Kafam karıştı siz nasıl ayarlıyosunuz?

150 k maasla da ot gibi, hayattan zevk almadan, bi seylerde gozu kalarak yasanmaz para biriktirecegim diye. Bazi seylere gencken heves ediliyor daha cok. Ama dedigim gibi once birikim, kalanla ye, ic, gez.
Maaşın yüzde kaçı birikime ayrılmalı ?

Ben de yurt dışından alırdım iyiyken şimdi gidemiyorum umarım gidebilirim yine

Maaşın yüzde kaçı birikime ayrılmalı ?
Kisiye gore degisir. Zaruri giderin ne kadar? Kira, cocuk masrafi vb gibi giderlerin yoksa senin durumunda en az %30 olmali bence. Daha fazlasi da olabilir. Giderlerini bilemedigim icin bir sey diyemem

Kisiye gore degisir. Zaruri giderin ne kadar? Kira, cocuk masrafi vb gibi giderlerin yoksa senin durumunda en az %30 olmali bence. Daha fazlasi da olabilir. Giderlerini bilemedigim icin bir sey diyemem
Kira yerine sağlık harcamam var benim çocuk vs yok. Evet yüzde 30 mantıklı geldi bana da sağolun.

Hangi ürünler için mesela?

Ben de ne zaman luxury/high end alsam memnun kalamıyorum. Okey fena değil ama mucizeler de yaratmıyor gibi geliyor

Tavsiye var mı

Cilt urunleri icin oyle. Mesela kapatici icin gratisten bissuru urun aldim cok pisman oldum. Nyx, loreal vs... Nars ve Tarte kapatici ikisinden birisini alirim uzun sure gider. Uygulamayi dogru yapinca bence gayet mucizelik fark var. Urun daha kalici ve daha guzel yapisi.
Allik olarak, ysl make me blush. Ruj olarak genelde loreal ve Mac'in bazi renkleri. Fondoten pek kullanmam, her zaman kosede bi tane dursun derseniz Giorgio Armani Luminous Silk...

Yani urunlerin o kapaklarini acarken cikarttiklari sesin kalitesi bile bi baska ciddiyim...

Nars kullanıyorum ben de uzun yıllardır kapatıcı olarak. Armani luminous silk bitirdim bir tane harika bir ürün. Rujda da fenty gloss kullanıyorum epeydir. Şu anda da rare ve dior highlihterlara yükseldim. Charlotte allık radarımda. Clinique lipcase çıkarmış mesela pink honey alsammı diyorum başka bir sürü üründe gözüm sephora da 6 aydır makyaj adına hiçbişey almadım yapmadımda hastalıktan dolayı. Şimdi biraz kendime gelince makyaj videoları izlemeye geri döndüm ama tabi almıycam elimdekileri bitireyim önce.

Hahaha süper :) ben tarte'in kapaticiligini daha cok begeniyorum. Too faced'in lip injectionu cok övülüyor. Rare'in highlighteri guzel ama chanel'in stick highighteri var mutlaka bak bence... rare biraz şişirildi ama chanel epey iyi charlotte allik o tüpte olani diyorsan eger ciksss diyorum degmez. ysl'ler gercekten daha iyi :)
Fenty'den şu meşhur kırmızı ruj vardı onu alacaktim ama vazgectim yorumlari gercekten iyi degil. Sonrasinda baktim da vazgectim mac su an elimin gittigi hep. Lisa eldridge'nin muhtesem rujlarş var ama maalesef bizde yok

Bekarken bende senin gibi vur patlasın çal oynasın o mağaza senin bu mağaza benim onu mu alsam bunu mu alsam diye gezerken aslında ara ara bana da size gelen birikim perileri geliyordu gel gör ki hiç birikim yapamadım ancak eşimle evlendim birikim yapmanın ne ka da r güzel olduğunu, çocuğum olunca da yapılan birikimlerin gerçekten ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu anladım. Şimdi sınırlar çerçevesinde güzel olmaya ve kaliteli yaşamaya çalışıyorum/çalışıyoruz

para harcama alışkanlığım çok kötüdür birikim huyum yok. Üniversiteye başladığımda Michael kors selma modeli çok modaydı 2014te. Kredi kartı çıkartıp onu almıştım. Babama da tote modelini memur çocuğuyum benim için pahalıydı. Lisede yaşıtlarım avon kullanırken ben mac versace vs kullanırdım. Bu alışkanlık hiç değişmedi. Cilt ve saçta para harcamadan çekinmem zor tipim var saçlarım uzun kıvırcık kabarık ve çok gür ama aynı zamanda malesef saç kıran derdim var. Şak diye kafa derim açılır. Geçmişte sivilce tedavisi gördüm. Eskiden makyaj yapmayı çok severdim hatta eğitim bile aldım elim resim yapmaya vs çok müsait yatkın yeteneğim var. Haliyle makyaj malzemesi almak oyuncak gibi. 1 senedir hamileyim doğurdum derken makyaj yapmıyorum. Parfüm takıntım var ayrıca haliyle çooook para döktüm. Hacca giden akrabamın oteline arap parfümleri alıp kargolatıyorum çevremdeki insanlar benden nefret ediyordu ne zaman yurtdışına çıksam outlet gezerim ikinci el sitelerinde gezerim. Param arttıkça harcamalarım arttı. Özellikle çantada. Lüks markaları alamam tabii. Manu coach zadig longchamp bu çizgideyim. Bu sene çok ciddi disipline girdim. Şubatta kredi kartı borçlarımızı kapattık. Kredi kartı asgarisini eksi hesaptan ödeyip baliye tatile gitmişliğimiz var. Ailelerin ittirmesiyle ev araba sahibiyiz çok şükür. Eşimin maaşı ev araba borcuna benim maaşım yemeye gitti. Şuan ikimizin de borcu yok ben çalışmıyorum 100 civarı gelirimiz var. 30unu birikim için ayırdık. 10 bin civarı bebeğimiz için fon alıyoruz. Ev araba ve motorumuz var. Boğazdan kısmıyoruz asla. Ben işsizlik maaşı alıyorum taban olduğu halde az onu harcamıyorum direkt altın aldım. Öncelik ne kadar borç var onu hesapla ve öde. Gelirin yüksek parkta oturacak durumda değil yemek kartın vardır onu harca.

Too faced in lip injectionu tamamen şişirme asla haketmiyor hem gramajı düşük hem çok daha iyi glosslar var. Chanel i hiç düşünmemiştim bakayım. Tüpte olanı diyodum mat pink pop rengi çok hoş duruyor ama değmez diyosan almıyim.
Ysl leri de hiç almadım toz olanı mı krem olanı mı? Bir de love shine ları denediniz mi?
Ben fenty i çok seviyorum tint tarzı bir serisi var mesela çok iyi.
Lisa yok evet yurtdışındanda alamadım hiç onu.
Siz ocağıma incir ağacı dikeceksiniz

Bence degmez, alma. Ysl'ler cok populer oldu ve gercekten iyi. Kastettigim su;
Love shinelari denemedim cunku bende o tip ruj var, Mac'in lustreglass serisi hem bakim yapiyo hem gloss gibi ruj. Gerek gormuyorum. 2 tane ruj aldim mac lustreglass serisinden, guzel.
Lisa nin muhtesem kirmizi ruju var harika ama yok turkiyede maalesef.

Siz bi sure elinizdekileri bitirin oyle alin

Maasim sizden bir tik daha yuksek. Evliyim 2 cocugum var. Ben de arttiramiyorum. Bekar cocuksuz olsam once ev araba islerini borcu harci halleder. Sonra cayir cayir ezerdim. Az da birikim tabi hastalik acil durum vs icin

Evet bu 44 numarasını özellikle beğeniyordum. Sayende charlotte ı da iptal ediyorum çok iyi:))
ben son birkaç yıldır mac ten soğudum eskiden alırdım.

Ailenizden ileride size kalacak bir seyler var mi?
Türkiye de gelecek için birikim yapmak şart. Pasif gelir olusturmalisiniz.
Bekar olduğunuz için çok kısmadan da yapabilirsiniz.
Ben olsam 50 kenara koyup 100 u harcardim

Ailenizden ileride size kalacak bir seyler var mi?
Türkiye de gelecek için birikim yapmak şart. Pasif gelir olusturmalisiniz.
Bekar olduğunuz için çok kısmadan da yapabilirsiniz.
Ben olsam 50 kenara koyup 100 u harcardim
Bir ev var çok bişey yok. Evet mantıklı daha fazla bile ayırmam gerek:/

Anladığım kadarıyla henüz rafine zevkleriniz yok. Hala makyajda bile moda demişsiniz . Bu işin modası olmaz size yakışan teninize uyan bir pudra alırsınız , bittikçe de onu alırsınız . Maskara keza öyle . Önce kendiniz oturup düşünün modadan uzak ben hangi kıyafetleri seviyorum, bana ne yakışıyor deyin ve onların üzerinden gidin. Lazım olmadıkça da almayın ya da stoğunu yapın. Sonra düşünün hangi aktiviteler daha önemli diye . Mesela benim için seyahat vazgeçilmez , ondan kısamam ama biletimi otelimi önceden ayarlarım hatta bir sene önceden , öyle olunca son dakika rezervasyona göre daha az öderim . Kenara mümkün merkteba para altın atarım . Kızımın geleceği için şimdiden planlarım var , emeklilik için planlarım var. Plan yapın, bir senelik bes senelik hatta emeklilik için. önünüzü görün paranızı da ona göre harcayın şimdiden .

makyajda pek yok rafine zevkim etkileniyorum influence oluyorum hemen:) bazı ürünlerim yıllardır aynı aslında ama çok az kapatıcı ve maskara diğerlerini değiştiririm. Seyahati ben de çok severdim şu an hasta olduğum için gidemiyorum maalesef ondan kısmazdım sanırım hasta olmasaydım. Emeklilik planı güzelmiş aslında eski sevgilimle ileriye dönük planlarımız vardı ayrılınca herşey değişti şu an çok ileriye dönük plan yapmadım. Çocuk sorumluluğum yok. Sadece kendimi düşünüyorum. Bir hastalık geliyor birden tüm hayatınız değişebiliyor maalesef
Kenara olabildiğince atmaya çalışıcam

Sizin nickiniz bana benefit in allığını hatırlattı mesela

herkesin ilgi alani farklıdır . ben mesela kıyafete makyaja neredeyse hic para harcamam. gecen rossmanda deli bir indirim vardi 250 liraya 6 tane rimel aldim. iki sene rimel almayacagim mesela. boyle deli indirimler varken alacagimi alirim paketinde durur. kiyafet de zaten kendimi bildim bileli S giyiyorum evdeki her kiyafetim bana olurken neden devamli yenisini alayim ki kafasindayim.
ama ben de baska baska seylere para harcarim ucak biletleri falan alir tum paramla tatil yaparim ya da altin alirim.
nisanlim da öyle ne kafeye gider, ne teknolojik birseye bir oyuna vs hevesi vardir. kiyafet desen sehrime taşındığında bir valiz dolusu kiyafetle geldi 1 senedir corap bile almadi. sadece söz günü icin gomlek pantalon aldi kocaaaa bir senede. o da parasini euro biriktirip deneyim kazanmaya, seyahat etmeye harcar. mesela 5 yildir ayni tsortu giyiyor ama endonezyada ilkel bir kabilede yerlilerle medeniyetten uzak birkac gun gecirmisti, ya da bilgisayari eski model ama avustralyada sorf yapmisti, afrikada denizaltinda yüzmustü. 1 kita haric ayak basmadığı yer yok, o kalan bir kitaya da her sene butce ayiriyor takribi on sene sonra oraya da gidecek.
yani herkesin hayatı yasama bicimi farklıdır.
bir arkadasim var mesela evlendiginden beri borc borc borc diye diye bir ani biriktiremediler ama on senede iki ev bir yeni araba sahibi oldular. cok mutlular. simdi borçları bitti, maaslarinin tamami onlara kaldi, kira gelirleri var vs artik hayati yasamaya basladilar ilk defa tatile gittiler falan.
herkesin kendi hayati
benim baba tarafindan dedemden bahsederken hep fukaralik vardi falan derler. adam hastaneye bile yuruyerek gidermis, neyi yetisiyorsa onu yermis dogru duzgun pazara bile gitmezmis. ama öldüğünde 30 dönüm falan arazisi vardi:) düşünüyorum bunca fukaralik cekene kadar, cocuklarina o kadar donum arazi birakana kadar keske çocuklarınin midesinden arasira guzel yemek gecirseymis bunca fukaralik yasamasaymis.
ama iste herkesin hayatı kendine.

Haklısınız herkesin ilgi alanı farklı ben de seyahat etmeyi seviyorum ne güzel nişanlınız farklı deneyimler yaşamış insana çok şey katıyor. Ben de son 6 aydır spor kıyafeti dışında birşey almadım önceden çok alırdım kıyafeti son 1 yıldır biraz azaltmayı başardım. Biraz sağlıklı beslenmeye spora (hastalığımdan dolayı fizyoterapi aslında) yöneldim insanın en işine yarayacak bunlarmış. Bir de tabi kenara para koymak gerek sağlık özelleşmiş çünkü devlet hastanelerinde imkan sıfır. Biraz iyileşince ama hemen eskiye dönme moduna girdim makyaj alayım vs diye ama gereksiz elimde şu an 3-4 tane allık var mesela bir tane daha alayım diyorum üstelik evdeyim raporluyum nereye sürüceksem. İyi ki konu açtım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…