- 29 Nisan 2012
- 509
- 38
- 68
- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
şimdi bölümün ingilizce olması ile bölümde hazırlık okumak aynı şey değil. Eğer ingilizce pdr varsa üni de dersleri de ingilizce alıyorsun. Yani bir bölümün ingilizce olması derslerin ingilizce okutuldugu anlamında. Ama hazırlık ise neredeyse tüm üniversitelerde var. hazırlık sınavları yapılıyor dönem başında geçersen direk 1. sınıfa başlıyorsun ve orta bir başarı yeterli oluyor.yani okul başlamadan 2 ay baksan yeter. böylece istersen o 1 yılı kaybetmemiş olursun. ingilizcem gelişsin diyorsan ise üniversitede gördüğün hazırlık çok da yeterli değil. çünkü üzerine 4 sene de bölümü okuyunca hazırlıkta öğrendiklerin uçup gidiyor. dil için herşey kendini geliştirmekle oluyor . kendi çabanla.
bunun dışında pdr ve okul öncesi öğretmenliği için devlette çalışmak yani atanmak gibi bir planın varsa ne bilgisayar sertifikası ne de ingilizce yeterliliğine bakıyorlar. zaten 4 yıllık üniversitelerde bilgisayar dersi verildiği için çoğu bölümde transkribinde o dersi almış olman bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmanla denk oldugu için devlet bunu aramıyor.
özel sektöre gelince işini iyi yapan biri olmak sahip oldugun niteliklerden önce geliyor..
eğer bölümünü ingilizce okumak istiyorsan ingilizce bölüm okumak çok ağır oluyor hazırlık okumak faydalı olacaktır. temel oluşturur dersleri daha kolay anlarsın. Ama türkçe bir bölüm yazacaksan hazırlığı atlamak için çalışsan yeterli.
Öyle düşünürsen ingilizce de artık tek başına işe yaramıyor. Ek olarak başka diller bilen insanlar var artık. Birileriyle yarıştırma kendini özellikle yaş olarak. Sana tavsiyem eğitimini ingilizce olarak tamamlaman ve yazları bölümünle ilgili staj yapman. Sonrasını da geldiği zaman düşünürsün. Çok fazla düşündüğünde işin içinden çıkamazsın.
bu arada devlet te okul öncesi ve pdr ye ayrılan kontejanlar çok az. ve sen mezun oldugunda kaç alım olur belli olmaz. çünkü 3 4 yıl içinde öğretmenlik için açık kapanacak diyorlar.yani tercihlerini yaparken uzun vadede düşün. .
okul öncesi ya da pdryi ingilizce okuman gereksiz bence
başka bi bölüm olsa neyse ama bunları okursan zaten okulda çalışacaksın ve kpss çalışacaksın senin işin türkçeyle
bence yıl kaybetmek istemiyosan türkçe oku ektra bi sürü ingilizce kursu var istersen gidersin
bir yıl okursan da bi sürü para kaybın olacak onun yerine kursa verirsin parayı
hem hazırlıkta ingilizcen gelişmeyedebilir çok fazla
gelişmesi sana bağlı biraz ve tabiki okula göre değişir
yani ben hazırlık okursam süper bi ingilizcem olucak diye hayal kurma hiç
mesela ben anadolu üniversitesinde okudum bizim okulun hazırlığı çok zordu benim ingilizcem iyi olmasına rağmen zor geçtim pek çok arkadaşım da kaldı bi yıl daha okudular ve ingilizcemiz hala orta düzeyde öyle çok kolay değil anadilin gibi konuşmak hazırlıkla olacak iş değil bence
aynen canım ama bence düşünme şimdi bunları zihnini meşgul etme ygs lys e bak 2023 e kadar öğretmen ihtiyacını açıkladılar ama kaç yıldır baya bir atama yapıyorlar pdr de yani sınıf öğretmenliğinin düştüğü duruma düşecek pdr de malesef ne kadar erken mezun olursan o kadar avantajlı olursun bence Allah yardımcımız olsun bakalım hayırlısı :))))
bence yaş hesaplamak yerine zamanin sana kazandiracaklarina bakmalisin..evet 3 yil az zaman değil ama hem güzel bir bölüm okuyacaksin hemde ing gelişecek..imkanin olursa yurdişina da gidersen anadil seviyesinde konuşup ek işlerde yapabilirsin..ve sana şunu söyliyeyim bende üniv de de hazirlikokudum inan hazirlikta öğrendiğin ing kursta öğrendiğinden daha iyidir ayrica ucuzdur da...okulunu erken bitirip atama bekleyen yada iş bulamayan bir sürü insan var...
ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum bence Türkçe okuman daha mantıklı, İngilizceni de kursa giderek geliştirirsin bölümün dersleri ağır değil sonuçta
unıversıte hazırlık sınıfını okudugunda ben ıngıulızce bılıyorum kesınlıkle dıyemezsın...
bölumunu ıngılızce okuyorsan sana cok faydası dokunur ama sadece hazırlık sınıfına gidecegıne bir ing kursuna yazılıp aldıgın sertıfıkar sneın cok daha ısıne yaarar..
kısacasa boş yere 1 yıl daha harcama .
Canım konunun hepsini okuyamadım bahsedildi mi bilmiyorum ama devlette çalışmak istiyorsan hazırlık okuyup okumadığın hiç fark etmiyor. Kpss den iki bölüm de düşük puanlarla atanıyor, yani devlette çalışmak istersen çok zorlanmazsın bence hazırlık okumana da hiç gerek yok. Ama özelde çalışmayı planlıyorum dersen başka..
okumanın yaşı yok yaşı Boşver ne istiyo san onu yap bi seneyle bişey kaybetmezsin
Canım 1 yıl hazırlıkla inan ingilizce biliyorum diyemezsin hem artık ingilizce tek başına yetmiyor..
ben 3. yıldayım bölümümün egitim dili ingilizce 2 yıldırda almanca ögreniyorum...
Yaşı problem etme ama hayatını çok iyi planla
pdr yi veya okul oncesini ing okusan kac yazar? cocuklarla veya gencler ing mi konuscan gelecegini is sahalarini dusun . zaten okul oncesinde ne kadar gelistirebirsin ki kendini kusura bakmada kreste ogrt. olcan
bence yil kaybi da istemiyosan pdr tr oku
Eğri oturup doğru konuşacağım hazırlığı atladım ben üniversiteye girdiğimde ve pek bi faydası olduğunu da görmedim hazırlık okuyan ama benden boş olan insanlar vardı. Tabi bu senin çalışmanla, çabanla çok alakalı ama devlet üniversitelerinde çok aman aman bir hazırlık da görmedim. ODTÜ gibi yerler hariç. Ha bir de bölümde İngilizce eğitimi saçma buluyorum kim ne derse desin öğrencilere past tense o tense bu tensei verip hadi bakalım alan İngilizcesiyle öğren bir işine yarar olayı aşırı saçma. Bunun için ayrı dersler konmalı alan ingilizcesi olarak ki burada öğrencilere öğretilmeli. Türkiyede Türklere Türkçe psikologluk yapıyorum, alan İngilizcesi diye bir dersim olmadı makaleleri okurken açıp İngilizce-Türkçe psikoloji sözlüğü kullanıyorum. Hatta zaman zaman Türkiyedeki seminerlerde ya da benden daha tecrübeli (yıl olarak) meslektaşlarımla konuşurken bunun Türkçesi neydi ya zorluğu yaşıyorum. Yani İngilizceyi ayrı olarak öğretmek ya da belli bir alana indirgenmiş İngilizceyi öğretip sonrasında İngilizce eğitime evet ama saçma sapan hiçbir halta yaramayan bir hazırlığın ardından alan İngilizcesini yapıştırmaya hayır.
Bu arada benim bölümüm %25 İngilizceydi ama hocaların bazıları toleranslı olup Türkçe de anlatıyodu. Hala öyle midir bilemiyorum. Bunu Upper seviyesinde İngilizce bilen birisi olarak yazıyorum. Yani okul bana İngilizce anlamında pek bir şey katmadı maalesef tamamen kendi birikimim çabam.
bence 1 yıl kaybedeceğim gözüyle bakma.. hazırlık okurken farklı sertifikalar almak için zamanın olur kendini geliştirirsin.. yaşa takılma herkes 18de girip 22de çıkmıyor üni.den.. ben bölümümü ingilizce okudum ve çok şanslı olduğumu düşünüyorum.. bölümü ingilizce okuma şansın olursa kaçırma derim.. ilerde bölümünde kendini geliştirmek istediğinde çoğu kaynak ingilizce olacak.. kurslarda öğrendiğin genel ingilizce yetmeyecek.. 4 yıl üni.de ingilizce ile iç içe olmak varken neden üni. bitince yıllarca kurslara para dökesin.. hem çalışmaya başlayınca kurslara katılmak da çok zor.. yorucu.. sen bilirsin tabiki..
Canım en doğru kararı sen verebilirsin bizler düşüncelerimizi paylaşırız fakat çok iyi düşünüp değerlendirmen lazım. Öncelikle ben %100 ing. Olan bir bölüm okuyorum, hazırlık okuduk fakat boşuna zaman kaybı oldu kesinlikle birşey katmadı bize lisedeki eğitim gibi. Tek avantajı mezun olabilirsen diploman yabancı dil eğitimli oluyor. Eger hırslı biriysen üstesinden gelirim dersen ingilizce bölüm oku, ama en ufak bir soru işaretin varsa türkçe bölüm oku, dilini kurslar ile geliştir eğitimin ingilizce olması emin ol sana birşey katmıyor bölüm ingilizcesi olarak kalıyor herşey. Başarılar dilerim..
Bölümünüz hakkında pek bilgim yok ama benim bölümümün de ingilizcesi var ordan yola çıkarak yorum yapabilirim. İngilizce iktisat mezunu arkadaşlarımla konuştuğumda hiçbiri ingilizcesinin iyi olmadığını,gelişmediğini,derslerden ezberleyerek geçtiklerini ve konuların özünü anlamadıklarını söylüyorlar. Bu durum okuldan okula da değişebilir elbette ama köklü bir devlet üniversitesinde böyle bir durum varsa diğerlerinin de çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Ben aynı bölümün Türkçesini okudum, İngilizcem mükemmel değil ama bölümümün İngilizcesini okuyan arkadaşlarımdan inanmayacaksınız ama daha iyi. Ha ama İngilizce bölümün etiket avantajı vardır. Özel sektör İngilizce bölümü Türkçe'ye tercih eder mesela. Devlet için böyle bir durum yok. Bu sadece benim çok fazla gözlemlediğim ve hocalarımın da sık sık bahsettiği şeylerdi. Çok etkilemek istemem ama gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim :)
pdr mezunuyum mebte çalıştığım için dile hiç ihtiyacım olmadı. pdr yerine psikoloji de düşünebilirsinBen de iktisat okuyordum. Türkçe iktisat bile çok çok zor. İngilizce'sini düşünemiyorum. Arkadaşlarınız için yorum yapmıyorum kesinlikle beni yanış anlamayın ama ben İngilizce bölüm okusam ve konuları sindirmeden sadece ezber yaparak sınavlarımı versem ve mezun olsam çalıştığım alanda çok da verimli olabileceğimi sanmam.Dediğiniz gibi özel sektörde İngilizce'si iyi olan kişiler ya da İngilizce eğitim almış kişiler daha çok tercih ediliyor. Siz de kendinize göre bir şeyler yapıp dilinizi geliştirmişsiniz. :) Bence biraz daha üzerinde durularak şu anda iyi seviyede olan diliniz çok iyi seviyeye de çıkar. Yorumlarda kimse bana 'Asla tercih etme' demedi ama genel olarak Türkçe ya da İngilizce okumamın pek farklı olmayacağını,dilimi kursa giderek de geliştirebileceğim söylendi. Ben sırf İngilizce'mi geliştirmek için İngilizce bölüm okumak istemiyorum. Çalışmak için devlet öncelikli tercihim olur ve devlette eğitimi Türkçe/İngilizce almak önemli değil dendi. Puanım yeterli olursa yine yazmayı düşünürüm eğitimi İngilizce olan Okul Öncesi/PDR,yeterli olmazsa da Türkçe yazarım sadece. :)
pdr mezunuyum mebte çalıştığım için dile hiç ihtiyacım olmadı. pdr yerine psikoloji de düşünebilirsin
Peki diyelim ki Psikoloji okudum. Rehber Öğretmenlik yapma ihtimalim var mı yine de? Sizce psikoloji daha mı iyidir? 4 yıllık çocuk gelişimi de aklımdan geçiyor ama öğretmenlik yapma ihtimalim olur mu bilmiyorum.
Peki diyelim ki Psikoloji okudum. Rehber Öğretmenlik yapma ihtimalim var mı yine de? Sizce psikoloji daha mı iyidir? 4 yıllık çocuk gelişimi de aklımdan geçiyor ama öğretmenlik yapma ihtimalim olur mu bilmiyorum.
Aynen öyle demek istedim efsacım kimi üniversitelerin iyi de devletten pek umudum yok açıkçası bu konuda benim
Anladım canım. :) Birkaç devlet üniversitesi dışında özellerin elbette ki daha iyidir ama ben de özel düşünmüyorum. Türkçe okurum ben de olsun. :)
Yapabilirsin tabii ki de daha fazlasını da yaparsınBenim hedefim rehber öğretmen olarak atanmak bu yıl aynı zamanda özelde çalışıcam
formasyon alınca atanabilyorsun. benim şimdiki düşüncem olsa psikoloji okurdum.
çocuk gelişiminin şu anda ataması var ama ilerde ne olur bilemem, öğretmen olmak istyorsan şimdilik pdr birazcık avantajlı ama önünde yıllar var ve burası Türkiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?