Kafayı yemek üzereyim KAYNANA :(

arkadasim sen hangi dunyada yasiyorsun? "Aleviler diye bayramı kutluyorlar mı kutlamıyorlar mı bilmiyordum" diye dusunmek tamamiyle bir cehalet gostergesidir. Alevi diye adlandirilan zumre peygamber efendimizin soyuna bagli kisilerdir.

ote taraftan her ailede kultur farkliligi vardir. kafana takilan seyleri lakayit olmayan bir uslupla sevgiline sorabilirsin. kayinvalide adayin iyidir, kotudur. farkli bir sey bu. ancak insanlari mezhebine gore ayirmak ve bu ayrim ile yaklasmak tamamiyle sana uzun vadede hayatsal sikintilar yasatacaktir. ote taraftan saygiyi korumak icin insan kardesiyle bile arasinda belli bir mesafe birakmalidir. sapla samani karistirmamak gerek.

evlilik cocuk oyuncagi degil. akli selim don bak bir iliskine. Fatkliliklari kabullenip yasayip yasayamayacagini hesapla. keza yarin senin dunyaya getirecegin cocuklar da esinin mezhebi, kulturu ve orfu ile yetisecektir.

Sebebi şudur genel olarak alevi aileler sunnileri,sunni aileler ise alevi aileleri istemezler.Cunku farkli mezhep ve farkli olurlar.Oruc namaz kuran cok farklidir iki mezhepin uygulama sekli.Hatta aleviler kendi aralarinda bile ayrilirlar.Biz sunniyiz mesela alevi bir aileye kiz vermemek icin ellerinden geleni yaptilar ama gonul bu sevince kimse engel olamaz onlara gore dogacaklari cocuk hangi mezhepte olacak endisesi vardir..Ama bunu evlenecek olan iki aday dusunsun lutfen ailelere kalmadi is..O yuzden sevgilisininde dedigi gibi ailesinin gozunde -1 cunku bu en onemli etken onlar icin.MALESEF KI..

Kesinlikle katiliyorum..Ki ben aleviyim ben sunniyim diyen eski nesilin cogu ne oldugunu nasil oldugunu bile bilmiyor mezheplerinin.Ailesi aleviyse alevi oluyorlar sunniyse sunni..Kimse arastirmiyo ne oldugunu bilmedigi seyi savunmuyorlar mi birde iste bu beni cok cildirtiyo..

sayin gul receli,

eskilerin, hatta dini pratiklere son derece sadik olanlarin dahi bilmedikleri bilgiler artik internette her turlu seviyeye hitap edecek sekilde mevcut. acikcasi konu sahibi arkadasin bunu gormez tavri beni dusundurdu. tabii ki haddimiz degil iliskilere yorum yapmak karismak. ancak madem bir istisae ortamindayiz, gorusumu beyan etmek istedim. belki baska arkadaslar da nasiplenir diye.

aydinlik gunler yasamak dilegiyle

Sizin kayınvalideden önce size "sünni olduğun için annemin karşısında -1desin" diyen bir sevgili sorununuz var. Bence yol yakınken dönün. Yazdıklarınızı tamamen dışarıdan yorumluyorum. Evlenirseniz ezmeye çalışırlar sizi.

Neden muhatap oldunuz ki

Söz nişan ve hatta evlilikten sonra da mesafe

Huzur öyle bulunur

güzel açıklama fakat "cehalet örneği" lafı ile bana hakaret ettiğinizin umarım farkındasınızdır. Saygılar

cehalet, bilmeme durumu demektir. bir hakaret manasi yoktur. TDK sitesinden de kelime manasini teyit edebilirsiniz. saygilarimla

cehalet, bilmeme durumu demektir. bir hakaret manasi yoktur. TDK sitesinden de kelime manasini teyit edebilirsiniz. saygilarimla
Cehaletin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Öğretmenim ben. Ama niyetten bahasedecek olursak cehalet farklı yöne çekilir. İyi akşamlar.

Bu cagda hala bu ayrim konusuluyo ya pes dogrusu.alevi ile sunni neden evlenemesin?esimle farkli mezheplerdeyiz ve cokta guzel anlasiyoruz cok sukur.yeri gelir gider cem evinde asure yer yeri gelir camide mevlude gideriz.oy kullandigimiz partilerimiz bile ayri dusunun yani el ele sandiga gidip birbirlerine taban tabana zit partilere oylarimizi verdik.onemli olan o dengeyi kurabilmekte.siz en basindan bu fikre kapilirsaniz bu is zaten yas.bence hic uzatmayin yurumez bu is.burda mezhebe deginmeniz bile bilincaltinizi cikariyo ortaya.

Arkadaşlar daha kaç kez anlatıcam mezhebe değindim onlar açısından benden ve ailemden yana sıkıntı olsa bu ilişkiye başlamaz evlenmeyi düşünmezdim 27 yaşında insanım yahu

Şu adamın ve ailesinin davranışlarına rağmen cidden sevildiğini mi düşünüyorsun?

Şu adamın ve ailesinin davranışlarına rağmen cidden sevildiğini mi düşünüyorsun?
Sevgiden değilde şöyle düşünüyorum adam bu konuda tecrübesiz annesi sevsin istiyor ne yapıcağını şaşırmış vaziyette iyi yapıyım derken maf ediyor daha çok.

Sevgiden değilde şöyle düşünüyorum adam bu konuda tecrübesiz annesi sevsin istiyor ne yapıcağını şaşırmış vaziyette iyi yapıyım derken maf ediyor daha çok.
Adam seni sevmedikten sonra anası sevse ne farkeder?
Neyi iyi yapıyor ben orayı kaçırdım?
Seni ailesine karşı rezil etmekten başka bir şey yapmıyor.
Sevgi yüceltmektir, gurur duymaktır. Aşağılamak, ailesi ile yüz göz etmek değildir.
27 yaşında öğretmenmişsin gerçekten şu anlattıklarım senin için hiç bir şey ifade etmiyor mu?
Sanki 15 yaşında okumamış, koca bekleyen kız gibisin.
Adama muhtaçlığın yok niye bu kadar ezik duruyorsun?
Seni istemiyorlar, sevmiyorlar ama sen inatla görmezden geliyorsun!

Bu Kaynanalatin ben hayyy!! Sana tek tavsiye ayril eger sevgilin dengeyi daha simdiden kuramiyorsa yarin bir gün hic kuramaz sen Alevilik konusunu takmiyor olabilirsin ama bu her zaman önüne çıkacak ilerde cocuklarin olduğunda da bu sorun ortaya çıkacak cocugun ya aleviligi ya Sünni mezhebini sececek ve yarın bir gun oda evlenmek istesede oda bu sorunla karsilasack ve bu boyle surecek bla bla bla iyi düşün iyi karar ver derim yanlış adımlar atma

Sende hep aynı seyleri yazıyorsun. Mesafeli ol diyoruz sana. Çok yüz veriyorsun sevgiline ya. Daha evlenmeden bu kadar takıyorsan evlenince ne olur? Aleviler bayram kutlamaz mı? En azından sevgiline sorup ona gore arayip ya da aramayabilirdin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…