Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

mastoid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
353
248
33
Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.

Zamanında çok fakirlik çekmiş herhalde diye düşünürüm.

Ben herşeyi yiyorum eve getirecek bişe kalmıyor olabilir

Üzülürdüm. Evde yiyeceği yok diye düşünürdüm.

Hayır annem kardeşim falan yer diye getiriyorum ki annemin de garibine gidiyor getirme diyor da işte...

Anladığım kadarıyla eve getirip daha sonra yiyor en azından öyle bir his uyandırdı atmak için getirdiğini çöp niyetine kendine yük ettiğini düşünmüyorum.

Sevgili konu sahibesi ben hiç bir gözle bakmam öyle eve getirene dışarda nasıl sipariş verdiğimizde yiyemediğimizi paket yaptırıyorsak evde yemek için bence aynı mantık , çevrenizden nasıl görünür bilemem bulunduğunuz çevredeki insanlara ve görüşlerine bağlı kimi kınar kimi israf etmiyor diye takdir eder.

Ihtiyaciniz yokken yapmaniz kesinlikle itici gorunur bence.Icinizden geliyor demek ki .Eget ihtiyacim yoksa baska ihtiyac sahibi arkadasima verirdim ben hakkimi yemiyorsam.

Hayır annem kardeşim falan yer diye getiriyorum ki annemin de garibine gidiyor getirme diyor da işte...
Karmakarışık koyup mu getiriyorsunuz bulamaç gibi mi oluyor yani yoksa ayrı koyup mu ? Eğer karmakarışık getiriyorsanız ondan tuhaf gözükür hani nasıl bişey çok karışırsa midemiz bulanır yiyemeyiz belki öyledir

Eşimin ailesi de böyle çayı şekersiz içerler ama masadaki küp şekerlerin hepsini çantaya boşaltırlar, kürdan, ıslak mendil ne varsa toplarlar. Otelden tabak çatal bıçak ve kaşıktan 24 kişilik takım kurdular. Bardaklar fincanlar cabası. 3 koli 1 litrelik su getirmişker. Meyveleri poşetlemişler pazardan alır gibi, havlu getirmişler bisürü.

Yani bildiğiniz aşırıcılık yapıyorlar utanıyorum yemin ederim.

Sadece tek bir çeşidi

Satın aldığınız bir seyi yemediyseniz israf etmeyin elbette yani kavanoza alıp evde yiyebilirsiniz. Öyle birini görsem hiç yadırgamam hatta takdir ederim. İhtiyac sahiplerine vericek diye düşünürüm ya da sonra yer sorgulamam. Cünkü dünyada herseyi fazlasıyla tükettiğimisi düşünüyorum. Ama kürdan, limon dilimi gbi seyleri eve getirip kullanmıyorsanız bir gariplik var =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…