Kahvaltilik Tarifler..

benim gibi sosis yemeyenler için sanki bu kırmızı biberlede yapılır

ÖRGÜ MİLFÖY TARİFİ

Malzemeler:
1 paket 12′lik milföy hamuru
200 gr. beyaz peynir
maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı:
Milföyleri buzdolabından çıkartarak 4-5 dk. yumuşamasını bekleyin. Tarifimizden 6 adet börek çıkacak. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin ve aralık bırakarak 6 adet milföyü dizin.
Peynir, çatalla ezin, maydanoz ve margarini bir ekleyerek karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz milföylerin üzerine eşit miktarda paylaştırın.
Kalan 6 adet milföyün her birini boyuna 8 ince dilime ayırın ve kafes şeklinde örün. Peynirli harç sürdüğünüz milföylerin üzerine düzgün bir bizimde kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

CEVİZLİ HAŞHAŞLI LOKMA

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
4-5 yemek kaşığı haşhaş
3 adet ekmek hamuru
yarım su bardağı toz şeker
Tarçın

Yapılışı:
Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayın.Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.
Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın.
Üzerine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşan sürün,ceviz içİ ve toz şeker ekleyin..
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin.
Fırında iyice kızarana kadar pişirin.

SİMİT SANDVİÇ

Pazar kahvaltısına farklı bir lezzet daha. Simitin lezzetini sevenler ama yeni arayışlara girenler için :)

Malzemeler:
1 adet etli kırmızı biber
1 adet simit
krem peynir
1 adet domates
1 adet salatalık
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
yeşil zeytin

Hazırlanışı:

Salatalık, domates ve biber dilimleyin. Simitleri yatay olarak kesin üst kısmını kenara alın.
Dilimlediğiniz malzemeleri simitlerin içine yerleştirin. Simitin kapak kısmına krem peyniri ve zeytin ezmesini sürün.
Üzerine 4 adet kürdanı simite batırın ve dörde bölün ve servis tabağına alın.
Not:Bu sandviçi kaşar, salam veya beyaz peynir, maydonozla da deneyebilirsiniz.

PATATES KROKET

MALZEMELER:

5 patates 1 yumurta 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir 4 yemek kaşığı nışasta Tuz,Karabiber,Pulbiber 1 paket kabartma tozu

KIZARTMAK İCİN:

3 yumurta 2 su bardağı kadar galeta unu 1 su bardağı un 2 su bardağı mısır özü yağı

YAPILIŞI: Patatesleri kabuklu olarak haşlayalım..haşlandıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyelim.İçine 2 yumurta,peynir,nışasta,Kabartma tozu ve baharatlarımızı ekleyip yoğuralım..Yağımızı kızartma tavasına koyalım..Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım..ben yuvarlamakta zorlandığım için elimi unluyorum..Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızartalım..Kağıt havlu üzerine alıp hepsini aynı şekilde kızartalım..AFİYET OLSUN...

MİNİ KAYGANALAR

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 adet sivribiber
Maydanoz
Yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sıvıyağ
Un

YAPILIŞI:Yumurtayı,su ve yoğurdu çırpıp içine tuz,baharat,küçük doğranmış yeşilliği koyup karıştıralım.Un ilave edip krep kıvamına getirelim.Tavayı çok az yağlayıp ısıtalım.Kaşıkla hamurdan tavaya döküp çift taraflı kızartalım.Zamanınız minik yapmak için yoksa büyük kayganalarda yapabilirsiniz.

KAŞARLI YUMURTALI PATATES

MALZEMELER:
3 tane patates
4 tane yumurta
1 çorba kaşığı kavrulmuş soğan
100 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmıztozbiber
Sıvıyağ

YAPILIŞIatatesleri tavla zarı doğrayıp tuzlu suda haifi diri kalacak şekilde haşlayalım.Tavaya patatesleri,kavrulmuş soğanı ve yağı koyup altını açalım.Üsütüne baharatlarını serpelim.Yumurtaları çırpıp üstüne dökelim.Kısık ateşte iyice pişirelim.Pişince üstüne kaşar rendeleyip altını kapatalım.Servis tabağına alalım.

bu çok güzel oluyor yağğda az çekiyor

3 dilim ekmek, kup seklinde kesilmis
1 domates, dogranmis
1 yesil sogan, dogranmis
4 yumurta, cirpilmis
1 su bardagi cheddar/kasar peyniri, rendelenmis
1 su bardagi sut
1 cay bardagi kirmizi/yesil/sari biber, seritler halinde kesilmis
1 tatli kasigi tuz
½ cay kasigi kekik/nane (istege bagli)

Firini 180 C (350 F)’a isitin. Buyuk bir kasede yumurtalari cirpin ve sutle peyniri ilave edin. Sonra, ekmek parcalarini ilave edin ve islanana kadar karistirin, fakat fazla karistirip ekmek parcalarini dagitmayin. Geri kalan malzemeleri de ilave edip karistirin. 30x22 cm buyuklugunde bir borcam tepsiyi yaglayin ve karisimi dokun.
Firinda yaklasik 40-45 dakika pisirin. Uzeri kahverengiye donunce ve ortasina dokununca eski seklini aliyorsa pismis demektir. Firindan cikarin ve 10 dakika kadar sogumasini bekleyin ve servis yapin.
AFIYET OLSUN

Sabaha bu tarifi yapicam ekmekler cope gitmesin

Bunu yarin insALLAH YAPMAYI DUSUNUYORUM. COK GUZEL BIR SUNUM

Evet bu topiğin açılması çok iyi olmuş.Forumda kahvaltı için topik yok diye forumun hep eksik olduğunu düşünürdüm. Tamamlanmış.Kahvaltıda alışılmış kahvaltının dışına çıkmak benim ilgi alanım ve 2 aydır sürekli tarifler öğreniyorum internetten.

ayyy gülüm bayıldım senin bu topiğine..
karnım acıktı...

ayyy gülüm bayıldım senin bu topiğine..
karnım acıktı...

Hosgeldin tatlimm.. Benimde acikti :44:
son zamanlarda hep acikiyorum yedikce acikiyorum hayirdir insAllah
Degisik seyler yapmayi seviyorumda farkli seyler ogreniriz diyerektenn acilisi yaptik

Hosgeldin tatlimm.. Benimde acikti :44:
son zamanlarda hep acikiyorum yedikce acikiyorum hayirdir insAllah
Degisik seyler yapmayi seviyorumda farkli seyler ogreniriz diyerektenn acilisi yaptik

hoşbuldum canım benim...valla bilmem ki ne oluyo bize midemiz büyüdü herhalde..
yanii benim en sıkıntı çektiğim şeydi bu saabh kahvaltıları çalıştığım için özellikle hafta sonu..
benimde aklımda olan bir kaç şey var müsait olduğum zaman yazarım sana ....

Tamam canim..
Ben hic aramam oyle farkli tadlar ben peynir domates ikilisinin koyu bir hayraniyim her sabah bikmadan yerim bide yesil zeytin :128:

Tamam canim..
Ben hic aramam oyle farkli tadlar ben peynir domates ikilisinin koyu bir hayraniyim her sabah bikmadan yerim bide yesil zeytin :128:

eşim istiyor değişik şeyler hafta sonları..
ayy bende bayılırım domates ve yeşil zeytin içinde turşuda olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…