• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

bilmez mi hiç, damak tatları gelişmiş oluyor öyle beslenenlerin, senin de iyidir ;) ben aramam hiç tat falan, doymak için yerim, zevk almak için değil .) yemeğe de çok zaman harcamayız, ama onlar toplaşıp saatlerce yemek yapıp 5dk da yiyorlar :))) maalesef ölümler de onlarda genç yaşta oluyor :( ciltleri de daha yaşlı bizimkilere göre.

merak ettim nerelisiniz sizz bu ağır olmuş sanki ölümleri erken ciltleri yaşlı falan pek K.maraş topiği olmamıs ezmişiniz bizi resmen bende bir sürü sey yazabilirim ama yazmıyorumm!

K.maraşın kötü taraflarıda vardır iyi taraflarıda inkar etmiyorum ama sizde inkar etmeyin her bölgenin iyi kötü tarafı vardır dışardan gelip ezmek için boşa uğraşmayın böyle şeylerle ben arkadaş olmaya gelmiştim ama sağolsunlar bazııı arkadaşlar moralımı yerle bır ettıler sevmeyebılırsınız haklı taraflarınız var elbette kımse alısmak zorundada degıll

ramazan diye sinirler gergin sanırım,aslında mesajda bir olumsuzluk yok.İlla ki her ilin iyisi-kötüsü olur.İnsanlar bunu dile de getirebilir.Ben de buralı değilim,olumsuz tarafları da var ama ekşili çorba-kuru dolma dedin mi akan sular durur benim için.Ah şu boğazım.Sen yine de köprüleri yıkma,uğra topiğe

merak ettim nerelisiniz sizz bu ağır olmuş sanki ölümleri erken ciltleri yaşlı falan pek K.maraş topiği olmamıs ezmişiniz bizi resmen bende bir sürü sey yazabilirim ama yazmıyorumm!

arkadaşım sen neyi üstüne alındım anlamadım ben, ben sana yazmadım onu farkındaysan,senle konuşan yok orda, sana hoşgeldin dedim bitti... miskokuluma yazdım, eşimden bahsediyordum, eşim sivaslı, miskokulum bunu biliyor, onu kastettim yani, sizin yemeğinize laf mı ettik allah allah... maraşın dondurmasından tut da dolmasını, vs yemeklerini ne kadar sevdiğimi arkadaşlar biliyor, bilip bilmeden alınma istersen. eşimin ailesi ve yaşadığı yer bahsin geçtiği yer.... ayrıca bize de ot yiyorsunuz inek gibi diyolar, ne yani, üzüleyim mi??? değiştirebilir miyim hayır, o zaman anca konuşur geyiğini yaparız, paylaşımda bulunuruz... bundan sonra iyi oku...ha anlamadıysan, sivri laf etmişsem sor ya da uygun şekilde uyar... "bazı" arkadaşlar gibi çocukça şeyler de yazma lütfen... diyeceksen "48ve58" de, burdaki herkes belli bi seviyedeki insanlar, öyle kelime oyunlarıyla gizem yaratmaya çalışma, kendin ol, net ol... benim yüzümden topiği de karalamaya kalkma, buraya istediğin zaman istediğin gibi yazabilirsin, kimsenin özel topiği değil, paylaşımlar hepimizin.

Son düzenleme:
şaşırdımm doğrusu ben merkezde oturuyorum yanı yemeklerımız abartı acı olmaz hatta urfayla kıyslama bıle yapılamaz :53:
Ben bizimkilerden bahsettim tüm maraştan bahsetmedim. Bizimkiler acı seviyor. Hatta eşim urfalıların yaptığı yemeğe yeniden biber atabiliyor.

ramazan diye sinirler gergin sanırım,aslında mesajda bir olumsuzluk yok.İlla ki her ilin iyisi-kötüsü olur.İnsanlar bunu dile de getirebilir.Ben de buralı değilim,olumsuz tarafları da var ama ekşili çorba-kuru dolma dedin mi akan sular durur benim için.Ah şu boğazım.Sen yine de köprüleri yıkma,uğra topiğe

tamam ozmn orucumu actıktan sonra yazayımm:DDşaka bir yana ben oruclu oldugum ıcın (oruclu olmasamda farketmez)insanları kırmamaya dikkat ederek karsılastırma yapmamaya calısarak rahatsız oldugumu soyledım..farkındaysan ben olumsuz yanıda var demıstım ama erken ölürler, cıltlerı bızden yaslı vs ne alaka bız ugrsıp 5 dk yermısız falan bumu olumsuz değil.. mesajları okudunmu bılmıyorum ama ıyı yapmısın dedıgımde oldu ama bır baktım gıttıkce kotulesıyo ısler.. nese evet oructan bıde ınternet ortamı yazması kolay yınede su Mübarek günlerde hosgoruyle karsılayabılırım ozmn:DDumarım bir daha olmaz arkadaşlarımda empati yaparlarsa (bnm kendi memleketlerı hakkında aynı cumlelerı kurdugumu dusunurlerse) beni anlarlar..tabi sizde:DD

arkadaşım sen neyi üstüne alındım anlamadım ben, ben sana yazmadım onu farkındaysan,senle konuşan yok orda, sana hoşgeldin dedim bitti... miskokuluma yazdım, eşimden bahsediyordum, eşim sivaslı, miskokulum bunu biliyor, onu kastettim yani, sizin yemeğinize laf mı ettik allah allah... maraşın dondurmasından tut da dolmasını, vs yemeklerini ne kadar sevdiğimi arkadaşlar biliyor, bilip bilmeden alınma istersen. eşimin ailesi ve yaşadığı yer bahsin geçtiği yer.... ayrıca bize de ot yiyorsunuz inek gibi diyolar, ne yani, üzüleyim mi??? değiştirebilir miyim hayır, o zaman anca konuşur geyiğini yaparız, paylaşımda bulunuruz... bundan sonra iyi oku...ha anlamadıysan, sivri laf etmişsem sor ya da uygun şekilde uyar... "bazı" arkadaşlar gibi çocukça şeyler de yazma lütfen... diyeceksen "48ve58" de, burdaki herkes belli bi seviyedeki insanlar, öyle kelime oyunlarıyla gizem yaratmaya çalışma, kendin ol, net ol... benim yüzümden topiği de karalamaya kalkma, buraya istediğin zaman istediğin gibi yazabilirsin, kimsenin özel topiği değil, paylaşımlar hepimizin.

önce bir kendinize gelinn olurmuu en son yazdıgm mesajı okusan ıı edersınn guzel bır dılle ısım vermedım kırmamak ıcın ne gizemi ne net ol Allahım yarabbimm ne karalaması şok olmus durumdayım ben kırılmasın kımse dıye oyle yazdm ınanın suan neye ugradıgımı sasırdım bu nneee ofke kusmusunz bana

haa yanlıs anlasılmıssa arkadasım yanlıs anlamısın ben onu sızın memleket ıcın yazmadımda dıyebılırdın buda bır secenek..ti gecti bende özür dilemesini bilirdim hiçte cekinmem

haa yanlıs anlasılmıssa arkadasım yanlıs anlamısın ben onu sızın memleket ıcın yazmadımda dıyebılırdın buda bır secenek..ti gecti bende özür dilemesini bilirdim hiçte cekinmem

önce bir kendinize gelinn olurmuu en son yazdıgm mesajı okusan ıı edersınn guzel bır dılle ısım vermedım kırmamak ıcın ne gizemi ne net ol Allahım yarabbimm ne karalaması şok olmus durumdayım ben kırılmasın kımse dıye oyle yazdm ınanın suan neye ugradıgımı sasırdım bu nneee ofke kusmusunz bana

sen isim vermeyince ben kırılmamış mı oluyorum acaba ? sanki o bazı dediğin ben değilim de 2-3 kişilik grup, böyle mi anlıycaz, diğer arkadaşları karıştırma,bazı diyeceğine 48ve58 de... mesajı senden önce ben yazdım saatine bakarsan. bi daha söylüyorum, ben maraşla ilgili bişey demedim tamamen yanlış anladın ve konu şu an başka yerlerde, şehrine gelip de karalamadım, 6 senem geçti orda benim acıı tatlısıyla, dostlar edindim güzel ve kötü anılarım oldu, ha benim memleketim çok mu süper hayır, hiç bi yer mükemmel değil, ben o senin duygunu çoktan yaşadım, memleketimde okudum üniversiteyi, dışardan gelenler çok şey söylerlerdi, bunda alınacak bişey yok, öyleyse öyledir, değilse değildir yani, bu kadar aşırı milliyetçi veya ırkçı olmanın anlamı yok.

benim hiç bi suçum yokken sen "ezip geçmişsin memleketimi, ben de yazmasını bilirim ama yazmıyorum" diyorsun, bi de ben mi af dilemeliyim? ki ayrıca konunun maraş yemekleri veya insanlaryla hiiiç alakası yok şu an. sivasın ücra bi köyünden bahsettim,hepsi bu... özür dilemek benim de çekinmeden yapacağım şeydir, araya girip konuyu yanlış anlayıp bana suçlamada bulunan sensin. her neyse, ben senin özrünle koltuklarımı kabartacak biri değilim, senin bileceğin iş, topik devam ediyor, paylaşımlarda bulunabilirsin... iyi günler...

tekrar söyluyorum bana gore ısım vermeyısımın nedenı herkes gormıcektı sende anlıcaktın ozelden mesaj atabılırdın butun herkesı karalamadım bazı kelımesını kullandm ırkçı falan ne alaka yaa konudan uzaklasmayalım kelıme cok acık( daha yaslı, genc yasta ölen saatlerce ugrasp 5 dk yıyen) benmde bır cok arkadaslarım var bızde kendı aramızda gulerız ama saka olarak sız daha erken olursunuz yada cıldınız daha yaslı dıyen olmadı ha bıde ben ne yakın arkadasnm nede bana gırgır olmus dıye soyledıgn bısey degl tabıkı alınmam cok normal ozmn madem sen bunu tercıh edıyosun kelımeler agır olmus arkadasım bole dusunebılısın ama dıle getırırken dıkkatlı olursan sevınırım

geçen gün ailece güneydoğu turu yapalım dedi,k kahramanmaraştan geçtik ve o yeşilliğe serin havaya bayıldım.. ne kadar güzeldi yemyeşilçokça fotograf çektim dondurma yedim. maraş peynirli yumurta yedim yaprak elma satın aldık süperdi ne güzel bir ilimizmiş geçte olsa farkettim...tüm kahramanmaraşlılara selam olsun memleketinizi en iyi şekilde koruyun derim...

cnan arkadaşım, sivastan bahsettim diyorum sana , maraş değil diyorum, eşimin memleketi diyorum,eşimin ailesi diyorum.... sen hala bize kimse böyle söylemedi,arkadaşım değilsin falan diyorsun..bana ne sizin yediğinizden, siz de 5 dk da yiyorsanız beni ilgilendirmiyor, size demedim diyorum... alınsa burçin yani miskokulum alınır, o da çok sever hamurişini, ama onun sebzeyi de sevdiğini bildiğim için yazdım, zaten samimiyetine güvendiğim için topikteki arkadaşlarıma yazdım. genç yaşta ölen eşimin ailesi tarafıydı, babamız, 50 yaşlarında vefat etti ama 75 gösteriyordu, onların ailesi öyle yani... konu tamamen bambaşka,başka il,başka insanlar. anlaşıldı mı şimdi? sorun var mı? dile getirirken sana rahatsızlık verdiğim için kusura bakma.

benim hiç bi suçum yokken sen "ezip geçmişsin memleketimi, ben de yazmasını bilirim ama yazmıyorum" diyorsun, bi de ben mi af dilemeliyim? ki ayrıca konunun maraş yemekleri veya insanlaryla hiiiç alakası yok şu an. sivasın ücra bi köyünden bahsettim,hepsi bu... özür dilemek benim de çekinmeden yapacağım şeydir, araya girip konuyu yanlış anlayıp bana suçlamada bulunan sensin. her neyse, ben senin özrünle koltuklarımı kabartacak biri değilim, senin bileceğin iş, topik devam ediyor, paylaşımlarda bulunabilirsin... iyi günler...

Hocam sakin olalım bende yeni üye oldum kimseyi tanımadan da yorum yapmam.Arkadaş sizi tanımıyor o konuşma esnasında da yoktu nereli olduğunuzu da bilmiyor. Tanımadan yorum yapınca böyle oluyor.

cnan: Bende maraşlı değilim. Erzurumluyum. her yerin iyisi var kötüsü var burada arkadaşta maraşlılar için kötü birşey söylemedi. Söyleseydi sohbet anında maraşlı arkadaşlar itiraz ederlerdi.Sayfaya gelip her yazılana cevap yazmış ortalığı katmış gitmişsiniz.Arkadaş kötü birşey de demedi. Bunu bu kadar uzatmanın ne anlamı var bilmiyorum.

Hocam sakin olalım bende yeni üye oldum kimseyi tanımadan da yorum yapmam.Arkadaş sizi tanımıyor o konuşma esnasında da yoktu nereli olduğunuzu da bilmiyor. Tanımadan yorum yapınca böyle oluyor.

cnan: Bende maraşlı değilim. Erzurumluyum. her yerin iyisi var kötüsü var burada arkadaşta maraşlılar için kötü birşey söylemedi. Söyleseydi sohbet anında maraşlı arkadaşlar itiraz ederlerdi.Sayfaya gelip her yazılana cevap yazmış ortalığı katmış gitmişsiniz.Arkadaş kötü birşey de demedi. Bunu bu kadar uzatmanın ne anlamı var bilmiyorum.

arkadasım anamıyomuyosunz tamam dıyorumm ortalıgı karıstırıp gidicek bırı degılım burdayım sabhtan berı measj yetıstırmeye calısıyorum ben alttan aldıkca abartmayın her yazılana degıl tek cumleye taktım beırtıp duruyorum ne ortalıgı karıstırmam ne mıllıyetcı ırkcı olmam ne baska bıseyım ne bu yahu abartamayın yeter herkesın bı sınırı var asmayın

.

tanımıyorsa konuya hakim değilse yorum yapmayacak o zaman,yapacaksa da önce soracak, ben burda kaç yıldır yazıyorum, kaç yıldır arkadaşlarla da yazışıyoruz hatta yüzyüze tanışıyoruz, o mu dikkat edecek ilk yorumu yaparken ben mi... sen de acılılardan bhsetmişsin, şaşırmış senin bu düşüncene, ya belki sana acılı geliyor, hiç bir maraşlı arkadaşımız burda böyle söylemedi, davranmadı bize,bilemiyorum...bana söyleseler bu kadar abartmam, onlara katılır konuşurum, karşı çıkacak bi durum yok, kişiye göre değişir zevkler... teşekkürler ilgin için :)

Back
X