kahve - misafir

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
merhaba arkadaşlar,
eve yeni taşındım, küçük bir bebeğim var. pek becerikli değildim, bebekle iyice saldım ev işlerini:) komşu kadınlar bir kahveye ugrayacaklar da en az bir 5-9 kişi olurlar. ben bunlara kahveyi aynı anda nasıl hazırlayayaım. türk kahvesi. cezvem de var makine de var ama peş peşe versem mi? nasıl olur. çok saçma bir soru ama

merhaba arkadaşlar,
eve yeni taşındım, küçük bir bebeğim var. pek becerikli değildim, bebekle iyice saldım ev işlerini:) komşu kadınlar bir kahveye ugrayacaklar da en az bir 5-9 kişi olurlar. ben bunlara kahveyi aynı anda nasıl hazırlayayaım. türk kahvesi. cezvem de var makine de var ama peş peşe versem mi? nasıl olur. çok saçma bir soru ama
Anlamadım ama neyse...
Makinaya koyup yapıyoruz.
Aldığı kadar. Zaten zorlasak da daha fazlasını aynı anda nasıl yaparız ki?

bebegı vereceksın bırıne onlar severken yapacaksın makıne ıle kahvelerını, bır seferde 5 kısılık çıkar kı makıne ıle anında oluyor ıkıncı seferı de yapar bırlıkte servıs yaparsın...
yalnız mıllet gelmeden kahvenın yanına bır kurabıye de yap ayıp olmasın... yapamıyorsan marketlerde hazırları var onlardan al..

Kahve makinanın ne olduğuna bağlı?
Arçelik makina ise, mecburen 2 adet kahve yapabilirsin (tekli ise).

Fakat bildiğimiz elektrikli cezvelerde 4 adetin üstünde yapmamanı tavsiye ederim.
Köpük açısından.

merhaba arkadaşlar,
bir kişiye bir fincan su iki tatlı kaşığı iki küp şeker atabiliyosaniz. ona göre yapacaksiniz:)

şu arçelik yeni makinelerden bir cezvede 3 kişilik.teşekkürler

yani Laale Laale misafir beklerse kahveyi, taksit taksit getirsem ayıp olur mu? teyzeler biraz acımasız olurlar ve işi konusunda

2 büyük cezvede aynı anda yapabilirsin ama sadece kahve mi ikram edeceksin? Yanına kurabiye,tatlı vb.de vermek lazım

merhaba arkadaşlar,
kahve deyip çaylı pastalı ağırlama bekliyor olmasınlar da:))
kahveyi yaparsın bir şekilde.
nescafe mesela.
en iyi çözümdür:))

şu arçelik yeni makinelerden bir cezvede 3 kişilik.teşekkürler

yani Laale Laale misafir beklerse kahveyi, taksit taksit getirsem ayıp olur mu? teyzeler biraz acımasız olurlar ve işi konusunda

Aman nesi ayıp olacak zaten arkanı dönmeden pişiyor diğer posta. :hamarat:
Acımasız olacaklarsa da kendi sorunları. :63:

merhaba arkadaşlar,
Peşpeşe ver sorun olmaz.

"kahveye gelicez",lafın gelişi ,söylenmiş olabilir.bir kurabiye,bir kek yapıp,çay demleyebilirsiniz.aman çekemem,bir kahve içip kalsınlar diyorsanız,:KK66: ,makinenizin kapasitesine göre yapın.yani 4 kişilikse,önce 4 kişi ,sonra 4 kişi daha gibi.ama diğerlerini servis eder etmez,beklemeden yapınki,herkes aynı anda içebilsin.kahvenin yanına da lokum veya çikolatayı unutmayın.:kk77:

Seninkiler gene iyiymis
Benim komsular bana hosgeldine gelmek icin aramislardi,4 kadin gelicez dedilerdi ben de ona gore hazirlik yaptiydim. Bir baktim hepsi coluk cocuk kocalari da cekip geldiler tam 12 kisi olduyduk :)

merhaba arkadaşlar,

cezveyi önden koy pişmeye başlasın az sonra makineye kahveyi koy hepsi aynı anda çıkar malum makine daha hızlı..
bence bunu başarabilirsin..

Ben 7 8 kişinin üzerine hazır türk kahvesi yapıyorum iyisini alırsanız hazır olduğu anlaşılmıyor kötü olmasındansa bu daha mantıklı geliyor

Back
X