- 24 Eylül 2010
- 6.175
- 20.207
- 548
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
Benim de babam vefat etti. Ben annemin üstüne dahi yapmadım. Oransal olarak tapuları paylaştık. Ölüm hak miras helal.Sen olsan napardın
Kendini benim yerime koy
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim de babam vefat etti. Ben annemin üstüne dahi yapmadım. Oransal olarak tapuları paylaştık. Ölüm hak miras helal.Sen olsan napardın
Kendini benim yerime koy
Şimdi evlerin tapusu yok işteBenim de babam vefat etti. Ben annemin üstüne dahi yapmadım. Oransal olarak tapuları paylaştık. Ölüm hak miras helal.
Yok annemin öyle bişey yapacağını sanmıyorum.Annen abine verirse bir sey yapamazsiniz ama yanlis yaptiklari tabi.
Ileride anneye kiz cocuklari bakiyor
Kız sen çok iyimser düşünüyorsun. Abim göz göre göre annemi de kandırıp herşeyi üstüne alacak belki de tapular çıkıncaŞöyle abiin vekil olmuş oluyor.. İşler daha kolay yürür bu şekilde.. Kardeşler ve anne üzerine malların işlemleri daha zor olur bütün kardeşler ile iletişim ve imza olması gerekir ama tek kardeş üzerine alınınca herkesle uğraşılmıyor.. Bilmiyorum ben iyi niyetle yaklaşmak istiyorum.. Ama o baba malı eğer hakkını almak istersen her türlü alırsın
Aslinda baba vefat edince anne ve kardesler esit sekilde pay alir mirastan. Abine vekalet vermek yerine bu sekilde paylasim yapilsa daha dogru olurdu. Annen kendi payini daha sonra abine verirse versinYok annemin öyle bişey yapacağını sanmıyorum.
Pişman oldu zaten
Geçen gün senden sonra hakkım olanı istiyorum dedim ses etmedi
Abim geçenlerde de utanmadan köydeki evin tapusunu eşimin üstüne yapacam dedi annemeAslinda baba vefat edince anne ve kardesler esit sekilde pay alir mirastan. Abine vekalet vermek yerine bu sekilde paylasim yapilsa daha dogru olurdu. Annen kendi payini daha sonra abine verirse versin
Annem istiyor para lazım diye vermemem olmaz sonuçta o beni baktı büyüttü okuttu. Annemden esirgemem paramı da
Dünyaya getirdikleri çocuğun kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak anne ile babanın görevidir zaten.Oğluna vereceğine kendine biriktirsin hac parasını işte.Bunun için para vermem ben mesela.Kendi maaşını oğluna yedirip senin paranı istemesinin bir mantığı yok yani.Anne olması benim için bir şeyi değiştirmez.Yanlış ve haksızlık heryerde aynıdır.biriktiriyorum maaşımı hep
Annemde gelmiş diyor ki bana belli miktar vereceksin her ay hac paramı biriktirecem
Sen çekindiğini mi zannediyorsun? Kıyamıyor o oğluna.Ama sana kıyıyor.Benim erkek kardeşime benzer bir tavrı annem gösterdi.Sonra kendi yaptığı fedakarlıklardan benimde yapmamı istedi.Ben dişlerimi gösterdim yapmadım.Yapmam da.Laf ederse de veririm cevabını.Senin hakkını oğluna vererek yaptığı fedakarlıkları eksilere düşürmüş zaten annen.Abimden çekincesi ne niye pasif kalıyor anlamıyorum
Ya tapuda bulunup annenize satış yapacaksınız yada vekalet vereceksiniz yerinize yapacaklar.Zaten öyle oldu babamın üstüne olduğu herşey hepimizim üstüne çıktı.
Şimdi iptal ettirdim diyelim tapular çıkınca annemin üstüne yapmak için benim imzam mı gerekli olacak.
Burdaki avukatlar nerde acaba bi el atsalar olayaDedem öldüğünde tüm vekalet babaneme verildi daha sonra amcam dava açarak kendi payını aldı. Tabi sene 2006. Şu an sistem nasıldır bilmiyorum ancak payınızı her şeyi satsa bile alabilirsiniz diye düşünüyorum. Avukata danışmak en mantıklısı.
Yengenin üstüne geçirip oradan abinin kendi üstüne alması o kadar kolay işler değil. Yengenin üstüne nasıl geçirilecek, satış işlemi lazım, yengeden abiye tekrar sarış lazım. En az iki kere alım satım vergisi ödenmesi gerekecek, satış bedelinin ödendiğini ispatlamaları gerekecek bir şey olursa. Mal kaçırmak için yapılan muvaazalı satış diye itiraz edersiniz ama bu da mahkemelik olmak ve işin sürünmesi demek.Ya noterde zaten mirasçı olmadığı için yengem olacak o yılana vekalet verip sonra abim kendi üstüne alacaktı vekaleti
Mirasçı olan birine vekalet verilemiyormuş noterdeki memur söyledi bunu
Belki de vekalet o yılanın üstünde şuan bilemiyorum
Ben bişey sorsam bunla ilgili abime gidip anneme yetiştiriyor.
Ben şimdi kimseyle kötü de olmak istemiyorum.
Tapuların cıkmasını mı beklesem, yoksa notere gidip iptal mi ettirsem onu düşünüyorum
İptal ettirsem annemler buna da tepki gösterir büyük ihtimal
Avukatların bilgi vermesi yasak diye okumuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Avukatlar koşuun.Burdaki avukatlar nerde acaba bi el atsalar olaya
Akşam ablalarımla konuşurken bi nabız yoklayayım bakalım nolacak.Ya tapuda bulunup annenize satış yapacaksınız yada vekalet vereceksiniz yerinize yapacaklar.
Nerde yasak burda mı?Avukatların bilgi vermesi yasak diye okumuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Avukatlar koşuun.
Beni dinlemiyorsunuz. O kadar detaylı bilgiyi burada veremem. En iyisi bir meslektaşımdan hukuki destek almanız. İyi günler.Yok annemin aklı başına geldi
Bir daha abimin üstüne yapmaz diye düşünüyorum
Şu aşamada annemin üsüne nasıl geçecek herşey.
Diğer yorumumda size detaylıca anlattım herşeyi bi yardımcı olur musunuz
Bedava hukuki danışmanlık yapmamızı bekliyorsunuz :) danışmanlık ücreti almadan danışmanlık yapamayız. Yasak olmasa da yapmam şahsen.Nerde yasak burda mı?
Kalbim çıt, gözyaşım pıtBedava hukuki danışmanlık yapmamızı bekliyorsunuz :) danışmanlık ücreti almadan danışmanlık yapamayız. Yasak olmasa da yapmam şahsen.
Peki.Beni dinlemiyorsunuz. O kadar detaylı bilgiyi burada veremem. En iyisi bir meslektaşımdan hukuki destek almanız. İyi günler.