kafayi yedim nolur yardim edim

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.003
2.995
333
Oglum 7aylik ve hala uykuya dusman.
gunduzleri en fazla 2-3 saat uyumasina ragmen gece 8-9 saat anca uyuyor.
bide uykusuzluktan gozlerini ufalamaktan gozleri kizariyor ne yaparsam yapim uyumuyor. Ayagimda salliyorum kucagimda salliyorum ninniler soyluyorum poposuna pispisliyorum yok yok yok uyumuyor.
Bi bilgisi olan varmi lutfen yardimci olun bana kafayi yedim artik.

Uyku bebekten bebeğe ve bebeğin ayına haftasına göre değişiklik gösteriyor. 3 ayına kadar güzel uyuyan kızım şimdi geceleri uyumak istemiyor. Diş çıkarması, fazla yorulması gazı olması hepsi uykuyu direk etkiliyor. Biz ne yaparsak yapalım o bildiğini okuyor. Uyutmaya çabaladıkça o direniyor ben direniyorum ikimiz içinde eziyet oluyor. Uykusu gelince hiçbirşey yapmaya gerek kalmadan uyuyor.
Sanırım bebeği anlamaya çalışmak bir rutin oturtturmak önemli. Mesela gündüz 11 de uyumaya alışkın kızım 11 oldumu kendi kendine uyuyor gecede 11-11:30 gibi uyuyor. Ama bu saatleri kendi belirliyor. Ben 9 da da başlasam uyutma çabalarına 11 den önce uyumuyor. 2 saat boş yere hırpalanıyoruz. Mecburen ben onun düzenini kabul ettim. Kimi bebek 15 saat kimi bebek 12 saat uyur. Yapacak birşey yok. Birde benim kuzum uykuya emzikle dalıyor uykusu geldiğini anlayınca emzik veriyorum. O neyden rahat ediyorsa o ortamı sağlamalı. Allah kolaylık versin

Tesekkur ederim sizede Allah kolaylik versin.
Youlsada uyumuyor kiyamiyorum napim degisir umarim..

bazi bebekler ne kadar yorulsada kendini sakinlestirip uykuya dalmayi beceremiyor. O yuzden bunu bebeginize ogretmeniz lazim veya ogrenmesini saglayin. O nedenle bazi bebeklere kundak yapinca rahat uyurlar.

Mesela son sutunu odasinda icirin boyle sakin sakin konusun rahatlasin bebeginiz ona guven verin. sonra oyuncak muzigini acin. Birde uykuyu rutin haline getirin. Mesela uyumadan once odasinda bez degistirilir uyku tulumu giyilir sut icilir kundak yapip . basina bir opucuk ve yataga birakilir. Bu rutin asamasinda bebeginiz kendini sakinlestirip birazdan uyumam lazim diye dusunebilir.

Ayrica belirli saati var. Bebeginiz yoruldugu an onu sakinlestirin ve uyumasina yardimci olun. cok fazla yorulduktan sonra yataga goturdunuz takdirde uykuya dalamaz kendimizden pay bicelim. Bazen o kadar asiri yorgun oluruz ki uykuya dalamayiz.

Bebeklerimiz bizim stresimizi fark edeeler o nedenle uyuturken aiz stres olunca onlarda bu sefer uyumakta zorlaniyorlar.Ayrica zorla uyutmaya calisuncada inat ediyorlar.uyumak istemiyorsa zorlamayin kendi haline bırakın bence ben oyle yapiyordum.
Blogannemden beni takip edebilirsiniz deneyimlerimi paylasıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…