• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yiycem

Hiçbir çocuk birbirine benzemez, lütfen karşılaştırma yapmayın..

Ben şimdi üçüncü sınıfa giden oğluma 1. ve 2.sınıfa giderken çok yanlış davranışlarda bulunmuştum.. O da kızınız gibi çok basit yerlerde sorularda hata yapıyordu.. Dikkat eksikliği teşhisi konmuş bir çocuk benim oğlum bu arada.. Şimdi o hataları daha az yapıyor..Neden? Üzerindeki o istemeden yarattığım baskıyı kaldırdım, onu sadece bir önceki sınavı ile yani kendisi ile karşılaştırıyorum.. Tabi yargılamadan kızmadan..

ona hiçbir şekilde ödevlerinde ya da ilgili derslerinde müdahalede bulunmuyorum.. Bazen yanlışını bulduğumda "bak bakayım bir yanlışın olabilir mi" diyorum..O kadar.. Ama önceden benden fellik fellik kaçardı..

Çocuk onlar yaa.. Benim not olarak Ne kızımdan Ne oğlumdan bir beklentim yok.. Mutlu huzurlu olduklarında hayat güzel.. Notlar bence hiç mi hiç önemli değil.. Önceden yaptığım hatalar yüzünden oğlum kendine güven sorunu yaşıyor, bazen başarısızlık korkusu oluyor.. Değer miydi? Hala hatalarımı nasıl telafi edeceğimi düşünüyorum..

Dikkat eksikliği tanısını siz değil, doktor koyacak. Ki böyle bir durumu varsa da gereken ilaçlara başlamalı geç olmadan.

Dikkat eksikliği tanısını siz değil, doktor koyacak. Ki böyle bir durumu varsa da gereken ilaçlara başlamalı geç olmadan.

Dikkat eksikliği teşhisi konmuş bir oğlum var benim de.. İlaç tek tedavi yöntemi değildir.. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayın..

Arkadaşlar yardım edin nolur 2. Sınıfa giden bir kızım var çok zeki maşallah ama gel görelim okulda sınavlarda yanlışı çok yapıyor öğretmeni çok beğeniyor şubat ayında üstün zekalıların gireceği bir sınava girecek nasıl çalıştırmam lazım dikkat eksikliği var ne yapmam lazım yardım edin nolurr
dikkat eksikliği zaten büyük bir problrm ilerlerse sonuçları farkli oluyor. Doktora götürün yardımcı olsun ayrica ayku testi yaptirin üstün zekali olup olmadığı anlaşılır akıllı olmakla üstün zekalilik farkli şeyler eğer üstün zekalı cikarsada ona göre bir okula gider

Kafayı yicem derken ztn zeki ve öğretmeni de beğeniyormus yeteri kadar calisiyor demekki baskı yapar gibi yada bi yarış icersindeymis gibi davranma kazanırsa kazanır kazanmazsa dünyanın sonu değil sakin bişekilde disiplinle değil programli şekilde çalışması daha sağlıklı olur çocuk aktivitelerinide yapmalı oyun oynamali mesela belki mutsuz bir çocuk ? dikkat veremiyor rehber hocalarindan yardım alarak sorunu halledebilirsin.

Arkadaşlar yardım edin nolur 2. Sınıfa giden bir kızım var çok zeki maşallah ama gel görelim okulda sınavlarda yanlışı çok yapıyor öğretmeni çok beğeniyor şubat ayında üstün zekalıların gireceği bir sınava girecek nasıl çalıştırmam lazım dikkat eksikliği var ne yapmam lazım yardım edin nolurr

Cevaplarını konyrol etme alışkanlığı kazandırmalısınız

7 yasinda bir cocugun sinavda neden yanlis yaptiginimi sorguluyoruz simdi? cok anlamsiz geldi bana..rahat olun biraz cocugun hayati bu sinava bagli degil belki uzerindeki bu baskidan, bilerek yanlis yapiyordur..bahsettiginiz kadar yasindan cok daha zekiyse bunuda dusunuyordur.korkuyordur bence sizin bu kadar endiselenmenizden hata yapmaktan korkup daha cok hata yapiyordur belki..lutfen rahat olun cok kucuk o henuz bu kadar endise etmeyin bence..

Bu kadar telaşe yapmanıza gerek yok.Bilseme girecek.2 aşamalı bir sinav.Varsa bir potansiyeli çıkar zaten.Bilsem sınıfta yapılan sınavlar gibi bir sinav yapmıyor.

İşinde uzman bir pedagogtan randevu alırsanız hem çocuğunuza yardım edecektir hem de size yapmanız gerekenleri anlatacaktır.Ne kadar erken müdahale ederseniz o kadar yararlı ,daha sonra öğrencilik hayatının ileriki dönemlerinde başka sorunlara da yol açabilir bu durum.Ayrıca pedagogla konuştuklarınızı öğretmenine de aktarıp sorunun çözümünü hem evden hem okuldan eş zamanlı götürebilirsiniz.

Çocukta dehb varsa üstün zekalı diye kim diyor ? Dehbli çocuklar geneldee sınıf seviyesinden geride olur. Eğer gerçekten üstün zekalı ise yaptığı yanlışlar dehbten değil, soruların kendisine çok basit gelmesi ve sıkılması dolayısıyla işaretleyip gecmesindendir. Üstün zekalı ise sizin cabsniza gerek yok, sınavı geçecektir zaten. Bu sınav deneme sınavı gibi değildir, zeka seviyesini ölçen birçok parametreden oluşan bir sınavdır. Sınavı gececekse kendi halinde geçsin, yardım falan almayın. O tanıyı aldı mı özel eğitime tabii tutulur, kendi akranlarindan ayrı modüller ile çalışır. Şimdi yardımla üstün zekalı tanısı alsanız okul hayatı boyunca o modüller uygulanırken hep yardım mı alacaksınız ? Yardım almayın, dogalu neyse o çıksın ortaya, bu sınavın amacı da budur.

Başarısızlık stresi yaşadığı için olmasın yanlışları?

Çünkü sen çok zekisin yaparsın koçum hadi çalıştık bak bunlara yürü be şunları sakın unutma vs vs şeklinde yaklaşım sergiliyorsanız normaldir yani.
Üstün zekayı bırakın çocuğu köreltir bunlar.Normalde meyve getirmezken ders çalışırken meyve getirmek bile yanlıştır aslında.

Diğer çocuklarınızdan farklı yaklaşım sergilememelisiniz.Keşfetmeyi, yanlış yapa yapa öğrenir.Yanlış yapa yapa sivrilir zaten.

İşinde uzman bir pedagogtan yardım almalısınız.Siz de almalısınız.

benim oğlumda da var aynısı evde doğru yapıyor okulda yaptıkları yanlış olarak eve geliyor.ama ben sebebini biliyorum çünki çocuk kendi söylüyor çok gürültü olunca okuduğumu anlamıyorum diyor.üzerine gitmiyorum zaten ders ders bıkmış çocuk öğretmeniyle irtibat halindeyim birlikte hareket ediyoruz bukadar problem olacak nedir anlayamadım ben.

Bir pedagogla gorusmeniz en dogrusu anlattiginiz kadariyla dikkat daginikligi var.
Burada soyleyecegimiz herhangi yanlis bir cümle, tavsiye, tani cocugunuzun hayatinda kalici bir etki birakabilir.
Isi uzmani incelesin, yonlendirsin.

O sınav sizin çalıştırmanızla kazanılacak bir şey değil. Üstün zekalıysa yapar zaten. Bu tarz çocuklar çok hızlı düşündükleri için dikkatlerini toplamada zorluk yaşayabiliyor.
Ustun zekali oldugunu kim soyledi?
Öğretmen zeka sınavı yapmış süper dedi çocuktada belli zaten kelime dağarcığı çok geniş hayal gücü çok kuvvetli

Teşekkür ederim hanımlar birazda olsa içim rahatladı belkide bende çok bunaldım oğlum teog sınavına girdi diğeri 5 e gidiyor bu 2 ye gidiyor emeklerimin karşılığını alamayınca çok zoruma gidiyor

Back
X