kahvaltılık sos / domatesler çok sıçrıyor / acil

Bizde yapıyoruz ama hiç etraf batmadi böyle Salça falanda kaynattik mesela daha bu sabah. Ocağın altını çok mu yakiyorsun.
Afiyet olsun bu arada :).
yooo bence zaten hep patlar benim babannemler hatta bütün köy yapıyor bunu ve hep patlamıstır yanii yüksek ateste yapıcam ayrıca cnm ben gene evde ocakta yapıyorum yerin olsa koycan koca kütügü bütük kazanda yapcan ondada patlıyor yanii

büyük bi tencerede yaparsanız sorun olmaz heralde
kocaman geniş tencerede yapıyoruz
Kısık ateşte pişirin eğer çok yakiyorsaniz ocağın altını.Ve büyük tencerede pişirin.
orta ateşte . kocaman bir tencerede
yahu ocağı yakar yakmaz kapağını kapatın patlaması bittikten sonra açın kapağı
kapağı patınca güm güm ediyor
yapcak bisey yok cadı kazanı gibi patlıyor 1 haftadır mutfak dolaplarnı siliyorum her hafta yapıyorum 1 hafta kahvaltılık salca bi kafta menemen bi hafta yemeklik domatez oooo
aynen öyle duvarlar falan hep sos oluyor .
Hmm anladım ben hiç o denli koyulaştırmadım ama köyde büyük kazanda yapıyorlar dediğin gibi koyulandıkca pört pört ediyo
evet pört pört yapıyor . bizde ocakta yapıyoruz malesef.
Tencereye su vs mi sıçradı ki?
kısık ateşte yapın.
hayır her yıl yaparız . böyle olur .
bende o şekilde yaptım

öyle degil kızlar anladım ben arkadası 1 tencere 2 saat falan kaynıyor zaten 45 dakka falan domatesin suyunun cekmesi lazım 1 saatte öyle kaynıyor icinnde patlıcan kırmızı biber var o yüzden patlıyo sadece domates patlamaz zaten
annem öğlen 12 de başladı akşam 10 a kadar karıştıra karştıra suyunu iyice çektirir.
Sosun kapağı kapalı olursa tencerenin dibi tutar karışması gerek.
evet güm güm yapıyor ayrıca

o patlamanın önüne geçmek pek mümkün değil. acılı ezme mutfakta pek yapılamaz, ancak bahçede. şu an için tencerenin kapağını yarı kapalı tutun ve başından ayrılmayın, sık sık karıştırın yoksa dibi tutar. başka türlü sadece kollarınız değil, mazallah gözleriniz de zarar görebilir.

diğer öneri. hafif koyulaşınca fırınlayaabilirsiniz.

not: annemin tecrübesini aktardım:KK48::KK48:
uzaktan uzaktan yapıyoruz. sağ salim çıkarız umarım :)

yooo bence zaten hep patlar benim babannemler hatta bütün köy yapıyor bunu ve hep patlamıstır yanii yüksek ateste yapıcam ayrıca cnm ben gene evde ocakta yapıyorum yerin olsa koycan koca kütügü bütük kazanda yapcan ondada patlıyor yanii

evet sizle aynı şeyden bahsediyoruz :) şehirdeyiz yer yok ocakta yapıyoruz. her yıl yaparız tüm mutfağı sileriz

Bizde yapıyoruz ama hiç etraf batmadi böyle Salça falanda kaynattik mesela daha bu sabah. Ocağın altını çok mu yakiyorsun.
Afiyet olsun bu arada :).
hayır orta ateş . menemen gibi olmuyor . annem sabah 10 dan akşam 10 a kadar kaynatıyor . kıvamı çok katı yapar

Yağ sıçratmayan teller var,kapak kapatamıyorsanız onlardan kapatabilirsiniz. Düz ve tel süzgeç gibi minicik delikli oluyor bu bahsettiğim aparat,bayada büyükçe,tencereyede uyar muhtemelen. Yada büyükçe bir tel süzgeç kapatabilirsiniz elinizde yoksa. Resminide ekliyorum
Screenshot_2015-08-31-18-01-19-1.webp

Back
X