Kafamı Kurcalayan Mevzu

Şöyle abiin vekil olmuş oluyor.. İşler daha kolay yürür bu şekilde.. Kardeşler ve anne üzerine malların işlemleri daha zor olur bütün kardeşler ile iletişim ve imza olması gerekir ama tek kardeş üzerine alınınca herkesle uğraşılmıyor.. Bilmiyorum ben iyi niyetle yaklaşmak istiyorum.. Ama o baba malı eğer hakkını almak istersen her türlü alırsın
Kız sen çok iyimser düşünüyorsun. Abim göz göre göre annemi de kandırıp herşeyi üstüne alacak belki de tapular çıkınca

Yok annemin öyle bişey yapacağını sanmıyorum.
Pişman oldu zaten
Geçen gün senden sonra hakkım olanı istiyorum dedim ses etmedi
Aslinda baba vefat edince anne ve kardesler esit sekilde pay alir mirastan. Abine vekalet vermek yerine bu sekilde paylasim yapilsa daha dogru olurdu. Annen kendi payini daha sonra abine verirse versin

Aslinda baba vefat edince anne ve kardesler esit sekilde pay alir mirastan. Abine vekalet vermek yerine bu sekilde paylasim yapilsa daha dogru olurdu. Annen kendi payini daha sonra abine verirse versin
Abim geçenlerde de utanmadan köydeki evin tapusunu eşimin üstüne yapacam dedi anneme
Annemde tepki gösterdi ne ara mal sahibi oldu benim üstüme olacak dedi

Annem istiyor para lazım diye vermemem olmaz sonuçta o beni baktı büyüttü okuttu. Annemden esirgemem paramı da

biriktiriyorum maaşımı hep
Annemde gelmiş diyor ki bana belli miktar vereceksin her ay hac paramı biriktirecem
Dünyaya getirdikleri çocuğun kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak anne ile babanın görevidir zaten.Oğluna vereceğine kendine biriktirsin hac parasını işte.Bunun için para vermem ben mesela.Kendi maaşını oğluna yedirip senin paranı istemesinin bir mantığı yok yani.Anne olması benim için bir şeyi değiştirmez.Yanlış ve haksızlık heryerde aynıdır.
Abimden çekincesi ne niye pasif kalıyor anlamıyorum
Sen çekindiğini mi zannediyorsun? Kıyamıyor o oğluna.Ama sana kıyıyor.Benim erkek kardeşime benzer bir tavrı annem gösterdi.Sonra kendi yaptığı fedakarlıklardan benimde yapmamı istedi.Ben dişlerimi gösterdim yapmadım.Yapmam da.Laf ederse de veririm cevabını.Senin hakkını oğluna vererek yaptığı fedakarlıkları eksilere düşürmüş zaten annen.

Geçmiş olsun. Yengenden tokadı yiyince akıllanan ablalarınız avuçlarını yalasın. Abiniz tapuları üstüne alsa bile tapu iptal davası vs açıp hakkınızı sonuna kadar isteyin ve ablalarınızla bir ise girişmeyin bence. Yarı yolda kalma ihtimalinizi yüksek görüyorum.

Benimde baba vefat etti. Babam vefat etmeden once bizimde evin tapusu yoktu. Zaten babam hep annemin üzerine yapmak isterdi. Sonrasında tapular verildi benim abimde annem uğraşmasın git gel herşeyle ben alayım üstüme dedi ama biz ablamla herşeyi annemin üzerine yaptırdık. Allah gecinden versin yarin öbür gün birsey olsa yasal olarak 3 kardese bölünecek her sey. Ne bir eksik ne bir fazla. Annemde her zaman herkese eşit bölünsün isteyen biridir zaten. Abimde art niyetli değildi biliyoruz ama akrabalarimizda bu sebeplerden cok kişinin dili yandı bizde o yüzden kardeşler olarak annemde olmasını istedik.

Zaten öyle oldu babamın üstüne olduğu herşey hepimizim üstüne çıktı.
Şimdi iptal ettirdim diyelim tapular çıkınca annemin üstüne yapmak için benim imzam mı gerekli olacak.
Ya tapuda bulunup annenize satış yapacaksınız yada vekalet vereceksiniz yerinize yapacaklar.

Dedem öldüğünde tüm vekalet babaneme verildi daha sonra amcam dava açarak kendi payını aldı. Tabi sene 2006. Şu an sistem nasıldır bilmiyorum ancak payınızı her şeyi satsa bile alabilirsiniz diye düşünüyorum. Avukata danışmak en mantıklısı.

Dedem öldüğünde tüm vekalet babaneme verildi daha sonra amcam dava açarak kendi payını aldı. Tabi sene 2006. Şu an sistem nasıldır bilmiyorum ancak payınızı her şeyi satsa bile alabilirsiniz diye düşünüyorum. Avukata danışmak en mantıklısı.
Burdaki avukatlar nerde acaba bi el atsalar olaya

Ya noterde zaten mirasçı olmadığı için yengem olacak o yılana vekalet verip sonra abim kendi üstüne alacaktı vekaleti
Mirasçı olan birine vekalet verilemiyormuş noterdeki memur söyledi bunu
Belki de vekalet o yılanın üstünde şuan bilemiyorum
Ben bişey sorsam bunla ilgili abime gidip anneme yetiştiriyor.
Ben şimdi kimseyle kötü de olmak istemiyorum.
Tapuların cıkmasını mı beklesem, yoksa notere gidip iptal mi ettirsem onu düşünüyorum
İptal ettirsem annemler buna da tepki gösterir büyük ihtimal
Yengenin üstüne geçirip oradan abinin kendi üstüne alması o kadar kolay işler değil. Yengenin üstüne nasıl geçirilecek, satış işlemi lazım, yengeden abiye tekrar sarış lazım. En az iki kere alım satım vergisi ödenmesi gerekecek, satış bedelinin ödendiğini ispatlamaları gerekecek bir şey olursa. Mal kaçırmak için yapılan muvaazalı satış diye itiraz edersiniz ama bu da mahkemelik olmak ve işin sürünmesi demek.

En basidi notere gidip velaketi iptal ettirmek, bu kadar basit.

Yok annemin aklı başına geldi
Bir daha abimin üstüne yapmaz diye düşünüyorum
Şu aşamada annemin üsüne nasıl geçecek herşey.
Diğer yorumumda size detaylıca anlattım herşeyi bi yardımcı olur musunuz
Beni dinlemiyorsunuz. O kadar detaylı bilgiyi burada veremem. En iyisi bir meslektaşımdan hukuki destek almanız. İyi günler.

Back
X