Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Cocuklarla bi yerde mesela pizza ismarladik.. ee cocuk 1 dilim yiyor gerisini yiyecek halim yoksa bende paket yaptiriyorum. Para verdim diye degil, israf olsun istemiyorum. Onu cope atiyolar, o kadar aci birseyki bu. Ha ama limona maydonoza varana kadar goturmek vs. Abarti

A Ama maydanoz limon da nimet değil mi onlar da çöpe gidiyor. Pizza gitmesin ama yarim tabak yemek çöpe gitsin? Tezatlık bu.

A
Ama maydanoz limon da nimet değil mi onlar da çöpe gidiyor. Pizza gitmesin ama yarim tabak yemek çöpe gitsin? Tezatlık bu.
Herkes yaninda kavanoz tasimiyorki.. limon maydonoz bunlari paket yapin demekte tuhaf olur sanirim.. ki kaldiki ben artik cogu yerde siparis vermiyorum kendime..cocuklarin kalani yetiyor, yetmediginde siparis veriyorum. Cogu zaman maydonoz bile atilmiyor benim masamda emin ol... gecen bi kofteciye gidip sadece piyaz ve tatli aldim mesela.. canim onlari istedi.. cunku koftede alsam cok gelecekti..tatilde acik bufe varsa kalkip 2. Yi alirim ama gorgusuz gibi bi kalkista 10 tabak doldurup yigmam masama. Kimse yiyemez 10 tabak yemegi., Ben bu konuda hassasim ve herkes benim gibi olsa.

Pizza olayida mesela ben sucuklu pizza yemem.. ondan siparis verdiysek paket yaptiririm evde yerler gerisini.. ama dedigim gibi yedigim birseyi siparis verdilerse yiyebileceksem yerim.

Avrupalilar gibi dogru yoldasiniz israf yok, aksam yemek hazirlamazsiniz vakit israfi olmaz , enerji osrafi olmaz. Keske herkes sizin gibi olsa.
Biziim millet cok merakli gorgusuzluge. Mesela bayramlar yan komsuya bir sokak oteden gelen akrabaya yemek koyuyorlar. Ne gerek var zaten bu adam her gittigi yerde yiyiyor evibiki adim otede.
Ben sizin gibi olamam ama sizi tebrik ediyorum

Orta yolu bulmak lazim.. bayram demek ikram demek zaten, gorgusuzluk degildir ikram etmek yemek yemek. Bayramlarin anlami beraber yemek icmek degil mi? Mis gibi geleneklerimizi bu kadar yermeyin. Ha bu arada israf yok avrupalilarda diyorsun ya.. o israf yapmamak icin degil.. adamlarin kulturu ‘ben ben ben’ odakli oldugu icin. Oturmaya git bi bardak cayin yanina 1 piskevit bulursan sukredersin cogu ulkede. Aksam saat 6 olunca adamlar kimseyi kabul etmezler yemek saatleri diye. Diyelimki hasbel kader ordasin gidip yemeklerini yerler sanada 1 kasik ikram etmezler. Kusura bakma ama avrupa bu konuda bizlerden ornek alsin biz onlardan degil.

Buarada restoranda son bir lokmayi birakmayi huy edinenler var.. hepsini yersen gorgusuz olurmussun bu bizim milletin kafasindan istiyorum bazen bende sonuna kadar yerim yediririm, birakana kizarim hatta.. o tabaklarida ust uste dizer yollarim.

Ben çok müsrifim maalesef aslında bizim yaptığımız yanlış olan. Masadaki hiç dokunulmamış yemeklerimizi bile orada öylece bırakıp gidiyoruz ve onlar çöpe gidiyor. Seni yanlış bulmuyorum kimseyi de umursama ama dikkat et hastalık boyutuna gelmesin. Kalan yemeğini almanda/paket yaptırmanda hiç bir sorun yok. Amcam 30 sene kadar Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yaşayıp Türkiye’ye döndükten sonra anlatırdı “Orada kalan hamburgeri bile bırakmazlar, paket yaptırırlar” diye.

Kalan yemeğini değil hiç yemeyeceği yemeği alıp onu götürüyormuş.

Demeden geçemicem İsraf olayına bende sinir oluyorum insanlar yemek dökünce tok gözlü göründüğünü sanıyor. Bende tabağını sonuna kadar bitirenlerdenim

Size katiliyorum, ama ben oyle bayram ziyaretleri gordumki birlikte vakit geciremiyorlar yemek hazirlayip hizmet etmekten. Halbuki 3 cesit ikram etsede o ziyaret daha guzel gecer. Bazi yerlerin cok garip adetleri var. 5 tane 10 tane eve gidiliyor burda sikinti yok. Ama her gittigin evde sofra kuruluyor, sehir disindan gelmiyorumki ayni yemek evdede var, sonra yiyip kalkiyorsun diger eve gidiyorsun yine yiyip kalkiyorsun. Yok oturup muhabbetde edeyim diyemezsin surekli misafir geliyor. Ayip olur kalkman lazim. Kadinlarin hepsi 90 kilo sirf bu sebeple.
Ben avrupalilarin evine cok davet edildim. Onlarda hicbirsey ikram etmiyor o da garip ama hosuma giden taraflari , mesela ailecek oturuyorlar bir gozlemeyi butun aile paylasiyor. Israf sifir. Bir yemek bitmeden digeri asla yapilmiyor. Bu benim hosuma gitti

1 dilimse israfin yanında para da önemi :))

O zaman bu arkadas yemek yapmaya useniyor evde birde kavanoza koymak filan.. bunu yapmaya utanirim ben. Oldu olacak siparis versin zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…