Kafam Karışık

cocuğun yüreğinde, yada kararkterinde bi aksaklık varmı ?? önemli soru bu. Yoksa yarın başımıza ne geleceği, kolsuz bacaskız kalma ihtimallerimizi unutma (hele de bu ülkede)

Hepimiz birer engelli adayiyiz cnm Allah korusun kimsenin basina vermesin ama gercek olan bu ! Karsinizdaki insanada yazik cok uzuldum Allah sifasini versin tez zamanda Insallah ! Belliki tereddutlerin var ama bence hemen kesip atma zamana birak insanlik oneml i dis gorunus gelip gecici birsey bir sans ver derim yada normal bir sekilde arkadasligini devam ettirebilirsin cunku herkesin kabul edecegi birsey degil !

Bobrek rahatsuzligi daha buyuk sikinti bence.Allah acil sifa versin.Ama herkes gibi sende kendini düşünmek zorundasın.Ailene danış fikir al.

Canım sen çok şekilci bir insan değilsen
ve etrafın hiçbir etkisinde kalmayacaksan
hiç ama hiç önemseme derim ..
Şu devirde insan gibi insan olanı bulmak öyle zor ki ..

insan beyin özürlü olmasın, ne var ki ayağında aksama varsa, benim en iyi anlaştığım insanlar genelde engelli olanlar.. bir gün engelli biri bana evlenme teklif ederse anlaşıyorsam da kabul ederdim.
güzellik, beden sağlığı vs.. herşey gelip geçici önemli olan içi güzel olsun ruhu seninle anlaşsın be arkadaşım...

her şeyden önce karakter çok önemli bir adam buna sahipse değerlendirmeye alınmalı.
sağlık hususuna gelince bu adam engelli değil bir sağlık sorunu var ve hepimiz engelli adayıyız. ne zaman ne olacağı belli olmaz.
ancakkkkkk,
size aracılık eden kişinin bunları size en başta söylemesi gerekirdi. böylece evet ya da hayır derken kendinizi bu derece kötü hissetmezdiniz.
bir diğer taraf aşk sevgi hususu. bu adam karşı içinizde böyle duygular varsa değil aksaması belden aşağısı olmasa bile sizin için sorun olmaz. kalbinizdeki acıma veya merhamet duygusuysa sakın bu işe girişmeyin çünkü şu an sohbet muhabbet güzel çekilebilir durumdasınız her ikinizde. peki yarın bir sıkıntı çıktığında siz bu adama sinirlendiğinizde ya da kırıldığınızda şu anki merhamet duygusunun hissedebilecek misiniz?
çok iyi düşünmek zorundasınız acımayla merhametle evlilik yapılmaz sevgi, etkilenme aşk lazım

bence ilişkiye başlamayın. şimdiden sorun yapmaya başlamışsınız zaten ilerde de sürekli bunu ona hissettirerek üzersiniz, en ufak tartışmada ben seni buna rağmen kabul ettim deyip kafasına kakarsınız (başıma geldi biliyorum). size göre bir insan değil

çok zor bir karar ve çok zor bir imtihan.
Bir insanın sağlık durumlarından dolayı onu bırakmak da bir sınavın parçası gibi.
Ama böbrek yetmezliği gibi genetik olablicek durumlar için de doğacak çocukları riske etmek..
Bu durumda bu insanların evlenmeye hakkı yok mu? bu da başka soru..
Peki sağlıklı insanlardan hep sağlıklı çocuklar mı doğuyor? bu da başka soru..
insan yine de karar vermekte zorlanır.
Allah yardımcın olsun.

cnm evlilik çok çok önemli bir olay..
o yüzden ince eleyip sık dokuman lazım. ben yorumları okumadım ama senin bu hareketine kızan çok üye olmuştur sanıyorum.

fakat sorun sadece ayağındaki aksaklıksa çok takılmamak gerek. ama birde tedavi süreci hala devam ediyorsa düşünmende fayda var. psikolojik olarak hazır mısın bu yolculuğa. ya hergünün hastanelerde geçecekse?? sürekli moral vermke gülümsemek ve yanında olabilmek yapabileceğin sorumluluklar mı??

ha nişanlıyken ya da evliyken olsa Rabbim böyle uygun görmüş sana derdim ama şimdi seçim yapman gerek..
benim annemin de ayağında problem var çocuk felci geçirmiş. ama son derece pozitif güçlü bir kadındır. babama asıl hastanelik zor günler geçirdi annem hep dimdik durdu. babamı kaybettik annem yine dimdikti.
bu işler kader ama dediğim gibi güçlü bir insansan gir bu yola..

hakkında hayırlısı olsun inş..

istememek de en doğal hakkın ama bence bir şans ver. benim eski sevgilim benden 5 cm kısaydı ve bi gözü de belli belirsiz de olsa şaşıydı ama ben seviyordum ve işin can alıcı kısmı da buydu. seversen gözün hiçbişey görmüyor zaten. yani uzun lafın kısası biraz tanımaya çalış. kafa yapınız uyuyorsa devam et görüşmeye bir süre sonra zaten gözün görmez olacak kusur saydığın şeyleri

Tek kusuru bu olsun ne olacak. evine sana bağlı bir insan olsun.

bence biraz zaman ver çokta bağlama kendine sende bağlanma ve tanımak istediğinizi ama bunun bir adım olmadığını söyle bence o arkdaşınıza kızmalısınız bu yanlış bişi.... zor bir durum sonuçta sizin karakterinizde çok önemli çevrenizdekiler illa ki laf edicekler hatta bir ömür edicekler bunu duymaya hazır olmanız önemli bu da güçlü bir duruş ister...

Bana göre bu sorun olur muydu? Hayır olmazdı, anlaşabiliyorsam karakteri iyiyse ayağındaki aksamayı sorun etmezdim. Ama siz edecek gibisiniz çünkü hayal kırıklığı yaşamışsınız baştan. Eğer bu sizin için sorun olacaksa ilerde bu işi daha fazla uzatıp karşı tarafada ümit vermemizi tavsiye ederim.

Şu çevredekiler sorun edecek diyen arkadaşlar, çevremizdekiler neyi sorun etmiyor ki.. Herşeye ama herşeye karışan bir milletiniz maalesef. Hatta bir rengin ustune başka renk giyilmez diyen bit milletiz. Kimse özgür değil. Koyun gibi , " kim ne yaparsa arkasından gidecek koca bir ordu var.
Bu yüzden çevrenin hiç mi hiç önemi yok. Bu bizim hayatımız. Azıcık rahat olalım yahu, özgüvenli olalım.

Kalbi aksak olmasın yeterki.Dış görünüş nedir ki?
İçiniz ısındıysa ve bunu ileride gerçekten sorun etmeyecekseniz neden olmasın.

Önemsiz falan yazacaktım ama okuyunca sizin zaten kafanıza taktığınızı düşündüm. İlerde daha da takacaksınız, beğenmeyeceksiniz. Hem kendiniz üzülceksiniz hem karşı tarafı üzüceksiniz. Boşverin bence.

bence çok önemli değil ayağındaki aksaklık ama herkesin fikri farklıdır. eğer kafanıza takacaksanız, bu durumu kabullenemeyecekseniz hiç başlamayın bu ilişkiye daha iyi. ama çoğu kişinin dediği gibi tek kusuru bu olsun. benim eski erkek arkadaşımın da akraba evliliğinden dolayı el parmaklarında problem vardı hatta askere de gidemedi bu yüzden muaf oldu. ama ben hiç onu problem etmemiştim hatta iş ciddiye binerse böyle nişan töreni falan olduğunda, yüzük olayları nasıl olacak kendini kötü hisseder mi diye onun için üzülüyordum ama benim için problem olmamıştı hiç.

arkadaşım ben sana hak veriyorum bilmeden gitmişsin ve şaşırmışsın çok doğal. belki ilişkiniz evliliğe gidecek ve sen bu şekilde bir evlilik düşünmüyordun belkide. başkasına söylemek kolay empati yaparak söylüyorum zor bir karar

onunda seninde kısmetin vardır bir yerde. bence kasma fazla kendini. istiyorsan devam et istemiyorsan uzatmadan kes ilişkiyi.

Polyannalar sarmış dört bir yanımızı yine...Benim için sakıncası yok diyenlerin %90ı yalan kandırmayın kendinizi..
Konu sahibi ; evet hepimiz engelli adayıyız , kimin başına ne geleceği belli olmaz ama kimse en baştan sağlık sorunlarıyla uğraşmak istemez.
Yarın öbür gün iş ciddiye bindi diyelim ömür boyu alıcakmısın bu sorumluluğu?
İşi gücü ne olacak kolayca iş bulacak mı yoksa engelli olarak iş bulamayacak durumda mı?
Hepsini iyi düşün ama sakın acıdığın için birlikte olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…