• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahroldum şu 1 haftada

Anne babada malı varsa eğer çocuğuna bırakmak durumunda. Hayat çok pahalı herkes ev sahibi olamıyor.
Ana baba çocuğuna bir ev verse çok mu yani.
Adam parasını ona buna yedireceğine bir kızı varmış onun geleceğini düşünsün.
Ben size hak verdim konu sahibi.

Ay yorumları okuyunca kimse ana baba parası yemedi, herkes çocukluğundan beri alın teriyle kendi parasını kazandı sandım. Hayal tabi :)

Orta 2 den beri çalışırım. Babamın daireleri vardı ve paylaştırıp üstümüze tapulamıştı. Her ikisi de rahmetli olana kadar zırnık almadım. Vefat ettikten sonra aldım.
Evet anne baba parası yedim ama elim ekmek tuttuktan sonra çalıştım. Yani hayal dediğiniz bazı şeyler gerçek olabilir. Herkes anne baba parası yemiyor. Haaa benimkiler para saklama derdinde bile değildi. Evlenirken kirada oturacağınıza buyurun ev var oturun dedikleri halde yıllarca kirada kaldım. Babam malı mülkü satacağım dese gıkım çıkmazdı. Sadece annemin hakkını kollardım.
Herkesi aynı kefeye koymamak lazım.

Haklisin tabi sana olan sorumluluklari var. Gizlice satip gonlunce parayi yemek mi babalik. Sen yine fevri davranma evi alincaya kadar annenle agiz birligi yapin gonlunu alin babanin.

Zaten evlilik sonrası aldığı için dükkanı satıp aldığı evi, babanız annenizin onayı olmadan satamaz bırakın dursun ev yatırım olarak
Allah gecinden versin de öldüklerinde zaten tek çocuk olarak size kalacak her şey
Annen de haklı biraz kızma ona

üslubunuz sinirle yazdığınız için pek hoş olmamış ama ben anlıyorum yaşadıkarınızı. 30 yaşındayım tek çocuğum annemler 5,5 senedir ayrı resmi olarak ama mal paylaşımı yapmamışlardı boşanırken. Hala mülk sıkıntısını ben çekiyorum.
Annem zamanında akıllılık edip evi benim üzerime yaptırtmıştı o nasıl oldu hala hiç birimiz inanamıyoruz :) Tek çocuk olunca aslında daha kolay oluyor işler, benim babamda birinin oyununa gelip evi satıp yatırım adı altında rahatlıkla dolandırılacak bir adam beni arayıp arayıp satalım şu evi diyor mesela. Tapu bende olduğu için iyi geçiniyor . (Yıllarca kendisinden nefret ettim bana ve anneme yaptıkları için , hayatta sadece kendini düşünür) .
Sen babana iyi geçin bence cidden annenin emeklerini çöp gibi atmasın. Boşanırsa boşansınlar ama yılların emeğini bir sinirle heba etmemesi gerektiğini söyle.

e bundan size ne adam kazanmış parayı :işsiz:

Kocanız çocuğunuzun ve sizin geleceğiniz için önemli olan dükkanı sizden gizli satsa parayı da saklasa "e bana ne ya adam kazanmış harcamış" der misiniz? Hiç sanmıyorum. Empati yapmadan böyle yorumlar yazıyorsunuz inanın çok abes oluyor. Sanki kırk kat yabancı. Biri karısı biri tek çocuğu. Elbette ki sinirlenmeye hakları var bu duruma.

Selam kızlar, bodoslama giriyorum konuya.
Uzun zamandır satılmasını beklediğimiz bi dükkanımız vardı. Babam burayı satıyor bizden de gizliyor bu durumu. Aylar sonra satıldığını öğrendik. Parayı da aklıca bi yerlere bağlıyor, kendi fikrice yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlardan biride bir ev. Evi üzerime almaya çalışıyorum günlerdir aksilikler yüzünden alamadım. Şimdide babam dönüş yaptı vermeyeceğim diyor. Gırtlak gırtlağa gelmek istemiyorum babamla aile bağlarımız tamamen kopacak yoksa ama babamın yaptığı bu şeyide asla yediremiyorum kendime.
Muhtemelen olacak işi bozanda annem. Annem sinirinden malları alıp boşayacağım bu adamı falan demiş ( öyle bi şey yok hırsından öfkesinden konuşuyor ) buda muhtemelen babamın kulağına gitti. Ne yapacağımı bilemez haldeyim çünkü tek geleceğim o paraydı. ( tek çocuğum. )
Böyle bi şeyi gizledikten sonra babama güvenim asla kalmadı. Annem deseniz çenesi durmuyor devamlı kavga gürültü.
Bi yanım bırak okulu bırak buradaki hayatını çek git başka bi yerde hayat kur başka bi yerde tekrardan başla okuluna sil at bu rezaleti hayatından. Bi yanım burada her şeyi düzelt diyor. Bana akıl verin kızlar. Stresten çarpıntılarım tutuyor, elden ayaktan düşüyorum kahroluyorum resmen.
Eksik bisilermi var yani baba ustune ev alcak diye neden bunkadar stres adam kazanmis almis satmis ev alcakmis yani baba kumar icki falanmi var siz bu kadar telas yaptiniz
Benim soruma zten aciklamisiniz gormemistim evet can sıkmakta haklisiniz o zaman

Son düzenleme:
Ben anlamıyorum hakikaten buradaki kadınları. Burada yeni evlenmiş bir kadın konu açıp "kocam benden 10 bin tl gizliyor" dese "Hemen boşan!! Ailede para mı gizlenir skandal bu!" yazacak kadınlar konu sahibine vermiş veriştirmiş. Kaç yıllık karısı ve kızı ya ne demek sana ne? Sizin aileleriniz sizlerden var olduğu halde parayı saklasa esirgese hiç mi incinmez hiç mi üzülmezsiniz? Paranın olmadığı durum başka ama var ve saklanıyor, tek evlattan! Başınıza gelmeyen durumlara karşı empati yapmadan bol keseden sallıyorsunuz bazen hanımlar.

O zaman hemen kısa bi özet geçeyim kızlar.
Biz şuanda annemin evinde oturuyoruz. Dedem bütün çocuklarına birer ev verdi. Annemle babam evlendiğinden beri bu evde yaşıyoruz.
babam sorumsuzdur, çalışmaz kazanmaz. Parayı çarçur eder. Kendini düşünür kendi hayatını yaşar bizi düşünmez umursamaz. Bizi ailesi olarak gördüğü şüpheli. Ailesi olarak teyzesini görür kuzenlerini görür onları yaşatır yeter ki biz ondan bi şey görmeyelim.
Kısacası annemi eşek olarak görüyor demek ki. Bizden hep saklar kendine ölümüne saçar. İşler çok karışık kızlar ne kadarını nasıl anlatayım ki.
Eşine ve evladına laf ettirecek ve laf geldiğinde bunun karşılığını vermeyecek biridir.
Haklisin babanın olsa bile senin rızkını da var cunku

Ben anlamıyorum hakikaten buradaki kadınları. Burada yeni evlenmiş bir kadın konu açıp "kocam benden 10 bin tl gizliyor" dese "Hemen boşan!! Ailede para mı gizlenir skandal bu!" yazacak kadınlar konu sahibine vermiş veriştirmiş. Kaç yıllık karısı ve kızı ya ne demek sana ne? Sizin aileleriniz sizlerden var olduğu halde parayı saklasa esirgese hiç mi incinmez hiç mi üzülmezsiniz? Paranın olmadığı durum başka ama var ve saklanıyor, tek evlattan! Başınıza gelmeyen durumlara karşı empati yapmadan bol keseden sallıyorsunuz bazen hanımlar.
İlk doğru soyleyensin :KK9:

Ama ev yasal olarak babanizinmis. Annenizin evinde de oturuyorlarmis zaten. Madem annenizin zoruna gitmis keske oturtmasaymis babanizi,madem adam sorumsuz bosasaymis. Ev erkegin olup da kadin oturunca adama esek demiyoruz da bu durumun tam tersi olunca kadin neden esek olsun ki? Yanlis dusunuyorsunuz. Hayat musterek,birinin evi olur icinde oturulur,birinin parasi olur kullanilir. Evlilik boyle bir sey. Var olan imkanlari ortaya koyarsaniz evlilik oluyor yoksa olmuyor. Babaniz daha hayatta iken boyle seylerin konusulmasi cok yanlis.

Bilmeden ahkam kesiyorsunuz demeyin,benim de babam cok sorumluluk sahibi degildi. Annemin evinde oturdu,yetmedi onceki esinden olma iki cocuguna da baktirdi annem bir gun ben esek miyim demedi. İsine gelmiyorsaydi ayrilirdi. Ayrilmadigina gore sikayete hakki yok.

O zaman hemen kısa bi özet geçeyim kızlar.
Biz şuanda annemin evinde oturuyoruz. Dedem bütün çocuklarına birer ev verdi. Annemle babam evlendiğinden beri bu evde yaşıyoruz.
babam sorumsuzdur, çalışmaz kazanmaz. Parayı çarçur eder. Kendini düşünür kendi hayatını yaşar bizi düşünmez umursamaz. Bizi ailesi olarak gördüğü şüpheli. Ailesi olarak teyzesini görür kuzenlerini görür onları yaşatır yeter ki biz ondan bi şey görmeyelim.
Kısacası annemi eşek olarak görüyor demek ki. Bizden hep saklar kendine ölümüne saçar. İşler çok karışık kızlar ne kadarını nasıl anlatayım ki.
Eşine ve evladına laf ettirecek ve laf geldiğinde bunun karşılığını vermeyecek biridir.
e bosansaymis anneniz o zaman
neden hala evli ki bu adamla?

Konunun şu halinden anlasilan uzre yorum yapiyorumki, babanizin yerinde olsam sizi evlatliktan red eder, annenizi boşar, malı mulkude hayır kurumlarına miras bırakırdım.
Edit, diger mesajlar uzerine duzeltme yapiyorum, siz yine haksizsiniz, calisin kendiniz kazanin, babanizi sorumsuz gorupte hayatinizin tek guvencesini yine ondan gelecek mal mülk olarak gormek sorumsuzlugun en buyugudur.
Anneniz ise madem bosansaymis zamaninda, o da cok masum degil, ki siz dahi onun hakkinda herseye burnunu sokuyor diyorsunuz.

Annemlik bi durum yok ikimizde yeni öğrendik. Babama güvenmiyoruz. Babam orayı çar çur eder hayatını yaşar yer bitirir elde avuçtada bi şey kalmaz.

Neler yazıcam da yazmayım ya. Adam parasını kazanıp ev almayı bilmiş. Neden yesin bitirsin ya size ne? Daha ölmeden parasına malına mülküne göz dikmişsiniz pes.

Herkes anne /babasından kalan malla mülkle yaşamıyor hayatını.
Annem hayatta, 1 evi var,ister ölene kadar yaşar,ister satar yer,bu beni yada kardeşlerimi ilgilendirmez zira ben o eve güvenerek bir hayat inşa etmedim kendime.
Bana hesap vermek zorunda da değil.
Siz neden bu kadar bel bağladınız anlamadım?
Öğrencisiniz sanırım,bitirin okulunuzu ,mesleğinizi elinize alın,sonra kendi kazancınızla kendi hayatınızı inşa edin. İlerde evlenirsiniz eşinizle yaparsınız bunu ama ailenizin malını mülkünü hesap etmeyin bu kadar. Kocaman adam babanız,çocuk değil,neyi nasil değerlendireceğine bırakında kendi karar versin.

Ben ailemin mirasını hiç düşünmedim, açıkçası ona göre de hareket etmedim hiç. Kazanamasam aç kalırım yardım istemem, istesem yardım ederler de başıma kakarlar sonra. Belki yardım etmezler açlıktan ölmeyecek kadar verebilirler :) En iyisi kendine güvenmek. Kendin kazan. Herkese ailesinden mal kalmıyor, kimine borç bile kalıyor.

Back
X