Kafayı mi yedi bunlar!!!!

Gecen biri bana dedi ki , sute zam gelmedi ama peynire zam yapti firsatcilar
Yahu peynir icin sanki sadece sut kullaniliyir , icine koyduklari plastik , uzerine yalistirilan etiket , nakliye araclarinin benzini , fabrikanin elektrigi .. hepsine zam geldi , adam zam yapmayip da ne yapsin
Millet saniyor ki peynirin maliyeti sadece sut, kahroluyorum bu cehalet karsisinda
Ve bu arkadaslarla benim haklarim bir. Dusun iste. Esit haklara sahibiz. Onlarin olmayan akillarinin ucu bana dokunuyor.

Ha bu arada , bu ay sonunda buyuk firmalar toptan calisan cikarimina baslayacak , asil o zaman neler olacak , kac aile dagilacak , kac kisi intihar edecek gorecegiz
Tabi medya yazarsa

Batmaz denen çelik sektöründeyim, Trump’ın vergilerle ilgili o tweetinden sonra şirket teyakkuzda her gün toplantı üstüne toplantı. Yönetim Kurulunda işçi çıkartma konusu görüşüldü geçen ay. Herkes endişeli.

Ve bu arkadaslarla benim haklarim bir. Dusun iste. Esit haklara sahibiz. Onlarin olmayan akillarinin ucu bana dokunuyor.

Herkes eninde sonunda buyuk Turk dusunuru Aysun Kayacinin dedigine geldi.:KK48: Kadin benim oyumla cobaninki ayni degil diyince sosyalist abiler, fonlu CHP teyzeleri, molla abiler toplumun farkli gorus ve egitim seviyesinden insanlari itiraz etmislerdi. Eee ne oldu derseniz entel libos takimi tukurdugunu yaliyor:bicak: Aysun Kayaci buyuksun abla, o zaman da dedigine katilmistim simdi de katiliyorum.

Herkes eninde sonunda buyuk Turk dusunuru Aysun Kayacinin dedigine geldi.:KK48: Kadin benim oyumla cobaninki ayni degil diyince sosyalist abiler, fonlu CHP teyzeleri, molla abiler toplumun farkli gorus ve egitim seviyesinden insanlari itiraz etmislerdi. Eee ne oldu derseniz entel libos takimi tukurdugunu yaliyor:bicak: Aysun Kayaci buyuksun abla, o zaman da dedigine katilmistim simdi de katiliyorum.
He ben de o zamanlar hak verdiydim,su anda da ayni fikirdeyim. Cok guzel tanimisiz toplumu bence ;)

Ben seyi cok merak ediyorum ya kredisi olmayan insan varmi. Dogudayiz suan ben yaklasik uc bin lira aliyorum esim bes bin. Ama soyle araba kredisi 1600. Ev kedisi 1400. Gecen ay elektrdik faturasi gelmis 235. Aidatimiz var. Evlenirken cektigimiz kredi var her ay bin lira oduyoruz. Market masrafi temizlik masrafina girmeyecegim bile. Yani ben asgari ucretle gecinene Allah yardim etsin diyorum. Korkuyorumki Allah bir hastalik vermesin calisamasak halimiz duman ac kalicaz

Ha bu arada , bu ay sonunda buyuk firmalar toptan calisan cikarimina baslayacak , asil o zaman neler olacak , kac aile dagilacak , kac kisi intihar edecek gorecegiz
Tabi medya yazarsa
Ay sonunu beklemeye gerek yok.
Bu ayın başında, çalıştığım 500 kişilik fabrikadan 100 küsür kişi çıkarıldı bile

Arkadaşlar fırsatçılık diyorsunuz da en basit örnek bir mal Türkiye'de üretilse bile katkısı, boyası, hammaddesi, on üreten makinesi, makinesinin bakımı, yedek parçaları, yazılımı, teknik desteği vs hepsi yurtdışından geliyor ve dolarla alıyorlar. Ben matbaada çalışıyorum. Sorsan burada basılıyor, kağıdı, mürekkebi, mücellit malzemeleri vs maalesef burada üretilmiyor. Nereden alıyoruz, bunları yurtdışından dolarla getiren firmalardan. Önceki senelerde makine bozuldu, tamire japon ekip geldi ve ödemeyi dolarla aldılar. Peynir zeytin türk malı değil mi... Ya ambalajı? Üzerine yapışan etiket? Bakın bu en basit örnek. Daha dolaylı neler var...

Benzin pahali, mazot pahali, elektrik zamlandi ee uretici ne yapsin? Uretmese, sadece nakliye yapsa bile benzine cilginca para oduyor adamlar. Zarar etmemk icin onlar da ayak uydurmak zorunda kaldi. Ekmek firincisiyla roportaj yaptilar, adam 1.5liradan asagisi kurtarmiyor, firini mi kapatayim dedi. hakli.

Amerikan bezi mi :KK57: vatan haini olmada :KK70:
Neyse kızlar zam gormek için markete gitmeyin bosa elektrik faturalarına bakın

yazdım da geri sildim polemik olmasin diye

sut ve sut urunleri diyor ve sana hak veriyorum:deli:

bu gidisle ucretsiz izni sonuna kadar kullanmak hayal olacak:KK51:

Ben seyi cok merak ediyorum ya kredisi olmayan insan varmi. Dogudayiz suan ben yaklasik uc bin lira aliyorum esim bes bin. Ama soyle araba kredisi 1600. Ev kedisi 1400. Gecen ay elektrdik faturasi gelmis 235. Aidatimiz var. Evlenirken cektigimiz kredi var her ay bin lira oduyoruz. Market masrafi temizlik masrafina girmeyecegim bile. Yani ben asgari ucretle gecinene Allah yardim etsin diyorum. Korkuyorumki Allah bir hastalik vermesin calisamasak halimiz duman ac kalicaz

Biz kapattık. Ama kayınvalideme borçlandık, bankadan daha insaflı haliyle. Ödüm kopuyor aynı sarmala giricez diye vallahi.

Back
X