• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı mı yiyorum ?

laviienrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
794
822
53
29
Herkese iyi akşamlar.

Şu anda bunu nasıl anlatacağımı da tam olarak bilmiyorum çünkü anneme babama anlatırken bile doğru cümlelerle açıklayamadım kendimi.

Şimdi diyelim ki karşınızda biri konuşuyor. Onun söyleyeceği şeyleri bilmenize imkan yok. Ama o konuşurken, siz de içinizden onunla aynı anda o söylediği şeyi söylüyorsunuz. Yani mesela o nasılsın diyor, kelimeye başladığı anda siz de içinizden onunla aynı anda kelimeye başlayıp nasılsın diyorsunuz.

Bir dizi izlerken, mesela kore dizisi izliyorum. Dillerini bilmiyorum, altyazıyla izliyorum. Ama karakter bir şey söylemeye başladığı anda sanki anlaşmışız 1-2-3 diye sayıp cümleye başlamışız gibi, aynı anda korece bir şekilde o cümleye başlıyorum.

Bunu yaşayan var mı ? Bu olayın bilimde adı nedir ? Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim.

Yerimi alayım şöyle önlerden önlerden:KK53::KK53::KK53:

Hadi karşınızdaki konuşurken altıncı his diyelim, hissi kablel vuku diyelim, söyleyeceğini tahmin ediyorsunuz.

Korece bilmeden nasıl Korece cümle kuruyorsunuz allah aşkına yaa:110:

Ne söyleyeceğini önceden bilmiyorsun değil mi ?
Acaba istemsizce dudak mı okuyorsun ? Dudak okuyup içinden seslendiriyor olabilirsin.

Dizi izlerken yerli ya da yabancı fark etmez bazen karakterlerin diyeceklerini önceden tahmin edip diyorum ve aynısını diyorlar ama senin gibi senkronizeye geçemedim :)

Yerimi alayım şöyle önlerden önlerden:KK53::KK53::KK53:

Hadi karşınızdaki konuşurken altıncı his diyelim, hissi kablel vuku diyelim, söyleyeceğini tahmin ediyorsunuz.

Korece bilmeden nasıl Korece cümle kuruyorsunuz allah aşkına yaa:110:

Ya vallahi delireceğim artık annemler saçmalama diyor ama anlatamıyorum da :kızgın:

Ne söyleyeceğini önceden bilmiyorsun değil mi ?
Acaba istemsizce dudak mı okuyorsun ? Dudak okuyup içinden seslendiriyor olabilirsin.

Yok yok önceden bilmiyorum. Dudak okuyabilecek kadar geç de kalmıyorum. O dudağını açtığında ben de açmış oluyorum. Aynı anda aynı şeyi söylemek ama içimden. Ama siz bana mesela naber nasılsın demeye başlıyorsunuz, ben siz konuşmaya başladığınızda içimden naber demeye başlıyorum. Ama bunu dışımdan söyleyemiyorum sadece içimden aynı anda söyleyebiliyorum:olamaz:

Aynı şeyi bende yaşıyorum.
Özellikle dilini bilmediğim yabancı parçaları dinlerken .
Herkeste aynı olur sanıyordum.
Değilmiymiş ?:110:

Ben de herkeste aynı sanıyordum, anneme söyledim bugün tesadüfen kızım manyak mısın dedi :110:

Evet yabancı parçaları dinlerken de çok oluyor. Daha önce hiç dinlememişim ama sanki 500 defa dinleyip ezberlemişim gibi aynı anda aynı şeyi söylüyorum içimden :bicak:

Ya vallahi delireceğim artık annemler saçmalama diyor ama anlatamıyorum da :kızgın:

Yok yok önceden bilmiyorum. Ama siz bana mesela naber nasılsın demeye başlıyorsunuz, ben siz konuşmaya başladığınızda içimden naber demeye başlıyorum. Ama bunu dışımdan söyleyemiyorum sadece içimden aynı anda söyleyebiliyorum:olamaz:

İşte acaba dudaklarına mı bakıyorsun ? Dudaklara bakıyorsan böyle okuma yapıyor olabilirsin diye düşündüm.
Mesela konuşurken karşısındakinin göz kırpmasını saymak gibi bu da bir takıntı olabilir.

İşte acaba dudaklarına mı bakıyorsun ? Dudaklara bakıyorsan böyle okuma yapıyor olabilirsin diye düşündüm.
Mesela konuşurken karşısındakinin göz kırpmasını saymak gibi bu da bir takıntı olabilir.

Yok dudaklara bakmıyorum dudakları zaten okuyabiliyorum. Ama konuşmak için ağzını açtığı anda ben de açıyorum yani dudak okumak geç oluyor benim yaptığım şey için.

Evet olabilen birsey istedigimde oluyor istemedigimde olmuyor:) disardan soylemeye baslarsan ozaman farkli bir yetenek ortaya cikar tabi:)

Evet olabilen birsey istedigimde oluyor istemedigimde olmuyor:) disardan soylemeye baslarsan ozaman farkli bir yetenek ortaya cikar tabi:)

Ben istemediğimde de oluyor işte sürekli içimden bir şeyler söylüyorum. Bazen fark etmeden de oluyor. Sürekli içimde konuşuyorum ve çok canım sıkılıyor artık :110:

Back
X