Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Ben Israf etmiyor diye düşünürdüm. Bende dışarda cay içtiğimiz zaman çayla birlikte gelen küp şekerleri alışmışlığım olmustur bi kac kez. Cayi şekersiz iciyorum ama o şekerlerin de parasını verdim sonucta evde başka bir seyde kullanırım diye. Yemek olayi da ayni bence. Sonucta siz almasaniz kalanlar çöp e gidiyor. Evet bunu yapan sadece sizi duydum ama sonucta israfa dikkat ediyor diye düşünürdüm. Kinanacak bir durum yok bence

Onların ki hakki olmayani almak görgüsüzlük bence. Konu sahibesi kendi yemediği ama parasını ödediği kendi yemeğini getirtiyor. Bende cay içtiğimizde cay tabağına konulmuş olan şekeri alırdım bazi zamanlar ama masadaki ne var ne yok almak başka bir seye giriyor

Çok kötü yorumlar yapanda olmuş bence hiç gerek yok. Bende kalan yemeğe üzülürüm. Dedemi inanılmaz severdim Allah rahmet eylesin. Çiftçiydi. Bak kızım yemek çok zor büyüyor, israf etme, yemeğini ye, sebze atma derdi. Şimdi kalan sebzeyi meyveyi atarken sanki ona ihanet ediyormuşum gibi geliyor. Bir geçmişi var bu düşüncenin.

İnsanlar ya cimri olduğunu ya takıntılı olduğunu yada çok zor durumda olduğunu düşünürler. Aynı insanlar akşam evlerine gittiklerinde seni unuturlar ama sen ziyan ettiğin şey için vicdan azabı çekersin. O yüzden içinden ne geliyorsa öyle yap :)

Yorumlarda bu kadar normal karşılanması çok tuhafıma gitti. Şöyleki bahsedilen durum bi restoranda pizzanın köftenin kalması gibi değil. Durum bu olsa yemeğinin kalanını paketlettiren müşteriyi asla tuhafsamam.
Konu sahibinin bahsettiği durum okul yemekhanesinde (1,5 - 2 tl ye 4-5 çeşit yemek alınıyor üniversite yemekhanelerinde) baklava vs hadi neyse ama kalan bir avuç pilavı evden kavanoz getirip ona doldurmak bana göre eğer durumu çok kötü değilse çok çok görgüsüzce. (Emin olun bir çok gören kişi böyle düşünecektir) Sadece hayvanlara verilmesi durumunda normal. Şahit olsam aşırı fakir diye düşünürüm. Çünkü tüm yemeğe 2 tl verdiğini düşünürsek pilava düşen pay 30 kr filan. Eğer mevzu yemek israfıysa en başta almamak daha normal.

ben de anlamadım nasıl normal karşılandığını...herhalde kuver ödenilen restoranlara gitseler tabağı çanağı da götürecekler

İsraf etmemen çok güzel bir şey ama , bir psikoloğa gözükmen lazım

Eger ac degilsem ya da diyet yapiyorum diye bile bile yemegi birakacaksam yemek almazdim. Yemek aliyorsam da bitirmeye calisirdim. Bitiremeyecegim yemegi almazdim. Kalirsa da kavanoza koymazdim, paket yaptirirdim.
Kavanozdaki yemekleri sonra yiyor musunuz ben onu merak ediyorum yoksa hayvanlara vermek icin mi kavanoza koyuyorsunuz?

Benimde annem boyle :)) limona kadar olmasada lokantada biseyler yiyoruz artarsa paket yaptıralım diyor ...Iftar çadırına gittiği zaman kalan ekmekleri alıyor yazık olmasın ziyan diye. Karni tok da olsa yemek kaldıysa tabak ta onu lokantada bırakamıyor yiyor parasını verdiği şeyi sonuna kadar kullanıyor kalırsa boşa para vermiş gibi düşünüyor sanirim

Yani tabakta kalan maydanoz limonu götürmek tuhaf gelirdi sanırım ama bence kötü bir davranış değil. Israf olmuyor en azından

bence de bu bir rahatsizlik

nasil bu kadar rahat olabiliyorlar ya insan aynı ortamda bulunmaya utanır dışarda biyerde

Helal olsun paranızı sonuna kadar verip haketmek ayrı dışarıda sırf sizin yiyemediğiniz yemek fazlalılığını bulamayıp çocuğu için çöp karıştıran anneler, açlıktan ölen çocuklar var.. kim ne derse desin önemli olan kendi vicdanınız ben de benzer davranışlardayım

Portakal elma gibi bir sey se yanima alir sonra yerim eyvallah ama gerisi tuhaf kaciyor bence de.

Bence çok tatlısınız ya karınca gibi yuvanıza taşıyosunuz ben severim böyle insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…