Kahve_ve_Lokum'un Diyet Günlüğü :)

kahve_ve_lokum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
78
0
36
Ankara
Öncelikle merhaba, aranızda çok yeniyim ama yıllardır burada yazılan yazıları, zayıflama yolunda beraber yürüyen insanları takip ediyorum. Sonunda kendime bir hesap açtım ve işte buradayım :)

Ben de maalesef kilolarımdan mustaribim :) 21 yaşındayım ve ergenliğe girdiğimden bugüne hep balık etli biri oldum. Zaman zaman çok kilo kaybettiğim dönemler de oldu (hastalıklar yüzünden) ancak beslenme alışkanlıklarımı tamamen değiştiremediğim için hepsini yavaş yavaş geri aldım. Boyum 1.57 ve kilom 60. Kısa boylu olduğumdan benim için 60 çok fazla. Üstelik 2 ay sonra tez sunumum, mezuniyet balom ve kep törenim var :)

Uzun zamandan beri duygusal olarak hazır değilim diye kandırdım kendimi sırf diyete girmeyeyim diye. Ama baktım ki, sabah dolabımın önüne geçip ne giysem derdine düşüyordum, çünkü pantolonlarım artık kapanmıyordu. Kendimi güzel hissetmemeye başlamıştım, alışverişe çoktan çıkmaz olmuştum zayıflayınca çıkarım diye kendimi avutuyordum işte. En önemlisi de kendime olan saygımı kaybetmeye başlamıştım. Çünkü insan başkaları için değil kendi öz saygısını kaybetmemek için iyi bir görünüşe sahip olmalı diye düşünüyorum.

Şu sıralar arkadaşlarımın arasındaki en önemli gündem mezuniyet kıyafeti :) Ama ben nasıl olsa istediğim kıyafeti alamayacağım diye o gün giyeceğim elbisenin hayalinden bile soğudum. İşte o an duuuuuur !!! dedim kendime ve zayıflamaya karar verdim. Azmettim ve 2 ay sonra istediğim elbisenin içerisinde olacağım inşallah :)

Yıllardan beri sağlıklı beslenme kitapları okuyarak ve diyetisyenleri dinleyerek epey bilgi sahibi oldum. Ne yapmam, ne yapmamam gerektiğini biliyorum. Asla şok diyetleri denemeyeceğim ve sağlıklı bir şekilde bu kiloları vereceğim…

Hedef 50 kilo, marş marş :) Benimle birlikte zayıflamak isteyen varsa da çok ama çok mutlu olurum, birbirimizi motive ederiz :)

Son düzenleme:
Bugün diyette dördüncü günüm sabah tartıldım bir de ne göreyim, 1 kilo gitmiş bile, yaşasın :)

Hemen bu günkü listemi de yazayım da tam olsun:

Kahvaltı:
1 adet haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 adet siyah zeytin
Bol maydonoz
Bir çay kaşığı bal
Yeşil çay

Ekmeği kestim, karbonhidrat hakkımı light mısır gevreği, kepekli makarna ya da okula götürdüğüm sandwich'imde kullanıyorum...
Şekeri kestim...
Tuzu yemek yaparken katıyorum, onun dışında yemeklerime asla tuz ekmiyorum...
Eskiden hiç su içmezdim ancak şimdi günde 1 buçuk litre su içiyorum... Keşke daha fazla içebilsem ...
Geceleri yemek yemiyorum. Gece geç saatlere kadar oturduğum için çok acıkırsam bir adet meyve ya da bir bardak light süt içiyorum...
Kahvaltıdan 2 saat sonra mutlaka küçük bir ara öğün yiyorum, bu da metabolizmamı çalıştırıyor...
İkindi öğünümü de mutlaka yiyorum...
Haftada en az üç kez yürüyüş yapmaya çalışıyorum...
Pilates lastiği ve dumbell ile kol egzersizleri yapıyorum...
Ve mutlaka günlük menümü bir gece öncesinden belirliyorum ve gün içinde yediklerimi not ediyorum.

Son düzenleme:
Kahvaltımı saat 6 da yapmıştım...
2 saat geçti ve şimdi ara öğün zamanı...

İlk ara öğün:
3 adet fındık
1 tane ceviz
Bir yemek kaşığı yaban mersini
5 adet beyaz leblebi
Yeşil çay

O kadar keyifli, o kadar keyifliyim ki anlatamam :) Ben bunca aydır nerdeymişim diyorum kendi kendime... Hafif hissetmek, kendin için bir şeyler yapıyor olmak çok güzel... Özellikle de bir haftam bittikten sonra o tartıdaki kiloyu çok merak ediyorum :))

İnşallah bana katılan arkadaşlarım da olur :)

Bu gün öğlen menüm:
2 adet haşlanmış tavuk but
Haşlanmış brüksel lahanası
Roka

merhaba
günlüğün hayırlı olsun.en kısa zamanda hedefine ulaşırsın inşallah.
birşey sormak istiyorum.daha önce baktığımda yanlış hatırlamıyorsam kilo çizelgen 0 la başlayıp 10 la bitiyordu.nasıl yapmıştınız.çokk uğraştım ama yapamadım o şekilde.yardımcı olursan sevinirim.

Teşekkür ederim tatlım, inşallah çok azmettim :)
İlgili siteden weight loss yerine sadece weight seçeneğini işaretlersen oluyor, ben de sonradan farkettim :)

Madem gece ve madem ben ayaktayım belki biraz motivasyon kaynağı olur diye bir şeyler yazayım dedim :)

Ben çok yemek yiyen bir insan hiç olmadım, tabak tabak mantılar, dolmalar vs. yemedim yani. Koladan nefret ederim, cipsleri mide problemim dolayısı ile yemem, ilginç gelecek ama çikolataya da düşkünlüğüm yoktur ve asla yemekte ikinci tabağı almam. Hele kırmızı eti hiç sevmem. Hal böyle olunca bir düşündüm doğal olarak diyete başlamadan önce bana ne kilo aldırıyor diye... Cevaplarım şunlar oldu;

-Gece atıştırmak...
-Abur cubur yemek; örneğin bisküvi, galeta, gofret gibi şeylere düşkünüm...
-Okula gittiğim için mecburen fast food a yönelmek zorundaydım; kumpir, patates kızartması, tavuklu burgerler benim vazgeçilmezimdi...
- Su içmeyi sevmememek...
- Hareketsiz bir yaşam...

Ama hepsini bir anda kestim attım, kafamda bitti yani olay...
Yanlış olanları doğruya çevirdim...
En kötüsü de bunları için için biliyor ama masaya yatırıp sorunu analiz etmeye korkuyor olmamdı...

Diyetimde 4 gün bitti ama şu an gece karnım acıkınca resmen mutlu oluyorum... Evet diyorum, açım ve doğru yoldayım, midem küçülmeyi öğrenmeli... Bu beni paniğe değil, mutlu olmaya itiyor... Okula giderken yanıma fındık, ceviz, elma gibi ara öğünlerimi alıyorum, kendime sandwich yapıyorum akşamdan... Mümkün olduğunca hareket etmeye çalışıyorum, üşendiğimi farkettiğim anda fırlıyorum nereye gideceksem... Ve olabildiğince su içmeye çalışıyorum, daha önce de belirtmiştim eskiden hiç içmezdim, şimdi en azından daha fazla içiyorum çünkü yakılan yağların su ile dışarı atıldığının bilincindeyim...

Bir de hep şunu yaşadım... Önce daha zamanım var kilo vermek için demek, daha sonra ise eyvah vakit yok diye hepten boşvermek... Bunun için de kendime bir program yaptım daha erken demeden, ilk hedef mayısta 50'yi görmek... Daha sonra ki hedef ise; diyet bitti yaşasııııın nidalarıyla mutfağa koşmamak ve kilomu korumak...

Her şey bizde bitiyor velhasıl kelam... Ya bu işe dur demek ya da en güzel yaşlarını kilolarından yakınarak geçirmek... Seçim bizim... Hayat seçeneklerden ibaret değil midir zaten

Son düzenleme:
Günaydın :)

Sabah 6'da kahvaltımı yaptım, pilates lastiği ile kol egzersizlerimi yaptım ve birazdan yürüyüşe çıkacağım...

Bu gün ki kahvaltım:
Bir kase light sütlü mısır gevreği

Ne de güzel anlatmışsın canım
Akşamlar karnım gurulduyunca yaşasın yağları yakıyorum diye seviniyorum :)))

Ben inanıyorum vereceğiz fazlalıklarımızı zaten bi anda o kilo gitmesi hiç doğru bişey değil. Bir anda almadık ki bir anda verelim

Öğle yemeği vakti, aradan 3 saat geçti ve metabolizmamın durmaması için yemek yemeliyim :)

Menüm:

Bol pul biberli sebzeli mercimek çorbası (pul biber de metabolizma hızı için önemli)
Marul salatası

Aynen canım, zaten artık eskisi gibi duygusal yeme krizlerine de girmiyorum... Gittikçe her şey rayına oturuyor demek ki vücudumda :)
Sen kaç kilo vermek istiyorsun?

Aynen canım, zaten artık eskisi gibi duygusal yeme krizlerine de girmiyorum... Gittikçe her şey rayına oturuyor demek ki vücudumda :)
Sen kaç kilo vermek istiyorsun?

Ah canım görmemişim çizelgeni... 8 kilo kalmış ne güzel, benim de 9... Ama onlarda gidecek inşallah yeter ki düzenli ve sağlıklı beslenelim :)

Şimdi ki hedefim 60 kilo olmak canım :)))

72 kilo başladım ama 15 günde 4 kilosu gitti bile son aylarda aldığım için ödemle beraber gitti sanırım :))

Demir eksikliği olduğu için bende biraz dikkat etmek zorundayım :)

Öğle yemeği vakti, aradan 3 saat geçti ve metabolizmamın durmaması için yemek yemeliyim :)

Menüm:

Bol pul biberli sebzeli mercimek çorbası (pul biber de metabolizma hızı için önemli)
Marul salatası

Kahvaltıdan sonraki ara öğünümü yazmamışım zaten fiks menü olduğu için :)
5 leblebi
1 ceviz
3 fındık
1 yemek kaşığı yaban mersini

Sağlığını gözeterek kilo verdiğine eminim tatlım :) Çok sevindim senin adına, darısı başıma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…