Kafamda dönüp duran sorun

19 yaşında olan görümceniz çok güzel cevaplar vermiş takdir ettim.

Banada yengem gelip benim evladımın yeri sizde farklıdır dese hepsi eşit derim.

Hepsi yeğen, hepsi torun, hepsi canımız hiç birinin birinden farkı olamaz. Affınıza sığınarak söylüyorum bence biraz siz saçmalamışsınız.

Senin 2 evladın olsa ilerde çocukları olduğunda torunlarını ayırabilir misin ?
Veya yeğenlerini ayırabilirmisin ?
İyi ki cevap verip uzatmamışsın dahada kendini dibe çekmeden konuyu kapatmışsınız.

Emin olun, ki beni tanımadığınız için anlattığım kadarına cvp yazmanız normal, art niyetim yoktu. Görümcemin çocuğunu Gerçekten seviyorum. Öyle şakaları yaparız birbirimize. Görümcem de yapar babasına. Amacım kpye takılmak, çocuk bahane. Yani konu görümcemin çocuğu değil de başka bi nesne fln da olabilirdi.
Gorumcenın Cocugunu sevmiyorsunuz demedim. ard arda, komik olmayan sakalar yapmissınız dedım.
Gorumcenız yapabilir babasına saka, babası o.
Yeri gelir babası kızar ona.
Size kızamamıs gorumce mudahale etmıs.
Aferin gorumceye.

Demek kı sakalarınızı sevmemısler.
X in yeri ayrı sende cumlesının neresi saka ayrıca dumduz cumle bu.

Yahu herkesin çocuğu kendine güzel, sevimli ve akıllı. Başka insanlar için sizin çocuğunuz sadece çocuk. Başka bir anlam ifade etmez. Kaldı ki; yeğen ve torunda tabii ki aynı olacak onlar için. Hatta bir torunu daha fazla sevmeleri de sizin için sorun olmamalı. Kabul edin ya da etmeyin ama bazı çocuklar evet diğerlerinden daha sıcak kanlı ve sevimli olabiliyor ve daha çok sevilebiliyor. Çok abartmışsınız bence.

Çok doğru. Olması gereken bu. Ama bunu küçük görümce değil de kpnin kendiisi dese düşünmezdim bile. Ama sanki ayar vermeye çalışıyor gibi hissettim düşününce. En ufacık ayrımı zaten ben de istemem.
Su hayatta Hersey ıstedıgınız gıbı olmayabilir
Siz kayınpederden cevap beklersiniz adam efendilıgını bozmak istemez, kızı mudahıl olur.
Kizi susturmadıgına gore onun verecegı cevabı vermıs gorumce.
Sizde tamam dıyıp hayatınıza bakın.
Kızınız sıze ozel, onlara gore tum yegen ve torunlar esıt
Ozet bu aslında.

Yani ortamdaki en masum kişi, çocuklardan sonra görümce. Kayınpeder boşuna bir kıyaslama yapmış, siz gereksiz yere müdafaaya geçmişsiniz. Görümce "illa ki alışılıyor" demiş. Eeee, alışmasın mı insanlar torunlarına? Bunun üstüne sanki çocuklar bir koltuk yarışındaymış gibi kızınızın yerinin ayrı olduğunu belirtmişsiniz. Niye ayrı olsun, öteki de torun değil mi? Görümce de buna karşılık gayet adilane bir laf etmiş. Sizi pek anlayamadım ben ya.

Evet tam da başlıktaki gibi.. Kafamda deli sorular.
Hemen konuya geçiyorum. Eşim 3 kardeş Benim iki görümcem var, biri evli şehir dışında.
Evli görümcemin bir, benim iki çocuğum var. Küçüklerin yaşları yakın.
Görümcemler geçenlerde bi hafta yatılı kaldı annesinde. Sonra evlerine döndüler.

Dün biz kplere oturmaya gittik. Kp dedi ki diğer torunundan için "x hiç eşya fırlatıp atmıyor bu niye atıyor" kötü niyetli değil biliyorum. Bunda sorun yok. Ben de şakasına bakıyorum "x e hemen alışmışsın " diye takıldım ikisi de torunu yani.
Küçük bekar olan görümcem(19 yaşındaki) illaki alışılıyo yenge dedi gülümsedim sadece . Kp cvp vermeden atladı yani.
Sonra şakasına kp ye yine dedim ki: " Y nin (benim kızım) yeri ayrıdır onun için" bilirim
Aynı görümcem gülümseyerek ikisi de aynı bizim için yenge diye yine atladı.
Misafirr kadın vardı hiç yapmam ama sadece gülümsedim yine.
Ben kpye takılırım o da bana sorunumuz yok şükür. Ama bu kızın böyle demesi ben mi abarttım bilemedim. (Bi saygısızlığı olmamıştır ufak bii laf taşıma dışında).
İçim içimi yiyor uygun cevap verebilirdim. Normalde çok çekinmem ama o sıra büyütmedim sonra düşündükçe battı içime.
Ne dersiniz ben mi büyüttüm sizce? Sonradan konuşsam mı sorsam mı amacını fln.

K
Senin cocugun niye ayricalikli olmak zorunda pardon???

Hemen konuya geçiyorum. Eşim 3 kardeş Benim iki görümcem var, biri evli şehir dışında.
Görümcemler geçenlerde bi hafta yatılı kaldı annesinde. Sonra evlerine döndüler.

Dün biz kplere oturmaya gittik. Kp dedi ki diğer torunundan için "x hiç eşya fırlatıp atmıyor bu niye atıyor" kötü niyetli değil biliyorum. Bunda sorun yok. Ben de şakasına bakıyorum "x e hemen alışmışsın " diye takıldım ikisi de torunu yani.
Küçük bekar olan görümcem(19 yaşındaki) illaki alışılıyo yenge dedi gülümsedim sadece . Kp cvp vermeden atladı yani.
Sonra şakasına kp ye yine dedim ki: " Y nin (benim kızım) yeri ayrıdır onun için" bilirim
Ben kpye takılırım o da bana sorunumuz yok şükür. Ama bu kızın böyle demesi ben mi abarttım bilemedim. (Bi saygısızlığı olmamıştır ufak bii laf taşıma dışında).
İçim içimi yiyor uygun cevap verebilirdim. Normalde çok çekinmem ama o sıra büyütmedim sonra düşündükçe battı içime.

K
Bence büyütülcek bişey yok tatlım kız bişey dememiş sorun yapmana gerek küçük şeyler için kimseyle kötü olma kendi canını da sıkma

Gorumcenın Cocugunu sevmiyorsunuz demedim. ard arda, komik olmayan sakalar yapmissınız dedım.
Gorumcenız yapabilir babasına saka, babası o.
Yeri gelir babası kızar ona.
Size kızamamıs gorumce mudahale etmıs.
Aferin gorumceye.

Demek kı sakalarınızı sevmemısler.
X in yeri ayrı sende cumlesının neresi saka ayrıca dumduz cumle bu.
Çoğu cümlemize katılıyorum aslında. Yeri gelmişken forumda yorumlarıyla dikkatimi çeken üyelerdensiniz,yorum yazmanıza sevindim.
Ancak bazı şeyleri ciddi anlamda kısaltıp, özet ve yüzeysel anlattığım için biraz eğreti ve hoş olmayan şekilde görünmüş. Kayınpederin ya da bir başkasının benim çocuğumu daha çok sevmesi kayırması vs.benim için çok önemli, olmazsa olmaz bir durum değil. Onu daha çok sevsinler o da sorun değil. Hayat felsefem en çok ben, hep ben değil.
Size katılıyorum çünkü direkt bakınca hoş olmayan gereksiz bi şaka gibi görünüyor. Ama üslubum ve mimikler birleşince amacımın ayrım yapsınlar olmadığını hissettirmiş olduğumu, düşünmüştüm.

Çoğu cümlemize katılıyorum aslında. Yeri gelmişken forumda yorumlarıyla dikkatimi çeken üyelerdensiniz,yorum yazmanıza sevindim.
Ancak bazı şeyleri ciddi anlamda kısaltıp, özet ve yüzeysel anlattığım için biraz eğreti ve hoş olmayan şekilde görünmüş. Kayınpederin ya da bir başkasının benim çocuğumu daha çok sevmesi kayırması vs.benim için çok önemli, olmazsa olmaz bir durum değil. Onu daha çok sevsinler o da sorun değil. Hayat felsefem en çok ben, hep ben değil.
Size katılıyorum çünkü direkt bakınca hoş olmayan gereksiz bi şaka gibi görünüyor. Ama üslubum ve mimikler birleşince amacımın ayrım yapsınlar olmadığını hissettirmiş olduğumu, düşünmüştüm.
Baba x e alısmıssın dedikten sonrasında hıc uzatmayacaktınız
Kaldı kı gorumce de kotu veya saygısız bisey dememıs.
Hanı suanda da takıp edeceğiniz bisey yok
Yegenlerım arasında, xın yeri sende baska deseler hepsi aynı ne munasebet derım bende.
Ortada aslında sorun yok daha cok demek ıstedıgım bu
Gorumceye sorulacak bisey de yok buyuzden.

K
Takıcak başka bir şey bulamadınız mı? Abartıyorsunuz havadan nem kapan birisidiniz galiba

Görümcenize ne soracaksınız tam olarak? Benim kızımın ablanın kızından yerinin daha ayrı olmasına niye karıştın mı diyeceksiniz? Yazarken bile saçma geldi bana. Görümceniz gayet politik ve yuvarlama cevaplar vermiş. Belki onlar da sizin şakalarınıza gıcık oluyordur çocuklar arasında kıyaslama yapıyor şaka ayağına filan diye.

K
Şaka mı bu? şakaysa hiç komik değil?

Back
X