teşekkürler
umarım
zaten her çocuk farklı doğuyor biz onları tek tip yapıyoruz
her zaman yakındığım öğrencilerime hiç yapmadığım şeyleri kendi çocuğuma yaptım
aslında yaşaması bile mucizeyken şükür ki bir eksiği olmadığı gibi fazlası da var
ama bu bile bir hataymış bir eksiklikmiş gibi yaşıyor
albüme bikaç tane ekledim
genelde mutlu olduğu eğlendiği zamanlar
ama doğum gününde kalabalık içindeki halini yüz ifadesinden anlarsınız sanırım
sanki suçlu gibi utanır gibi bir hali var
ben de düşünmüştüm onu
ama ramdakiler değil dediler
bir öğrenme bozukluğu olabilir dediler
karşıt gelme bozukluğu da olabilirmiş
çok sakar bir de ben söylemeden sormuştu uzman sakarlığı var mı diye sürekli bişeyler dikkatini çeker ondan olurdu demişti
bir de ne alakaysa çok tatlı yer demişti =)) enerji için sanırım
ben de düşünmüştüm onu
ama ramdakiler değil dediler
bir öğrenme bozukluğu olabilir dediler
karşıt gelme bozukluğu da olabilirmiş
çok sakar bir de ben söylemeden sormuştu uzman sakarlığı var mı diye sürekli bişeyler dikkatini çeker ondan olurdu demişti
bir de ne alakaysa çok tatlı yer demişti =)) enerji için sanırım
işte bizimki üstün zekalı olup zaten bilip de sıkılmak değil
bi sebepten dolayı hiç dinlememek öğrenmemek
sonuçta da dışlanıp uzaklaşmak
maşallah çok tatlı bir kızınız var.belli ki,yaşama sevinci yüksek bir çocuk.resimlerimden onu anladım.
inşallah,kendini mutlu,huzurlu,sağlıklı hissedeceği hale gelir.
benim de bir oğlum var,küçük yaştan itibaren kreşe göndermek zorunda kaldım.
meğer,onu ne kadar sıradanlaştırmaya çalışmışım.yeni,farkediyorum.kreşle adeta sosyal hayattan koparmışım.kreşe gittiği zamanlar ne kadar
donuk,robot gibi olduğunu gitmediği zamanlarda görebiliyorum.
en doğrusu çocukların kendini keşfetmesi için serbest,rahat bırakmak galiba.
banada özel öğrenme güçlüğü gibi gelmedi açıkcası..akademik durumdan çok sosyal yaşantı problemi var kızınızın bu da okul başarısını etkiliyor.ama panikatak belirtileri de var ve bence bunun üstünde durulmalı.aslında disleksi birçok insanda görülebiliyor ama çoğu fark edilmiyor. örneğin ben :) 9 yıllık öğretmenim,iyi ünv.telerden birini dereceyle bitirdim ama matematik alanın da öğrenme güçlüğüm var.disleksi değilim ama diskalkuli (matematik bozukluğu) bozukluğum var ve daha yeni fark edildi bu durumum..sizin kızınız normal zamandan çok önce doğmuş,uzun bir süre küvöz macerası yaşamış (benim ikizlerim de erken doğdular,3 hafta küvöde kaldılar),ve gerçekten farklı bir çocuk.ancak okul hayatında yaşadığı bu olumsuzluklar farklılklarını ortaya çıkarmış ve öğretmen hatası büyük!işte bu bu sıkıntılar da paniğe neden olmuş ve ataklar yaşamış olabilir..
kızınızın fotolarına baktım,çok güzel bir çocuk Allah bağışlasın
çaresi var mı bilmiyorum ama benim için çok geç artık,28 yaşındayım :)
aslında 1.sınıftan beri belliydi benim sorunum ama konduramadılar.bir de sözelim süper olunca kimsenin aklına gelmedi bu durum.ama lisedeki matematik öğretmenim fark etti durumu.sözel desleri,fenden de kimya ve biyolojisi süper bir öğrencinin matematik ve fiziği nasıl bu kadar berbat olabilirdi ki? ama yapamıyordum işte,ne kadar çalışsam da olmuyordu..öss de sıfır mat.neti ile bölümümü kazandım ve sözleden il üçüncüsü oldumama sayısal anlamda ciddi sorunlarım var hala..
KIZINIZI BUGÜN DOKTORA GÖTÜRECEKTİNİZ,SONUÇ NE OLU?
çaresi var mı bilmiyorum ama benim için çok geç artık,28 yaşındayım :)
aslında 1.sınıftan beri belliydi benim sorunum ama konduramadılar.bir de sözelim süper olunca kimsenin aklına gelmedi bu durum.ama lisedeki matematik öğretmenim fark etti durumu.sözel desleri,fenden de kimya ve biyolojisi süper bir öğrencinin matematik ve fiziği nasıl bu kadar berbat olabilirdi ki? ama yapamıyordum işte,ne kadar çalışsam da olmuyordu..öss de sıfır mat.neti ile bölümümü kazandım ve sözleden il üçüncüsü oldumama sayısal anlamda ciddi sorunlarım var hala..
KIZINIZI BUGÜN DOKTORA GÖTÜRECEKTİNİZ,SONUÇ NE OLU?
Canım randevunuz nasıl geçti?
bu randevuyu geçen hafta almıştık zaten ataklardan önce üzerine o patlak verdi
değerlendirmemi bitirmedim akademik olarak da bakıcam dedi
haftaya tekrar gidicez ,öğretmene de rapor yazıcam dedi
çocuk dağılmış tamamen,müthiş bir özgüven eksikliği var,biraz daha incelemek lazım ama o okuldan almanız gerekir büyük ihtimalle,
öğretmende yerleşmiş fikirler var bu saatten sonra zor ,değişmez dedi
137 çok yüksek bir ıq,bu çocuk 137 ıqlu olamaz,bir yılda bu kadar değişme olduysa bir durup düşünmek gerekiyor dedi
atakları psikolojiye bağladı,yine emin olmak için kontrol ettirin,sadece stres de benzer ataklar yapar dedi
resim çizdirdi beni mükemmel bir anne olarak çizmiş,uzun boylu ince zarif elime çanta takmışım (ki 85 kilo güdük klasik bir türk kadınıyım)çok mükemmelliyetçi bu bile başlıbaşına bir sorun dedi
hem dikkati dağınık hem de çok ayrıntıcıymış,resmi çok ayrıntılı çizmiş,çok komplike bir çocuk bu kadar tezat olması çok garip dedi
bu yaştaki çocukların 1 en fazla 3 dkda yaptığı ,kendisinin de ilk dikkat testinde 25snde yaptığı değerlendirmeyi tam 8 dkda yapmış
resimdeki tam idealindeki gibi bir köpek ,kucağında bir kedi,kendini de beni de çok güçlü çizmiş ,elleri dışa açık yapmış gücü simgeliyormuş,ama dışa yansıtamıyor bunu dedi
yetersizlik algılaması var dedi
yani bizim de düşündüğümüz şeyler onaylanmış oldu
bundan sonrası tedavi artık
nasıl yani canım, okuldan almanız gerekebilir derken, tümden mi, yoksa gittiği okuldan mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?