Kadınlar yanlış erkekleri tercih ediyormuş

Maalesef sahiplenme deyince genelde insanların aklına höt höt tipler geliyor.
Ama bu tipler kendini bazen alenen belli etmiyor.
Üniversitede oda arkadaşım vardı bir çocukla sevgili oldu cocuk ölüyor aşkından kızın hediyeler falan akıyor tipi de iyi bir gün kavga etmişler cocuk aldığı hediyelerle birlikte kızı çağırdı dedik ki ayrılacaklar cocuk demiş ki bak sana bunları ben aldım sana şunları şunları yaptım
Kizin yurtta ki kız yurdu renkli dudak kremi sürmesini bile yasaklamisti düşünün ki bu da bir şiddet fiziksel değil ama psikolojik bazıları önceden belli de etmiyor

Uzman Aile Terapistleri Bunu Söylüyor.
Yıllardır gelişim kitapları okur, psikologlari takip ederim hangisi bunu söylüyor hiç denk gelmedim ? Böyle şey mi olur yahu tamam huyu suyu çeker yinede gidip kopya olaca değil. Ne konular var burda annem şöyle biri onun bu huylarını sevmiyorum diyen kadınlar. O zaman anasina bak kizini alda olur. Siz bir cevrenize geniş bakin her erkek baba kopyasi mi? Baba ne hata islerse oglu da isleyebilir mi? :KK57: böyle okuyorum ikidir yorumunuzu.
Kendini gelistirmek diye hir şey var yahu. Her işi yapanın iyisi var kötüsü var. Adam psikolog , terapist diye körü körüne de kabul etmeyin canım

Yıllardır gelişim kitapları okur, psikologlari takip ederim hangisi bunu söylüyor hiç denk gelmedim ? Böyle şey mi olur yahu tamam huyu suyu çeker yinede gidip kopya olaca değil. Ne konular var burda annem şöyle biri onun bu huylarını sevmiyorum diyen kadınlar. O zaman anasina bak kizini alda olur. Siz bir cevrenize geniş bakin her erkek baba kopyasi mi? Baba ne hata islerse oglu da isleyebilir mi? :KK57: böyle okuyorum ikidir yorumunuzu.
Kendini gelistirmek diye hir şey var yahu. Her işi yapanın iyisi var kötüsü var. Adam psikolog , terapist diye körü körüne de kabul etmeyin canım
Serhat yabancı Aile terapisti yabana atılacak biri değil benim için. Bende Çok kitap okurum bu tezi bana doğru geliyor...

Serhat yabancı Aile terapisti yabana atılacak biri değil benim için. Bende Çok kitap okurum bu tezi bana doğru geliyor...
Anlıyorum. Başınıza gelirse anlarsınız sanırım bu tarz bir kestirip atmanın yanlış olduğunu. O aile terapistinin tezi değil bu atasözü anasına bak kızını al derler onun laciverti daha ne zamandan bu zamana. Tez demeyin bari şuna.
Anasına bak kızını al da doğru o zaman sizin için dmi? Burdaki o dediğim ana kiz çatışmasına ne diyeceksiniz?

Maalesef doğru.
Evet, toplum olarak erkekleri eğitmeliyiz ama önce ‘kadın’ yine kadın...
Çünkü o erkeği eğitmek için annesi olacak kadının çağ dışı fikirlerini silmek gerek.
Babadan gördüğünü değil, olması gerekeni aktarabilmesi lazım.
Bunların tüm suçlusu erkektir deyip geçmek çok kolay, onu büyüten anne, şiddet uygulayan babaya ses çıkarmadığında, payı yok mu bu işte?
Şiddeti görerek ve bunu sindirerek yaşayan bir aileye mensup kişilerin sağlıklı olması beklenebilir mi?
Ya da koca veya baba sığınağı olmadan birey olamayan kadınların çocuklarından ne bekliyoruz?

Bir toplumu eğitmek kadından başlar.
Kız çocuklarımıza sonsuz özgürlük, güven, eğitim, birey hakları aşılarken; erkeklere saygıyı, gücün sadece spor müsabakasında yeri olduğunu, karşı cinsin üstün ve kırılganlığını, kibarlığın en üst erdem olduğunu öğretmek gerek.
Tek değil, çift cinsiyete eğitim önemli.

Yine bir cinayet ve yine sorgulanan "Kadının tercihleri"...
İnsanlar ne zaman fark edecekler acaba, ortada vahşice bir katl varken, bizler gtümüzü oturttuğumuz yerden niye hala canına kıyılanların tercihlerini sorguluyoruz? Neden bir caniyi, katili yerin dibine sokmak varken, ekşide tipin biri (Ki bu da erkek), gidip böyle bir konu açma ihtiyacı hissediyor hemen; neden?

Bir yanlış tercihin(!) bedeli (Ki alınlarında yazıyor tabi hepsinin ya seni kırk parçaya böler diye), boğularak öldürülmek, yakılmak ve bedeninizin üzerine beton dökülmesi mi? Anne-babanın, evladının bir mezar yeri bari olsun diye, onu katleden ş...zin iki dudağının arasından çıkacak ifadeleri beklemesi midir yani bedel?

Burada madem bu cinayetleri neden önleyemiyoruz, nedir bunun sebebi diye tartışılıyor; cevap belli:
Çünkü cezalar gerektiği gibi uygulanmıyor.

İşte kadın cinayetlerinin sebebi bu, bunlar:
(Görüntüler şiddet içerir, hassas olanlar izlemesin)

Güpegündüz Kız Kaçıran Eşkıyalardan Biri Serbest Bırakıldı

Daha yüzlerce sebep ilave edebilirim... Gerek yok sanırım!
Yine konuşulsun tartışılsın "Yav kadınlar hiç kıymetlerini bilmiyorlar, psikolojik şiddet uygulayan, sıkboğaz eden adamları seviyor sanıyorlar, yanlış tercihlerde bulunuyorlar" filan diye ama vahşi bir cinayet haberinin altında değil, konu bu kadar sığ değil.

Yine bir cinayet ve yine sorgulanan "Kadının tercihleri"...
İnsanlar ne zaman fark edecekler acaba, ortada vahşice bir katl varken, bizler gtümüzü oturttuğumuz yerden niye hala canına kıyılanların tercihlerini sorguluyoruz? Neden bir caniyi, katili yerin dibine sokmak varken, ekşide tipin biri (Ki bu da erkek), gidip böyle bir konu açma ihtiyacı hissediyor hemen; neden?

Bir yanlış tercihin(!) bedeli (Ki alınlarında yazıyor tabi hepsinin ya seni kırk parçaya böler diye), boğularak öldürülmek, yakılmak ve bedeninizin üzerine beton dökülmesi mi? Anne-babanın, evladının bir mezar yeri bari olsun diye, onu katleden ş...zin iki dudağının arasından çıkacak ifadeleri beklemesi midir yani bedel?

Burada madem bu cinayetleri neden önleyemiyoruz, nedir bunun sebebi diye tartışılıyor; cevap belli:
Çünkü cezalar gerektiği gibi uygulanmıyor.

İşte kadın cinayetlerinin sebebi bu, bunlar:
(Görüntüler şiddet içerir, hassas olanlar izlemesin)

Güpegündüz Kız Kaçıran Eşkıyalardan Biri Serbest Bırakıldı

Daha yüzlerce sebep ilave edebilirim... Gerek yok sanırım!
Yine konuşulsun tartışılsın "Yav kadınlar hiç kıymetlerini bilmiyorlar, psikolojik şiddet uygulayan, sıkboğaz eden adamları seviyor sanıyorlar, yanlış tercihlerde bulunuyorlar" filan diye ama vahşi bir cinayet haberinin altında değil, konu bu kadar sığ değil.

Pınar Gültekin i tenzih ederek yazıyorum, böyle bir kadının bu vahşetle gözlerini kapaması hastalıklı bir zihnin sonucu.
Ki olayın da öyle gerçekleştiğine zerre inanmıyorum, yakalanmamak için onca iğrenç şey yapan adam göz altına alındığı anda ‘ötüyor’.
Kimi ya da kimleri koruyor, ailesi mi, arkadaşları mı, iş çok daha çirkin mi soruları akıllara geliyor ama giden gitti, ne olursa olsun o pisliğe ne yapsak gelmeyecek.

Amma velakin, bu ‘yanlış tercih’ denilen şey oldukça derin.
Sevginin yanlışı olmaz fakat; adam olmamanın işaretleri olur.
Dün burada dalga geçtiğimiz doktor olacak kızımız mesela, ya da yüzü yakılan genç kızımız şikayet dilekçesini çekip, o cani sevgilisine geri döndü gibi gibi.
Bir nevi intihar bunlar, geliyorum diyor, bağırıyor, vuruyor ama görülmüyor ya da 2 gün sonra hoş görülüyor.
Tek bir tokatta mahkemede soluk alınamıyorsa, orada hayati tehdit başlıyor.
Yanlış tercih tamlamasının altında yatan bunlar gang.
Ve maalesef öyle bir bataklık ki, çırpındıkça daha dibe gömülüyorlar.
Ceza falan hikaye, isterse 3 müebbet yatsın, giden gittikten sonra ne ola...
Bunu bitirmenin yegane yolu her insanı, her çocuğu eğitmek ve yaşam haklarını öğretmektir.
Yoksa benim evladım gitse; o şerefsiz yaşamış yaşamamış 300 sene yatmış ya da idam edilmiş, bana ne!
Nefesim kesildikten sonra, kimse çare olamaz artık.

Pınar Gültekin i tenzih ederek yazıyorum, böyle bir kadının bu vahşetle gözlerini kapaması hastalıklı bir zihnin sonucu.
Ki olayın da öyle gerçekleştiğine zerre inanmıyorum, yakalanmamak için onca iğrenç şey yapan adam göz altına alındığı anda ‘ötüyor’.
Kimi ya da kimleri koruyor, ailesi mi, arkadaşları mı, iş çok daha çirkin mi soruları akıllara geliyor ama giden gitti, ne olursa olsun o pisliğe ne yapsak gelmeyecek.

Amma velakin, bu ‘yanlış tercih’ denilen şey oldukça derin.
Sevginin yanlışı olmaz fakat; adam olmamanın işaretleri olur.
Dün burada dalga geçtiğimiz doktor olacak kızımız mesela, ya da yüzü yakılan genç kızımız şikayet dilekçesini çekip, o cani sevgilisine geri döndü gibi gibi.
Bir nevi intihar bunlar, geliyorum diyor, bağırıyor, vuruyor ama görülmüyor ya da 2 gün sonra hoş görülüyor.
Tek bir tokatta mahkemede soluk alınamıyorsa, orada hayati tehdit başlıyor.
Yanlış tercih tamlamasının altında yatan bunlar gang.
Ve maalesef öyle bir bataklık ki, çırpındıkça daha dibe gömülüyorlar.
Ceza falan hikaye, isterse 3 müebbet yatsın, giden gittikten sonra ne ola...
Bunu bitirmenin yegane yolu her insanı, her çocuğu eğitmek ve yaşam haklarını öğretmektir.
Yoksa benim evladım gitse; o şerefsiz yaşamış yaşamamış 300 sene yatmış ya da idam edilmiş, bana ne!
Nefesim kesildikten sonra, kimse çare olamaz artık.

Bu konu, bu olayın içinde tartışılacak bir konu değil bence kuzum, Kadir'in olayında konuşuldu misal, yeriydi o zaman. Ama ekşideki tipin birinin, "İşte efendi adam yerine miç adam tercih ederseniz böyle olur gadınlar, para güç alfa erkek diye gidiyonuz, sonra ölüyonuz" minvalinde başlattığı bir konunun uzantısı olarak hiç yorumlayasım yok Film, bu olayın mevzusu değil bu.

Zaten kadının peşine takılan herif işte, reddedilince, istenmeyince öldürmüş.

Bu konu, bu olayın içinde tartışılacak bir konu değil bence kuzum, Kadir'in olayında konuşuldu misal, yeriydi o zaman. Ama ekşideki tipin birinin, "İşte efendi adam yerine miç adam tercih ederseniz böyle olur gadınlar, para güç alfa erkek diye gidiyonuz, sonra ölüyonuz" minvalinde başlattığı bir konunun uzantısı olarak hiç yorumlayasım yok Film, bu olayın mevzusu değil bu.

Zaten kadının peşine takılan herif işte, reddedilince, istenmeyince öldürmüş.
Haluk Levent de benzer bir tweet atıp özür diledi.
Bu şey gibi, biz adam olamıyoruz siz kendinizi yollayın demenin başka bir yolu.
Haklısın, bu zihinlere kazınan vahşetin altında konuşulmalı.
Yeri ya da durumu da o değil zaten ama maalesef ki var.
Belki bir iki genç kadın görür, okur da feyz alır, boşa gitmez bu çığlıklar...

Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.

Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?

Eki Görüntüle 2665557
Var.Kendine kötü davranan erkeklerin kulu kölesi olar arkadaşlarım bile var maalesef.Bu ekran görüntüsündeki arkadaşın söyledikleri kısmen doğru.Ama şu konuda ince bir çizgi var.Kız ve kızın ailesi bunu hak etti mi?hayır😢

Bu yüzden benim ev arkadaşım öküzün tekiyle evlenmek zorunda kaldı.
Kızlarımızı "ne olursa olsun ailene güvenebilirsin" hissiyle yetiştirmeliyiz. Aleme "sana ne" kalkanı olmalıyız.
Oysa biz "En son babanın duymasıyla" övünen bir toplumuz. Çok yalnız büyüyor kızlarımız çok.
Görüyoruz burada işte. Evliliklerinde yalnız kalan/ katlanan kadınlar bomboş, katlanılmaz bir hayat yaşıyorlar.
Kesinlikle
ben daha 17 yaşında falandım
benden yaşça büyük biri ile bir arkadaşlığım vardı
ben ondan ayrılmak isteyince beni babama söylemekle tehdit etti, halbuki ne söyleyecekse :D nasıl korkutacak biliyor çünkü.
Annem her zaman her şeyimi bilirdi anneme de söyledim
bi gün şans eseri aynı ortama denk geldiler
aynı tehditleri anneme de yaptı
annem de git söyle ne söyleyeceksen hatta ver telefonunu ben çevireyim numarasını sen kimi tehdit ediyorsun dedi.. gidiş o gidiş ;)
demem o ki anneler
kızlarınızla arkadaş gibi olun, hiçbişey için çekinmesinler sizden
hata da yapsalar sizden emin olsunlar, annem bu konuda en büyük şansımdır.
ben baba sevgisinin eksikliği ile büyüdüm
simdi dönüp bakıyorum da genç kızken yaşadığım ilişkilere hep öyle bir model aramışım kendime
sevsin, sahiplensin, ilgilensin..
eşlerinize de söyleyin
özellikle kız çocuklarını çok sevsinler ve bunu hissettirsinler.

Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.

Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?

Eki Görüntüle 2665557

Maalesef var, keşke olmasa.

Çok sevdiğim bir arkadaşım, 31 yaşında düzenini kurmamış birisiyle birlikte, aralarında 7 yaş var. Adam inanılmaz kıskanç ve kısıtlayıcı. Bunlara itiraz ediyor ancak somut bir adım atmıyordu arkadaşım. Geçen gün evde şort giyip balkona çıktı diye kızın üstüne yürümüş. Kapıya yumruk atmış. 7 aydır birlikteler. 7 aydır kavgasız bir haftaları olmadı. Daha 7 ayda bu kadar kendini gösteren evlenince döver de öldürür de. Ayrılmaya karar verdi, destekledim. Dün “haftada bir, dışarıda görüşmeye karar verdim” dedi. Devam edecek yani. Sinirli bir yapısı var diye bahaneler buluyor. Çok pişmanmış, bir daha kavga bile etmeyeceklermiş.

Başka bir arkadaşım, her sevgilisinden dayak yedi neredeyse. Hâlâ devam. Bağımlısı olduğu, kopamadığı eski sevgilisi sahiplendikleri 4-5 haftalık köpeği evde havlıyor diye boş bir arsaya atmıştı. Kız Eskişehir'den Ankara'ya gidip aldı köpeği. Zavallı bebek bırakıldığı yerde aynen duruyormuş. Tanımam etmem çocuğu ama bu yaptıkları benim içimi sızlattı. Adını her duyduğumda aklıma ilk gelen o zavallı minnacık köpeği oraya atmasıydı. Bunu benim sevgilim yapsaydı, ayrılmayı geçtim, köpeği attığı yere onu atardım. Hak ettiği bu çünkü. Üzerinden 6-7 ay geçti. O köpek bir onda bir eski sahibinde kaldı. Evde köpeğin bacağını kırmış en son duyduğumda. "Kapıya sıkıştı" diyormuş. En son bir sevgilisiyle birbirlerine girmişler, adamın babası komisermiş. Kızdan şikayetçi olmuş, her gün karakola mı adliyeye mi gidip imza atıyormuş. Bu kızla iletişimimi kestim. Zaten başka bir arkadaşımın arkadaşıydı.

Yine başka bir arkadaşım sınava gideceği için çenesini sıkıp onu yatağa fırlatan hanzodan kazara hamile kaldıysa evlenip doğurmayı düşünüyordu. Neyse ki hamile değildi, hanzodan ayrıldı. Ayrıldığı akşam kız benim yanımdaydı. Dakika başı aradı hanzo, arkadaşım en sonunda açtı. Ömrü hayatımda duymadığım küfürleri etti yaratık. Hoparlör açık değildi ama benim koltuğun ucundan duyabileceğim şekilde yüksek sesli böğürüyordu. Arkadaşım tüm bu saygısızlıkları, annesine kendisine ettiği küfürleri gülerek dinledi. "Tamam ben seni yarın arıcam" deyip kapattı. Barıştılar, üstüne birlikte eve çıktılar. Gerisini pek bilmiyorum çünkü o yaratıkla birlikte olduğu sürece hayatında olmayacağımı, ayrıldığı gün her neye ihtiyacı olursa yanında olacağımı söyledim. Numarasını vs engelledim. 5-6 ay sonra daha büyük kavgalar ve daha büyük şiddetle ayrıldılar. Farklı şehirlerdeyiz, yeni sevgilisiyle tanışmadım. Ama o da arizona kertenkelesi diye adlandırdığımız, yolda görsek sümüğümüzü sürmeyeceğimiz tiplerden. Yine çok kıskanç, çok romantik (!), çok aşık!

Bu üç arkadaşım da bu sevgilileri tarafından bir gün öldürebileceklerinin bilinciyle aynen devam ediyorlar. Çünkü çok seviyorlar çok aşıklar (!) Bir tanesi lise mezunu, asgari ücretli çalışan. Diğer ikisi öğretmen. Hele öğretmenlerden birisi altında arabası olan, özel dersin saatine 400-500 tl kazanan, yüksek lisans yapan birisi. Üçünün de ekonomik özgürlüğü, mesleği var. Üçünün de ailesi arkasında.

Anormal olmayanla, olması gerekenle övünür hale geldik. 5 yıllık ilişkim var, aynı evde de yaşadık. Daha bir kavgada sesini yükseltmedi. Bir kez olsun ne duvara, kapıya ne de bana vurmaya kalktı. Bazen ben mi çok hassasım, diyorum. Bir ses yükseltmeyle, şiddete yeltenmeyle ayrılırım. Karşımdaki insan da bunun bilincinde, ve olması gereken olarak görüyor bunu.

Ama bence %30 kadarı kadınların yanlış tercihleri doğrultusunda gerçekleşen cinayetlerdir. Tüm suçu artık konuşamayacak olan cinayet kurbanına atmak gerçek sorunu halı altına süpürmektir. Sadece sevgili ya da eşleri tarafından öldürülmüyor sonuçta kadınlar. Abisi, babası, veya hiç tanımadığı kişiler tarafından da öldürülüyorlar.

Kimisi Sümeyye Ateş gibi boşanmaya çalıştığı için öldürülüyor.

Baya zaman oldu, bir markette çalışan genç bir kadını bıçaklamıştı manyağın teki. Sebep? Kendisiyle görüşmek istememesi.

Ceren Özdemir, yine hiç tanımadığı birisinin “av” arayışına kurban gitti.

Bu kadınlar kendilerini korumak için ne yapmalıydı?

Pınar’ın evli bir adamla birlikte olması, öldürülmesi için haklı bir sebep mi?

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 29
Annenin temizliğini yapıyorm dedim

Benim annem ise perişan dedim

So ra ne dedin diye dibime sokuldu

2 avucuyla iki kulağıma bu vurdu

Kulaklarım delindi sandım

Ben olsam seni kimse almazdı diye aşağıladı

Şimdi benimi beğenmiyon dedi

Seni kıtor kıtır keserim dedi

Annen buraya gelmeyecek dedi

Sonra hemen özür diledi sarıldı

Mısır patlatta yiyelim dedi

Bütün gece sımsıkı sarılarak uyudu

Ssabah oldu

Tamam tatlım annen gelain istediğin işede gir sağlığın iyi oldun yeterki dedi

Ama böyle bir meleğin şeytani yüzüne artık katlanamıyordum

Korkuyordum çektim çıktım 3 şehir uzağa gittim

halen seviyorum ama gebersemde dönmeyeceğim ona

Çünkü melek olduğu kadarda şeytan
bacım şiir gibi yazmışsin, edgar poe çevirisi sandım yeminle, tüylerim diken diken oldu okurken

bu tipleri kimse tercih etmese onlar da biraz kendilerini düzeltme yoluna gidecekler en azından bir kısmı!
ama böyle de alıcıları olduğu için hiç kendilerine bakma gereği duymuyorlar.
ağzında binbir küfür hakaret kaba saba tipleri seçen saf salak kızlar oldukça bunlar da durulmuyor..
yalnız her şiddet uygulayankaba saba olmayabiliyor, duysanız ağzınızın açık kalacağı bazı beyefendiler de evde iblise dönebiliyor

Son düzenleme:
Bu yüzden benim ev arkadaşım öküzün tekiyle evlenmek zorunda kaldı.
Kızlarımızı "ne olursa olsun ailene güvenebilirsin" hissiyle yetiştirmeliyiz. Aleme "sana ne" kalkanı olmalıyız.
Oysa biz "En son babanın duymasıyla" övünen bir toplumuz. Çok yalnız büyüyor kızlarımız çok.
Görüyoruz burada işte. Evliliklerinde yalnız kalan/ katlanan kadınlar bomboş, katlanılmaz bir hayat yaşıyorlar.
Bayılıyorum yorumlarıniza, dilinize, düşüncelerinize...ağzınıza klavyenize sağlık

Ben buraya yıllardır üyeyim zibilyon tane bile isteye evli biriyle olan okudum ama o kız adamla beraber değilmişki ayrılmışlar adam bela olmuş reddetmiş kızcağız. Bir keresinde hiç unutamıyorum nickini yazmayacağım çok tanıdık bir üye. Nişanlısından şiddet görüyordu burda türlü türlü konular açtı sonra gitti evlendi sosyal medyada aşk sarhoşu zannedersin ama hala burda şiddet konuları açıyor kendisi. Bazıları kendisi seçer bazıları mağdur olur. Ne sebeple olsun sonucu ölüm olmamalı.
Bunuda anlamak zor hakket. Neden 2 yuZlu olucaksin? Oldugunda mutsuz olucan yani..

Back
X