Kafamdaki bir sr olay

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
21
158
Diğer
merhabalar
hangi sorunumu anlatayım bilmiyorum.aslında sorun mu yani benmi çok abartıyorum onu da bilmiyorum
1)dünya kadar borcumuz var ve ben çalışmıyorum,eşiminde maaşı bu borçları karşılamaya ( en azından hepsini,borç dediğim kredi kartı borçları) yetmiyor.ha bununda sebebini anlatayım,eşim işsiz kaldığı dönemde mecburen kredi kartı kullandık.keyfi değil..bu borçlardan çok sıkıldım.evliliğimin en güzel günlerinde borçlarla uğraşıyorum
2)evlendim evleneli sürekli hastayım.ya başım ağırır, ya dişlerim ağrır,ya karnım ağırır ,ya kadın doğumdan çıkamam ,şu anda da gözüme kan çöktü,1 gözümü zor açıyorum.nedeni ise,geçen gün birden bire gözümne bişi battı.bakıyorum bişi yok.eşim oynadı durdu ben oynadım durdum ,şu anda gözüm şişti ,kaç çanağı oldu.
3)kardeşim evlenmek istiyor ve babam istemiyor.nedeninide bilmiyoruz..öyle kestirip atıyor.acaba ben evlendim gittim şimdi de kardeşim giderse yalnız kalırız diyemi düşünüyor?hani hep küçükleri evlendirmek zor derler ya.annem bunalmış,kardeşim bunalmış
4)bütün bunların arasında bir iş bulamıyorum maalesef.bütün gün evdeyim ve çok sıkılıyorum,bir uğraşım yok ,ne yapacağımı da bilmiyorum zira küçük bir yer burası.bu da canımı sıkıyor.bişilerle uğraşmak istiyorum.bütün gün evdeyim ondan mıdır nedir kendimi hep yorgun hissediyorum
5)eşim beni şu konuda anlamıyor.herkesi kendi gibi görüyor..o çalışıyor ve yorulmuyor,o zaman ben bütün gün evde isem asla yorulmam ,yorulmama lazım.diyorum ya sürekli bir hastalığım çıkıyor ve eşimde artık bana inanmıyor.) her gün her gün hastasın diyor ,onu inandıramıyorum.belki o da haklı ama ben de kafamdan uydurmuyorum ki bunları..gerçektende gözüme bişi batıyordu ,ve gerçektende acı çekiyordum,gerçektende gözüm kan çanağı..bunu bile abarttığımı ve sorun olmadığını düşünüyor.belkide hep bişi çıktığı için artık inanmıyor..artık bende nazarmı var diye düşünüyorum?
6)kpss ya çalışıyorum ve artık atanmayı umuyorum yoksa ben çıldıracağım..iş konusunda şansım bir türlü dönmüyor.gerçi hayırlı ise olsun diyorum.sanırım gittiğim hiçbir yer benim için hayırlı değildi..

Sevgil Nesrin, 10 senelik evliyim ve hala borç ödüyorum. Eksik ihtiyaç hiç bitmiyorki. Bunun için canını sıkma, eşinin işi var çalışıyor, yavaş yavaş ödersiniz.

İkincisi, insan evde olunca ve yapacak birşeyi olmayınca kendini çok fazla dinliyor, vakti var çünkü. Bütün bu hastalıkların psikolojikte olabilir.

Üçüncüsü kardeşin er yada geç evlenir niye bunu kafana takıp sorun yapıyorsunki. varsın biraz geç evlensin.

Dördüncüsü hangimiz ha deyince iş bulduk ki. sabret biraz. ben günde 5-6 yere görüşmeye gittiğimi bilirim. İş aramadığım günler benim için azaptı, vicdanen rahat değildim bir kere. Ona rağmen 7 ayda ancak iş bulabilmiştim.

Bunların hiçbiri canını sıkacak şeyler değil, iş sende biter. İlk önce kendine çeki düzen ver, bişeylerle uğraş.Kafanı dağıt, bak nasıl rahatlayacaksın.:teselli:

Öncelıkle geÇmıŞ olsun
anladıĞım kadarıyla bunalmıŞsın sen
evde oturmaktan
ama ŞugÖzÜnÜ ıhmal etmen hoŞ deĞıl bı doktora gÖrÜn bence mıkrobık olabbılır veya beyınle alakalı bı durum olabılır allah muhafa

sen bunalmışsın tabii.. hastalık filan da onunla ilgili olabilir.. iş güç olmayınca insan hep kendine döner, kendiyle ilgilenir.. belki de hastalık da üstüste geldi şanssızlık işte..
eşin de sıkıntılı heralde ki senin sıkıntılarını göremiyor.. bir iş bulmak tabi ki hem maddi yönden sizi hem de manevi yönden seni rahatlatacaktır.. o zmn kpss'ye hazırlanmaya devamm :)

kuzuma tamamen katiliyorum
ama hastalik meselesinin psikolojik oldugunu sanmiyorum
insan evde oturunca bütün hastaliklar buluyor bosunami demisler calisan demir pas tutmaz
bende yaklasik bir yildir evdeyim bütün hastaliklar beni buldu anlatsam seninki benimkisinin yaninda devede kulak kalir
esin inanmiyorsa kendi problemi
banada esim takiliyordu böyle bugun neren agriyo diye sonunda ambulansla beni hastaneye kaldirinca akli basina geldi :mymeka:
bende is bulamiyorum malesef tam iyi bir is buldum diyorum bir kac ay calisip cikmak zorunda kaliyorum bazi nedenler yüzünden allahtan bizim borc sorunumuz cok sükür
diger meseleleride kafana fazla takma

ben arkadaşımın yorumunu okudum rahatladım valla sende söylediklerine uy fazla söz söylemeye gerek yok bunun üzerine bence

Sıkıntı, dert, borç bitiyor mu ki...
Anlattığın şeyler mutlaka ki can sıkacak şeyler.
Ama bazı şeyler bizim elimizde.
En azından eşin çalışıyor borçları ödüyor bir şekilde bitecek inşallah.
Bak benim eşim askerde milyarlarca borç var üstümde birikim yapamadan gitti hepsi bana kaldı.
Kendi annem haricinde yardım eden yok.
Öğretmenim atanamıyorum.
Eşimin ailesiyle sorunlarım var vs. vs.
Bunlar sadece bir kısmı.
Ah vah edip evde otursaydım inan ben de hasta olurdum fiziken bir şey olmasa bile ruhen çökerdim.
Eşim askere gitti önce bi yurtta müdür olarak işe girdim
Ters giden şeyler oldu işten çıktım.
Ortada kaldım diye düşünüyordum.Borçlar bir gün geçse direk icralık düşün son haddinde her şey.
Kısmet işi deyip ücretli öğretmenliğe başvurdum.Hiç umudum yokken çıktı.:HEm de evimin karşısındaki okula.Allah yardım etti.
Uzattım diyeceğim şu ki oturup beklersen hiçbir şey düzelmez.
Bence ücretliye başvur.Bazı yerlerde başvurular devam ediyor olabilir.Hem körelmezsin sevdiğin mesleği yaparsın hem de eline para gecer.
Arta kalan zamanlarda da kpss'ye çalışırsın ev işi vs derken sorunları kafana takmaya fırsat bile kalmaz.
Naçizane tavsiyem...

sıkıntılar kar gibi,
tek başına küçük ama
üst üste gelince kocaman bir kartopu oluşmuş gibi hissediyor insan
hepimizin ufak tefek sorunları var
arkadaşların da dediği gibi sürekli evde olmak bunaltmış seni
çok büyük bir derdin sıkıntın yok aslında
boş olduğun için kendine sıkıntıları uğraş ediniyorsun belki
hastalıklarında da muhtemelen bunun etkisi vardır
inşallah bir an önce iş bulup çok mutlu olursun

Eski patronumun bir lafı vardı hiç unutmuyorum"megaira senin gibi yaşım olsun,bu şehir kadar borcum olsun"
Zaman öyle hızlı gelip geçiyorki bunca telaşın içinde kıymetini anlamıyoruz
Borç ödenir geçer,Allah başka dert vermesin insana..
Yeter ki sağlığınız yerinde olsun diyeceğim de sağlık sorunları da yaşıyormuşsunuz
Rahatsızlıklarınızın stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum yazınızdan
Bu kadar stres yapmayın,bakın eşiniz de boğulmaya başlamış
Elele vererek bütün zorlukları aşarsınız..
Yeterki gönüller bir olsun:icecream:
İş te bulunur..borç ta ödenir..sıkıntılar da geçer
Zaman herşeyin ilacıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
gerçektende borçlar kolay kolay bitmiyor borçsuz kalmak istiyosan dışarı adım atmayıp izole bi hayat sürmen gerek çoğumuz bunu yaptığımız halde yinede borç içindeyiz bu sadece az borçlu olmamızı sağlar.en önemlisi tabiki sağlık gerisi oluverir.biz 25 binliralık borcun altındayken eşim kaza yaptı ve 5 ay kıpırdamadan yattı ve ben tek başıma sabah 6 akşam 10 çalıştım ve akşamda eşimin ağrı ve vücut temizliğiyle ilgilendim e tabi bi daha eski sağlığına kavuşamama korkusu............
ama şimdi ayakta ve borçları beraber ödemeye başladık
bu yüzden sağlıktan ötesi yok beni borçlar değil eşimin sağlığı üzüyodu
sende önce sağlığına dikkat herşeyin düzeleceğine kendini inandır ve zamana bırak hayatıopuyorumnanaktan

canım evli değilim, nişanlı ya da sözlü bile değilim, ama sevgilimle para konusunda sıkıntı yaşıyoruz. bir ara onun kredi kartlarıyla başı derde girmişti, benim de biraz katkım olsun da toparlasın derken iyice battık. zavallım pazarları dahil çalışıyor artık

yani para meselesi hiç bitmiyor hiç........

diğer konulara gelince, hastalık kimsenin istediği bişey değil sağlığına dikkat etmeye çalış, gözün de büyük ihtimalle enfeksiyon kapmıştır. bi doktora göstersen iyi olur.

Kpss için çalış, en kısa zamanda atanırsın inşallah. eşin eve gelince mutluluk huzur vs. arıyordur. belki de seni öyle hasta, sıkıntılı görünce onun da morali bozuluyordur. Pozitif olmayı hiç bırakma!

Nil Karaibrahimgil ne demiş: "Gülümse erkekler pozitif kızları sever!"

Acil şifalar dilerim...

kuzuma noktasına kadar katılıyorum
canımm bunca şeyi kafana taktığın için stres yaptığın için sürekli biyerlerin ağrııyor hasta oluyorsun bence
umarım en kısazamanda iş bulursun eşinde bulur ve rahata kavuşursunuz

nesrincim gözün için doktora git, mide ağrısı, baş ağrısı psikolojik olabilir ama göz sorunun bunla bi alakası yok gibi, kornean çizilmiş olabilir ciddi bişey olabilir ihmal etme

ayy canım öncelikle geçmiş olsun,acilen doktora gidip gözüne baktır lütfen...
diğer konulara gelince hastalıklarının kaynağı psikolojik kaynaklı bence...ablam da atanmadan önce her sabah baş ağrısıyla uyanırdı,midesi ağrırdı,şurası burası hep ağrır dururdu.ama kız bi atandı hastalık falan kalmadı.
canım benim sen stres yapıyorsun we bunlarda sana hastalık olarak geri dönüyor...
şu dewirde iş bulmak o kadar zor ki,insanlar kaç zaman iş arıyor da bulamıyor yine....
düzenli olarak kpss ye hazırlan,umutlu ol lütfen..işallah herşey enkısa zamanda düzelir...öptüm

evet eşim aynen eşin gibi..eee buğün neren ağrıyor? benim normal bir günüm olmayacakmı?falan filan...
ücretli öğretmenliğe başvuru yaptım zaten..bakalım ne olacak..aslında pek umudum da yok:) ooofffff

sevgili nesrin aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz..hatta forumda ben sen gibi birçok bayan var...
evde oturursan sürekli kendinle uğraşırsın..içses vesvese verir..çünkü meşgalen yoksa aklına birşeyler gelir dolar dolar durursun kafana...mesela ben annem ölecek korkusu yaşıyorum.sürekli nefes alıyormu diye kontrol ediyorum..çünkü başka şeyleri düşünemiyorum..işe gitsem yorulurum başka birşey aklıma bile gelmez..kpssyi salma sakın..bu arada eğitiminde iyi değilmi :)
bu arada kimse yanlış anlamasın şimdi diyeceklerimi..ben uzun süre antidepresan kullanmama onlar çare değil inan..onu bıraktım şimdi sinir ve kemik sistemim güçlensin diye b vitamini hapları kullanıyorum ismi b..ol.bayer yada roche firmsının ilacı bu.reçetesiz satılır.git sağlık ocağına sor istersen..embesilleştirmeden sakinleştiriyor..
dayanmaktan başka çaremiz yok nesrincim...muhakkakki kısmetimiz bir yerlerde..senin sorunların az psikolojik kendimden biliyorum..psikolojik rahtsızlıklar fizyolojini bozar..işte bunlar psikomatik rahatsızlıktır..
bende polisliğe ve bankacılığa başvurdum ..olmadı iyiki de olmadı..hayırlısını allah bilir...belki de onların stresini kaldıracak ruh durumuna sahip değildim...

Son düzenleme:

1=hayat aksliklerle yürür,zorluklar çıkar,sen baş edersin,zorluklar çıkar,sen çabalarsın,zorluklar çıkar bla bla bla bla.....
2=hastalık mevzusunu tamamen psikolojik olarak algıladım,çünkü cümlelelerini çok olumsuz buldum.sen herseye ragmen kendin için umutlu olmazsan başkaları senin ufkunu açmak için çabalamaz.
3=evet,evliliğiniz yeni ise baban henuz senın yoklugunu hazmedememiş olabilir,buna ek olarak belki maddi anlamda gucu yoktur ama bunu çocuklarına söylemek bir babaya agır gelebilir.maddı ve manevı anlamda bunu kaldıramayacak bir dönemde olabilir.
4=evet eşin naz yaptığını ve kapris yumagı haline dönüştüğünü düşünüyordun,sanırım çok mızmızlanıyorsun bu konularda.
5=bence eşinin düşünce yapısında sorun yok,yani ben seni o kadar pesimist gördüm ki, o hergun dinliyor seni,onun penceresinden bakınca.haklı,bence sen şikayet etmeyı bırakmalısın.
6=canım bende 07 mezunuyum ama işsizim.bir turlu işe giremiyorum.stresten dusune dusune ameliyatlık ettım kendimi.ama hala da işsizim . ana tavsiyem sen benım kadar vahımleşmeden sızlanmayı ve dusunmeyı bırak.mutluluğun tadını çıkar.
enazından sen bize göre 1-0 öndesin..evlisin,gecsarılıp uyuduğun,omzuna yatıp sızlandığın biri var hayatında.
alkisalkisalkis

en mutlu en sorunsuz evliliği olduğuna innadığın birine git, hayatındaki olumsuzlukları madde madde yaz desen emin ol en az bu kadar çıkar herkesten.
sen bence bunları sıraladıkça kendi kendini daha çok dolduruyorsun.

27 yaşındayım.. ne bekarken annemle-babamın, ne de evliyken kendimle kocamın borcunun bitebildiğini hiç görmedim; hiç de umudum yok bu konuda..

sağlık sorunu dersen; sadece bununla ilgili 10 madeye yakın sıralayabilirim ayaküstü.
ama yapacak birşey yok; sen düşündükçe arkasından başka şey gelecek.

baban yaşladıdığını farketmiş ya da kızının büyüdüğünü görmek istemiyor.
ben 21 yaşındayken üniversiteye şehir dışında okumuş geri dönmüş, bir de üzerine nişanlanmıştım. şimdi kardeşim 21 yaşında ama babamın gözünde bacak kadar çocuk.
sen ablaydın hep büyüktün zaten..

insan boş kaldıkça yorulur haklısın.
onun için evde bile olsan bişeylerle uğraş, kış geliyor şal falan ör belki alıcısı çıkar hem.
iş de ha deyince bulunmuyor bi yandan ara..

herşeye bi çare var, yeter ki sen olumlu bak biraz hayat..

nesrin en azından senin eşinin maaşı varmış, bizde o da yok. iş buluruz diye kaldık gavurun memleketlerinde, iş yok, oturum izni için 2 aydır bekliyorum cevap yok, sağa sola dünya borç taktık, iş yok ki geri ödeyelim.evimde iğne kaldırasım gelmiyor, dışarı çıkasım yok, bu saat olmuş hala yatmadım, gecemle gündüzüm yer değiştirdi. ne annem babam ne bir arkadaşım var etrafımda, dilini bile bilmediğim bi memleketteyim. 30 yaşında askerliğini yapmamış adam elimde patladı resmen. dönsem gelsem TR'ye aralıkta kocamı askere alcaklar 5 ay, babamın evinde mi kalcam, kaynanamların orda kocam yokken yalnız başıma mı kalcam, gitmesem gücenirler olmaz. 8 saatlik yol, gittim mi 1 ay kalmamı isterler, nasıl dururum köy yerinde kış günü?
kira paramızı annemler yolluyo istanbuldan, onlara karşı ayrı mahcubum, okul bittiği gibi eve bi kuruş getirmeden evlendim bi de damat baktırıyorum resmen. çok bunaldım vallahi çok, buyur burdan yak cnm

Bahsettiğin sorunlar herkesin zaman zaman karşılaştığı sorunlar ama senin asıl derdin ne biliyor muusn?

Evde oturmaktan kafanda kurmak:)..............
iyi kötü hiçbir iş mi bulamıyorsun?
Yani bu kadar borç varsa asgari ücret neyse gir çalış bence, yanlış anlama senin için söylemiyorum asla ama çevremde borç içinde yüzüp iş beğenmeyenleri çok görüyorum da:)))))

Borç varsa 1 dk bile boş durmaya gelmez...

Sağlık sorunlarına ve kardeşine gelince düzelmeyecek şeyler değil,Allah daha beterinden saklasın, olur böyle şeyler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…