kahvaltı sorunsalı

benmatmazel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
691
341
123
kızlar burdaki dertlerin yanında tabiki dert değil ama bu da bana dert işte.her türlü yemeği çok rahat hazırlarım ama iş kahvaltıya gelince zorla ayılıyorum zaten bi de haftasonu olunca özel kahvaltı istiyor eşim haklı olarak değişik şeyler yani klasik peynir zeytin vs dışında. ben de masaya onları koyuyorum sadece.
tecrübeli hanımlarımızdan yardım istiyorum.neler yapabilirim.bi sıraya soksak öğrensem de gönlünü fethetsem.neler yapabilirim çok zaman almayan pratiğinden.

Evli değilim ama yemek özel ilgi alanım. Yaparım yaparım yemem. Kırmızı biberli, küp sucuklu ve kaşarlı bir omlet değişik olabilir.
Biraz daha uğraşırım diyorsanız tava böreği hem çok pratik hem çok lezzetli oluyor. 3 tane hazır yufka, yumurta ve biraz beyaz peynir yeterli. İnternette tarifi vardır.
Milföy yapılabilir bazen arasına sosisler ya da çikolata koyarak.
En pratik ve sizi zorlamayacak olanlar bunlar gibi :)

Hımmm dur bir düşüneyim... Patates kızartma, sigara böreği, krep, Menemen, zeytin salatası, lor peyniri salatası, kırmızı biber dolması (içi lor peyniri, yeşillikle doluyor) ben değiştire değiştire bunları yaparım.

Patatesle birkaç biber kızart mesela. Çok olmasın zaten 2 kişiymişsiniz.

Sigara böreği yapın, buzluna atın müsait zamanınızda.

Sucuğu domatesle pişirip, üzerine yumurta kırıp, en son kaşar rendelerim. Enfes olur.

Menemen yapın, yumurtalı ekmek olur, meyve olur mutlaka haftasonu kahvaltısında.

Simit önceki günden kaldıysa 2 ye böler içine peynir, sos sürerim, ısırırım fırında. Bu gibi şeyler işte ;)

kızlar burdaki dertlerin yanında tabiki dert değil ama bu da bana dert işte.her türlü yemeği çok rahat hazırlarım ama iş kahvaltıya gelince zorla ayılıyorum zaten bi de haftasonu olunca özel kahvaltı istiyor eşim haklı olarak değişik şeyler yani klasik peynir zeytin vs dışında. ben de masaya onları koyuyorum sadece.
tecrübeli hanımlarımızdan yardım istiyorum.neler yapabilirim.bi sıraya soksak öğrensem de gönlünü fethetsem.neler yapabilirim çok zaman almayan pratiğinden.
Ben önceden sigara böreği
Patatesli kıymali börek yapıp buzluğa atıyorum sabah çıkarıp iki dk da kızartıyorum kolay oluyor
Sebzeli omlet pratik ve lezzetli
Hazır wrap lavaşları varya onu pizza gibi yapıyorum fırında beş dk da hazır
Milföy peynirli börek
Kızartma fix zaten ama ben havuç vs de kızartıyorum
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Birde normal kahvaltılıklarıda tabaklara daha esprili yada biraz daha şık şekilde sunarsan tamamdır

Ayyyy aynı ben ya nefret ediyorum kahvaltı hazırlamaktan. Strese giriyorum resmen. Ben meselampatates kızartacaksam geceden soyup doğrayıp suya koyuyorum sabah da süzüp makineye atıyorum pratik oluyor. Bayat ekmek varsa dilimle, sarımsak z.yağı, kekik ve naneyi, tuzla karıştır, domatesleri dilimle ince olarak, kaşarı da ince dilimle, istersen zeytin, biber falan da dilimöeyebilirsin. Bunları önce z.yağlı sosu ekmeklere fırçayla sürüp diğer malzemeleri de ekmeklere diz, en üstte kaşar olsun 150 derecede kaşar eriyene kadar kalsın. Mesela bu tarifib de tüm doğrama işlerini geceden yaparım sabah da hemen dizer fırına atarım :halay::kk77:

Tost, omlet, patates kızartması, krep, pankek, sigara boregi, değişik kanepeler, bazen kocaman dolu dolu bir sandviç güzel olur hepsi :) bende severim haftasonu kahvaltısını. Bene aile, es ile vakit geçirmek için çok güzel :)

Kızartma börek krep menemen bunlardan biri mutlaka olur kahvaltıda olmazsa doymuyorum sanki :kk77:

Tost, omlet, patates kızartması, krep, pankek, sigara boregi, değişik kanepeler, bazen kocaman dolu dolu bir sandviç güzel olur hepsi :) bende severim haftasonu kahvaltısını. Bene aile, es ile vakit geçirmek için çok güzel :)
haftasonu kahvaltılarına da ben de bayılıyorum ama başkası hazırlayınca.yazlıkta falan annem hazırlar ohhh balkona geçerim gazetemi de alırım elime keyifff.ama hazırlamak için ayılmam uzun zaman alıyor :)))
çok güzel öneriler var değerlendireceğim.yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum

en basitinden bir patates kızartması mutlaka olmalı haftasonu kahvaltısında. menemen yapabilirsiniz. kolay omlet tarifleri var. omlet yapın.
sucuk,domates,biberi tavada çevirip üzerine kaşar ekleyin. mükemmel oluyor.
sunumu da iyi yaparsanız zengin gözükür.
öyle saklama kaplarında koymayın masaya :KK53::KK53:

Sosis kızartması. Sosisleri üçe bölüp her iki uçlarına bıçakla + şeklinde koparmadan kesikler atarsanız kuzartırken gül gibi açılırlar. Üzerine isterseniz sulandırılmış salça döküp pişirebilirsiniz.

Salçalı zeytinyağlı cevizli kahvaltılık sos hazırlayabilirsiniz.

Pişi (bişi) kızartabilirsiniz. Uğraşmak istemeseniz hamurunu fırından alabilirsiniz.

Aklıma gelen en pratikleri bunlar.

Sucuklu yumurta, omlet (mantarlı domatesli de olabilir ) menemen, salçalı sosis ya da pastırma tava, yumurtalı patates genelde yaptığım şeyler :) sigara böreği gibi şeyler olabilir. Ekmekleri düzgünce dilimleyip üzerine sucuk , biber, kaşar gibi malzemeler koyup fırında kızartabilirsin.

eşiniz farklı şeyler istiyor da...kendisi de eşlik ediyor mu size sofrayı hazırlarken?
niyetim sizi iğnelemek değil yanlış anlaşılmasın
bi pazar sabahı kalkıp gidip börek alıp geliyor mu mesela?
yani sadece "isteyen" bir erkeğe, hem de yemek için "öğrensem de gönlünü fethetsem" yaklaşımı pek işe yaramıyor da...

Yumurta hastasıyım.
Kaşarlı omlet
Sucuklu omlet
Sucuklu kaşarlı omlet
Mantarlı sucuklu omlet
Biber soğan mantar sucuklu omlet:))
Tereyaglı yumurta ( karıştırılmış karıştırılmamış)
Krep pankek
Menemen
Sucuklu menemen
Beyaz peynirli menemen
Patatesli yumurta
Patates kızartması
Fırında bazlamayı ortadan ayırıp pizza gibi salça kaşar sucuk
Yumurtalı ekmek
Sarımsaklı ekmek
Daha da sayabilriim:) kahvaltı hastasıyım bir iki çeşit hazırlamadan kahvaltı yapmış saymam kendimi.

eşiniz farklı şeyler istiyor da...kendisi de eşlik ediyor mu size sofrayı hazırlarken?
niyetim sizi iğnelemek değil yanlış anlaşılmasın
bi pazar sabahı kalkıp gidip börek alıp geliyor mu mesela?
yani sadece "isteyen" bir erkeğe, hem de yemek için "öğrensem de gönlünü fethetsem" yaklaşımı pek işe yaramıyor da...
börek alır canımmm yada simit poaça falan ama ben onun hoşuna gidecek şeyler hazırlamak istiyorum.hafta içi kahvaltı yapmadığı için hafta sonu özel olsun istiyor.
sadece istiyor,o oturuyor ben hazırlıyorum yazmadım ki nerden çıkardınız bunu.2 çocuk var onları oyalıyor ben hazırlarken

bu konuyu ben de takip edeyim güzelmiş. ben de bi kaç tarif vereyim.

sucuğu ya da salamı her neyse küp küp doğra tavada pişir, o pişmeye yakın üzerine biber ekle, biberler yumuşayınca domates ekle, domatesler piştikten sonra da üzerine kaşar rendele bi 30-40 saniye sonra ocağı kapat. zaten alttaki menemenimsi şeyin sıcağından dolayı kaşar eriyor ben tadını çok beğeniyorum.

sonra bi de şu tarifim var, biberleri ateşte közle, sonra doğra, üzerine domates doğra, üzerine de sarımsak doğra. salata meze gibi çok güzel oluyor tadı. ama biberi közlemek dışında diğerlerini pişirmiyosun salata gibi oluyor.

bi de yumurta rulosu tarifim var, bunu korelilerden öğrendim ama biraz değiştirdim, yumurtaları çırp, içine maydonoz doğrayıp koy, bi iki tutam da susam koy (susam gerçekten güzel bi tat veriyo ama koymasan da olur tabi) tuzunu da ekle.

sonra hepsini çırp, tavaya ince bi katman olacak şekilde dök pişir, piştikten sonra tahta kaşıkla rulo gibi sarmaya başla tavanın içinde, soğuduktan sonra da ruloyu doğra, yanına da bir iki domates maydonozla süsleme yaparsan görünüşü de güzel oluyor.

Bizim ailede yaptığımız bir kahvaltılık daha var. Basit ama çok lezzetli oluyor. Biberleri doğrayıp yağda kavur sonra rendelenmiş domates ekleyip biraz sulandırıp pişir. Tuz karabiber de ekle. Menemenden daha güzel oluyor :)

Back
X