Kafamdaki ses susmuyor

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Merhaba arkadaslar, benim bir sorunum var uzun zamadir ve bu sorun beni artik fazlasiyla yipratiyor. Beynim bir türlü susmak bilmiyor, hep kendi kendime düsünceler icindeyim. Geceleri cok sık uyaniyorum ve her defasinda beynimdeki düsünceler sanki kaldigi yerden devam ediyor sanki hic uyumamis gibiyim. Bundan dolayi sabahlari cok yorgun ve uykumu alamamis bir sekilde uyaniyorum. Umarim sorunu anlatibilmisimdir cok degisik birsey. Sizde varmi bu durum, kafamdaki sesi susturmak icin ve huzurla uyumak icin neler yapabilirim?

Huzurlu uyumak için sizi uykunuzdan uyandıracak kadar büyük dertleriniz varsa önce onlardan bir kurtulmanız gerekir. Herşeyi kafaya taka taka mahfoluyoruz biz kadınlar. Kendi kendimize yapıyoruz.
Genelde gecmiste olan seyler beynimi kemiriyor. Icime atan bir insanim ve artik dolup tastim ama belki bir bitki bir cay bir meditasyon vardir kendi kendimi rahatlatabilecegim

O kafadaki ses bende de var.

Genelde yarım kalmıs, hesaplasamadıgım meseleler dönüp duruyor kafamda. Ya da haksızlığa ugrayıp kendimi ifade edemediğim, haklarımın elimden alındığı olaylar.
Aynen aynen... iste artik o kadar doldum ki geceleri uyandigimda bakiyorum yine ayni seyler kaldigi yerden devam ediyor, ama gercekten kafamda benden bagimsiz birisi varmis gibi...

Merhaba arkadaslar, benim bir sorunum var uzun zamadir ve bu sorun beni artik fazlasiyla yipratiyor. Beynim bir türlü susmak bilmiyor, hep kendi kendime düsünceler icindeyim. Geceleri cok sık uyaniyorum ve her defasinda beynimdeki düsünceler sanki kaldigi yerden devam ediyor sanki hic uyumamis gibiyim. Bundan dolayi sabahlari cok yorgun ve uykumu alamamis bir sekilde uyaniyorum. Umarim sorunu anlatibilmisimdir cok degisik birsey. Sizde varmi bu durum, kafamdaki sesi susturmak icin ve huzurla uyumak icin neler yapabilirim?

Sizin sıkıntınız yaygın anksiyete bozukluğu (kaygı bozukluğu) . Çok tipik semptomları var ve yaygın bir psikolojik rahatsızlık. Doktordan utanacağınız bir şey yok. Bize anlattığınız kadar anlatsanız hemen teşhisi koyar zaten.

Ben de uzun yıllar dönem dönem yaşıyorum bu durumu. O dönemlerde antidepresan da kullandım. Hani psikiyatrinin gribidir bu sıkıntı, öyle söyleyim.

Emin olun şu sıralar ülkenin yarısı bundan muzdarip zaten. Kadınlarda çok daha yaygın görülen bir şey.

Aynen aynen... iste artik o kadar doldum ki geceleri uyandigimda bakiyorum yine ayni seyler kaldigi yerden devam ediyor, ama gercekten kafamda benden bagimsiz birisi varmis gibi...
Cok iyi anladım seni.
Haliyle de gecmıste kalamıyor kalması gerekenler. Surekli kendi kendine Bı hesaplama hali di mi?
Ben kurup durdugum biriyle yuzlestım ve acımadan ezip gectım, o olay kafamda otomatikman bitti mesela. Belki de yuzlesmek lazımdır, ne dersin?

Kafasında sürekli ‘ben onun nişanlısıyım’ diyen bir arkadaş vardı o geldi aklıma.

Yoğun stres altındasınızdır belki,bir doktordan yardım alın bence. Rahatça uyuyamazsanız fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı kalamazsanız çünkü
Yok ben baya kendimle ve insanlarla kavga ediyorum kafamda...

Zaten kendimi harabe gibi hissediyorum. Artik doktor sart gibi

Sizin sıkıntınız yaygın anksiyete bozukluğu (kaygı bozukluğu) . Çok tipik semptomları var ve yaygın bir psikolojik rahatsızlık. Doktordan utanacağınız bir şey yok. Bize anlattığınız kadar anlatsanız hemen teşhisi koyar zaten.

Ben de uzun yıllar dönem dönem yaşıyorum bu durumu. O dönemlerde antidepresan da kullandım. Hani psikiyatrinin gribidir bu sıkıntı, öyle söyleyim.

Emin olun şu sıralar ülkenin yarısı bundan muzdarip zaten. Kadınlarda çok daha yaygın görülen bir şey.
Tesekkür ederim cevabiniz icin. Belki kendi kendimin doktoru olabilirim dedim ama doktor tavsiyesi baya geldi.

Sizden cesaret aldım suan 🥰 hep bi uzmana gozuksem mi cok yoruluyorum duusunmekten diyordum. Belki bende rahatlarım böylece

Düsündüm ama ilk basta kendim birseyler yapmak istiyorum belki bilen vardir su iyi geldi diyen vardir. Acikcasi doktora durumumu nasil izah edebilirim bilmiyorum ve biraz utaniyorum

Yaşadığınız durum yaşam kalitenizi etkiliyorsa yardım almaktan çekinmeyin.
Burada bizlere ne anlattıysanız dr.ada onları anlatın
Dr.lar bunun için var ve bu utanılacak bir şey değil.

Back
X