Kafam cok karisik boşanmali mıyım

canimkiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
7
4
1
37
Merhaba arkadaşlar birilerinden akıl almaya ihtiyacım var. 33 yaşındayım çocugun yok 7 senelik evliyim. Kafamda boşanma karari var . Eşim çok yorucu bir insan. En başta evine sorumsuz. 7 senelik evlilikte kira fatura full bende. Bir kere ödemedi . Evde bisey bozulur 50 kere söylemeden yapmaz. Atıyorum klozet kapağı değişecek 1 seneyi bulur bu. Ama giyimine gezmesine çok düşkündür. Her sabah kalkıp muhakkak denize gider her aksam alkolunu icer. Tek icmez birde yanina bir iki kisi bulup alkol sofrası kurar. Nerdeyse hergun böyle.

7 senelik evlilikte bir fiil çalışmama rağmen alyansimdan başka şahsi bişeyim yok . Evimiz vardı sattirip kendine işyeri açtı. Işyeri dediğim alkollü bar . Oyuzden geceleri 12 den önce eve gelmiyor. Evde tek kalıyorum. Ailem uzakta. Bana sen bar a gel diyor. Bayan olarak o ortamda olmak istemiyorum. Bide kendisi de o ortamda aşırı içiyor hoşlanmıyorum. Sinirlerim bozuluyor.

Bana çocuk yapalım diyor ısrarla birde. 7 senedir güvenip yapamadım. Nasıl ev sorumluluğu bana kaliyosa çocukta kalacak biliyorum. Tek başına ustlenemiycem. Yapmak istemiyorum. Psikoloğum bedavadan koca rolü nu üstlenmiş birde aynı şekilde baba da olmak istiyor diyor .
Birde çok yorucu insanı dinlemeyen asiri agresif saldirgan bir kisilik .

Evlendigimiz günden beridir ailesini bu evlilikten nemalandirmaya çalıştı . 1 sene abisini besledik borcunu kapattık. 2 sene dul ablasıyla uğraştım. Benim eve yerleşmeye çalışıyordu zor kurtuldum. Babası başlar bi yandan para ister dururlar . Yeğenleri baslar. Evinin kirasını elektriğini bir kere ödememiş insan ablasına yeğenine abisine harçlık gönderir. Beni çok kullandılar. Söyledikçe şiddet bile kac kere gördüm.
Artık çok soğudum . Ne yapıyosam ısınamıyorum kocama. o bir sorun olmadığını düşünüyor ama ben cinsel çekimde hissetmiyorum malesef . Bana kendimi özel hissettirmiyor. O konuda da çok fazla hataları oldu . Aylarca sevişmesem aramıyorum o derece.

Sizce ne yapmalıyım aranızda benimkine benzer durumu olan varmı acaba . Yaşım ilerledi bir daha evlenirmiyim evlersem çocuğum olur mu bunlarda var . Cok yipranmis vasiyetteyim. Aileme donmek ıstemiyorum baska sehirdeler .yasadigim sehirden memnunum . Babamda sorunlu bir insan . Oradada yapamam. Şimdiden herkese teşekkürker

Boşanmanız için bir sürü haklı sebebiniz var eşinizle oturun konuşun nedenleriyle beraber ayrılmak istediğinizi açıklayın yaşınız ne ki sizin yaşınızdakiler yeni evleniyor. Eşiniz çocuk yapıp sizi daha çok eve bağlamaya çalışıyor bence siz çalışmayınca evin, çocuğun sorumluluğunu üstlenecek mi ? Hayat çok kısa böyle biri için mahvetmeye değmez yolunuz açık olsun

Siz sordunuğunuz için cevap veriyorum yoksa kimseye boşan boşanma diyen biri değilim fakat ben siz olsaydım boşanırdım.

düşüncelerinizde çok haklısınız. Bütün sorumluluk size kalacağı gibi çocukta size kalacak ve bütün bu ‘aile olamamanın’içine bir çocuk getirmek bu çocuğa haksızlık gibi geliyor.
Ha siz illa ben çocuk istiyorum ilerde belki olmaz diyorsanız, orası sizin kararınız.

‘bir daha evlenebilir miyim’ demişsiniz, herkes her zaman bir daha evlenebilir ama açıkçası ölene kadar bekar kalmayı tercih ederdim böyle bir evlilik yaşayacaksam.

hakkınızda hayırlısı olsun

Kullanmış seni kullanmaya da devam ediyor malesef ipleri eline vermişsin degişmez artık kocana da bişey hisseymiyorsan evli kalmanın manası yok boşanmak en dogrusu içen bir insan ile nasıl yapacaksın ki zaten ayrıl kurtul sen onun ailesini beslemeye evlenmedin yeniden evlenirsin tabi Allah hayırlı kısmet çıkarsın karşına çocugunda olur zorlanırsın belki ama olur inşallah rabbim bilir Allah yardımcın olsun bacım

Sizi tutan ne peki? Kalirsanz bu adamdan cocuk yapmycksnz muhtemeln. Duzelmesi de cok zor. Calsyormssnz. Durmak kndnze hakszlk olmuyor mu? Ben kalmanz icin bi neden goremedim. Biraz daha yas ilerleyince hepten insan o duzeni sorgulamadan içinde kaybolup gdyor. Bence her seyi fark etmsken,gucunuz de varken ve en onemlisi bn her yolu denedm ama olmuyor diyorsanz kndnzi kurtarn.

Şiddet olan bir evliliği sürdürmek zaten hata.
Bu adam asla değişmez. Sizin yerinizde olsam çoktan ayrılıp kendi yoluma bakmıştım
Ayrıldıktan sonra illa ailenizin yanına dönmek zorunda değilsiniz, baska yerden ev kiralarsınız

Siz zaten kendi kendinize yetiyorsunuz ailenize dönmeniz gerek yok 2 göz odası olan bi eve taşınıp gayet güzel yaşarsınız kendinizi bu adama sömürtmeyin ayrılın adamda ne kocalık ne sorumluluk ne ilgi hiç bişey yok bedavadan kendini besletiyor o hayatını yaşıyor siz bütün derdi çekiyorsunuz dünyaya 1 defa geliyorsun onu da böyle boşa harcama kendini mutlu et güzel Bi hayat yaşa ben olsam boşarım yani sana kattıgı bişey yok ki yanında durasın

şiddet olayını son satırlarda yazmışsınız. yahu bu kadınların sorunu ne onca konu açılıyor şiddeti önemsiz bir detaymış gibi en sonlarda tek cümlede yazıyorlar. uzun süre bu adam böyleyken ve sizin ona ihtiyacınız yokken ayrılmaktan çekinmeniz çok garip ki seks de yapmak istemiyormuşsunuz yani aşık da değilsiniz zaten. kendinize her yaşta bir dost bulabilirsiniz. aşk demiyorum. hayat arkadaşınızı her yaşta bulabilirsiniz. tahmin ettiğin kadarıyla da turistik bir bölgede yaşıyorsunuz. ruhu genç sağlıklı zihinli parmakarası terlikleriyle her gün sabahtan kumsala güneşlenmeye giden çıtır beylerden çok vardır:)

Evliliğin maddi ve manevi olarak sizin için anlamı kalmamış. Hayat arkadaşı ararken sırtınıza kambur olmuş.
Ben de kolayca boşa gitsin diyemem ama otur eksisini artısını yaz bir kağıda. Çıkan resme göre karar ver. Zira stres yalnızlık borc üstüne şiddet. Diger tarafta düzenini kurup sorumluluk dahi almadan hayatın keyfini de çıkaran bir zat.

Ben birkere çocuk isteği olup ta adamın hareketlerinden dolayı 7 yılını elimden alan adamla evliligimi surdurmem
Çocuk istegi hiç olmayanları tenzih ederim.
Sorumsuz adam belli.
Artı eksi hesaplayinca bu adam hep ekside kalır belli.

Evli değilim ama böyle konulari o kadar çok okuyorum ki evlilikten kesinlikle soğudum. Böyle bi adamla daha ne kadar ömür geçer bilemem şahsen ben istemezdim Allahta karşıma cikartmasin. Calisiyosun kendi ayaklarinin ustunde durabilirsin değişseydi değişirdi zaten belliki adamin hamuru bu Allah yardımcın olsun

Sizin tereddüt boşanmada değil de, sonrasında sanırım. Yalnız kalmak, çocuk sahibi olamadan yaş almak vs, her şeyin yeri dolar emin olun, olmayan çocuğun da, yatağınızdaki boşluğun da.

Şu an tekrar evlenir miyim kısmını hiç düşünmeyin bence. En kötü ihtimalle diyelim ki boşanıp hayatınız boyunca bekar kalacaksınız öyle düşünün. Bu durumda bu sizin için bu kadar yorucu ve yıpratıcı olan bir evliliği sürdürmeye devam edebilecek misiniz? Yaşınız çok genç bunlara neden takılıyorsunuz ki. Eğer kendinizde o gücü buluyorsanız ki Eminim sonrasında çok mutlu olacaksınız bu yüklerden kurtulunca. Siz boşanmalı mıyım diye sormuşsunuz. Böyle bir evlilikte hiç düşünmeden boşanın. Belki eşiniz sizi sevdiğini söylüyordur ama sevgi böyle bencil bir duygu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…