Sebebi şudur genel olarak alevi aileler sunnileri,sunni aileler ise alevi aileleri istemezler.Cunku farkli mezhep ve farkli olurlar.Oruc namaz kuran cok farklidir iki mezhepin uygulama sekli.Hatta aleviler kendi aralarinda bile ayrilirlar.Biz sunniyiz mesela alevi bir aileye kiz vermemek icin ellerinden geleni yaptilar ama gonul bu sevince kimse engel olamaz onlara gore dogacaklari cocuk hangi mezhepte olacak endisesi vardir..Ama bunu evlenecek olan iki aday dusunsun lutfen ailelere kalmadi is..O yuzden sevgilisininde dedigi gibi ailesinin gozunde -1 cunku bu en onemli etken onlar icin.MALESEF KI..Bende mesafeden yanayımdır hep.
Ama bunun alevilik sünnilikle alakası nedir çözemedim?
Zorla gitseniz bile güleryüzlü olun, gönüllü gitmiş gibi davranın. Saygılı olun.
Sizin ailenize nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın.
İki üç gittiniz diye cıvık olmazsınız korkmayın.
Kesinlikle katiliyorum..Ki ben aleviyim ben sunniyim diyen eski nesilin cogu ne oldugunu nasil oldugunu bile bilmiyor mezheplerinin.Ailesi aleviyse alevi oluyorlar sunniyse sunni..Kimse arastirmiyo ne oldugunu bilmedigi seyi savunmuyorlar mi birde iste bu beni cok cildirtiyo..arkadasim sen hangi dunyada yasiyorsun? "Aleviler diye bayramı kutluyorlar mı kutlamıyorlar mı bilmiyordum" diye dusunmek tamamiyle bir cehalet gostergesidir. Alevi diye adlandirilan zumre peygamber efendimizin soyuna bagli kisilerdir.
ote taraftan her ailede kultur farkliligi vardir. kafana takilan seyleri lakayit olmayan bir uslupla sevgiline sorabilirsin. kayinvalide adayin iyidir, kotudur. farkli bir sey bu. ancak insanlari mezhebine gore ayirmak ve bu ayrim ile yaklasmak tamamiyle sana uzun vadede hayatsal sikintilar yasatacaktir. ote taraftan saygiyi korumak icin insan kardesiyle bile arasinda belli bir mesafe birakmalidir. sapla samani karistirmamak gerek.
evlilik cocuk oyuncagi degil. akli selim don bak bir iliskine. Fatkliliklari kabullenip yasayip yasayamayacagini hesapla. keza yarin senin dunyaya getirecegin cocuklar da esinin mezhebi, kulturu ve orfu ile yetisecektir.
sayin gul receli,Kesinlikle katiliyorum..Ki ben aleviyim ben sunniyim diyen eski nesilin cogu ne oldugunu nasil oldugunu bile bilmiyor mezheplerinin.Ailesi aleviyse alevi oluyorlar sunniyse sunni..Kimse arastirmiyo ne oldugunu bilmedigi seyi savunmuyorlar mi birde iste bu beni cok cildirtiyo..
:)) ailemden biriymişsinde beni savunuyormuşsun gibi hissettim sağol''Anneme karşı -1'desin,'' lafa bak. Senin anan Kraliçe Elizabeth mi çakma soylular, ay nası kudurdum burada.
güzel açıklama fakat "cehalet örneği" lafı ile bana hakaret ettiğinizin umarım farkındasınızdır. Saygılararkadasim sen hangi dunyada yasiyorsun? "Aleviler diye bayramı kutluyorlar mı kutlamıyorlar mı bilmiyordum" diye dusunmek tamamiyle bir cehalet gostergesidir. Alevi diye adlandirilan zumre peygamber efendimizin soyuna bagli kisilerdir.
ote taraftan her ailede kultur farkliligi vardir. kafana takilan seyleri lakayit olmayan bir uslupla sevgiline sorabilirsin. kayinvalide adayin iyidir, kotudur. farkli bir sey bu. ancak insanlari mezhebine gore ayirmak ve bu ayrim ile yaklasmak tamamiyle sana uzun vadede hayatsal sikintilar yasatacaktir. ote taraftan saygiyi korumak icin insan kardesiyle bile arasinda belli bir mesafe birakmalidir. sapla samani karistirmamak gerek.
evlilik cocuk oyuncagi degil. akli selim don bak bir iliskine. Fatkliliklari kabullenip yasayip yasayamayacagini hesapla. keza yarin senin dunyaya getirecegin cocuklar da esinin mezhebi, kulturu ve orfu ile yetisecektir.
Cehaletin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Öğretmenim ben. Ama niyetten bahasedecek olursak cehalet farklı yöne çekilir. İyi akşamlar.cehalet, bilmeme durumu demektir. bir hakaret manasi yoktur. TDK sitesinden de kelime manasini teyit edebilirsiniz. saygilarimla
Arkadaşlar daha kaç kez anlatıcam mezhebe değindim onlar açısından benden ve ailemden yana sıkıntı olsa bu ilişkiye başlamaz evlenmeyi düşünmezdim 27 yaşında insanım yahuBu cagda hala bu ayrim konusuluyo ya pes dogrusu.alevi ile sunni neden evlenemesin?esimle farkli mezheplerdeyiz ve cokta guzel anlasiyoruz cok sukur.yeri gelir gider cem evinde asure yer yeri gelir camide mevlude gideriz.oy kullandigimiz partilerimiz bile ayri dusunun yani el ele sandiga gidip birbirlerine taban tabana zit partilere oylarimizi verdik.onemli olan o dengeyi kurabilmekte.siz en basindan bu fikre kapilirsaniz bu is zaten yas.bence hic uzatmayin yurumez bu is.burda mezhebe deginmeniz bile bilincaltinizi cikariyo ortaya.
Sevgiden değilde şöyle düşünüyorum adam bu konuda tecrübesiz annesi sevsin istiyor ne yapıcağını şaşırmış vaziyette iyi yapıyım derken maf ediyor daha çok.Şu adamın ve ailesinin davranışlarına rağmen cidden sevildiğini mi düşünüyorsun?
Yaşın 27 öğretmenimyaş iş canım
Adam seni sevmedikten sonra anası sevse ne farkeder?Sevgiden değilde şöyle düşünüyorum adam bu konuda tecrübesiz annesi sevsin istiyor ne yapıcağını şaşırmış vaziyette iyi yapıyım derken maf ediyor daha çok.
bu iş olmaz anlamında yaş iş demiştim:)Yaşın 27 öğretmenim
Yarın aramda mesafe olan 2 kez görüştüğüm kayınvalide adayıma gidicem oturmaya. Dün sevgilim anneme karşı -1desin dedi negatifsin anneme karşı dedi. Aleviler. Ben sunniyim. Sevgilim böyle şeyler diyor çok üzülüyorum kötü bir şeyde yapmadım aramadım sormadım cıvıklaşmayalım diye söz nişan olmadan. Böyle konuşması sevgilime karşı soğumama sebep olmaya başladı moralim çok bozuk. yüzsüz değilim ben çok çabuk etkilenir ve üzülürüm.. Ki o kadar önemsenmicek bir şey ki. Aleviler diye bayramı kutluyorlar mı kutlamıyorlar mı bilmiyordum arayamadım kadını ve sonra ki günlerde çekindim. Ama aradığımda 15 dk azarladı beni telefonda. Ben arnavutum sevgilime arnavutluktan çay falan vermiştim gitmiş annesine vermiş kim var ki arnavutlukta demiş çok kırıldım 1,5 yıldır beraberiz 2 kez gördü beni. Hiç iyi niyetli gelmedi banaki ben 4 torunu var hepsine hediye gönderdim. Tşk bile etmediler ne ablası ne kız kardeşi. Dedim ki kadına araba alcam gezdiririm seni iyi niyetle demiş ki oğluna ben çocukmuyum böyle şeylerle kandırıyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?