benim gibi sosis yemeyenler için sanki bu kırmızı biberlede yapılırEki Görüntüle 410430
KALP SOSİS
1 adet uzun sosis
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
kürdan
Sosisi bir tarafından 1 cm kadar kalacak şekilde boyuna ikiye kesin. sonra yavaşça yukarı doğru büküp kalp şeklini verin ve kürdanla (kürdanı ikiye bölerseniz de yeter) ucundan tutturun. Tavada tereyağında alt üst azıcık çevirdikten sonra içine yumurtayı kırın. Tavanın kapağını kapatın. İstediğiniz kıvama gelince servis edin. Ben kapağını kapattıktan sonra fazla tutmuşum o yüzden iyice pişmiş. Siz isterseniz sarısını biraz löp bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun.
iştahım açıldı ya biraz ara ver canım ya:)
Eki Görüntüle 411181
PATATES KROKET
MALZEMELER:
5 patates 1 yumurta 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir 4 yemek kaşığı nışasta Tuz,Karabiber,Pulbiber 1 paket kabartma tozu
KIZARTMAK İCİN:
3 yumurta 2 su bardağı kadar galeta unu 1 su bardağı un 2 su bardağı mısır özü yağı
YAPILIŞI: Patatesleri kabuklu olarak haşlayalım..haşlandıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyelim.İçine 2 yumurta,peynir,nışasta,Kabartma tozu ve baharatlarımızı ekleyip yoğuralım..Yağımızı kızartma tavasına koyalım..Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım..ben yuvarlamakta zorlandığım için elimi unluyorum..Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızartalım..Kağıt havlu üzerine alıp hepsini aynı şekilde kızartalım..AFİYET OLSUN...
Eki Görüntüle 410410
KREP KANEPE
Krep için;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;
Domates, biber
Zeytin
Kaşar peyniri, beyaz peynir
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyerek biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya sıvı yağ koyarak tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Pişirilen krepleri rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin. Her birinin üzerine domates, zeytin, peynir gibi dilediğiniz malzemeden koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
ayyy gülüm bayıldım senin bu topiğine..
karnım acıktı...
Hosgeldin tatlimm.. Benimde acikti :44:
son zamanlarda hep acikiyorum yedikce acikiyorum hayirdir insAllah
Degisik seyler yapmayi seviyorumda farkli seyler ogreniriz diyerektenn acilisi yaptik
hoşbuldum canım benim...valla bilmem ki ne oluyo bize midemiz büyüdü herhalde..
yanii benim en sıkıntı çektiğim şeydi bu saabh kahvaltıları çalıştığım için özellikle hafta sonu..
benimde aklımda olan bir kaç şey var müsait olduğum zaman yazarım sana ....
Tamam canim..
Ben hic aramam oyle farkli tadlar ben peynir domates ikilisinin koyu bir hayraniyimher sabah bikmadan yerim bide yesil zeytin :128:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?