Kafam çok karışık

sen yanlızlıktan ya çok agrasifleşmişsin. Yada sinirli bir yapın var biri anlamasın konuyu hemen atarlanıyorsunuz yanlış bu insanlar seni çözmeye çözüm yolu bulmaya çalışıyor

tamam o zaman madem geçerlı sebeplerın var ıyısını sen bılırsın. ne dıye danısıyorsun kı herkes senı anlamak zorunda değıl buarada, Eğer elestırıye uzak bırıysen kı bana oyle geldın kayınvalıdenden baya bı uzağa taşın derım:))) çünkü arada eleştırılebılırsın tatlı sert onlar büyük olcak o kadar...

evet geçerli sebeplerim var olmasa nediye konu açayım ...sadece ayrıntılarıyla yazmak istemedim klasik herkesin yaşadığı sorunlar işte anlamanı umdum ne bileyim

burda dertler yazıyla dile getirildiği için herkes farklı şekilde anlayabiliyor canım ,bak işte sen diyosunki derdim olmasa niye konu açayım tamam bir dert var ama bende sanki aranızda sorun yokta sadece yakın oturup oturmamayı dert ediyorsun bunu soruyorsun sandım o yüzdende her iki tarafla çok yakın bri olarak öyle yorum yaptım

bir arkadaş demiş ya eşinle aran açılırsa bu yüzden diye çünkü eşin istiyor yakınlaşmayı, çok iyi düşün canım aranızda geçenleri eşinle açıkça konuş tatlı dille nelerden dolayı hem gitmek isteyip hemde istemediğini anlat , gidersen nası bir düzen kurmak istediğini söyle ona , ha baktınki eşin sana hak veriyor sınırlarını çizmende sana yardımcı olacak vede gerçekten yapabilecek karakterdeyse git derim. bende aynısını yaptım ilk başta sorunlarımız oldu bak dedim eşime böyle devam ederse uzaklaşıcam dengeyi kurarsak kalıcam ve şimdi herşey benim istediğim gibi hatta dahada fazlası. sonuçta üç günlük dünyadayız niye sende annenden çok uzakta olasın dimi yakın olmak zorluklarına rağmen herzaman iyidir, hakkında hayırlısı olsun canım

ha birde son olarak, eşinle anlaşıp yakına gittiğinizi düşünelim, işte o zaman kendi ailene ve eşinin ailesine mutlaka eşit davranmanını öneririm yoksa yine sorunlarla uğraşabilirsin. hiçkimse için kendi ailesi daha az değerli değildir,ufak tefek sorunlar yaratsalar bile ama dkkat ufak tefek diyorum.. sizinkilere haftada bir gidiyosan mutlaka kaynanada gidicen,ufak tartışmaalrı büyütmicen yapabiliyosan sende lafını söylicen ertesi gün unutucan amann kendi annemlede oluyo bunlar diyip kaynanaya bilenmicen vs vs bunlarıda düşün yani karar verirken, aksi olursa huzurun olmaz sonuçta üzülen yine sen olursun

Son düzenleme:
Aramızda 15 saatlik mesafe var.
Kaç saatlik mesafe olmalı sorusu ise göreceli.
Kimi var heryerde yetişiyor kimi altıüstlü oturuyor çok mutlu.
Kayınvalideye göre değişir.

annemle kayınvalidem aynı yerde olsa
kayınvalidem de uzak kalıcam diye annemden 1 saat uzakta kalmayı göze almazdım
gider anamın yamacına yerlesirdim valla
1 saat uzaklık daha tehlikeli bence
10 dk mesafede olsan yemege gelseler kalkar giderler evlerine
1 saat ise hem her haftasonu gelebilecek kadar yakın
hem de gelmisken bari gece kalalım yarın döneriz diyecek kadar uzak

ya kızlar kayınvaldenizle aranızda kaç saatlik mesafe var ...yada en az kaç saatlik mesafe olmalı bunu öğrenmek istiyorum ..karar aşamasındayım lütfen yardım edin tecrübeli hanımlar

ideali şudur;

min. 3 saat (pat diye git gel olmasın)
max. 24 saat (gitmek için daha da fazla külfete gerek yok)

birincisi benmerkezci bir insan değilim.. ikincisi evet benim bir ailem bir yuvam var bunu ben biliyorum ama karşı taraf anlamıyorsa denge falan kurulmuyor farkındaysan bende burada bir denge kurma çabasındayım

benim 2 dk var aramızda bir bına :)))
eğer anlaşıyorsan yakın olması iyi

Alla alla bunun bi ölçüsü mü var :44:
Şu kadar saat makbuldür,bu kadarı zararlı şeklinde
Bekarım bu arada evlenene kadar neler duyacağım acaba

hay allahımyaa sen ne diyorsun yada ben nediyorum hiç bişey anlamadım yada sen hiçbirşey anlamadın şu yazdığını kendin tekrar okurmusun bir cnm.....ha birde seni anlamak zorunda değilim diyorsun, anlamıyorsan neden yazıyorsun cnm yazma git başka konuya hadi cnm...

sen yanlızlıktan ya çok agrasifleşmişsin. Yada sinirli bir yapın var biri anlamasın konuyu hemen atarlanıyorsunuz yanlış bu insanlar seni çözmeye çözüm yolu bulmaya çalışıyor

birincisi benim burada kaba tabirle birton arkadaşım var ...komşuluk ilişkilerimde iyidir ...bütün kurslara gittim şuan okuyorumda bay başarılıyımda açıköğretimde okumama rağmen kpssde yüksek bir puanda aldım anlıcan sosyalsa sosyalız cnm ..ama yinede annemler yanımda olmayınca kendimi yanlız hissediyorum doğup büyüdüğün yeri özlüyorsun anladınmı

Açtığın konuya yorum yapıp yardım etmek isteyen arkadaşlara anlamsız tepki veriyorsun.

Senin kayınvalidenin yapısını ,huyunu veya senle problemlerini bilmeden neyin yorumunu bekliyorsun.

Benim kayınvalidem mesela çok baskın bir karakterdir,oğlunada çok düşkündür,6 saat uzakta oturduğumuzda senede 2 defa gelir 2 ay kalırdı,şimdi aynı şehirdeyiz ve ben çalışıyorum,şuanki halim daha rahat.öyle habersiz de gelmez sağolsun.

Yani uzak olmak herzaman en doğru çözüm değil.

Aranızda 1 saat mesafe olur,buseferde canı sıkılırsa dolmuşa atlar gelir,akşam geri dönemeyeceği için herseferinde yatılı kalır.

Bilmem anlatabildimmi,arkadaşların neden soru sorduğunu.

ilk tercihin annene yakın olmak olmalı bence...ama iki tarafada eşit davranarak...eğer kayınvalidenler çok canını sıkarlarsa üzülürsen araya mesafe koyarsın(tabi bu eşinede bağlı)çünkü bazı eşler gereğinden fazla anneci oluyorlar sık sık görüşmek gibi...bende tayinci olarak geçen yıl geldim buraya (kayınvalidemlerin şehrine) çok sorunlar yaşadık geçmişte eşim çok istiyordu bense asla diyordum baktım olmayacak aldım eşimi karşıma herşeyi açık açık konuştum mesafeli olalım senin annen karışmayı yönlendirmeyi seviyor diye oda beni destekledi bakalım şimdilik bir sorun yok gibi.. kendileri 2 saatlik mesafede uzakta bir yere taşındım özellikle.. ama annecimi çok özlüyorum

hay allahımyaa sen ne diyorsun yada ben nediyorum hiç bişey anlamadım yada sen hiçbirşey anlamadın şu yazdığını kendin tekrar okurmusun bir cnm.....ha birde seni anlamak zorunda değilim diyorsun, anlamıyorsan neden yazıyorsun cnm yazma git başka konuya hadi cnm...

Bı arkadasımın konuna cevap verırken dedığı gıbı baya bı agresıflesmıssın bunları düsünmekten.
Bu nasıl bı cevap verme bıçımı bılmıyorum ama anladığım kadarıyla agresıf bır kısıliksın. sana yardımcı olmak ıçın burada ınsanlar. bu sekılde azarlar gibi yazman hıç hos değıl. oyle kovar gıbı de hadi cnm yazman senın sevıyenı gosterır. anlamaya calısıyorum ama derdını anlatamamıssın tam olarak. kısısel tartısmaya gırmek hıç tarzım değıl. umarım hayırlısı olur adına canım.hersey gönlünce olsun.

annem ve kayınvalidem yanyana apartmalarda oturyor dkka tuttum 3 dakka var aramızda dengeyı kurduktan sonra hiç önemli degil aradakı mesefe.

tesekkürlr sevgili parkon. derdını tam anlatamamıs burda yerlı yersız tepkı verıyo arkadas. bosver.

kızlar ben eleştiriye açığım ...ama anlamayıp dinlemeyip değişik hiç alakası olmayan şeyler yazanlara karşıyım sadece ...kimileri şöyle yazmış.. yok bunun mesafesimi olurmuş öbürü dalga geçer gibi aaa ilk defa böyle birşey duydum diyor diğeri başka bişey ...ben bunlara karşıyım sadece ..he sorun ben cvblim anlamadan sormadan ne diye yargılıyosun ayrıca ben burda şunu sormak istedim ...şimdi genele bakarsak bakın tekrar söylüyorum genel diyorum kimse yanlış anlamasın ,kayınvaldelerin hepsi aynı yani herkes şikayetçi benim derdim neymiş onun derdi neymiş ne farkediyor ..ben burda şunu öğrenmek istedim yakın oturan arkadaşlardan mutlumusunuz mutsuzmusunuz...bukadar.. yüreğim tükendi inşallah anlatabilmişimdir..he bazıları mutludur olabilir allah dahada mutlu etsin ...ama ben beni anlayan arkadaşların yazmasını istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…