Kafam çok karışık, bana yardım eder misiniz hanımlar?

Benim eski eniştem de böyleydi ve evli kaldıkları süreçte ablama selam dahi vermiyordum artık. Muhtemelen dik bir duruş göstermiyor, ayrılmaya yanaşmıyorsunuz. Haliyle anne ve kızkardeş de size güvenemiyor. Ablam zırt pırt evi terk eder gelir, adamı başımıza musallat eder, sonra da kuyruğunu kıstırıp evine dönerdi. Bıkmıştık artık. Beni katil edecekti adam en sonunda. Böyle insanlarla evlenip ailenize pisliğini bulaştırdığı için de öfkelidir size kardeşiniz. Haksız diyemiyorum, gerçekten ne suçları var ki, neden onlar da sizle beraber çekiyorlar ki bu işkenceyi ? Ya kocayı boşayıp çıkarıp atın hayatınızdan ya da ailenizle kocanızı asla yüz yüze getirmeyin.

Annenizle kardesiniz bana haksiz gelmedi. Hrrif birgunde maganda olmaya karar verip, iki kadinin evini basip, cam kiran bir ayi olmamistir. bosamaktansa ayni evde yasamayi tercih ediyorsunuz. O zaman anneniz ve kardesinizden uzak durun. Magarasindan yeni cikmis dag ayisinin iki kadinin yalniz yasadigi evi basmaya hakki yok.

Ayy düşünsene kocan seni terk edip gidiyor, çocuklarını büyütüyorsun güç bela, sonra kızın evleniyor ve kocası geliyor saçma sapan bir sebepten evini basıp camı çerçeveyi indiriyor😵‍💫😵‍💫Düşüncesi bile çok ürkütücü. Allah ailenize yardım etsin. Boşanmayı düşünseniz kabul edebilecek bir tip mi bari? Sorun çıkarır mı?

Adam 4 senedir içip içip böyle saçmalıyor,sizde her seferinde seviyorum diye barışıp,bir de üstüne çocuk yaptıysanız anneniz kardeşiniz ne yapsın??? Kendi canlarının derdine düşmüşler,eve gelip cam çerçeve indiriyorsa ilk değildir .Artık siz gelmeyin,o da gelmesin huzurumuz bozulmasın demişlerdir.Dogru olmasa da onlar açısından yapılması gereken bu.....

Bu adamin ne oldugu en basindan belliymis. Daha hamileyken bile annene agzina geleni saymis. Bile bile evlenmissin, cocuk yapmissin, simdi de kurtulmak istiyorum diye dert yaniyorsun. Niye aldin basina bu belayi? Hadi sen kendini yaktin, kizinin ne sucu vardi? Annenin, kardesinin ne sucu var? Eminim onlar seni vazgecirmek icin ellerinden geleni yapmislardir ama sen kuzu kuzu hala bu pisligin pesine takilip gitmissin. Yoksa hangi anne hangi kardes boyle bir durumda kizina, ablasina sirt çevirir? Onlarin da hayatini tehlikeye atiyorsun. Senin gibi kadınlara o kadar sinir oluyorum ki. O kizinin yasadiklarini defalarca yasadim çünkü.

Annesine saldıran, kızının korkudan odasına saklanmasina sebep olan adama güzel sofra mi kursun bir de? Adama düzgün tepki vermezse eğer ablası ve annesi kızla bir ömür konusmasalar haklılar.
Konuşmadan çözülmez ki hiç bişey. Kocası afedersiniz öküzlüğü seçmiş olabilir, kadın iyilikle gitsin. Sonra bu kadın uğraşacak, evden çekip gitti, çocuğumu kaçırdı, icra davaları vs. Kolay mı sanıyorsunuz siz sorunlu bi eşten ayrılmayı? Kadın cinayeti mi işlensin gene? Nasıl akıl veriyorsunuz? Başlarında bir erkek yok. Annesini kardeşini kızını tüm aileyi alkol içip öldürse ne yapacaksınız?

Valla kardeşin dogru söylemiş .
İlk defa mı yapıyor sankı bu adam.
Yalnız yaşayan 2 kadının evini falan basıyor
Bu ne demek ya
İnsanları huzursuz etmeyin.
Çekmek istiyorsanız çekin ailenizden uzak durun
Hayret bırsey ya

Eşinizin tedavi olması şart ama ben ablanızın yaptığına çok şaşırdım. Hatta olayın gerçekliğini bile sorguluyorum.

4 yıldır içince böyle olan bir adam demişsiniz. Aileniz size çekme boşan demiş olabilir mi daha önce buna rağmen evliliğe devam ettiğiniz için mi engellediler acaba.

Baska erkek yok mu ailede,durumunuz nasil. Ağzınin burnunun kırılıp,bir köşeye atılması lazım. Bulmuş boş meydanı ötüyor.Diklenecek bir adam olsaydı böyle rahat olamazdı,havasi size. Kendinden iri bir adam yaninda siner cunku asaglik kompleksi olan korkagin teki,bu tiplerin gucu kadina,cocuga,hayvana yeter.Annemi arayıp küfür saydıran,yetmedi haneye tecavüz yapıp olay çıkaran birine koca demem.

Ayy düşünsene kocan seni terk edip gidiyor, çocuklarını büyütüyorsun güç bela, sonra kızın evleniyor ve kocası geliyor saçma sapan bir sebepten evini basıp camı çerçeveyi indiriyor😵‍💫😵‍💫Düşüncesi bile çok ürkütücü. Allah ailenize yardım etsin. Boşanmayı düşünseniz kabul edebilecek bir tip mi bari? Sorun çıkarır mı?
Yo hayır anlaşmalı, boşanmayı kabul etti.

Konuşmadan çözülmez ki hiç bişey. Kocası afedersiniz öküzlüğü seçmiş olabilir, kadın iyilikle gitsin. Sonra bu kadın uğraşacak, evden çekip gitti, çocuğumu kaçırdı, icra davaları vs. Kolay mı sanıyorsunuz siz sorunlu bi eşten ayrılmayı? Kadın cinayeti mi işlensin gene? Nasıl akıl veriyorsunuz? Başlarında bir erkek yok. Annesini kardeşini kızını tüm aileyi alkol içip öldürse ne yapacaksınız?
Böyle düşüne düşüne kimse maganda kocasından ayrılmasın mi? Annesinin evini basmak cam kırmak ne demek. Polislik olmak ne demek. Annesinin kız kardeşinin suçu ne olayda?

Böyle düşüne düşüne kimse maganda kocasından ayrılmasın mi? Annesinin evini basmak cam kırmak ne demek. Polislik olmak ne demek. Annesinin kız kardeşinin suçu ne olayda?
Erkektir yapar gibi bir savunmada bulunmuyorum, bulunmamda. Ben annesi babası erken yaşta ayrılan bir kadınım. Beni de annem büyüttü. Neler yaşadığımızı bir biz bir Allah biliyor. Babam da bize kaç kere bıçaklar çekti, ölüm tehditleri yaşadık. Bunların hiç biri olmadı Allah'a şükür, biz şanslıydık. Bu kadın ve ailesi bu kadar şanslı olmayabilir diyorum. Boşanmaya sıcak baktığını söyler, 2 gün sonra cinnet geçirir. Hiç birinin bir suçu yok. Ayrılacak elbette kocasından. Ama bu sizin dediğiniz gibi kolay olmuyor. Bekara gerçekten eş boşamak kolay. Benim annem ablama hamileyken kaçıp gitmek istemiş gidememiş. Arkasından psikolojik sorunlar vs bana hamile kaldığını bile anlamamış kadın. Biz 15 yaşındayken annem ayrılabildi. Çünkü biz koruyup kolladık annemizi. Ailesi lafta vardı, ucu onlara dokununca arkalarını dönmesini çok iyi bilirlerdi bu kadının ailesi gibi. Ülkenin polisi mi var sanıyorsunuz? Aile arası kavgadır öpün barışın karı kocasınız deyip kapıyı da üstünüze kapatıp gidiyorlar. Ne sanıyorsunuz siz? Bu lafım sadece size değil öyle anlamayın. Burda kolaymış gibi yorum yapan, kadını yargılayan diğer hanımlara da sözüm. Kadın 22 yaşında. Zaten babasız büyümüş. Kendini koruyabilmeyi bilseydi bu kadın zaten karşı çıkardı herşeyine. Sıcacık yatağınızda yatarken sarf ettiğiniz cümleleri ölçün tartın. Kadının istediği ve aradığı tek şey cesaret. Ama bunu nasıl yapabilir bilmediği için buraya konu açmış kadın. Kadın kadını yargılar olmuş. Neden onca zaman boşanmadın vs. Gerçekten çıldırıyorum yorumları gördükçe.

Önce gidip ailenizle konuşun, evlerini eşinizin bilmediği bir yere taşısınlar, sonra sizde eşiniz evde yokken bi daha eve dönmeyecek şekilde evden ayrılın. Zira evdeki canavarın ne yapacağı belli olmaz, iki kadının yalnız yaşadığı eve saldıran müsvetteden hersey beklenir. İzinizi kaybettirin. Sonrada dava açın.

ee o olayların sonunda eve döndüyseniz kardeşiniz böyle mesaj atmakta çok haklı, neden eve döndünüz peki?

bana boşanmaktan ziyade ben bu adamı nasıl düzeltirim ne yapayım derdindesiniz gibi geldi, neden bunu kendinize ve özellikle kızınıza reva görüyorsunuz ki?

Gorucu usulu mu evlendiniz? Evlenmeden once kendini muhakkak belli etmistir, gormek istememis olabilir misiniz?

Konuda tek uzuldugum kucuk kiziniz. Ne karar verirseniz verin onceliginiz onu korumak olsun lutfen. Gerekirse kendi babasindan bile...

Back
X