Kafam hep gezip tozmakta

Bu konuda umit kirmak istemeden gerceklerden bahsetmek istiyorum. Esim de ben de ilac sektorundeyiz. Esim MD/PhD yani hem medikal doktor hem doktorasi var ama aktif hekimlik yapmiyor. Ben kanser uzerine calisiyorum ama esimin calistigi firma ona COVID-19 ekibi kurdurdu su an diger islerini askiya aldilar buyuk olcude COVID-19 calisiyorlar(yurtdisindayiz, Turkiye'de yasamiyoruz). Yeni bir simulasyon gerceklestirdiler ne kadar surer ve ilk asi/ilac ne kadar surede bulunur diye. Malesef ongordukleri ilk sure en iyi ihtimalle ilk 3.evre klinik asi deneyleri aralik 2020. Salgin da ortalama 2021in son aylarina kadar belirli seviyede kalmak uzere surer diyorlar. Asi ciksa dahi once 65 yas ustune, sonra risk gruplarina yapilir. Normal vatandasa sira gelene kadar bir sure gececek malesef ki. Ilac konusuna hic girmiyorum ilac cok uzun soluklu bir surec dogasi geregi. O yuzden ne olursa olsun en az 1 sene daha hicbir tedbiri elden birakmamak gerekiyor. Okullar, isyerleri, ucuslar elbette ki acilacak. Ekonomi acisindan bunlar sart. Iste o asamadan sonra vatandaslarin bilincli olarak aldigi kararlar surecin ilerlemesinde daha onemli olacak.
Biliyorum ,takip ediyorum sizi.
Ama ben yine de bu kadar izole olduğumuz dönemin bizim ülkemizde çok sürmeyecegine inanıyorum. Virüs biter demiyorum ama şu panik havası bitecek elbet. Okullar açılacak,yeniden ofise gitmeye başlayacağız,uçaklar uçacak... o zaman geldiğinde belki hala maskesiz eldivensiz çıkmayacağız belki ama yine de normal hayatımıza döneceğiz.
Zaten bizim ülkemiz kötü bir şeyle yaşamaya çok alışık. Dünü bile unutan bir milletiz. Nasıl büyük iki deprem yaşadık pespese,99da.
"Depremle yasamaya alışmak lazım" dediler,kimsenin aklina gelmedi ev alırken deprem yönetmeliğine bakmak-esyalari sabitlemek,ücretsiz verilen arama kurtarma-ilkyardim eğitimlerine katilmak...alıştık ve yaşıyoruz.
Bir dönem bombalar patliyordu her ay. 2015-2016 , nasil da alıştık o dönem. Kalabalık yerlere gitmeye devam ettik, olaylar duruldu kimsenin aklına bile gelmiyor.
Ya da artan şehit sayıları,iş kazaları, çocuk tecavüzleri,kadın cinayetleri...eskiden ülke gündemi olurken artık altyazidan geçen bir haber haline geldiler.
Malesef böyle bir ülkeyiz. Toplumsal hafizamız sıfır.
O yüzden sizler,ilaç sanayi, tıp sektörü uzun bir süre daha virüsle mücadele edecektir ama normal halk çok kısa bir süre sonra "virüsle yaşamaya alisacagiz" deyip harala gurele kendi hayatina dönecektir. Şimdi tüm kanallardan ortak yayınlanan ölü sayıları çok yakın bir zamanda ana haberin altında geçen altyazı olarak duracaktır.
Çünkü bizim ülke böyle bir ülke. Benim de sosyolojik gözlemim bu yönde.

8 kadın liderin yönettiği ülkenin korona istatistiklerini izledim bugün. Daha söylenti çıkar çıkmaz sıkı önlemler alan, ülkelerini dışarı kapatan ülkeler bunlar. Eğer veriler de doğruysa, gizlenmiyorsa ki otoriter rejimler dışında bu mümkün değil, gayet güzel sonuçlar almış bu ülkeler. Bazı sahalarda serbestlik tanımaları, misal okulları yavaş yavaş açmaları salgının bitmesinden değil kontrol altına alınmasından kaynaklanıyor. Nüfusu az, refah seviyesi yüksek, devlet ve halkın bilinçli olduğu ülkeler bunlar. Kendimizi bunlarla kıyaslamayalım. Konu sahibine diyecek bir şeyim yok. Cehalete tüketecek sözüm bitti. Evet psikolojimizi ayakta tutmak için moralimizi yüksek tutmalıyız ama, bu kadar acının yaşandığı, her gün sayısını bilemeyeceğimiz insanın sahipsiz gibi gömüldüğü ülkede toto keyfi de bir zahmet bu kadar düşünülmesin ya. Ben bu salgının bizi kolayca terkedeceğini düşünmüyorum, nasıl ki tedbir ve bilinçte bu kadar yavaşsak salgının da bitmesi o derece yavaş olucak.Her gün doktor ölümleri haber yapılıyor, bu doktorlar kolay mı yetişiyor sırf ihmaller yüzünden, sorumsuz insanlar yüzünden ölüyorlar . İhtiyacınız olduğunda doktor , nefes almak için boş solunum cihazı bulmak istiyorsanız oturun oturduğunuz yerde. Belli ki başkasını düşünecek empati ve sosyal bilinç yok, kendinizi düşünün.

O hayat eve sığar diyenler sevdikleriyle beraber olan,gelecek kaygisi olmayan ya da normalde de sosyal olmayan kisiler.
Yavrukuşum , sosyal olmak için istiklale gidip iki tek atmak mı gerekiyor illa ? Herkes kendi çapına göre sosyaldi. kimi köyünde kimi ünv kimi iş yerinde kimi komşuluğunda kimi şehiriçi şehirdışı gezilerinde kimi iş gezisinde. bi tek sen sosyalsin biz zaten evde oturuyorduk o yüzden şimdi de çok eğleniyoruz. hava şu an 28 derece ben balkonda bunu yazıyoruö. şu an normal şartlar altında ayvalıkta balık yiyordum denize karşı, ne diyorsun annem sen ? Gelecek kaygım yokmuş bazen yorumların çok saçma oluyor. geçen de hamilelikte 6 kg almak doğru olan falan yazmıştın.

Biz gayette sosyaldik, her haftasonuna planimiz olurdu eşimle.
Geçen yaz tatile giderken kaza gecirdik ve bacagim alçida kaldi yaz vakti rezil oldu.
Bu yaz icin hem yurt içi hem yurt dişi tatil planlamiştik yine çöp oldu.
Herkes bayilmiyor evde durmaya kalkip biri "cik sisyalizzz eve sigmiyor miz miz" yapinca insanin siniri bozuluyor. 🤯
Yanlış hatırlamıyorsam siz evliydiniz esinizleydiniz mutlu iyi bir evliliginiz var bir de sevmediginiz insanlarla aynı evde kalmayı deneyin.
Yavrukuşum , sosyal olmak için istiklale gidip iki tek atmak mı gerekiyor illa ? Herkes kendi çapına göre sosyaldi. kimi köyünde kimi ünv kimi iş yerinde kimi komşuluğunda kimi şehiriçi şehirdışı gezilerinde kimi iş gezisinde. bi tek sen sosyalsin biz zaten evde oturuyorduk o yüzden şimdi de çok eğleniyoruz. hava şu an 28 derece ben balkonda bunu yazıyoruö. şu an normal şartlar altında ayvalıkta balık yiyordum denize karşı, ne diyorsun annem sen ? Gelecek kaygım yokmuş bazen yorumların çok saçma oluyor. geçen de hamilelikte 6 kg almak doğru olan falan yazmıştın.
Benim yazdiklarimi mi takip ediyorsunuz ? Kimilerine göre parka cikmakta sosyalliktir. Ben her gün dershaneye ya da kütüphaneye ders calismaya giderdim. Benim icin de bu sosyallikti. Kim ne derse desin virüsten dolayı istemediği kisilerle kalan,isten cıkartılan ya da ben gibi ortam degisikligine uğramış öğrenciler icin hayat eve sığmaz.

Yanlış hatırlamıyorsam siz evliydiniz esinizleydiniz mutlu iyi bir evliliginiz var bir de sevmediginiz insanlarla aynı evde kalmayı deneyin.

Buradaki mevzu sevmediklerinle ayni evde kalmak degil keyfi "gezmek istemek"
Ayrica mecbur olunca hayat eve değil bir göz odaya bile sigiyor. Yegenim gencecik hayatin başinda daha 17 yasinda ama kronik astimi var risk grubunda yani, odasindan dahi cikmiyormuş temel ihtiyaclar disinda.

Şu durumda yok biz sosyaliz, yok evdekileri sevmiyorum ben demek simariklik, simarikligin alasi oluyor. Ciddi bir salginla ugrasiyoruz şurda, insanlar ölüyor.

Bu salginin zararini herkes tek başina ödese cidden evde duramam diyen simariklarin basina ne geldigi zerre umurumda olmaz nereye gidiyorsa gitsin herkes ama degil. Kendi hayatinizdan vazgecmiş olabilirsiniz ama başkalarina bulaşmasina vesile olunuyor.

Buradaki mevzu sevmediklerinle ayni evde kalmak degil "gezmek istemek"
Ayrica mecbur olunca hayat eve değil bir göz odaya bile sigiyor. Yegenim gencecik hayatin başinda daha 17 yasinda ama kronik astimi var, odasindan cikmiyormuş temel ihtiyaclar disinda.

Şu durumda yok biz sosyaliz, yok evdekileri sevmiyorum ben demek simariklik oluyor. Ciddi bir salginla ugrasiyoruz şurda, insanlar ölüyor. Bu salginin zararini herkes tek başina ödese cidden evde duramam diyen simariklarin basina ne geldigi zerre umurumda olmaz nereye gidiyorsa gitsin herkes ama degil. Kendi hayatinizdan vazgecmiş olabilirsiniz ama başkalarina bulaşmasina vesile olunuyor.
İyi de konu sahibi hemen gezeyim dememis ki her normal insan gibi sıkılmış. Virüs bitse keske diye bir temennide bulunmuş. Kim istemez ki virüs bitsin gezeyim günlük hayatıma geri döneyin ? Bunu dile getirdi diye yerden yere vurmaya gerek yok. Eminim kendisi de virüs bitene kadar izole olacağının gayet farkında. Bu yüzden bunalmış. Bir de cok sert tepki aldığından yakınmış.

Arkadaşlar şu virüsten çok bunaldım. Sürekli evdeyim kimseye gidemiyorum. Eşim Antepli oraya gidelim ramazandan sonra 10 gün gezeriz dedik. Güney turu olarak. Herkes tepki gösteriyor. Hala gezip tozma derdindesin yaz boyu çıkma evde diyor. Gerçekten bunalım geçiriyorum psikolojim bozuldu. Kendimi dışarı atmaya ihtiyacım var. Oturduğum sitede kimseyi tanımıyorum. Hayat eve sığmıyor. Çok sosyal biri için ev çok zor
Sosyal biri için ev zor diyorsunuz, çok da doğru diyorsunuz da.
Yaşamayı seven, evde sıkılan biri için de hastalık, hastane odası, hatta mezar ne kadar zordur bir daha düşünün isterseniz 😉😉

Şu an en çok korktuğum şey bu. Herkes bayramda oraya buraya gitmeye kalkacak yasaklanmazsa. Sonra gelsin yeni bir dalga salgın. Bizim millet düşünüp de bu bayramı evde geçireyim demez çünkü.
Dimi..
Çünkü bayram önemli ama can önemli değil..
Bayram seneye gelmeyecek sanki..
Ama yasaklanır diye düşünüyorum..

Hepimiz skliyoruz evde ama bu virusten kurtulmamiz icin disimizi skmaliyiz.evde kafani dagitabilcegin aktiviteler yapmalisn.

İyi de konu sahibi hemen gezeyim dememis ki her normal insan gibi sıkılmış. Virüs bitse keske diye bir temennide bulunmuş. Kim istemez ki virüs bitsin gezeyim günlük hayatıma geri döneyin ? Bunu dile getirdi diye yerden yere vurmaya gerek yok. Eminim kendisi de virüs bitene kadar izole olacağının gayet farkında. Bu yüzden bunalmış. Bir de cok sert tepki aldığından yakınmış.

İyi biterse gezer, ( hiç sanmiyorum) keske bitse biz de gezsek, herkesin plani vardi neticede, kendisine özel bir durum gibi anlatiyor.
Daha ortada varsayimlar var sadece ne olacagi da belli degil millet dügünlerini iptal ediyor, dogu gezisi, turu bilmem plani anlatiyor burada. 🙄
Virus zaten stresli bi de gezicem edicem diye cikip soylenene anlayisli davranamayacagim hiç.

Sosyalleşicem diye coluk cocuk hastalik kapip hasanelerde yatmak var. Tabi iyileseceginizin garantisi de yok.

Dimi..
Çünkü bayram önemli ama can önemli değil..
Bayram seneye gelmeyecek sanki..
Ama yasaklanır diye düşünüyorum..

Can korkuları yok ki, hasta olmayacaklarını düşünüyorlar. Kafa basmıyor mevzuya bir türlü. Hala ne virüsü yeaa diye dolanan tipler var. O yüzden sokağa çıkma yasağı gelmezse bayramda yandık...

Valla 30’uncu haftama kadar hamile nazı yapmadım pozitif ayrımcılık istemedim ama hamileler varken en çok stres ve sıkılma kimseye düşmez 😆 en çok biz sıkıldık ülen en çok biz dışarı çıkmak istiyoruz 😆

Can korkuları yok ki, hasta olmayacaklarını düşünüyorlar. Kafa basmıyor mevzuya bir türlü. Hala ne virüsü yeaa diye dolanan tipler var. O yüzden sokağa çıkma yasağı gelmezse bayramda yandık...
Can korkuları yok tamam, hiç mi sevdikleri de yok.
Onlari kaybetme korkusu da yok..
Umarım yasak gelir.
Ben bu sene ne deniz, ne başka bir tatil planı yapamıyorum.
Oğluma sözümüz vardı, doğumdan önce üçümüz gidecektik.
Ne yapalım, kısmet...
Şimdi Eylül de sadece sahile çıkıp nefes alsak yeter diye plan yapıyoruz..
Ki biri yenidoğan iki çocukla ona bile cesaret edeceğimi sanmıyorum ya 😒😒
Zaten lohusayken iyice pimpirik olurum, gitti bu bahar, bu yaz..
Hatta okul donemi bile..

Resmen tartisilsin kenardan izleyeyim diye acilmis bir konu. Cekirdegi fazla kacirmayin dikkat yağ yapar. Hele bide evdeyken abbowww.

Cidden ben bu insanların rahatlığına diyecek birsey bulamiyorum.Ya bazi insanlar sanki bu dünyada degilde toz pembe bir dunya da yasiyorlar.O kadar acı çekenleri,yoğun bakımda yatan hastalarin icler acisi hallerini tum dunyanin bu virusle ugrastiginin farkinda degiller!Hala gezmek tozmak, yeni tarifler,yemekler,espiriler.. İnanamiyorum.Ya ben biraz karamsar olabilirim am sizde amma rahatsınız be arkadasim.Vallahi bu ara hep gözüm doluyor,ağlıyorum.Nasıl birseyle karsi karsiyayiz diyorum.O kadar caresiziz ki .Ama nedense kimse sallamiyor,hala nefsini eglendirmenin derdinde.Kazık çakmayacağız bu dünyaya bilmem farkındamısınız? Ramazanı bile evde geciriyoruz.Ne kadar acı...

Back
X