ben gelin olarak geldim maraşa, ama bi özel ilgi göremedim. ilk zamanlar ses çıkarmıyordum, ama artık sevmediğim ve yemediğim yemekleri üstüne basa basa belirtiyorum, ben bunu yiyemiyorum yada acı sevmiyorum gibi belirttiğim halde özellikle o yemekler pişiyor. başka bişi diyemiyorum artık. Maraşlılar gelini çok sever, el üstünde tutar diye anlatanlara sadece gülüyorum :))
Bizde de o sıkıntı vardı ama aştık çok şükür orta dereceyi bulduk ne çok acılı yapıyorum ne de acısız. Gerçi urfa da alışmıştım biraz acıya ama..:26:Acı yemek istediği zaman kendi sonradan ekliyor.ayy şaşırdımm okuyunca Allahtan gitmicem dedim hatta bi an Maraşlıyla evlencem ama uzak olmak en iyisi valla
ve sözlümle aşamadığımız tek sorun yemek saten bi gün yemek yüzünden ayrılabilirizz hatta o bizim yemeklerimizi sevmiyo yemiyo ben onlarınkini sevmiyorum valla nolucak bilmiyorum o yaparken ben müdahele ediyorum ben yaparken o bana ! yemek konusunda malesef aşamıyoruz
Eşim öğretmen olsa zaten sorun yok canım ama eşim özelde çalışıyor o ihtimalde yok. Felek buradan da vurdu. Yapacak birşey yok.serapcım, eşin urfaya istesin, olmaz mı :)))
yemek konusunda bizde de çok fark var maalesef amaeşim alıştı bizim yemeklere, orta yolu bulmaya çalışıyorz, asla yapamayacağım şeyler var, mantı,içli köfte,çiğ köfte...onlar bulgur,et ve hamur yiyor,biz meyve sebze,ot,balık,tavuk...
günaydın kızlar, nasılsınız
Evet canım geçen sene de ayrıydık Şanlırfa da görev yapıyorum sınıf öğretmeniyim. Dua edin nolur şu 4+4+4'den dolatı ümidimi kaybettim. Bütün okullarda sınıf öğretmenleri norm fazlası olmuş.
serapcım, eşin urfaya istesin, olmaz mı :)))
yemek konusunda bizde de çok fark var maalesef amaeşim alıştı bizim yemeklere, orta yolu bulmaya çalışıyorz, asla yapamayacağım şeyler var, mantı,içli köfte,çiğ köfte...onlar bulgur,et ve hamur yiyor,biz meyve sebze,ot,balık,tavuk...
Bakan açıklama yaptı çıkmazsa eğer tayin ücretsiz izne ayrılın diyor. O da şu an imkansız.günaydın canım,biz iyiyiz ama eşin kötüymüş( Zamanla olur herşey,illa ki unutmayacaktır ama hafifleyecektir.
malesef yeni sistem sizi çok kötü etkiledi.İnşallah eş durumundan gelirsin.Ya bu eşleri neden birleştirmiyorlar,anlamıyorum,aynı şekilde kendileri olsa ne yaparlar acaba? Ne zaman değer vereceklerse bize!
Eşim öğretmen olsa zaten sorun yok canım ama eşim özelde çalışıyor o ihtimalde yok. Felek buradan da vurdu. Yapacak birşey yok.
Aynen ama elden de gelen birşey yok. ya tayin çıkana kadar ayrı kalacağız ya da ücretsiz izen ayrılıp eşimin yanında olacağım.geçinmek kolay da sanki ücretsiz izin alacakmışız.İşin içine girmeden atıp tutanlara,birşey bilmeden konuşanlara gıcık oluyorum.
Diğer branşları pek fazla etkilemedi belki olumlu yönde etkiledi diyebiliyorum. Ama bizi alt üst etti. Mahvettiler olduğum yerde bile norm fazlasıyım nereye sürükleneceğim belli değil. Boşluktayım anlayacağınız.hıı dershanede mi çalışıyor... tek şans eş durumu o zaman, eş durumunda il dışından daha çok yer açılıyor, geçen yılkii sonuçlara baktım da ben kendi branşımda, öyleydi, bakalım bu sene nasl olur...bakanlığımızın canı çıksın, işçisini zora sokan başka bi bakanlık yok...
evet burçin, kız bebekler için çok cici şeyler var, mini mini abiyeler çok şirin ve komik :)
eşin ağzının tadını biliyormuş
evet,en çok sınıfçılar etkilenecek sanırım, haklısın, ben ingilizceciyim de ders saatleri artıyor bizim, allah yardım eder inşallah da ayrı kalmazsınız artık...
bilmez mi hiç, damak tatları gelişmiş oluyor öyle beslenenlerin, senin de iyidirben aramam hiç tat falan, doymak için yerim, zevk almak için değil .) yemeğe de çok zaman harcamayız, ama onlar toplaşıp saatlerce yemek yapıp 5dk da yiyorlar :))) maalesef ölümler de onlarda genç yaşta oluyor ciltleri de daha yaşlı bizimkilere göre.
Diğer branşları pek fazla etkilemedi belki olumlu yönde etkiledi diyebiliyorum. Ama bizi alt üst etti. Mahvettiler olduğum yerde bile norm fazlasıyım nereye sürükleneceğim belli değil. Boşluktayım anlayacağınız.
Valla beni ne bekliyor bilmiyorum ilçe milli eğitimle konuştum biz ayarlarız dedi. Bakalım zaten haftaya geçeceğim net bir şekilde kesinleşir. Hayırlısı diyelim artık.Ama buradan da merkezden pek yer açılacağını zannetmiyorum.Bu sene türkçeciler,lköğretim matematikçiler,ingilizceciler,fenciler epey şanslı,ama sizin için kötü oldu.Ben de 2 yıldır norm fazlasıyım,çok streslidir bilirim.İnşallah bu sene fazlalık olmayacağım artık.Anlamadığım anadolu kadrosuyla atanıyorsun,1 yıl sonra fazlalıksın,anadolu ayrımı normda hesaplanmıyor diyorlar.Ben bu milli eğitimi hiç anlayamayacağım...
ben gelin olarak geldim maraşa, ama bi özel ilgi göremedim. ilk zamanlar ses çıkarmıyordum, ama artık sevmediğim ve yemediğim yemekleri üstüne basa basa belirtiyorum, ben bunu yiyemiyorum yada acı sevmiyorum gibi belirttiğim halde özellikle o yemekler pişiyor. başka bişi diyemiyorum artık. Maraşlılar gelini çok sever, el üstünde tutar diye anlatanlara sadece gülüyorum :))
Bizde de o sıkıntı vardı ama aştık çok şükür orta dereceyi bulduk ne çok acılı yapıyorum ne de acısız. Gerçi urfa da alışmıştım biraz acıya ama..:26:Acı yemek istediği zaman kendi sonradan ekliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?