- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
- Konu Sahibi mizirtilicizirti
Kirtasiyeye girdim bugun bir defter 8 tl.bir kalem en az 5 tl . Ahahah yeni türkiye
maaşlar arttı mı peki 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herseyi Turk mali olsa nakliyesini yapan arac yabanci,icindeki benzin artiyor. Sunu dusunemiyor mu bu insanlar da firsatcilik deyip duruyorlar anlamiyorum. Toplu igneyi bile Cinden aliyoruz yahu,urettigimiz ne var da burnumuz bunca havalarda cozemedimArkadaşlar fırsatçılık diyorsunuz da en basit örnek bir mal Türkiye'de üretilse bile katkısı, boyası, hammaddesi, on üreten makinesi, makinesinin bakımı, yedek parçaları, yazılımı, teknik desteği vs hepsi yurtdışından geliyor ve dolarla alıyorlar. Ben matbaada çalışıyorum. Sorsan burada basılıyor, kağıdı, mürekkebi, mücellit malzemeleri vs maalesef burada üretilmiyor. Nereden alıyoruz, bunları yurtdışından dolarla getiren firmalardan. Önceki senelerde makine bozuldu, tamire japon ekip geldi ve ödemeyi dolarla aldılar. Peynir zeytin türk malı değil mi... Ya ambalajı? Üzerine yapışan etiket? Bakın bu en basit örnek. Daha dolaylı neler var...
Az once marketten geldim amacım polemik çıkarmak degil derdim bez fiyatlari primanin 45 liraya aldigim beze 57 tl oldugu icin isyan ederken az once 77 tl oldugunu gördüm nasil olabiliyor bu mecburuz aliyoruz ama vallahi canim cok sıkkın bir adeti 1.88 tl ye geliyor
bez fiyatlari okadar cok mu ya? Altin kaplama falan mi pes. Eee asgari ucretle gecinenler nasil aliyor peki?
Gecen biri bana dedi ki , sute zam gelmedi ama peynire zam yapti firsatcilarHerseyi Turk mali olsa nakliyesini yapan arac yabanci,icindeki benzin artiyor. Sunu dusunemiyor mu bu insanlar da firsatcilik deyip duruyorlar anlamiyorum. Toplu igneyi bile Cinden aliyoruz yahu,urettigimiz ne var da burnumuz bunca havalarda cozemedim
Herseyi Turk mali olsa nakliyesini yapan arac yabanci,icindeki benzin artiyor. Sunu dusunemiyor mu bu insanlar da firsatcilik deyip duruyorlar anlamiyorum. Toplu igneyi bile Cinden aliyoruz yahu,urettigimiz ne var da burnumuz bunca havalarda cozemedim
Kirtasiyeye girdim bugun bir defter 8 tl.bir kalem en az 5 tl . Ahahah yeni türkiyemaaşlar arttı mı peki
![]()
Benzine dogalgaza gelen zamlari da mi firsatcilik olarak goruyorsunuz ?Gerçekten firsatcilik yapanlar olduğu için zam üstüne zaman geliyor bu gerçek.
Ha bu arada , bu ay sonunda buyuk firmalar toptan calisan cikarimina baslayacak , asil o zaman neler olacak , kac aile dagilacak , kac kisi intihar edecek gorecegiz
Tabi medya yazarsa
Cani sıkılan falanca firmayi boykot edelim,yok bilmem ne mallarini almayalim diyor daMasraflar hep dolarla. Üretici mala yansıtmasın da ne yapsın. Eskiden kağıdı x birime alıyorsanız şimdi 6x birime alıyoruz ama 2x zam bile yapamıyoruz çünkü müşteri gidiyor. Ne zamana kadar böyle gidecek belli değil
Amerikan bezi miartik musambayla amerikan bezine toplu gecis yapcaz sanirim
Evolvia sıfir şekerli bir mama.Bebeğiniz tadını beğenmemiştir hele ki aptamilden sonra.Yemeye başlarsa evolviadan devam edin bence.Ilk hafta icti sorunsuz .Bu arada ilk Aptamil kullaniyorduk.ben evolvia denemek istedim .
Gaz sorunumuz var damla kullaniyoruz ve tadi oldukca sekerli .4 gundur deniyorum gunde 2 kez 60 cc icer havada kapardi.Ilk gun biberona sandim tepkisini .Sonra kasikla vermeyi denedim .Bildiginiz tükürüyor .Biraz zorlasam öğuyecek.
Benim tahminime gore tadi yavan geliyor .Ne zaman damlanin dozaji artti o zaman istemez oldu mamayi .
Arrtı arttı Cem Yılmaz diyo ya al ödülün muzMaaşları aldığımıza şükür ne zammı
![]()