Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

queen_girl

Allah im seni cok seviyorum sükürler olsun
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
260
31
118
merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)

modern yaşam standartlarında kadın da erkek de çalışmalı,
üstelik buna sadece maddi yönden bakmıyorum
hem birlikte kazanıp birlikte yemek daha keyifli emin olun

ancak işiniz de önemli tabii
severek yaptığınız bir iş değilse, tatmin edecek kadar da kazanamıyorsanız aksi düşünülebilir
yani konuyla ilgili kesin sınırlarım yok, kişiye ve imkanlara göre değişebilir

Çalışmayan hanımlara bir kınamam yok
21 yıldır çalışıyorum, 37 yaşındayım
Çalışmadığım bir hayatı aklım almıyor
Koca da olsa birine bağımlılık ürkütüyor beni
Bir çorap parasını, bir ped parasını isteyemem ben
Kendimce özel alanlarım var; yardım ettiğim barınaklar, öğrenciler falan bunları asla bırakamam
Tabi bir de hayatın bin türlü hali var, hastalık gibi, yokluk gibi, ayrılık gibi
Yaşın daha çok genç, çalışıp üretecek, yatırım yapacak zamanın şimdi
Çok yorulsam da, yıpransam da yaptıklarıma bakınca değiyor
Mühim olan hayatı dengede tutmak diye düşünüyorum, hem çalışıp hem dekendine alanlar yaratmak
Evlilik tarafından bakınca da; ben o adamı seviyorsam tüm yükü üzerine bindirmeye kıyamam
Birlikte koşmak bana daha keyifli geliyor

Evliliğin geleceği garanti mi?

Ya eşin seni hayal kırıklığına uğratırsa?
Her şeyi geçtim, tek maaşla çocuklarına istediğin gibi bir hayat verebilecek misin?
Belki şuan ki işin iyi değildir, iyisini bulana kadar çalışır, sonra değiştirebilirsin.

Bu devirde kadınların ev hanımı olma düşüncesini anlayamıyorum, anlayamayacağımda.

Her şeyden önce insan kendisi için çalışmalı.

hiçbirşeyin eksik olmayacaksa...
eşin her istediğini alıp para muhabbeti yapmayacaksa...
sana gezecek ihtiyaçlarını alacak kadar para bırakacaksa...
çalışma bencede...
ama yoook istediklerini rahat rahat yapamayacaksın çalışıp söz sahibi olman lazım para konusunda..

İmzamı atıyorum :) Bu arada hayat görüşünüzü çok beğeniyorum, daha yolun başındayım ve siz bana cesaret ve ilham veriyorsunuz. Teşekkürler :)

Ben bunu ara ara düşünüyordum öylesine ve şöyle bir hesap yaptım kafamda..
Evde otursam pazartesi günü salonu temizle salı günü mutfağı çarşamba yatak odasını ve misafir odası diyelim perşembe günü bi baktım aaa salon yine toz içinde haydi sil baştan ve sırf temizliklede bitmiyor çamaşır ütü yemek bilmemne bilmemne..

Yani bunu bir sene için bile düşünsem fıttırırım sürekli toz beziyle hergün bir başka yeri temizlemek..
Kaldı ki koca bir ömürden bahsediyorsak hiçte ev hanımlığından memnun olmam kendimi günden güne çürüyormuş gibi hissederim valla...

Ha hadi diyelim temizliğe okadar sarmadım eee bu sefer ne olacak gün mü yapacam.. yok artıkk..
Yada evde olduğum için sürekli kv elti görümce suratlarını görcemm..
Kendi görümcem bile(bekar) kendi baba evinden sıkılmışken artık farklı yüzler görmek istiyorum üff demişken bile ben niye kendimi mahkum edim öyle bir hayataa...

Çocuklar olur çalışmam eyvallah izin alırım fln ama ömrümü dört duvar içinde geçiremem ben sosyalleşmem lazım kocamın akrabalarından başka arkadaşlarım görüşeceğim kişilerin olması lazımmm...

Herkesin kendi kararı nasıl mutlu olacaksa o şekilde yaşamı tercih edebilir.

Kendi düşüncelerim ise çalışmaktan yana. Bir süredir çalışmıyorum, iş bulamadığım için. Hayatımın hiç bir döneminde kendimi bu kadar işe yaramaz, bu kadar atıl görmemiştim. Bana göre değil çalışmamak. Eşime yük oluyormuşum gibi geliyor. Ben kendimi hiç ev hanımı olarak göremedim nedense. Eşim de öyle görmez beni. Çocuğum olunca çalışan bir annesi olsun istiyorum. Üretime katkısı olan hem ev ekonomisine hem ülke ekonomisine katkısı olan bir kadın olmak istiyorum. Diğer türlüsü bana ters.

Çevremde hali vakti çok yerinde olanlar dışındaki ev hanımları hep kendini salmış, çoluk çocuk peşinde koşan kadınlar oldular zamanla. Bir de bu yönü var bu işin. Kocanın eline bakmak onun kurallarıyla yaşamak demek ayrıca. Ben kendimi bu konumda düşünemiyorum.

Ben 5 yıldır çalışıyorum, bundan öncede okurken yaz aylarında çalışırdım..
6aydır evliyim iyi ki de işim var çalışıyorum evde oturmak bana göre değil..
Alacağım kıyafetin yada harcayacağım paranın hesabını vermek istemiyorum...

Hepiniz çalışıyorsunuz ben çok kıskandım
Ben de ev hanımıyım ama hep kendimi geliştirdim valla bak Gitmediğim kurs, girmediğim sınav kalmadı
Bi de işim olsa demeyin keyfime.
İnsanın eşi ne kadar anlayışlı olursa olsun o para mevzusu illa ki geçiyor bu arada

Neden olmasın?
Eşinizin maddi durumu ikinize de bakmaya yetiyorsa pekala ev hanımlığı yapabilirsin.
Bu arada ev hanımlığına koca parası yemek olarak bakmak doğru değil. Hiç biri evde boş boş oturmuyor. Bulaşık, çamaşır, yemek, çocuk bakımı...
Ama evlenene kadar çalışmak en iyisi ve eş adayınızla da bu ev hanımı olma arzunuz hakkında konuşmalısınız muhakkak.
Evleneceğiniz kişi de ev hanımlığına sıcak bakan biri olmalı. :)

Oldum olasi kendi parami kazanmaya merakli bir insan oldum. Kac yasinda para kazanmaya basladim, galiba 14-15 yasinda. 17 yasindan beri de duzenli olarak calisiyorum, o yastan beri annemden babamdan para/harclik istemedim. Kendi ihtiyaclarimi, okul da dahil hep kendim karsiladim. Su anda 25 yasindayim, bekarim. Alisik degilim maddi olarak bagimli olmaya ve evlendikten sonra da esimden kendi ihtiyaclarim icin para istemeyi, ya da onun benim elime para vermesini hayal bile edemiyorum. Bana gore degil. Ben evli de olsam, bekar da olsam, ogrenci de olsam kendime yetebilmeliyim, kimseden istememeliyim, benim anlayisim da bu.
Cok bayila bayila ise gitmiyorum. Bazen mizmizlaniyorum kendi kendime. Keske evde otursam vs. Ama 3 gun bos olayim, hemen calisayim istiyorum.

Calismak istemeyeni de yargilayamam. Ben her zaman sunu dusunmusumdur, ozellikle kadinlar icin. Herkes calisamaz. Gercekten, calismak her kadina gore degil. Kimi yapamaz yani, illa evde olmali, ev hanimi olmalidir. Benim gozlemlediklerim kadariyla cikardigim sonuc bu.

Hayatımda çalışmaya sadece 3 yıl ara vermiştim ama o dönem hayatımın en kötü dönemiydi .3 ayda bir verilen nema paraları vardı inanın ilaç gibi geliyordu . Annemin ya da bir yakınımın ihtiyacı olsa kocama yalvarmak zorunda kalacaktım çalışmasaydım .Çalışmak üretmek güzeldir insana kendini değerli hissettirir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…