Kadir gecesinde haydi duaya;) dualarınızın kabul olması için önerim var

duyguafra

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
62
2
286
İstanbul
geçen kandilde kızımı kuran kursundan almaya gittim..( yaz kuran kursu) kursta bir hanım gelip yanıma: sizden bir şey isteyebilir miyim dedi... bende buyrun dedim.. elinde bir tespih vardı... 3 ihlas bir fatiha okur musun şu an dedi, tabi dedim... okuduktan sonra tesbihten bir tane çekti... sonra sordum nedir bu yaptığınız diye... dediki geçen sene oğlum askerdi... nereye düşeceği belli olucaktı... ben bu duayı 100 kişiye okutturdum... oğlumun arkadaşları doğuya düşerken oğlum istanbula düştü dedi.... tabi benim gözler fal taşı gibi açıldı nasıl yapmamız lazım dedim... bizede söyleyin dedim... ( o günde müthiş bir sıkıntım var... onu atlatmam lazım) dedi ki: 100 kişiye 3 ihlas 1 fatiha okutacaksınız dedi... tabi ben nerde bulurum 100 kişi dedim kendi kendime bayan dedi ki: ben şimdi kuran kursuna gittim... orda 50 kişiye okuttum... şimdi bu kursa geldim burda kalanı okutucam dedi.... bende hemen bir hediyelik eşyaya girip tesbihmatik aldım... ( tesbihten daha kolay diye... kime okutursam bir kere basmak yeterli) fatih camisi bize yakın oldugu için oraya gittim arkadaşımla... yoldan geçen bayanları durdurup: afedersiniz bir duamız var da 3 ihlas 1 fatiha okur musunuz dedim.... ( bu arada her bayanı durdurmadım... eleme yaptım... bu okur bu okumaz diye) v ve böylece fatih camisinde 100 kişiye 3 ihlas 1 fatiha okutturdum... bazıları bana fazla ver okurum dedi... ama öyle bir şey olmaz aklınızda bulunsun... 1 kişi sadece 3 ihlas 1 fatiha okuyabilir... daha fazlası yok... ve gerçektende duam kabul oldu... o kadar sıkıntılı bir akşam geçirecektim ki bu 100 kişinin okudugu dualar sayesinde sıkıntısız bir akşam geçirdim... sizinle paylaşmak istedim... kadir gecesi geliyor malum... benimde duam var yine.... kadir gecesi yine bunu yapacağım... duadan zarar gelmez... düşünsenize sizin duanız için 100 kişi dua ediyor... heleki birde oruçlu ağızla 100 kişi dua edicek... birinin duası kabul olmasa,birinin bize ettiği dua muhakkak ki kabul olur.... duanız kabul oldumu bana yazın vede bana da dua edin

Ne güzel rabbim kabul etsinde, benim 100 kişi bulup rica edip okutacak zamanım yok neredeyse

ne güzel rabbim kabul etsinde, benim 100 kişi bulup rica edip okutacak zamanım yok neredeyse

olur zamanın yeter ki iste Ilk önce komşulardan başlayabilirsin Tabi iyi komşuların varsa... Arkadaş çevrenden rica edebilirsin ve akraba da olur... Illa dışardan tanımadığın insanlar olucak diye bir kaide yok.... Yeter ki 100 kişiyi tamamla

[sıze=3]facete bu çok yapılan bir şey.böyle şeyleri bilmekte fayda var.duadan kimseye zarar gelmez.[/sıze]

aynen öyle duadan zarar gelmez... Ben facede yazılanlara pek inanmıyorum... Yok bunu kopyala 10 kişiyede gönder duan kabul olur saçmalıklarına inanmıyorum... Ama gerçekten sıkıntıdaysanız, bir dileğiniz varsa muhakkak yapın faydasını görürsünüz...

benim dediğimi yapın gerçekten faydasını görüp banada dua ediceksiniz

Ben bunu biraz farkılı biliyorum. tespihi kendin çekiyorsun sonra kıbleye gelecek şekilde tespihi duvara asıyorsun, dileğin kabul olduktan sonra 41 tane tespih alıp dağıtıyorsun herkese de bunu yapmasını söylüyorsun. Ama ben inanıyorum ki inanarak yapılan hiç bir dua geri çevrilmez.

Birbirimize dua edelim tamam ama Allah aşkına siz inanıyor musunuz buna? Duanın, surenin sayısı mı olurmuş? Benim kafam karışır da 99 tane okursam ne olacak? Duam kabul olmazsa ne olacak?

Yazmayayım diyorum, yine tutamıyorum çenemi işte.

İslam'ın derinliğinin anlaşılmadığı bugün dünyanın halinden aşikar da bu kadar da yapmayın ya.
Duanız kabul olmaz vs demiyorum dikkat ederseniz, bu kadar da yapmayın diyorum.
Güzel ve mükemmel dinimiz bize Allah'ın en büyük lütfudur, küçük hesaplara sığdırabileceğinizi sanmayın bu dini.

Titan saadet zinciri gibi bir oluşuma kanan İslam'ın yüceliğinden mükemmelliğinden ne anlamış olabilir?
Ben de söylemeyim diyorum ama olmuyor.
Yok şu üç sevap, bu beş günah, şunu 65 kere oku. Bırakın bunları da işin özüne bakın, her an Rabbime nasıl daha iyi bir kul olabilirim bunları düşünün bence.

Oldum olası iğrendim bu dini böyle dünyevi böyle küçük hesaplara sığdırmaya çalışan zihniyetten de, sığdırmaya çalışanlardan da..

canım beni ister yaparsın ister yapmazsın... ben sadece paylaştım ben böyle tartışmalara polemiğe girecek insan değilim... kısa kesiyorum o yüzden... adı üstünde dua... zarar gelmez.... size şu hocaya gidin bu hocaya gidin demiyorum.... boş boş falcıya gidip birşeyler bekleyene kadar bunu yapın daha iyi... başımdan geçmiş bir şeyi paylaştım... ona bakarsanız kardeşim kurstayken hocası 4444 tane salatı tefriciye çektirirdi.... googleye yaz 4444 salatı tefriciye diye bak bakalım çıkıyor mu çıkmıyor mu? eee bu niye sayılı o zmn... demek ki sayılı sure varmış... neyse vesselam...

ne güzel söyledin inanılarak yapılan hiç bir dua geri çevrilemez bu lafın üstüne lafım yok daha :)

ALLAH bılır kabul olup olmayacağını..okuruz ne olcakkı duada fayda gelır zarar gelmez.hem burdakı yuz kışıye okutsak olmazmı ben bıraz üşengeçimdir dışarda nerden bulcam 100 kışıyı sanaldanda olur dimi

Ben tartışmak için söylemedim Canım Benim, fikrimi yazdım. 4444 ün de bir dayanağı yok, sayı işte.

Benim falcıya gittiğimi de nereden cıkardınız :) Ben Rabbime ederim duamı otururum. Yok tespihi kıbleye koy duvara as falan nedir bunlar ya.

Neyse size bol sayılı dualar.

Bende senin gibi düşünüyorum, başka bir sitede 4444 duası ile ilgili fikrimi belirtmeye kalkmıştım da yer gök dua ile diye aforoz edilmeye kalktım. Ki inançlı bir insanım, duanın hikmetine inanırım. Sûreler dışında, ibadetler dışında, okunan duaların Arapça okunmasına da ayrı kafayı takıyorum ya neyse. Sanki kendi dilimizde dua edince isteğimiz kabul olmayacakmış gibi.

duadan zarar gelmeyecegine katiliyorum,yalniz her duydugunuz seye inanmayin kaynagi saglam olsun peygmaberimizin sünneti hadisi olsun zira onun disindakiler bidate girer,bidatinde iyisi veya kötüsü olmaz ,bidat bidattir ve günahtir,peygamberimizn yapmadigi seyleri uydurma hadislerle yapmis gibi gösterip duruyorlar,bizede bidat isletiyolar böylece,yalnisa düsmekten Allaha siginirim..

çok haklısın...tabii ki duadan zarar gelmez ama yok 55 kez oku yok 400 kez oku,üfle..Rabbim kendisine açılan hiçbir eli geri çevirmez..aynı niyetle edilen duanın 1 tanesi de aynıdır 10 tanesi de..çünkü içimzdeki niyeti bilen sadece O'dur ! sayıya göre dua kabul olması gibi birşey söz konusu olabilir mi? duanın sayısı mı olur,pazarlık yapar gibi..gönlünden geçeni temiz dille temiz duygularla okumaktır önemli olan..

ben size falcıya gidiyorsunuz demedim ki... gidenlere söyledim... ister inanır ister inanmazsınız... bende fikrimi yazdım... uzatmaya gerek yok.. hem siz hem ben açısından iyi günler

tesbih ne işe yarıyor
sadece okuyan kişi sayısında mı kullanılıyor yoksa başka bi işlevi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…