• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadnlar neden birbirlerini ekemezler?

Bu kızla aynı ortamda bulunmak zorunda mısın?Mecburiyet varsa kızı sürekli boz.''Aa,aynı ben oldun !..'' ''Benim tişötüme ne kadar benziyor,yeni aldın herhalde ...'' gibi net cümleler kur.Durumun farkında olan arkadaşlarınız varsa onlar da laf çarpsın habire.Size özeniyor ,örnek alıyor diyecektim ,ama iç çamaşırını göstere göstere oturmasına sinir oldum.:dilcikar:Sürekli boz,sürekli...yerimseniben

canım ben de başta hadi özenmiştir fln diye diye kendimi oyaladım sinir olmamaya çalıştım sonra laf sokmaya çalışmalarını farkedince artık uyuz oldum. yani hele o gün deli etti beni zaten üstündeki elbiseden sütyeninin her yerini görüyordum çingene pembesi :S bi de böle sürekli bacak bacak üstüne atıyor bacaklarını açıyor mu sevgilim farketmedi başta sonra farkedince başını çevirdi bakmadı ona. bu arada bu kız kendi sevgilisinden yine benim kadar yakın olduğu bi kızı deli gibi kıskanan bi kız. düşün madem sen kıskanıyorsun kendin de dikkat et ki ben yakın arkadaşlarımdan hayatta kıskanmam. kız arkadaşlarıma güvendiğimden değil ama sevgilime güvendiğimden!
neyse ya ben laf sokmayı da bariz bi şekilde yapamıyorum herkes anlıcak gibi geliyor sanki ben kötü olcakmışım gibi geliyor o yüzden deli olsam da bişi diyemiyorum sonra sinir oluyorum:((
hakkaten laf sokmasını beceremiyorum ben ve evet aynı arkadaş grubundayız erkek arkadaşı dahil o yüzden aynı ortamdayım hep. aslında bazen acaba sevgilisi benim kıyafetlerim hakkında fln bişi dedi de yada beni beğendiğine dair bişi sezdi de ondan mı bu kadar kopyam oldu diye düşünüyorum ya

ışin özünde kıskançlık ve çekememezlik var bence...
Ben yolda yürürken güzel giyinmiş şık bir bayan görünce beğenirim ne güzel giyinmiş derim kendi kendime...ama herkes öyle değil ki...çamur atmak çok kolay.
Eşim bu duurmdan çok şikayetçi olur genelde çünkü ben yolda yürürken insanlara çok bakmam bana bakıp bakmadıklarını farketmem.Ama kızlar bana çok bakıyormuş ve fısır fısır konuşuyormuş...ee napayım demek ki güzelim kıskandılar diyip geçiyorum bende :)

dersaneye başlamıştım össye hazırlanırken,hekesden brz geç başlamıştım 3-4 ay kadar.liseden çkmş olmanın heyecanıyla da saçlarımı sarıya boyatmıştım tenim de beyaz gercek sarışın gibi duruyordum. belime geliodu saçlarım fln baya iyi gözüküyordum
ilk günüm..
sınıfmdan bikaç kızla konuşma talebinde bulundum wc nerde fln soru sordm fakat suratıma bile bakmıyorlardı
sonra çıktım kendibaşıma buldum wcyi giderken 2 enine boyuna kız omuz attı bana gitti..tepki veremedim..
birdahaki tenefüste kantine çıktım su almaya yalnz yalnz.bi kız grubu yanımda durdu.bumuymş fln dediler.oha fln lafı geçti fısır fısır sonra bi kahkaha patlattılar.ama gözler bende.ben bakıyorum bakmaya dvm ediolar.. sınıfa geldim sınıf doldu taştı içimden dedim ne işlek bir sınıfmış bu böyle
ama kendimi öyle ezik ve dışlanmış hissettimki o gün..
uzun süreler yalnz kaldım o dersanede.
bir kızla tanıştm yan sınıftan.şuan en ykn arklarımdan biridir.
bana çok sonra,dersaneye başladığın ilk gün sen bizim sınıfın gündemiydin dedi.bzm bütün erkekler seni görmeye gelmişlerdi sınıfa hiç farketmedin mi dedi hatta..
meğer kendi sınıfımda yüzüme bakmayan,bişey sorduğumda cvp vermeyen beni farketmediklerini sandığım insanlar, diğer sınıflara gdip beni anlatıyorlarmış... sonraları da arkamdan çarpık bacaklı mı demediler( ki hiç etek fln giymedim) yürüyüşümü mü taklit etmediler,bu kız ayrık yürüyo çok erkekle yatmış ondanmış lafları mı söylemediler.....
hani nasıl aldığınız arabanın lüksü,gösterişi arttıkça ödenmesi grken vergisi artıosa
işte o gün anladım güzel olmanın,ödenmesi gereken bedelinin ağırlaştırılmış olduğunu..
ve o gün anladım,etrafımda bir-kaç öz dosttan başka insan olmayacağını...

Bu bütün kadınlar vardır..
Herkes ayy o beni çekemiyor , öteki der ayy o beni çekemiyor ... Biri der ben çok güzelim , öteki der ben mükemmelim , hepimiz aynıyız işte..
Bütün kadınlar durmadan ayy ben hiç kıskanç değilimdir , çekememezlik yapmam filan diyip dururlar
Ama aynı ortamda kendinden daha güzeli olsun , bütün gözler ona çevrirsin
İşte o kadın dakkasında bi şeytana dönüşür..

Temel sebep çirkinlik kompleksi ve güvensizlik.
Bir de erkek meselesi var tabii ki aslında en önemli neden diyebiliriz sevgili kaptırma korkusu vs.
Liseye başladıgım sene hatta ilk gün sınıfın en çok teklif alan kızı olmustum galiba
Sonra üst sınıftaki kızlar benle tanısmaya geldiler falan dedikodu cıkarcaklar
Amaclarını az cok anlamıstım aslında
Sonraları hep bir bozma cabaları vardı ortamda beni muhattap olmadıgım için amaçlarına ulaşamamış olmaları da ayrı bir zevk verici tabii :P
Yanımdan gecerken her zaman birşeyime karışırlardı
Örn;saçlarımın rengi çok güzeldir ve dogal herkes cok begenir cogu hocam sormustur boya mı vs cok güzel diye.
Yine yanımdan gecerken turuncu kafa dedi bana :D
Ben hicbir zaman cevap vermeme taraftarıyım tınlamayınca kendilerini kötü hissediyolar biliyorum cünkü
Akrabalarım falan da dahil buna. Aynı okulda oldugum akrabam her koridorda gördügümde omzuma carpardı vs vs
En cok suna üzülüyorum sınıfta kardeşim dedigim insanlarla samimi gözükemiyorum hemen bir dedikodu cıkıyor sonra sevgilileri giriyor devreye falan
Bazen de o kadar igrencleşebiliyor ki insanlar örnek veriyim
Yeni bir gloss almıştım fuşya rengi çok abartılı böyle dudaklarım da dolgundur sürünce cok hoş durdu falan sonra avm de kızın teki demez mi "rujun iğreaanççççç" yüzüme dedi bunu şok oldum :/ kızı da görsen dönüp bakmayacagın cinslerden.
Benim bazı arkdaşlarım da aynı durumda. Kalçalarımın güzel oldugunu biliyorlar, cünkü hep iltifat alırım belim ince vs. olunca daha bi dikkat cekiyor(ama lütfen yanlıs anlamayın kendimi övmüyorum) yanlarında bazen derim 1-2 kilo aldım falan diye. hemen baslarlar eleştirmeye falan..
Sevgilileriyle buluşcakları zaman sen gelmesen vs. derler zaten gitmem ki :/
Benim dikkatimi ceken genelde kendine güveni olmayan cirkin kızlar yapıyor bunu hep
Bi süre sora bakıyosunuz aa rujunuzun aynısından almış ayakkabınızın benzerini falan böyle özentiler de var ne yazık ki :/
Sonuç olarak temel sebebi ya sevgili kaybetme korkusu ya da çirkinlik kompleksi..

artık dışarıya,bakımlı saçınızı başınzı kendinize yakıştırıp çıktığınız zaman dikkat edin,size erkeklerden daha çok kadınların baktığını göreceksiniz..
ben de bakıyorum çevreme ne giymişler ne yapmışlar veya güzel bir kız gördüğümde of diyorum ne güzel kız falan.kıyafetine o suna şusuna özendiğim insanlar da oluyor.kimin olmaz ki? ne güzelmiş diyip geçiyorum
ama bunu eğer karşıdakini rahatsız edicek şekilde bakarak,ya da ona zarar verecek şekilde arkasından önünden konuşarak tacizlerde bulunup kendinizi rahatlatmaya çalışıyorsanz bir sorun var demektir...

Ben güzel bir bayan gördüğümde bakarım..Hatta hayranlıkla bakarım maşallah allah özene bözene yaratmış der geçerim..Şu ana kadar içimde en ufak bir kıskançlık olmadı kimseye karşı..
Kıskananlarıda anlamıyorum...
benimde başıma gelmiştir bu tarz saçma sapan şeyler..
İnsanın sinirleri zıplıyor gerçekten

benimde bi akadaşımla kpss lisans sınavına girdik bu yıl
aynı binalarda hemde
benim puanm oldukça iyiydi,ama onun puanı çok düşüktü
banane 50 aldıysa.çalışsaydn diyemedim işte benneyaptımki
diğer puan türümü söyledim 65 dedim kıskandı
annemde demiş 71 aldı,bunu söylemedim işte biliyodm kıskanacağını:umursamaz:

bu başladı senin sınıfa güneş gelmiyo,benimkine geldikafamçokkarıştı
hani sen çalışmamıştn noldu iyi aldn v.s....
puanıma bile inanmıyo:bbo:

şimdi benle görüşmüyo:1closedeyes:
görüşmesin :mymeka:
ben smmm ye gircem diye o da gircek(böyle bi planı yoktu)
hç böyle bilmezdim onu:sm_confused:

ama iyi oldu,iç yüzünü gördüm bende:kahve:

Böyle şeylerle ilk karşılaşmaya başladığımda acaba bende mi bir sorun var diye düşünürdüm. Ne bu kadar çok insanın kötü niyetli ve kıskanç olduğunu düşünmek istedim, ne de kıskanılacak biri olduğumu düşünüp, kendimi büyük görmek. Ama zamanla bütün iyi niyetinize, alçakgönüllülüğünüze rağmen, arkanızdan dedikodu yapan insanlarla, ya da yolda hiç tanımadığınız insanlar tarafından size duyurulmaya çalışan yorumlarla karşılaştıkça sorunun sizde değil onlarda olduğunu anlıyorsunuz. Bunun ismi aşağılık kompleksinden başka birşey değil. Siz kendi halinizde yaşasanız da, kimseye bir zararınız dokunmasa da farketmez, bu tipler gelip bir yerde bulurlar sizi. Nitekim hala da karşılaşıyorum, daha geçen hafta otobüste tam arkamda oturan iki bayanın konuşmasını iletiyorum;
1.bayan:Aa şunun sırtındaki dövmeye bak, o ne öyle?
2.bayan:Amaaan! Saçma sapan birşey işte. delikafadulden
Yahu şimdi gerçekten saçma sapan ve salakça birşey olsa bile (ki değilzemuszemus) birincisi niye bu kadar umrunuzda, ikincisi nerde kaldı nezaket, gördü, üçüncüsü tanımadığınız bir insana karşı neden bu kadar öfke dolusunuz? Hiç birinin mantıklı bir cevabı yok ki. Başkalarına laf sokmaktan, kabalıktan, boş işlerle uğraşmaktan zevk alan insanlar, ne kadar değerli ve dolu olabilir ki, söylediklerine değer vereyim.
Atalarımız bu konuyu da çok güzel yorumlamışlar. Buyrun;
"Ölü köpeği kimse tekmelemez."
"Meyve veren ağaç taşlanır."

iyi ki bu konuyu gördüm
ben hiç kimseyi kıskanmam
kıskananları da anlamam
ne geçiyo ellerine

bi tişört mü aldm aynısı ya kuzenimde,ya komşu kızında
bu kadar belli etmeseler bari

bi de arkadan konuşuyolar

iyi ki bu konuyu gördüm
ben hiç kimseyi kıskanmam
kıskananları da anlamam
ne geçiyo ellerine

bi tişört mü aldm aynısı ya kuzenimde,ya komşu kızında
bu kadar belli etmeseler bari

bi de arkadan konuşuyolar

aynısının tıpkısını alıp giyebiliyorlar evet yaa. :)))
bu ruh halini çok merak etmişimdir gerçekten.
bir de aynısını başkasında gördüğümde ben o kıyafetten soğuyorum.
yani kasıtlı alınmışsa soğuyorum.
tesadüfen olursa farklı tabi.
ben bırakıyorum giymeyi, o giymeye devam ediyor. :uhm:

valla o zaman yapılacak tek şey var olabildiğince bilinmeyen yerler keşfetmek aklinialirimsmile

şu bir gerçek ister kadın olsun ister erkek REKABET varsa orada gerçek samimiyet OL-MAZZ

2 erkeğin/kadının önüne bir kadın/erkek koyun ya da çok güzel kıyafet vs bişey olur sonunda.. ancak maddeye değer vermeyen ve de yalnızlıktan korkmayan -ki çoğumuzun ailesi yanında- insanlar kıskanç olmazlar eminim a.s

bu erkeklerden ziyade kadınlar arasında olan bişey gibi geliyor bana ama ben şöyle düşünüyorum kendine güveni olan bi insanın kıskançlık duygusuda olmaz bu tamamiyle kendi karekterini oturtup oturtmamasıyla alakalı bi durum

dünde çekemiyorlardı, bugunde, yarında çekemeyecekler
sebebi, kendilerinden daha güzel ya da daha zeki kadına tahmüllerinin olmayışı ama komplex ve özgüven sorunu olmayan bi kadın bu kıskançlıkları yaşamaz bence, öyleside çok nadirdir yanlız

Mantıklı düşünemeyen! özenti takıntılı olan bayanlar birbirleriyle her konuda yarışma mecburiyetinde hisseder oldukça saçma.Biraz maddesel düşünülmese aksine dayanışma daha çok lehine olur.Çok komik buluyorum kendilerini söylemeden geçemedimkaydirigubbakcemile3 yazıııkkk :teselli:

ben tamamen erkek egemen sistemle ilişkili olduğunu düşünüyorum ki; bu sistem sadece kadınları değil erkekleri de rekabete sokarak kendini yeniden üretiyor.
erkekler de fiziksel güç, ekonomik olanaklar ve cinsel performans üzerinden kendi aralarında adı konmamış bir rekabet yaşıyorlar. bu sistemde başka bir erkekten dayak yiyen, daha zengin bir erkeğin yanında ezilen ya da erken boşalma, iktidarsızlık sorunları yaşayan erkeklerin erkeklikleri nasıl değersizleşiyorsa KADINLAR da benzer bir rekabete sokuluyor: güzellik,bakımlılık, hamaratlık, "başarılı evlilik", iffet gibi başlıklar üzerinden...
kadınlar kendileri için daha özgür bir dünya yaratmadan ve bu dünyanın kurallarını, erdemlerini kendileri koymadan bu koşullandırıldığımız rekabet bitmez...

Çok şaşırdım aynı kıyafetten almak , giymek bile kıskançlık belirtisi olmuş
Bi çok kıyafettimden bi çok yakınımda vardır
Kuzenimde birşey görsem beğensem , sorarım nerden aldın bende alıyım diye
Hatta kuzenimle yada arkadaşımla alışverişe çıktığımızda aynı kıyafetleri bile aldığımız olur
Çünkü zevklerimiz aynıdır..
Hatta kıyafet konusunda kimseyi kıskanmamışımdır , çevremdekilerinde kıskandığını sanmıyorum
Altı üstü bir bez parçasıdır
Hatta geçen gün kuzenim aldığım bir hırkayı çok beğendi banada al diye tututrdu
Gittim kendi elimle aynısından aldım
Bu tür şeyler kıskançlık konusu olmaz , yapmayın , abartmayın , kendinizi kimseden üstün görmeyin..

Back
X