası almak istememdeki amaç öğretmenlik için değil tabi ki de. Olur da öğretmenlik mesleğini yapamazsam ve başka iş arayışlarına girersem elimdeki sertifikaların bana iş bulmamda yardımcı olabileceğini düşündüğüm için bilgisayar kurslarına gidip sertifika almayı düşündüğümü anlatmaktı amacım. Ama üniversite alınan bilgisayar dersinin yeterli olduğundan haberim yoktu. YArdımcı olduğunuz için sonsuz teşekkürler.

Siz de haklısınız. İngilizce de artık tek başına işe yaramıyor,biliyorum. Aslında kendimi birileriyle yarıştırmadım. Sevmem başkalarıyla kıyaslanmayı da kıyaslamayı da. Ama yaş konusunu düşünmemek elimde değil. Bir şeylere geç kalmak da istemiyorum. Ama sırf bir şeylere geç kalmamak için hayallerimi gerçekleştiremezsem ömür boyu çok üzülürüm. Öğretmenliği İngilizce okursam,yazda staj yapabileceğim bir yerler bulabilir miyim?

Canım PDR'nin atamaları çok iyi şu anda. Tabi 4 yıl sonra ne olur bilemem ama şimdilik iyi. Ama okul öncesinin atamalarında azalma olduğu doğru.
:128:

Sizce okulda 5 yıl İngilizce eğitim veren öğretmenlik okumak yerine 1 yıl İngilizce kurusuna gitmek İngilizce'min gelişmesi için daha verimli mi olur? Ben sadece İngilizce'm gelişsin diye iş açısından daha avantaj sahibi olabilirim diye İngilizce öğretmenlik okumayı düşünüyordum.

Evet bebeğim son iki yıldır özellikle baya atama yapıldı. Ben de farkındayım 3-4 yıl sonra PDR'de bitecek. Sınıf öğretmenliğinde atamalar az puanlar fena halde yüksek. PDR'nin ataması çok,puanları düşük. İnşAllah 4-5 yıl daha böyle devam eder atamaları ya.

Evet,hayırlısıyla kazanırsam eğer kaybettiğim 3 yıl aklımdan silinir gider. Hayalimdeki mesleği okumak eminim ki çok güzel olur. Benim aklım karıştı. Kimileri kursta öğrenilen İngilizce'nin hazırlıktaki İngilizce'den çok daha verimli olduğunu söylüyorlar. Siz hazırlık okumak daha iyi diyorsunuz. Gerçi be sadece hazırlık okumayı düşünmüyorum,bölümü İngilizce okumak istiyorum. Haklısınız atama bekleyen onca insan var ve benim de okulum biter bitmez atanıp atanmayacağım şu anda belli değil.

ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum bence Türkçe okuman daha mantıklı, İngilizceni de kursa giderek geliştirirsin bölümün dersleri ağır değil sonuçta

Memnun değil misin okul öncesinden? Sözelden de girmek istiyorum Sosyal ya da Türkçe Öğretmenliği için ama ailem pek sıcak bakmıyor.

Ben de bölümü İngilizce okumaktan bahsediyorum. Ama tercihlerimde diyelim ki hiç eğitim dili İngilizce olan öğretmenlik yazmadım, o zaman 1 sene hazırlık okumam. Ama eğitim dili İngizce olan öğretmenlik yazarsam ve kazanırsam mecburen hazırlık okurum zaten.

Evet canım başka bir arkadaşımız da bahsetti. :) Ben de KPSS'de iyi bir puan alırsam elbette ki devleti düşünüyorum. (Ki İnşAllah devlet olur. :) )

okumanın yaşı yok yaşı Boşver ne istiyo san onu yap bi seneyle bişey kaybetmezsin

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Harikaymış. Tebrik ederim canım seni. :) Çok haklısın İngilizce de artık tek başına yeterli değil. Sen çok doğru bir şey yapmışsın. Ben de hayatımı çok iyi bir şekilde planlamaya çalışıyorum. Bu yüzden sürekli düşünce halindeyim. Ne yaparsam daha iyi olur benim için? diye sürekli düşünüyorum. Yaşı çok dert etmemeye çalışıyorum ama kaybettiğim 3 yılıma da canım yanmıyor değil hani. O başka bir üzüntüm ama kaderimde böyle olması yazılıymış. Rab'bim yaşatıyorsa bunları vardır elbet bir bildiği.

Olur da devlete atanamazsam özellerde iş bulmam açısından avantajlı olabileceğini düşündüğüm için İngilizce okumak fikri geldi aklıma. Bana da PDR, okul öncesinden daha cazip geliyor. İnşAllah da o olur. :) Teşekkür ederim size.

Canım teşekkür ederim. Ben senin ne demek istediğini anladım sanki ama umarım yanlış anlamamışımdır. Benim İngilizce'm orta düzeyde. Şimdi hazırlık okuyup,sadece hazırlıkta alınan İngilizce'yle bölüm derslerine geçince zorlanır mıyım diyorsun? Yani hazırlıkta gösterilen İngilizce'nin bölüm derslerine pek de bir katkısı olmadığını,kendi çabalarımla muhakkak bir şeyler katmam gerektiğini söylemek istedin değil mi?

Yüksek lisans yapmayı istiyorum. İngilizce'nin çok iyi olması gerekiyor yüksek lisans için diye biliyorum. Eğer yeterli puanım olursa büyük ihtimalle PDR-Okul Öncesi/İngilizce tercihlerimde olacak. :) Ha ama puanım İngilizce olarak yazmaya yetmezse ve Türkçe olarak okursam, mezun olduktan sonra değil okuldayken İngilizce kursuna giderim. Çünkü mezun olduktan sonra kurslara gitme fırsatım olur mu olmaz mı bilemiyorum.

Sizlerin de görüşlerini almak istiyorum ve bu yüzden konu açıyorum. Benimle düşüncelerinizi paylaşmanız beni çok mutlu ediyor inanın ki. Ben İngilizce bölüm okursam hazırlık mutlaka okumam lazım. Orta seviye bir İngilizce ile direkt 1. sınıftan başlasam bütün derslerden kalırım. Tabi ki kafamda birçok soru işareti var açık söylemek gerekirse. Çok hırslı bir yapım olduğu söylenemez ama çalışmam gerektiği yerlerde bunun bilince olurum ve çalışırım ama İngilizce bölüm olarak okursam sanki 1 dönemim uzarmış gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölümünüz hakkında pek bilgim yok ama benim bölümümün de ingilizcesi var ordan yola çıkarak yorum yapabilirim. İngilizce iktisat mezunu arkadaşlarımla konuştuğumda hiçbiri ingilizcesinin iyi olmadığını,gelişmediğini,derslerden ezberleyerek geçtiklerini ve konuların özünü anlamadıklarını söylüyorlar. Bu durum okuldan okula da değişebilir elbette ama köklü bir devlet üniversitesinde böyle bir durum varsa diğerlerinin de çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Ben aynı bölümün Türkçesini okudum, İngilizcem mükemmel değil ama bölümümün İngilizcesini okuyan arkadaşlarımdan inanmayacaksınız ama daha iyi. Ha ama İngilizce bölümün etiket avantajı vardır. Özel sektör İngilizce bölümü Türkçe'ye tercih eder mesela. Devlet için böyle bir durum yok. Bu sadece benim çok fazla gözlemlediğim ve hocalarımın da sık sık bahsettiği şeylerdi. Çok etkilemek istemem ama gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim :)

Ben de iktisat okuyordum. Türkçe iktisat bile çok çok zor. İngilizce'sini düşünemiyorum. Arkadaşlarınız için yorum yapmıyorum kesinlikle beni yanış anlamayın ama ben İngilizce bölüm okusam ve konuları sindirmeden sadece ezber yaparak sınavlarımı versem ve mezun olsam çalıştığım alanda çok da verimli olabileceğimi sanmam. Dediğiniz gibi özel sektörde İngilizce'si iyi olan kişiler ya da İngilizce eğitim almış kişiler daha çok tercih ediliyor. Siz de kendinize göre bir şeyler yapıp dilinizi geliştirmişsiniz. :) Bence biraz daha üzerinde durularak şu anda iyi seviyede olan diliniz çok iyi seviyeye de çıkar. Yorumlarda kimse bana 'Asla tercih etme' demedi ama genel olarak Türkçe ya da İngilizce okumamın pek farklı olmayacağını,dilimi kursa giderek de geliştirebileceğim söylendi. Ben sırf İngilizce'mi geliştirmek için İngilizce bölüm okumak istemiyorum. Çalışmak için devlet öncelikli tercihim olur ve devlette eğitimi Türkçe/İngilizce almak önemli değil dendi. Puanım yeterli olursa yine yazmayı düşünürüm eğitimi İngilizce olan Okul Öncesi/PDR,yeterli olmazsa da Türkçe yazarım sadece. Ama bundan 10 gün öncesinde olduğu gibi şu anda 'İlla İngilizce okuyayım' diye bir ısrarım yok. :) Söyledikleriniz çok mantıklı. :) Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
pdr mezunuyum mebte çalıştığım için dile hiç ihtiyacım olmadı. pdr yerine psikoloji de düşünebilirsin

pdr mezunuyum mebte çalıştığım için dile hiç ihtiyacım olmadı. pdr yerine psikoloji de düşünebilirsin

Peki diyelim ki Psikoloji okudum. Rehber Öğretmenlik yapma ihtimalim var mı yine de? Sizce psikoloji daha mı iyidir? 4 yıllık çocuk gelişimi de aklımdan geçiyor ama öğretmenlik yapma ihtimalim olur mu bilmiyorum.

Aynen öyle demek istedim efsacım kimi üniversitelerin iyi de devletten pek umudum yok açıkçası bu konuda benim

Peki diyelim ki Psikoloji okudum. Rehber Öğretmenlik yapma ihtimalim var mı yine de? Sizce psikoloji daha mı iyidir? 4 yıllık çocuk gelişimi de aklımdan geçiyor ama öğretmenlik yapma ihtimalim olur mu bilmiyorum.

Yapabilirsin tabii ki de daha fazlasını da yaparsın Benim hedefim rehber öğretmen olarak atanmak bu yıl aynı zamanda özelde çalışıcam

formasyon alınca atanabilyorsun. benim şimdiki düşüncem olsa psikoloji okurdum.

çocuk gelişiminin şu anda ataması var ama ilerde ne olur bilemem, öğretmen olmak istyorsan şimdilik pdr birazcık avantajlı ama önünde yıllar var ve burası Türkiye

Yapabilirsin tabii ki de daha fazlasını da yaparsın Benim hedefim rehber öğretmen olarak atanmak bu yıl aynı zamanda özelde çalışıcam

Ay İnşAllah senin de olur,atanırsın İnşAllah. Formasyon aldın mı peki? Yoksa formasyon almadan da Psikoloji mezunları Rehber öğretmen olabiliyor mu?

Üniversite okurken formasyon alma ihtimali var mı? Mezun olduktan sonra 1 yıl daha beklememek için soruyorum. Öyle bir şansımız olur mu? Çocuk gelişimi çok fazla üniversitede yok,atamaları şu anda iyi ve azalma da pek olmaz gibi geliyor ama. Dediğin gibi burası Türkiye canım. Of of.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…