Kafam çok karışık, bana yardım eder misiniz hanımlar?

İlk defa mı oluyor? Annenle önceden bir derdi vardı galiba. Sık sık içer mi? Sadece içince mi böyle yoksa normalde de saygısız ve anlayışsız mı? Bir kızım var demişsin, küçük bir kız çocuğu sevgiyi ve güveni babasından öğrenir ve gelecekte kendisini babası gibi seven onun gibi güven dren erkeklere hayatını açar. O yüzden kendinden çok o küçük kızın büyüdüğü ortamı düşünmelisin.
Ayrıca kardeşinizin destek mesajı beklerdim eleştiri değil... Bence onunla bunu konuşmalısın bu hikayedeki asıl madur sen ve kızın...

Kız kardeşinizin sizi eleştirmek yerine size destek olmasını beklerdim. Ben olsam “o adamın yanında ne işin var. Bırak gel bizimle yaşa” derdim.

Kocanız için diyecek hiçbir şeyim yok. Allah kurtarsın.
Polislik olmuşlar. Diğer tarafında neler yaşadığını ne kadar korktuklarını bilmiyoruz. Tek yaşayan iki kadın olarak manyak ve sarhoş bir adamdan korkmaları maalesef çok normal

İlk defa mı oluyor? Annenle önceden bir derdi vardı galiba. Sık sık içer mi? Sadece içince mi böyle yoksa normalde de saygısız ve anlayışsız mı? Bir kızım var demişsin, küçük bir kız çocuğu sevgiyi ve güveni babasından öğrenir ve gelecekte kendisini babası gibi seven onun gibi güven dren erkeklere hayatını açar. O yüzden kendinizden çok o küçük kızın büyüdüğü ortamı düşünmelisiniz.
Ayrıca kardeşinizden destek mesajı beklerdim eleştiri değil... Bence onunla bunu konuşmalısınız bu hikayedeki asıl madur siz ve kızınız...
İlk değil, kızım doğmadan önce annem kızıma beşik alacaktı yine aradı annemi "o beşiği istemiyorum" filan dedi. O zaman bir şekilde barışmıştık. Ama bu sefer gerçekten yetti.

Kesinlikle kıskançlık yapıyor. Eşinize karşı sevginiz devam ediyorsa eğer güzel bi sofra kurun oturun konuşun sakince ona bunun yanlış olduğunu anlatın. Aranız düzeldikçe de anneniz konusunda ne kadar çok üzüldüğünüzü dile getirmeye başlayın. Suratına tam olarak değil ama alttan alttan gidip özür dilemesi gerektiğini anlatın.
Müslüman müslümana 3 günden fazla küs kalamaz normalde. Fazlası günahtır.
Burda bi çare aradığınız için de eşinizi ve ailenizi sevdiğinizi düşünüyorum. Siz iyi adım atın, karşılık vermezse eşiniz kendi yolunuzu çizmenin planlarını yapın.
Kardeşiniz de doğal olarak annesini korumuş, siz olsanız siz de korumak isterdiniz. Biraz zaman geçtikten sonra kardeşiniz anlayacaktır. Allah ona böyle bir durumu yaşatmasın inşallah. Sizi en iyi yaşarsa anlar :)
Annesine saldıran, kızının korkudan odasına saklanmasina sebep olan adama güzel sofra mi kursun bir de? Adama düzgün tepki vermezse eğer ablası ve annesi kızla bir ömür konusmasalar haklılar.

İyi akşamlar hanımlar. Uzun süredir burayı takip ediyorum. Bir gün benim de bir sorunla geleceğimi adım gibi biliyordum. Bana akıl verirseniz bir nebze de olsa ferahlayacağımı düşünüyorum. Çünkü gerçekten yapayalnızım.
Bir hafta önce eşim eve zil zurna sarhoş geldi. Ben yemekten sonra anneme gidecektim, gideceğimi de söylemiştim. Sofrayı hazırladım, çok aç olmadığım için kendime az koydum ve bana; "hayırdır az koydun, anan sana kavurma mı yapacak yoksa?" Dedi. Ben de; "yoo ne alakası var?" Dedim. "Bende annene geleceğim" dedi. "Hayır gelme, içkilisin sorun çıkartma" dedim. Sonra sinirlendi, dellendi ve annemi arayıp ağzına gelen bütün küfürleri saydı. Yemek tabağını önüme fırlattı, kırdı hep. Bir kızım var, kızım ağlayarak odaya kaçtı. Sonra annemlerin evini bastı, içerideki kapının camını filan kırdı. O kadar korktum ki ben hanımlar. O an ne yapacağımı saşırdım. Polislik filan olduk çok detaylı girmiyorum. Ve annem ve kız kardeşim beni engellediler. Kız kardeşim mesaj atmış "kocanı susturamadın ablalık bu değil" filan... Diye. Annem ve kız kardeşim tek yaşıyorlar. Babam biz küçükken annemi bırakıp gitti. Söyleyin hanımlar ben şimdi içip içip etrafı kırıp döken, üzerime yürüyen, bağıran bu adamla ne yapayım? Akıl verirseniz çok sevinirim. Hakkınızı helal edin.
Alkolik kocayı baştacı edecek haliniz yok. Üç kadını darp etmiş adamla evli kalmaya devam etmeyi tekrar düşünün

İlk değil, kızım doğmadan önce annem kızıma beşik alacaktı yine aradı annemi "o beşiği istemiyorum" filan dedi. O zaman bir şekilde barışmıştık. Ama bu sefer gerçekten yetti.
O zaman belki de durup iyice bir düşünüp kızın için en doğru kararı verme zamanı gelmiştir. Korku veren dengesiz bir baba ile sağlıklı bir kız çocuğu yetişmez malesef. Şartlarını çevreni yaşam tarzını bilemediğimiz için boşan demek işin kolayı. Kendi durumunu en iyi sen değerlendirebilirsin, kendin için değilse bile kızın için en doğru olanı yapmalısın. Allah yardımcın olsun..

Evet yaşarım ama beni engellediler, kabul ederler mi bilemiyorum.
Ederler şekerim, şuan onlar da şoktalar ve korkmuşlardır.

Ben olsam yarın sabah kapılarına konuşmaya giderim. “Benim çektiklerim bir yere kadar ama size ve çocuğuma yapılanları kabul edemiyorum. Eğer benim yanımda olursanız, ben bu adamdan kurtulmak için adım atmak istiyorum” derim, bakalım ne olacak.

Annenler bize gelme derse farklı bir adım düşünmek gerek. Ama hızlı ve düşünmeden hareket etmeye gerek yok. Adım adım. Planlayarak.

İnşallah en kısa zamanda kurtulacaksın.

İyi akşamlar hanımlar. Uzun süredir burayı takip ediyorum. Bir gün benim de bir sorunla geleceğimi adım gibi biliyordum. Bana akıl verirseniz bir nebze de olsa ferahlayacağımı düşünüyorum. Çünkü gerçekten yapayalnızım.
Bir hafta önce eşim eve zil zurna sarhoş geldi. Ben yemekten sonra anneme gidecektim, gideceğimi de söylemiştim. Sofrayı hazırladım, çok aç olmadığım için kendime az koydum ve bana; "hayırdır az koydun, anan sana kavurma mı yapacak yoksa?" Dedi. Ben de; "yoo ne alakası var?" Dedim. "Bende annene geleceğim" dedi. "Hayır gelme, içkilisin sorun çıkartma" dedim. Sonra sinirlendi, dellendi ve annemi arayıp ağzına gelen bütün küfürleri saydı. Yemek tabağını önüme fırlattı, kırdı hep. Bir kızım var, kızım ağlayarak odaya kaçtı. Sonra annemlerin evini bastı, içerideki kapının camını filan kırdı. O kadar korktum ki ben hanımlar. O an ne yapacağımı saşırdım. Polislik filan olduk çok detaylı girmiyorum. Ve annem ve kız kardeşim beni engellediler. Kız kardeşim mesaj atmış "kocanı susturamadın ablalık bu değil" filan... Diye. Annem ve kız kardeşim tek yaşıyorlar. Babam biz küçükken annemi bırakıp gitti. Söyleyin hanımlar ben şimdi içip içip etrafı kırıp döken, üzerime yürüyen, bağıran bu adamla ne yapayım? Akıl verirseniz çok sevinirim. Hakkınızı helal edin.
Polise verip boşayın mesela?

O kadar olaydan sonra eşinizle eve döndüyseniz onlar da çareyi sizi engellemekte bulmuş belli ki. Sizinki artık bir taraf seçme noktasına gelmiş. Kendinizi onların yerine koysanıza. Adam ağzına geleni sayıyor evi darmaduman ediyor, kardeşin enistenle beraber dönüyor. E ne yapsınlar? İlk olay da değildir bu diye tahmin ediyorum. Ya o ya biz noktasına gelmis. Siz de seçim yapacaksınız.

yani ne yapabilirsiniz boşayabilirsiniz mesela hak ettiği gibi.
kızkardeşiniz sanırım siz müdahale etmeye çalışmadığınız için öyle söylemiş. polislik olunmuş ve siz annenize bir dünya küfür eden ve evimi basan adamla kuzu kuzu eve dönmüşsünüz.
terbiyesiz birine kocam demek yerine boşanın bir zahmet.
+1
Senin kocansa sen müdahale edecektin diye düşünmüş, beklentiye girmiş olabilirler. Kız kardeşi de annesini korumak istemiştir haliyle. Onlar da tek başlarına yaşıyorlarmış, korkmuşlardır. E bir de onca olayın üstüne kocasıyla eve gidince, ben olsam ben de tepkili olurdum. Her seferinde sarhoş mu çekecek bu kadınlar da?

Anne ve kız kardeşiniz neden sizi engelledi orasını anlamadım. Acaba bu süregelen bir durum ve siz her seferinde eve geçerek ailenizin güvenini mi kaybettiniz? Anne ve kız kardeşiniz belli ki oldukça korkmuş.
Eşiniz alkolilse ve tedaviyi reddediyorsa; o evde bulunmanızın size ve çocuğunuza sadece zararı var.

Yani yanlış yorumda bulunmakta haktır, bu yüzden okuduğum ve anladığım kadarıyla birkaç şey söylemek isterim. İlk olarak kocandan kurtulmak istediğini söylemişsin madem öyle neden daha önce bunun için adım atmadın seni tutan şey neydi (maddiyat, ailenin destek çıkmaması, eşinden korkman vs). Bu sebepler güçlü bir sebepmiş ki adım atmamışsın diye anladım. Bekara karı boşamak kolaydır, boşan gibi bir şey demeyeceğim sadece en iyisini siz bilirsiniz. Eşin düzelmeyecek bir karakter olabilir öyleyse boşanma doğru bir seçenek, şayet ışık görüyorsan hatanın nerede olduğunu bulman gerek. Ailemi kıskanıyor demişsin, annene karşı kıskançlıkta yeterince kendi ailene dahil etmiyor olabilir misin, dört yıl az bir süre değil sonuçta bu dışlanmayı pekiştirecek bir çok olay gerçekleşmiş olabilir. Bunlar farazi söylemler takdir edersiniz. Kısaca şunu demek istiyorum, şöyle bir uzaklaşıp gerçekten görmeye çalış, yok efenim bu adamdan olmaz ben kendi ayaklarım üzerinde durup kızıma bakarım diyorsan hukuki yolları araştır git bir avukatla görüş neyle karşılaşabileceğini öğren (maddi manevi ne bekler seni) daha sonra durumu ailene açıkla onların tepkisini öğren. Aksi takdirde yalnız kalmak daha yıpratıcı olacaktır. Umarım selametle halledersin sorununu.

Siz bu adamla tekrar eve gittiniz değil mi ? Size evde daha kötü zarar verebilirdi. Ertesi gün ne oldu ?
Aileniz engellemiş, evlerine her zaman gidiyorsunuz. Konuşmaya neden gitmiyorsunuz ?
Bu adamdan ayrılınca ailenize ve size daha kötü zarar vereceğinden korkuyorsanız adam zaten bu şekilde bile tehlikeli her an herşeyi yapmaya müsait.
Boşanıp uzaklaştırma almanız lazım.
Çalışıyor musunuz ? Eğer çalışmıyorsanız da bir an evvel iş bulup kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım.

Adamı ne yapman konusu net bence, boşa. Ama annen ve kız kardeşin destek olmak yerine neden seni engelledi onu anlayamadım.

Sizce ne yapmalısınız?

Back
X