Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Ya bu aile süpermiş Anlatsana biraz daha valla çok komik. Adamlar resmen ne bulursak beleş götürelim modunda...
yaşarken hiç de öyle değiller valla, ben onlar gibi yapmadığım için bana saf salaksın sen derlerdi bi de gel tanıştırayım seni :))

Farklı birşey yazmadım, ayrıntılara fazla girmedim sadece, anlaşıldığını düşünüyorum çünkü yeterince.

Bana yaptiginiz cok tuhaf geldi.
Ornegin ne kadar pilav oluyor ki yarisini getiriyorsunuz. Tas catlasin uc bes kasiklik birsey kaliyordur. Bunun icin de kavanoz goturup eve getirmek bana ilginc geldi.

İlginç ama sıkıntı yaratabilir takıntı olmayınız sonra.

Bana yaptiginiz cok tuhaf geldi.
Ornegin ne kadar pilav oluyor ki yarisini getiriyorsunuz. Tas catlasin uc bes kasiklik birsey kaliyordur. Bunun icin de kavanoz goturup eve getirmek bana ilginc geldi.
Yapmıyorum artık

Eve götürünce yemeyip çöpe atmıyon inş. Hakkında yorum etmem sen paran ne edersen edersin canm ama dikkat et böle hastalıklı gbi olma ailemde var herşe evine topluyor

okul yemekhanesi dediğin yerde zaten ucuza yiyorsundur bi de üstüne sineğin yağını çıkarmaya çalışmak baya ağır cimrilik resmen. bi de allah bilir bulamaç gibi tepeliyorsundur hiç hoş bi resim oluşmadı gözümün önünde. ben toplu bir yere yemeğe gittiğimizde sorarım masada kalan açılmış ekmek yoğurt vs atıyorlar mı hayvanlaramı veriyorlar atıyorlarsa çıkışla onları poşetlemelerini isterim kedi köpek beslemesi yapan çok arkadaşım var genelde onlarla gittiğim için garip karşılamazlar onlar da ypaar onu. kendim için aldığım ötürdüğüm bir şey olmamıştır yiyeceğim kadar alırım her şeyden. şeker kürdan ketçap mayonez kullanmam almam da asla. parasını ödedim diye tabldotu da götürmeye kalkmıyorsundur umarım. cidden hoş huylar değil tedavi ol derim.

nasıl astınız mı bu durumu yapmayın bence

Çok fakir olduğunuzu düşünürdüm, çok üzülürdüm, bunun yerine yemeği evden kavanozlarla okula goturün bence hem sağlıklı beslenmiş hem de hint fukarası gibi çantada kavanozda artıkla dolaşmamış olursunuz

Hayvanlara kemik verilmemeli bnde bilmiyordum yeni öğrendim zararlıymış..

Sana gelince @stunel, çantanın içinde kokar o yemekler ya, hiç hijenik değil. Ya tabağını bitşrebilceğin kadar al.. Eve götürüp yiyorlar diyorsun, sırf parası verildi diye evdekileri de işkence yaptırma, fazla fazla yemek de bir israftır bunu millet anlıyamadı gitti..

Tüp mide ameliyatı oldum yaklaşık 3 sene önce ve asla bir porsiyon yemek yiyemiyorum.
Ve kalanları hep paket yaptırıyorum....
Misal bir porsiyon tavuk kanat 8 adet... Ben 4 5 tanesini yiyebiliyorum ki yanina konan pilav vs tamamen kalıyor. Asla dokunamıyorum bile... geri kalanlar paket oluyor ve 3 saat sonra yiyorum. Çantamda hep bi paket yemek oluyor...
Tabi kurdan mayonez vs almıyorum...

Israfa kacmayalim elbette ama bana fazla geldi bu kadari da.. Yemegi yiyeceğin kadar alabilirsin.. Diyet yapiyorsan baklava almazsin mesela.. Kavanoza doldurmak hoş degil.. Maydanozu limonu kürdanı toplamak da..

Son düzenleme:

gorsem cok takdir ederdim.. tuketim toplumu oldugumiz icin cok fazla tuketiyoruz.. kalanlar cöpe gidiyor.. israf oluyor.. neden ayip yada itici olsun ki.. asil dogru hareket budur.. Allah israfi sevmez.. mesela gecenlerde bi yerde serpme kahvalti yaptik.. cok fazla geldi yiyemedik.. hic dokunmadigimiz peynirler zeytinler kaşarlar hop gözumun onunde cope gitti.. o kadar uzuldum ki.. alip goturmek istedim ama cekindim.. hem cevre icin cok kötü hemde israf.. bence devam edin cok dogru yapiyorsunuz...

kesinlikle bizim insanimizda kendi ezik hissetme huyu var..cok egolu milletiz.. biz tenezzul etmeyiz oyle seylere bakisi var.. israf etmek neredeyse alkislanacak bi hareket olmus..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…