- 20 Ocak 2019
- 2.998
- 2.689
- 133
- 34
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Isın kötüsü esin için saygı duydukça herkes kendini daha bi haklı sanıyor daha çok konuşuyor maalesefKonuyu ben açsam bu kadar olur. Dediğiniz gibi Bi kere olup bitse olaylar belki düşünmeyiz ama ben hafta da bir gün görüyorum. Bi sonraki haftaya kadar mutlaka canımı sıkacak birsey oluyo. Artık tahammulumde iyice bitti sanırım normal bisey de söylese sinirleniyorum
Canın aksiyon istedi herhalde :) örnek çok ama çok uzun şeyler anlatıp boğmak istemem, yinede istersen anlatırım tabiÖrnek var mı
Evet haklisiniz. Hayat çok kısa bunlarla yormasam kendimi diyorum. Aslında azad ettim o insanları hayatımdan ama söz konusu kardeş vs olunca e kan bağı var neticede yine bi şekilde çıkıyor ortaya.Bende onu çok yaşadım zamanında aah ah aklıma neler neler geldi gitti sayısız . Ama artık geriye dönüş yok ve dünü düşünürsek bugüne ve yarına konsantre olamayız . O yüzden anı mutlu yaşamak lazım . Olan oldu biten bitti geçti herkesin hayatında sustugu veya susmak zorunda durumlar olmuştur bu kadar kendinizi yormayin
Yani dişlerinizi sıkacak kadar ne yaşadınız psikolojik olarakCanın aksiyon istedi herhalde :) örnek çok ama çok uzun şeyler anlatıp boğmak istemem, yinede istersen anlatırım tabi
Iftiraya ugradim diyeyim. Her soyledigimi cok guzel farkli sekillere aks ettirenler oldu. Bazi konularda Allahtan esim yanimdaydi da aklandim diyeyim. Ama kimsenin agzi torba degil iste herkese beni kotulemeye devam ettiler. Aile icinde bildigin imajim cizildi ve inan suna herkesin maddi acidan destegi esim ve bendik, sirf istemedikleri icin demedikleri kalmadiYani dişlerinizi sıkacak kadar ne yaşadınız psikolojik olarak
Hepımız bıseylerı solemedıgımızde dişimizi sıkıyoruz. Ama 9 yıl olmuş. Ben olsam aklımdakı her seyı solerdım. Sonrada esıme sen konuş ben konuşmuyorum derdımMerhabalar kk hatunlari. Evliyim ve 2 cocugum var. Esimle evliligimizi iyi yurutuyoruz 9 yillik evliyim. Ama su zamana kadar ailesiyle ilgili olan sorunlar (detaya girmek istemiyorum herkeste kronik olarak var elti, kayin, gorumce vs.) Artik beynimin icinde dönüp duruyor. Surekli soyle mi deseydim, ya da bunu mu yapsaydim? Neden kendimi bu kadar hice saydim? Esim yuzunden saygi duydum, agirladim her konuda elimden geleni yaptim ancak kendime olan ozsaygimi yitirdigimi hissediyorum. Son yilda artik bilmeden dislerimi sıkmaya baslamisim artik acidan duramaz hale gelince doktora gittim ve bu sorunla yuzlestim. Istemsiz birsey ama cogu zaman psikolojik oldugunu soyledi.
Evet suan da bir cogu ile gorusmuyoruz ama beynimde resmen bi savas veriyorum ve bunu bitirmenin bi yolunu ariyorum. Ne yapabilirim ki artik dusunmeyip, dislerimi sikmayayim? Ya da kendime dert etmeyeyim artik. Dusunemedigim icin fikirlere ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim.
Bizde başlarda çok şey yaşadık ama zihnimi o insanlarla asla dolduramam aklınıza gelince hemen geri göndermeye çalışın namaz kuran gerçekten güzel bir çözüm oluyor bu konudaEvet haklisiniz. Hayat çok kısa bunlarla yormasam kendimi diyorum. Aslında azad ettim o insanları hayatımdan ama söz konusu kardeş vs olunca e kan bağı var neticede yine bi şekilde çıkıyor ortaya.
Onlarada dikkat ediyorum. Bak mesela bugun kv kp gelecek yine konular acilacak bemde etkisi en az 1 hafta devam edecekBizde başlarda çok şey yaşadık ama zihnimi o insanlarla asla dolduramam aklınıza gelince hemen geri göndermeye çalışın namaz kuran gerçekten güzel bir çözüm oluyor bu konuda
Cok tesekkur ederim uzun uzun yazdiginiz icin. Baska bi nefes terapisi yapiyordum ama bunlari da deneyecegim. Ne guzel bi tani bu beynimizin gevis getirmesi. Rafa koymaya gelince suan onu deniyorum zaten aslinda hic acmak istemiyorum o kutuyuYaşadığınız şeyin adını söyleyeyim, belki araştırıp rahatlatıcı şeyleri kendiniz bulursunuz. Ruminasyon yani zihinsel geviş getirme, tekrar tekrar düşünmeye benziyor bu dediğiniz. Gevşeme egzersizi ve nefes egzersizi yapın bol bol. İnsanlar bunu uygulamaya üşeniyorlar ama bu egzersizler zihninizi geçmiş ya da gelecekten çekip şu ana getiriyor ve aynı zamanda vücudunuzda yorulan, gerdiğiniz kasları rahatlatıyor. Zihnimiz ve bedenimiz bir bütün, biz gerilince hepsi geriliyor. Rahatlamayı ancak bilinçli şekilde deneyerek öğrenebiliriz.
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği resmi web sitemizden derneğimizi düzenlediği eğitimler, etkinlikler, haberler ve duyurulara ulaşabilirsiniz.www.bilisseldavranisci.com
Bir diğer önerim de kendinize düşünmek için özel zaman ayırmanız. Aklınıza bu fikirler gelince"simdi degil, dusunme zamanımda düşüneceğim." diyerek bu dusunceleri hayalinizde bir kutuya koyup rafa kaldirin. Örneğin her gün saat 21.00'da 10-15 dakika (daha uzun değil) bir düşünme zamanınız olsun ve bu düşünceleri o zamana bırakın. Düşündükten sonra da gevşeme egzersizi yapın. Hangi gevşeme egzersizi hoşunuza gittiyse onu uygulayabilirsiniz.
sanirim cagimizin hastaligi da artik bunlar. Bende nirmal olmadiginin farkindayim ama cocuklarim hala gece uyaniyor bazen o yuzden ilac kullanmayi erteliyorum maalesefAynı durumdan muzdaribim. Psikiyatriste gitmenizi öneririm. Ben bu konuda tedavi görüyordum ama kısa vadede çocuk düşündüğümden dolayı ilaç kullanmak istemiyorum, bıraktım. Çocuğunuz varsa veya uzun vadede/hiç düşünmüyorsanız mutlaka tedavi olun.
Son hamileligimde cok kararliydim psikiyatriye gitmek konusunda o kadar cok sey yasandi ki bu kadar kisa surecte kendimi 50 yasinda hissediyorum bazen. Evet hem terbiyem musade etmiyor hemde esimi uzmek istemedigim icin bazi seyleri sineye cekiyorum. Cunku arada kaliyor ailesiyle cidden basa cikilacak gibi degil o da biliyor. Ama gercekten bazi tabularin yikilmamasi beni daha cok yipratiyor. Detaya girmek istemiyorum ama benim aldigim egitim, yasadigim cevre, hatta buyudugum aile bile esimin ailesi icin ters yapida o bile onlarin iftiralarina suclamasina sebep bu yuzden hic kabullenilen biri olamadim amacim kabullenmek degil ama keske kendiler bi degisseEminim her olayda siz haklısınızdır ama koca 9 yıl olmuş. Eşinizle aranız iyiyse bozmaya değmez, çoğu kadının derdi aynı maalesef elti görümce kaynana kayınpeder hepsi de aynı, demek istedikleriniz hep sonradan aklınıza gelir veya yapmak istedikleriniz, çünkü terbiyeniz buna müsaade etmez, belki psikoloğa gidip içinizdekileri anlatmak faydalı olabilir.
Psikiyatriste gece uyku yapmayacak bir ilaca ihtiyacınız olduğunu belirtebilirsiniz, uygun bir şey varsa sizi yönlendirir, gerekli görürse reçete eder. Bence ertelemeyin.sanirim cagimizin hastaligi da artik bunlar. Bende nirmal olmadiginin farkindayim ama cocuklarim hala gece uyaniyor bazen o yuzden ilac kullanmayi erteliyorum maalesef
İsterseniz 100 yaşına gelin yine içinizde kalacak bazı şeyler bunun kaçarı yok maalesef, insan ufacık bi değer saygı görmek istiyor, kendi yaptıklarımızın yüzde birini bile göremiyoruz maalesef, insan etrafına bakınca da kendine yapılan saygısızlıklara anlam veremiyor aynı dertlerden muzdaribim ben de ama o insanların bu saatten sonra değişmesi imkansızSon hamileligimde cok kararliydim psikiyatriye gitmek konusunda o kadar cok sey yasandi ki bu kadar kisa surecte kendimi 50 yasinda hissediyorum bazen. Evet hem terbiyem musade etmiyor hemde esimi uzmek istemedigim icin bazi seyleri sineye cekiyorum. Cunku arada kaliyor ailesiyle cidden basa cikilacak gibi degil o da biliyor. Ama gercekten bazi tabularin yikilmamasi beni daha cok yipratiyor. Detaya girmek istemiyorum ama benim aldigim egitim, yasadigim cevre, hatta buyudugum aile bile esimin ailesi icin ters yapida o bile onlarin iftiralarina suclamasina sebep bu yuzden hic kabullenilen biri olamadim amacim kabullenmek degil ama keske kendiler bi degisse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?