Kafayı yemek üzereyim bir insan bu kadar olamaz

spoiler

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
239
452
18
38
Merhaba kızlar,
Sorun benim. Ev işleri konusunda gerçekten beceriksizim sanırım.
İş yaptım mı dip köşe yapmayı severim. Ama ev dağıldığı zaman nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum.
Bir bebeğim var pazar pazar ailecek dolaşabilirz ben eşime sen çocuğu çıkar ben iş yapcam dedim hala başlayamıyorum.
Çünkü dağınıklıkla baş edemiyorum mutfak salon çamaşır her yer her yerde belediye gelse kapatır evi o derece hep yorgun ve bitkinim. işe girişiyim diyorum bir of çekip elime telefon alıp oturuyorum. Su an eşim beni iş yapıyorum sanıyor ama benim gücüm yok arada abla alıyorum ama bu kadar dağınıklığa abla çağırmayada yüzüm yok Eşim ev işi konusunda yardımcı olmuyor sadece bebek için çok yardımı var bir emzirmediği kaldı. Çok kavga ettik. o yüzden onada yardım et demekten bıktım lütfen bana akıl verin nasıl koordineli bu işin altından kalkarım.

Puzzle gibi düşünsen, topladıkça gözüme öyle görünüyor benim. Hadi kalk hemen çamaşırı at, sonra bulaşıkları at, ortadakileri topla süpürgeyi aç, camları aç, kokulu bi deterjanla sil. Bide toz al. Çok derine girmeyiver.

Önce telefonu bir kenara koyun:)
Oda oda başlayın. Çamaşır varsa önce makineye çamaşır atın, o yıkanırken mesela yatakları toplayın. Sonra bulaşık makinesini doldurun. Çıkan çamaşırı asıp yenisini atın. Yavaş yavaş ilerlerseniz biter.
Bundan sonrası İçin de fazla eşyaları azaltmak. Düzeni oturtursanız kolaylaşır işleriniz.

Odalardan en kolay toplayacağınız odaya girin ve sağdan sola doğru ilerleyin. Önünüze çıkan ve doğru yerde durmayan ilk şeyi alın, yerine koyun. Sonra ikinci şeyi alın, yerine koyun. Böyle böyle hepsini bitirin, en sonunda da orta yerdeki şeyleri yerlerine koyun. Bir de saatinizi kurun. “Bu odayı 10 dakikada bitireceğim sonra da dinlenirken şunu şunu yapacağım” deyin. Veya 5-15 dakika artık ne uygunsa. Sonra bunu oyun haline getirin. Bakalım o sürede bitirebileceğini misiniz.

Sonra dinlenin. Sonra bir sonraki en kolay odaya geçin.

Evde fazla ne varsa at . Bebek büyüyene kadar gereksiz hicbirsey alma .gerçi büyüdü mü de alma :) ev temizliğine mi geldik dünyaya :) en az dağınık yer neresiyse ordan başla gözün korkmasin .bide müzik eşliğinde temizlik yapmayı dene ,çok motive ediyor .kanım kaynıyor benim müzikle hemen dans etmeye başlıyorum .enerji gelince de boşa sarfetmiyorum :) kitapligimdan çok gözüm korkuyor mesela ,gözümde büyüyor ama en çok orayı temizlemek mutlu ediyor .zaten çok iş yaptığım da söylenemez. Bebeğin var ,yetemeyebilirsin. Yardımcı almaktan da çekinme ,onlar bu işi yapıyor zaten .misafir olarak cagirmiyorsun.

Sakin ol canım önce ne yap biliyormusun git bir bardak su ic su icine nasi akiyosa kafandaki dusunceleride akit gitsin

1.. etrafta dağınık ne varsa topla
2.. bulaşıklar makineye
3.. çamaşırlar makineye
4.. kahve yap içerkende plan yap 2 saat içinde evin süpürgesiydi tozuydu halledicem de
5.. saat 5 e gidiyor olucak kalk duş al giyin eşini ara ve çık gez

Şunu da unutma

Bir daha asla 09 09 2018 olmayacak sadece bu gün!

Önce evde ne kadar gereksiz eşya varsa lüzumsuz birer birer atın. Her gün bi oda sadeleştirin. Dağınık ve çok eşyaları olan, süslü püslü evler insanın ruhunu yorar,strese sokar.
Ben gece yatmadan ortalıkta birşey bırakmıyorum salon toplu oluyor. Kalkar kalkmaz yatağımı düzeltiyorum sonra çocuğun odasını.
Yemek yedikten sonra hemen bulaşığı halledin. Çamaşıri toplayınca hemen katlayın, anında yapın herşeyi. Erken yatıp sabah erken kalkın. Seher vakti insana inanılmaz enerji veriyor :)
Yemeği de sabah yapıyorum ben..

Eğer düzenli olarak toplamazsan her şey çok üstüne geliyor insanın. Ben de eğer toplamazsam temizlik yapacağım zaman nereden başlayacağımı şaşırıyorum ve deliriyorum resmen. Çünkü detaycıyım ve oğlum nedeniyle istediğim gibi yapamıyorum/yetiştiremiyorum. O yüzden artık parça parça yapmaya alıştım ben. Mesela bak alt kat dağınıktı dün akşamdan (salon ve mutfak), sabah kalktığımda oğlumu mama sandalyesine oturttum, önce onu doyurdum, sonra da bulaşıkları yerleştirdim. Eşim kalktığında da o yemek için mutfağa girerken salonu toparladım. Yemekten kalktıktan sonra da döndüm mutfağı bir kez daha topladım. Birazdan da çamaşır atıp, oğlumun odasını toplayacağım (sabah babasıyla oynarken dağılmış biraz, çamaşırlar da var toplanacak), ondan sonra da alt katı süpüreceğim. Eğer gözüme dağınık gelen bir yer olursa da süpürdükten sonra toplarım artık. Az az yavaş yavaş yani. Ha ama eşim oğlumuzu alsa dışarı çıkartsa hiç oturmam her yeri oooo deli gibi temizlerim :) bu arada temizlikten de nefret ederim, ama el mahkum.:) sen de en çok göze çarpan yerden başla bence.

aldıgınızı yerine koyarsanız eviniz dagılmaz.
en büyük yardımcınız çocugu ile ilgileniyor ama siz zamanı oyalanarak geçiriyorsunuz.
3 kişilik evin dagınıklıgı ya gözünüzde büyüyor yada baya dagınıksınız

Ağzınıza bir sakız atın. Açın bir şarkı mutfağa gidin. Bulaşıkları toplayın ocağı tezgahı silin. Yerleri silin. Bir evde mutfak toplandı mi gerisi çorap söküğü gibi gelir. Sonra çamaşırları toplayıp makineye atın. Ortaliktaki dağınıklığı toplayın. Sonra supurmeye geçersiniz. Ardından yerleri silin tozları alın. Bitti gitti. Demisken ben de işlere giriseyim. İşler bitsin keyif kahvesi de benden :)

önce evdeki bütün dağınıklığı topla...daha sonra oda oda devam et...önce oturma odasından başla..halıları süpür ve kaldır..
sonra koltukları çek arkalarını sil süpür, sonra orta yeri sil süpür ve halılarını ser...sonra diğer odalarıda aynı şekil yap..en son tüm odaların tozunu al...sonra banyoyu ve wc yi temizle...balkonu yıka...her yeri aynı gün yapma mesela...bir gün tülleri yıka, camları sil...diğer bir gün sadece mutfağı yap..ben kendim, minimal yaşam tarzını uygulamaya çalışıyorum...evde bana lazım olmayan hiç birşeyi almıyorum ve herşeyden tek olarak var...yedek hiç bir şey tutmuyorum...az eşya, çok huzur...geneldede hiç biryeri dağınık tutmam...dağınık olmayan ev fazla kirli görünmez...minimal yaşam felsefesini okumanızı tavsiye edeceğim...çok işinize yarıyacak emin olun...

Tatilden döndüm ev kalk gidelim diyor bende halt yeme otur modundayım.
Bu temizlik ev toplama işini severek yapan var mı?
Sakince o telefonu yere bırak, yada yere bırakma dağınıklık yaratmasın koy bir yere işte nerden olursa başla zaten sorun başlamak.

Yazması ne kadar kolaymış, biraz tavsiye daha okuyayım söz bende baslarım

Herseyi birden yapmazsiniz. Küçük bebek veya cocuk olunca evi sadelestirip ve yavas yavas ilerlemekten başka care yok. En. Önemli odalardan baslayin. Youtube dan temizlik video izleyin Motive olursunuz.
doğru söylüyorsunuz youtube da sürekli insanların yaşam rutinlerini izliyorum bir ilham geliyor sonra fıs yine

evet şu anında işi bir başarabilirsem büyük bir yükten kurtulucam. Bebeğim sürekli göz teması istiyor, onu bırakıp ağlatıp sadece bir şeye odaklanamıyorum.

Ben, ben...
Temizlik, derleyip toplama ve ütüyü gayet severek yaparım, düzen ve temizlik gibisi var mı?
Düşününce bile mutlu oluyorum kalkıp mutfağı inceden temizleyeyim bari, yarına kalmasın.

Ya ne kadar sistemli fikirler uygulamak için elimden geleni yapacağım:)

İnanın yardımcı almaktan çekinmiyorum Ankara da temizlikçi bulmakta bir dert oldu benim için. Bana gelen abla çoğu zaman dolu o gelene kadar ev zaten yerle bir oluyor. Bebeğim biraz büyüse rahat edicem Derken işe dönmemede az kaldı. Bakalım yapcam ama taktım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…