Kafam Karmakarışık

Bikupakahve

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
536
802
18
30
Kızlar merhaba,
Ben geçmişte taşınma ile ilgili konu açmıştım. Daha sonra karar verip kayınvalidemlerin bulunduğu ve üniversite okuduğum şehre taşınmaya karar verdim. Tüm beklentilerimizi karşılayan bir ev tuttuk. Ailemin yanına gittik. Oradayken ev sahibi aradı ve bazı taleplerimizi yerine getiremeyeceğini söyleyerek anlaşmamızı iptal etti. Biz de tekrar dönüp ev bakmaya karar verdik.

Daha geleli iki gün olmuştu ki deprem oldu. Benim bir yakınım enkaz altında kaldı. Ben haliyle darmadağın oldum. Bulunduğum şehir de depremden etkilenmişti. Bu yüzden kayınavlidemlerin eve akrabaları (ev çok küçük) gelmişti. Bu arada hepimizin yakınakrabaları depremde ya vefat etti ya da ağır hasar aldı.Beraber bir kaç gün kaldık. Tabi bu süreçte hamile olduğum, psikolojik olarak çok etkilendiğim ve en önemlisi hasta olduğum için içeride misafirlerle oturmamı ve işlere çok karışmamı istemedi. Benim yerime kendisi bunları yapmaya çalıştı. Ben de odada dinlenmeye ve kendimi toparlamaya çalıştım. Gelen misafirler çok hasta olduğumu bildiği halde benim içeride çok fazla vakit geçirmeme takılmışlar. Ve herkesin içinde Kv ve kp ye benim kötü bir gelin olduğuma ve çocuğumuz olunca çocuğumuzu onlardan kaçırcacağıma dair imalarda bulunmuşlar.

Haliyle Kv ve kp tüm bunlara takılmışlar ve bana karşı negatifleşmişler. Eşimle yaşadığım bir kriz sonrası eşim bana bütün bunları dayanamayıp söyledi. Meğerse bana karşı başından beri bazı olumsuz düşünceleri varmış. Onlarla yeteri kadar vakit geçirdiğimi ve yardımcı olduğumu düşünmüyorlarmış. Ve daha bir çok olumsuz düşünceyi öğrendim. 2 ay kadar zorunluluktan onlarla kaldığım sürede 10 a 11 e kadar onlarla oturmamı yeterli bulmamışlar. Ben tüm bunlarla yüzleştim. Düşündükleri gibi olmadığını açıklamaya çalıştım.Başka bir akrabanın beni tam tanımadığı halde arkamdan böyle kötü konuşmasına müdahale etmemelerine takıldım. En önemlisi Kv ye karşı çok içten davrandım ve aramız iyiydi. Tüm bunlar beni çok kırdı ve korkuttu.

Çünkü evim İstanbul’da. Çocuğum ve okulum için onların olduğu şehre taşınacaktım( eşimle de kendi işimizi yapıyoruz). Kaldı ki bu şehirde de devam eden deprem tehlikesi var. Kendi ailemin bulunduğu şehre de taşınabilirim. Ama o konuda da babamdan dertliyim ve iş durumumuz bu şehirde birazcık gerileyebilir.

Kısacası kızlar eşimin ailesinin çok fazla geleneksel beklentisi var. Bu durum beni korkuttu ve orta taşınırsam eşimi ve beni de yoracağa da benziyor. İstanbul’da deprem mevzusu olmasa taşınmak istemiyorum. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım. Ailemin ve Kv lerin bulunduğu şehirde de kiralık ev bulmak depremden sonra çok zorlayacağa benziyor. Hızlı bir karar almam lazım.. ama tüm bu yorucu süreçten sonra hiç bir yere taşınasım yok.. İstanbul da yaşadığımız bina ise bizim için mezardan farksız

Eş ailesine yakın oturmayın, boşanırsınız belli ki eşiniz etkileri altında kalıyor.
Kayın aileye ilgi gösterme konusunda defalarca eşimle kavga ettim, tecrübeliyim ne yazık ki bu konuda.
Duruşunuzu bozmayıp “ben böyleyim, ilgim bu kadar olabiliyor” diyip kabullendireceksiniz mecbur yoksa önünü alamazsınız.

Kayınvalidemle bu konuyu konuşunca dedi ki zamanla sen de düzeleceksin.. Ben de istemiyorum ama iş ve okul konusunda en mantıklısı orası

Niye karşına alıp güzel güzel konuşuyorsun ki.. Arkandan konuşmuşlar güzelce birbirlerini doldurmuşlar.
İçlerinde gerçekten iyi niyet olsaydı benim gelinim hasta gelemiyor diye sen yokken seni savunurlardı.
Ayrıca sen de düzeleceksin demek seni yola getireceğiz anlamına geliyor. Çok bile oturmuşsun, değer vermişsin.

Bence sınırlarını belirle. Sürekli gecelere kadar birlikte oturmak nedir..

Çocuk konusunda takılma. Gerekirse okulu dondur büyüyünce kreşe verip devam et.
Herkes çocuk bakıyor, büyütüyor, bir şekilde yapıyorlar.
Büyüklerin desteği olacak , bakmaya yardım edecekler diye kendi hayatını zindan etme.
Aklı başında büyükler olsa bir şey demeyeceğim ama tek büyütsen yine de kafan rahat olur.

Onun gönlünü yap bunun gönlünü yap yorulursun senin gönlünü yapan olmaz

Kendi ailenin olduğu yere taşın mümkünse değilse mecbur İstanbul. KV ile aynı şehirde yaşamanı bu olaydan sonra önermem.

Kendine iyi bak en önemlisi bebeğinle kendin. Gerisini koy gitsin.

Cidden neden karşınıza alıp insan gibi konuştunuz ki siz?

Tavrınız "o kadar arkamdan konuşmayı biliyorsunuz madem, oğlunu da torununu da senede bir görürsün taşınmıyorum sizin içinizin pisliği ile uğraşamam" olmalıydı.

Gerekirse olduğunuz yerde kalın ama onlarla aynı yere olmaz.

Arkadaşlar çok düşünüyorum haklarına mı giriyoruz acaba sonuçta biz de yarın öbür gün KV olucaz diye ama allah bunlara benzetmesin ya.

Karşıdan gördüm yeşil türbe, içine girdim estafirullah tövbe. Tam da bu hesap.

İyi niyet sömürücüleri.

Kayınvalidemle bu konuyu konuşunca dedi ki zamanla sen de düzeleceksin.. Ben de istemiyorum ama iş ve okul konusunda en mantıklısı orası
Bugün bunu kabul eder, düzelirsiniz (onun tabiriyle)
Yarın çocuğunuzu yetiştirmenize karışır, evinize gelip gidene karışır, “yaşlandık sizde kalacağız” der tamam demenizi bekler. Böyle tipler hep alıcı olduğu için sağlıklı iletişim kuramaz, hep fedakarlığı karşıdan bekler.

Evi biraz uzaktan tutun, dediğim gibi duruşunuzu bozmayın yoksa çok sıkıntı yaşarsınız

Eşim yurtdışına iş için gidebilir. Benim yalnız kalmam gereken durumlar olursa bebeğime yetememekten endişe ediyorum

Cevabınız için teşekkür ederim

Eşimin hatrı için konuştum. Bir de niyetim öyle değilken böyle yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim. Ama pişman oldum

Evet benim korkum da çocuğuma müdahale edilmesi,yakın da olursam buna engel olabilir miyim bilmiyorum

Kesinlikle gidin başka yerde oturun. Gene İstanbul olsun ama 1 2katlı daha dayanıklı bir ev olsun o zaman. Şimdiden rengini belli etmiş kvler

Aileniz hangi şehirde peki?
Babanızla olan sorunlar halledilemeyecek gibi mi ?
Ben olsam ailemin yaşadığı şehre taşınırdim.
Buna imkan yoksa da İstanbul'a taşınıp sağlam bir bina da oturmayı düşünürdüm.
Belki biraz uzak bı yerde otururdum ama yine de kv ve kp e yakın oturmazdim asla.
Çünkü ülkede felaket olmuş akrabalar ölmüş ve insanlar hala oturup sizin arkanızdan konuşmuş .
Onlarda milletin ağzını kapatıp böyle zamanda dedikodunun zamanı mı diyememisler ya pes doğrusu.
Bu insanlardan size hayır gelmez uzak durun.

Ailem de Kv lere yakın bir şehirde.
Babamla doğrudan bir problem yok. Kişilik olarak zor biri. Paronayak biri..
Ya işte tam olarak takıldığım şey sizin yazdığınız gibi. Bunu onlara da dedim. Keşke onlara cevap verebilseydiniz dedim. Onlarda misafire ters davranamayacaklarını söylediler

Kesinlikle gidin başka yerde oturun. Gene İstanbul olsun ama 1 2katlı daha dayanıklı bir ev olsun o zaman. Şimdiden rengini belli etmiş kvler
Bu kararımdan dolayı eşime ya da bebeğime bir şey olursa kahrolurum. Sanırım beni en çok korkutan şey bu. Yoksa eşim kararı bana bırakmış durumda

Hepiniz depremzedesiniz duygusal olarak hassassınız. Bunu da göze alarak karar verin lütfen. Kadınlar kulündeki asarım keserim tarzı gazlar gerçek hayatta her koşulda uygulanamayabiliyor.
Oyle deme. Burdaki herkes kocasini ilk hatasinda boşar, kayinvalidesine karsi da asla burnundan kıl aldirmaz

Büyük konuşmayayım kayınvalideyi çekmektense babamı çekerdim. Bence o tarafa gitmeyin çünkü belliki evliliğinizin altını güzel oyacaklar eşinizde buna müsait . İstanbulda sağlam bir eve geçin .

Eşim de diyor ki sana söz veriyorum, evliliğimize zarar gelmesine müsade etmeyeceğim. Ama her zaman onun kontrolünde olabileceğini sanmıyorum.

sırf annem için bile annemlerin memlekete gitmeyi düşünüyorum. Ama evliliğimiz adına en sağlıklısı İstanbul’da yaşamak görünüyor. İstanbul da ekonomik, deprem ve yalnızlık sorunlarını beraber getiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…