• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

merhabalar...
burçin teşekkürler...
annelerimizin ve siz annelerin günü kutlu olsun, anneliğimiz güzel geçsin inşallah...

günaydın herkese

bugün 2 kapı gezeceğim,kahvaltıya bir arkadaşıma,öğleden sonra diğerine.Akşama da yemek işi olmasaydı tam süper olurdu :))

günaydın kızlar...

herkezin geçmiş anneler günü kutlu olsun giremedim ne zmandır erkek kardeşim geldi izmirden orda üni okuyo onunla görüştük kaç gündür hep evde hiç duramadım sizler nasılsınız??

kızlar çok şükür yiğitteki kalp üfürümü hastalığa yüksek ateşe bağlı gelişmiş tekrar götürdük ve yok dedi doktor içim rahatladı ilknurcum gerçekten doktorların konuşma tarzı da insanı endişelendiriyo benim oğlum ilk doğduğunda poposunda kocaman bi morluk vardı ben çok korktum görünce heralde düştü çocuk doğumda falan dedim yada bi problem var dedim doktora sorduk geçer iki güne bişi yok dedi günlerce geçmedi tekrar aynı doktora götürdük ya bu hiç geçermi doğum lekesi dedi şaştık kaldık niye geçer diyip bizim kafamızı karıştırıyosa bazen sinir bozucu olabiliyolar yani...

göknurcum bu kadar yoğun çalışınca artık sende yoruldun tabi çok normal Allah kolaylık versin cnm...

ayşegülcüm sizin tayin işide inşallah gönlünüze göre olur hayırlı bi yerler olur inşallah...

burçincim geziyon yine ne güzel bende dün kahvaltıya kız kardeşime akşama yemeğede annmlere gittim hiç duramadım evde...

selam kızlar...

yarın kayınvalidem geliyor, malatyada ablamdaydı bi kaç gündür, buraya gelicek, daha beklemiyorduk ama neyse :) kalır artık bi süre...

meraba kızlar, neler yapıyorsunuz?
ben çok bunaldım bugünlerde, iş bi yandan, izin yaklaştıkça geriliyorum, her günü görümcelerden biri arayıp bişiyler istiyor, sanki para basıyoruz burda, çok gerildim çookkk

ben çok bunaldım bugünlerde, iş bi yandan, izin yaklaştıkça geriliyorum, her günü görümcelerden biri arayıp bişiyler istiyor, sanki para basıyoruz burda, çok gerildim çookkk

sisteme not giriyorum cnm ben, sınav tarihleri falan... tatil insanı gerdikten sonra neye yarar ki tatil olmuş, ama katlanıcaksın artık bi süre...seninkiler gene arıyomş, benimkiler aramaz hiç :) gerçi düşündüm de şimdi aramamaları iyi herhalde, 2 görümcemi çok severim ben de, biri gıcık sadece :) bizimle buluşma ihtimalin var, onu düşün mutlu hisset kendini. inşallah bluşabiliriz...

merhaba kızlar bende rötarlı oarak anneler gününüzü kutluyorum.bebeişlerinizle beraber nice yıllar geçer inşl.
meliha oğlun için çk sevindim.birdaha olmaz inşl.işlerde stresli olmya başladı ama bunada şükür.yorgunluk geçiyor nasılsa.
ayşegül hadi gözün aydın kayınvalidene kavuşuyorsun:)stressiz geçer inşl.tayin haberlerini de bekliyoruz.
kapıcı burçin :)sen nasılsın oğlun nasıl.gezme dışında :)
sema senin işinde zor ya.ben senin gibi değilim takmamaya çalışıyorum.mesela ben kayınvalideye anneler günü hediyesi yolladaım kargoyla.ellerine geçtimi diye aradık oda çok oldu ben onu alalı sağolun dedi :)insan alır almaz arar dimi :)güldüm geçtim.sende birini al birini alma istediklerinin.para yetişmed de :)

günaydın kızlar...

ayşegülcüm bendende bi gözün aydın olsun sana :1: inşallah iyi geçirirsin bu günleri...

semacım görümce bende de sıkıntılı düşünsene hamile olduğumu duyduda bi kere bile aramadı hayırlı olsun diye ne abisini nede yiğenini merak edip arar bi işi olursa arar sadece bencilin tekidir yani kendinden başka bişi düşünmez hiç valla görümcesiyle kardeş gibi olanlar var şaşıp kalıyorum komşum hamile ve görümcesi herşeyi bırakıp yanına geldi düşük tehlikesi var diye ne güzel bakıyo şimdi ona benimkide hayrına aramıyo hiç :19::19::19: ama bişey lazım olsa hemen ararlar

göknurcum çok saol cnm şükür oğlum iyi olunca bende iyiyim senin kayınvaidede rahatmış insan bi arayıp teşekkür eder

benimkiler alıştım ben meliha .tabi insan bekliyor ama içleirdne yok demek incelik :)
biz gelinimzle aynı kardeş gibiyiz.hiç demezle gelin görümce diye.hepte soruyorlar kardeşmisinz diye.hiç kimse saklamaz hiçbirşeyini.kimde varsa o ona veriyor.temizlk yemek ne olursa artık.işide birlikte yapıyoruz.Allah bozmasın diyimde.10 yıldır bizimle ufak tefek osrun dışında olmadı büyük sorun.

selam kızlar...

yarın kayınvalidem geliyor, malatyada ablamdaydı bi kaç gündür, buraya gelicek, daha beklemiyorduk ama neyse :) kalır artık bi süre...

amannn,hadi gözünaydın :))

günaydın kızlar...

herkezin geçmiş anneler günü kutlu olsun giremedim ne zmandır erkek kardeşim geldi izmirden orda üni okuyo onunla görüştük kaç gündür hep evde hiç duramadım sizler nasılsınız??

kızlar çok şükür yiğitteki kalp üfürümü hastalığa yüksek ateşe bağlı gelişmiş tekrar götürdük ve yok dedi doktor içim rahatladı ilknurcum gerçekten doktorların konuşma tarzı da insanı endişelendiriyo benim oğlum ilk doğduğunda poposunda kocaman bi morluk vardı ben çok korktum görünce heralde düştü çocuk doğumda falan dedim yada bi problem var dedim doktora sorduk geçer iki güne bişi yok dedi günlerce geçmedi tekrar aynı doktora götürdük ya bu hiç geçermi doğum lekesi dedi şaştık kaldık niye geçer diyip bizim kafamızı karıştırıyosa bazen sinir bozucu olabiliyolar yani...

çok sevindim,insan çocuğuyla ilgili bir şey duydu mu endişeleniyor,neyse ki geçiciymiş.Başka sorunlar yaşamazsınız umarım

İnsanlar hep bana hep bana diyor ne yazık ki,bir kısmını al,bir kısmını da bulamadım,zamanım yoktu dersin.Neyse görüşürsek moralin yerine gelir.

5 tane görümcem var, her gidişimde birisine porselen takımı götürecekmişim, 5'i tamamlayana kadar ilk götürdüğüm kişininki eskirmiş, ona tekrar götürürmüşüm, böyle sürüp gidermiş, görümcemin şaka yaptığını düşünerek söylediğini söz, ne şaka ama dimi gül gül karnımız ağrıdı :((

kütahyanın porseleni ve çinisi meşhur malum, her biri bişiyler istiyor artık, normal hiç arayıp sormaz bizimkilerde, maraşlıların genel özelliği bu sanırım. :47:
4 yıllık gelinleriyim daha bi kere arayıp sormamışlardır, oğullarına çağrı bırakırlar, o geri arar artık. eşim der anne semaya veriyim onunla da konuş diye, kendisi istemez hiç. böyleler işte, alıştım artık önemsemiyorum, ama izine geleceğimizi söylesen bi dert, söylemesen bi dert... eşim biraz derlenip toparlanırlar, hazırlık yaparlar diye söylemek istiyor. gerçi bu vakte kadar bizim için yapılmış ekstra bi hazırlık göremedim hiç :1: hiç arayıp sormayan insanlar kimisi çay takımı istiyor kimisi kahve takımı falan filan. ben bişi demiyorum artık, bankada az biraz birikmişim vardı çektim parayı yanıma aldım, eşime de bu benim birikimim kimseye vermiyorum, kimse için de harcamıyorum dedim. çünkü ben bu parayı bebek tedavimiz için biriktirdim, izin dönüşü tekrar doktora gideceğiz, öyle konuşmuştuk en başta, bakalım neler olacak, daha 10 hazirana çok var, her gün birinin bişi aklına geliyor, kabahat eşimin bir ay önceden söylenirse olacağı bu, herkes yatmadan önce ayrı karar alıyor, sabah kalkınca ayrı :1:

göknurcum bende bi kaç kez kargo ile hediye göndermiştim kayınvalidem arayıp teşekkür etme zahmetini göstermedi, eşim arayıp ulaştı mı deyince evet geldi, sağolun dedi sadece, senin başına gelen gibi yani, maraşlılar böyle demekki, napalım artık bu da bizim kısmetimiz
bende bu tavrından ötürü sadece arayıp kutluyorum anneler gününü, ya da diğer özel günlerini, bişi göndermiyorum artık. giderken de elim kolum dolu hediyelerle gidiyordum, bu gidişimde onu da yapmayı düşünmüyorm, her seferinde ufak tefek bişiyler alıp gittim kimseden karşılığında bişi görmedim. yani aslında her şey karşılıklı değildir, insan sevdiklerine hediye alır, ama sonuçta benden nasıl kütahyaya has bişiyler istiyorlarsa onlar da maraşa has bişiyler alabilirlerdi. aman işte benimkiler sadece bana diyen tipler, mümkün olduğunca onlarla az muhatap olmak en güzeli

semacım yazdıklarını okuyunca bütün maraşlılar böyle oluyo demekki diye düşündüm bende her gidişimde elim kolum dolu giderdim hepsine tek tek ayrı ayrı alırdım görümcem şimdi çalışıyo ve 3 milyara yakın maaşı var bana değil oğluma bile bişi almışlığı yok yani kayınvaldem desen ben neler neler aldım bi gelişinde oğluna iki tane eşofman takımı almış sana göre bişi bulamadım dedi şok oldum o son oldu bi dahada bişi yok dedim zaten ne alsak oğulları almış derler ben alır veririm birine anlatırken oğlum bana ne almış bak der sinir olurum en son geldiklerinde küçük görümcemin doğum günüydü eşim hiç takmadı bende dedim ayıp olmasın gel kutlayalım diye gittik bi dünya para verip pastalar hediyeler aldık akşam kaynanam ne desin görümceme bak abin ne güzel şeyler almış sana deyince tepem attı ben uğraşmasam ne doğum günü ne bişi olmıcak ama kıymet bilmezler işte zaten bunların huyu şakayla herşeyi isterler kayınpederim bize borçlu olduğu halde her seferinde oğlum bana şu kadar para gönderse şöyle olur böyle olur der durur hiç düşünce yok hiç :20::20::20:

göknurcum ne güzel valla görümceyle iyi olmak ben yaşamadım öyle şeyler inan biraz kıymet bilse yapmıcam şey olmaz ama her seferinde tekrar başımı vuruyorum taşlara sen salak uğraş yinede böyle olsun diye

burçincim saol cnm gerçekten insan çocuğuna bişi olcak diye ödü kopuyo rabbim onlara sağlık versin acılarını göstermesin inşallah

ay kızlaaaar ne dertliymişsiniz yaa :))) ma şu gerçek ki maraşlı kayınvalide ve görümceler çok fena valla, çevremden duyuyorum :) geline değer vermiyolar, teşekkür etmeyi bilmezler, sürekli isterler doymazlar, oğullarını ön plana tutuyorlar... benim de duyduklarımb unlar, zaten en başta en yakın arkadşm çiğdem maraş gelini, ondan çooook şeyler dinliyorum, ama o siz gibi yapmadı valla çemkirdi, şimdi nasıllar var ya çok saygılılar çiğdeme karşı, iyi yaptı he hee :)
benim kayın tarafı iyi, çok sorunlu değil ama yine de ben hiç alıştırmadım onları hediyeye ilgiye, başta eğilmedim, gittiğimde bile işe falan elimi pek sürmem valla, onlar bana hizmet etsin, gerçi diğer eltime oluyor olan, o uğraşıyor işlerle :) kendini değerli hissettiricen işte, sadece ordaki görümceme dondurma götürüyoruz o kadar, onlar da çok iyiler, misafir ediyolar bizi evlerinde. antepteki yaşıtım olan görümcemle numaralarımız yok birbirimizde, yasinle işi olursa öyle arar, daha 2 hafta oldu yasine bebeği soralı, o da sadece bebeği beni değil :))) hiç üzülmem, işime geliyor, 1 görümce eksikmiş gibi :P sema biraz takıyor göknurun dediği gibi, ben de takmam, bebek için aramadı çoğu ama üzülecek bişey değil benim için, onlardan biri hamile olsa ben aramazdım herhalde, samimiyetten mi kaynaklıdır bilemiyorum, sorun deil benim için ;) abilerimi ve ablalarımı seviyorum işte :) kaynana gelemdi daha,yarına kalabilirmiş gelme durumu belli deil. iyi dilekleriniz de gözlerimi yaşarttı :D nasıl moral oldu bilemezsiniz:52:

cidden epey dertliymişsiniz.Maraşlı kayınvalideler hep böyle sanırım,bir arkadaşım var ama.Araları çok iyidir kayınvalidesiyle.İstisnalar oluyor demek ki.Sizi okuyunca iyiki eşim maraşlı değilmiş dedim valla.Allah akıl fikir versin ne diyim

takmıyorum aslında, ama bizimkilerin yaptıklarına insan taş olsa orta yerinden çatlar gene de dayanamaz. düşün koskoca bir yıl boyunca aramayan insanlar, hepsi de tek tek arayıp bişiyler istiyor, utanmakta yok bunlarda, eşim de ayıp olur istediler almasak olmaz ki diyor ya en çokta ona kızıyorum, bunlar yüzünden hayatımızın en önemli faktörü bebek meselesi hep onlar yüzünden erteleniyor, para istemeleri de eksik olmuyor ki :((
gel de takma :47:

haklısı semacım,insanı enayi yerine koyuyorlar ya,gıcık oluyorum öylelerine.Her istediklerini alma bence,anlasınlar,bilsinler.

takmıyorum aslında, ama bizimkilerin yaptıklarına insan taş olsa orta yerinden çatlar gene de dayanamaz. düşün koskoca bir yıl boyunca aramayan insanlar, hepsi de tek tek arayıp bişiyler istiyor, utanmakta yok bunlarda, eşim de ayıp olur istediler almasak olmaz ki diyor ya en çokta ona kızıyorum, bunlar yüzünden hayatımızın en önemli faktörü bebek meselesi hep onlar yüzünden erteleniyor, para istemeleri de eksik olmuyor ki :((
gel de takma :47:

üzme kendini, inşallah blaşmazlar daha fazla artık da işinize gücünüze bakarsınız... eşinin de ayıpolur demesi garip, görmüyor mu olanları, senden yana olsaydı en azından, o konuşurdu hani bizim hediyeler dediklerinde para mı var yaw derdi :D benim kocam abinlere annelere bişeyler alalım der de ben boşver derim, hediye dediğin nedir ki güleryüzün yanında... eminim takmamak elde değil ama kendin için, sağlığın için geçekten umursamamaya çalış lütfen, bi tatilde gittiğinde çekiceksin onları, sonra geçicek inşallah :)

anaaam bakarmısın neler varmış :)ben çiğdemede sanada bayılıyorum :)arkadaş arkadşın aynasıdır derler dimi.dimi gerçi benm arkadaşlarımda öyle çemkirirler ama ben çekemiyorum onlara :)benm aynam kırık.çemkirin gitsin benm yerimede çemkirin.ben malesef yapamıyorum.ama benm eşim alma yapma sanane onalr sana birşey yapıyormu sanki der hep.ama ben sizin gibi yapamıyorum .arkadaşalrımda hep bana salak göknur derler zaten eşimde dahil:):)aman takmayın gitsin.sema sende kızların dediği gibi aaa aldım ama evde kaldı de gitsin.bak sana birsürü yalan bulduk.:)

Back
X