Kafayı sıyırmaya az kaldı ?!

Karşı çıkmadılar mi ..ayy ne güzel Rabbim daha mutlu mesut etsin inşallah

Hiç karsi çıkmadılar çünkü eşimi tanıyınca babam bu çocuk ekmeğini taştan çıkarır demiş. Konuşması hareketlerini tartmış. Hatta eşimi tanıyıp çok sevince annem hep sakın çocuğu işinden dolayı yargılama olumsuz bişey deme der. Hâlâ söyler bunu. Zaten çok şükür aramızda bunun hiç mevzusu bile olmadı. Hatta ben ondan yüksek maaş aldığım için bazen konusu açılır dalga geçer eğleniriz konu kapanır

Adam helal yoldan parasını kazanıyor ne yani doktor olup namussuz olsa doktor olduğu için evlendirecekler mi sizi? Araştırmadan bu ön yargı nedir?? Bu ne saçmalık Allah yardımcınız olsun çok kötü bir bakış açısına sahip aileni. Ne oldum demicen ne olcam dicen !! Esnafsa ne var bunda ya anlayamıyorum ben bile sinirlendim. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah bian önce mutluluğa kavuşursunuz

Berber . erkek kuaförü. Dikkat etmedim sorduğunuzu
Şimdi sevgiliniz ne mezunu o da önemli?
Evet mühim olan insanlık iyi biri olması falan filan da.Iste da si var.
Ben 2 üniversite bitirdim eşim lise mezunu açıköğretim okumaya çalıştı ama bıraktı aşırı tembel.
Isı de bir memurdan daha iyi esnaf değil ama yarı kamu bi yerde çalışıyor.
Tamam çok şahane biri ben mutluyum ama bazen sohbet edemiyorum beni anlamadığını hissediyorum o anlarda bir off çekiyorum içimden.
Yani ailenizde dışardan objektif baktıkları için belki eğitim farklı sorun olur diye düşünüyorlardır.

Amin insallah malesef oyleler mevki onemli olan onlar için.rabbim yardm etsn kalplerini yumusatsin ne diyeyim

Lise mezunu . ama devamlı kendini geliştiren birisi. Bircok konuda ben ona danisirim. Hani ailem tanıyıp dese ama yok iste sadece odaklandiklari nokta memurluk

Çok güzel rabbim benim ailemin kalbinede o yumuşaklığı versin sizde daha çok mutlu olun insallahh =)

Bu zamanda esnaflar ögretmenden iyi valla. Kac kurus maas aliyoruzki veya kiymeti mi var ki esnaftan kucuk görûyorlar. Iyi kazaniyorsa ticaret gibisi yok, simdiki aklim olsa ogretmen olacagima kucuk yasta ticarete baslardim. Sasirdim yani aileniz neden böyle dusunuyor, cocuk cok kazansaydi bence farkli düsûnürlerdi

Lise mezunu . ama devamlı kendini geliştiren birisi. Bircok konuda ben ona danisirim. Hani ailem tanıyıp dese ama yok iste sadece odaklandiklari nokta memurluk
Sevgili konu sahibi anladigim kadariyle sen istedigini tam ailene anlatamamissin,ailende tam olarak senin ne istedigini anlamamislar. Unutma ofkeyle kalkan zararla oturur( otur sakince ailene anlat ve sabirla bekle. Back ne guzel seni okutmuslar,meslek sahibi yapmislar.senin ailenin yaptigini her aile yapmaz. Bir erkek icin aileni uzmeye degmez. Sabir goster sadece. Zorladikca daha cok yanlis yaparsin. Mutlaka bildikleri birseyler vardir. Unutma onlar senden daha cok tecrubeliler hayat konusunda. Davul dengi dengine vurmali diye dusunuyorlar. Istedigine ulastigindada insallah pisman olmazsin. Bende ofkeyle kalkip ailemin istemedigi ,dengim gormedigi biri ile evlendim zamaninda. Sonrada kafami taslara vurdum ama cok gecti. Yinede Zoroaster zamanlarimda kizdigim Haskins gordugum ailem yanimda oldu. Senin yasinda bir evladim var. Tecrubelerimle yaziyorum.insallah sen pisman olmazsin. Iyi sanslar sans. Asking dolduruslara gelme((

Benden cok kazanıyor. Mevzu para degil 500 lira alsın memur damadimiz var diyelim elaleme mevzusu

Ben her zaman bir yastan sonra aile himayesinden cikmayi savunmusumdur. Turk aileleri cocugunun ayri bir hayati oldugunu kabullenemiyor, kabullenmiyor, kabullenmek de istemiyor. Siz onlara yumusak ya da sert bir tavirla kabullendirmek zorundasiniz. Yani, demek istedigim eger onlara boyun egmek istemiyorsaniz zorundasiniz. Kimse kirilmasin, kimse gucenmesin diye dusunuyorsaniz eger bir sey yapmayin. Ama tipik bir Turk ailesinde kendi hayatiniz hakkindaki buyuk ya da kucuk butun kararlari kendiniz almak istiyorsaniz savasmaniz gerekiyor. Karar sizin, ya hayatinizin iplerini kendi elinize alacaksiniz ya da boyle yasamaya devam edeceksiniz. Bu arada ailenizin dusunce yapisi cok cirkin. Midemi bulandirdi. Ayrica sizi zaten okutmak zorundalardi, cok buyuk bir lutufta bulunmamislar. Egitim hakki, bir insanin en temel haklarindandir.

Şimdi bunu çoğu üye yanlış anlayacak aileyi kotuluyor diye yargilayacak. Ama ailemi kotulemiyorum. Malesef çoğu aile para verdik okuttuk. Böyle görüyorlar. Bizim emeklerimiz gece gündüz ders çalışmalarımız göze gözükmüyor işlerine gelince. Haklısınız aman kırılmasın aman su olmasın diye diye kendimize yapıyoruz. Ha burda atalım saymayalım değil.

Onlarin ne anladigi onemli degil, ben sizi anliyorum. Ben de bunu soyluyorum, evet onlar bizim dunyaya gelmemize vesile olmus kisiler; mutlaka saygi duymaliyiz, hayat tecrubelerine deger vermeliyiz. Ama onlar da bizim hayatimiz uzerinde hak iddia etmemeliler, sonunda hata da olsa biraz denememize izin vermeliler. Ki sonunda hata oldugu kesin degil, cok mutlu da olabilirsiniz. Sans vermeden bilemezsiniz.

Ay canım ben kadınlar klubüne yeni üyeyken de senin bu konuya üzülmüştüm. Eskiden de takip ederken de üzülmüştüm. Üye olunca bulamamıştım hatta.
Demek durumlar hala aynı ya. Ne biçim insanlarmış. Dinlenme artık eminsen başka ne yapacaksın.

Aynı değişmiyor degistiremiyorum hatta daha kötü oluyor dua ediyorum baska elimden birsey gelmiyor bekliyoruz ama bilmiyorum nolacak sonu

Aynı değişmiyor degistiremiyorum hatta daha kötü oluyor dua ediyorum baska elimden birsey gelmiyor bekliyoruz ama bilmiyorum nolacak sonu
Bence artık dinleme onları haketmiyorlar dinlemeyi. :-( hala baksana. Kaç ay oldu :-(

Ailenin sizin büyüdüğünüzü kabullenememesinden kaynaklanıyor ki yaşınızı başınızı almışssınız. Bence tartışmaya dönmiyecek şekilde annenizle konuşun ilk önce yeterli olgunlukta olduğunuzu ve utanılacak birşey yapmadığınızı sevginizi dile getirseniz?
Annenizin fikri değişirse babanızla konuşur diye düşünüyorum.

Esnaf derken kendi iş yeri mi yoksa orada çalışan mı?
Durumu iyiyse belki ailenizin sesi çıkmaz. Eğitim farkı açığını ordan kapatabilir. Malum artık günümüzde para, eğitim kariyerden daha önemli....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…