- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.106
- 133
Hahahahha çok tatlısınYaa evet yazmayı unutmuşum gerçekten bir ara onu da yapıyordum. Şeker atmıyorum ama atsaydım su kadar atardım diye alıp eve getirmişliğim çoktur
Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Eşimin ailesi de böyle çayı şekersiz içerler ama masadaki küp şekerlerin hepsini çantaya boşaltırlar, kürdan, ıslak mendil ne varsa toplarlar. Otelden tabak çatal bıçak ve kaşıktan 24 kişilik takım kurdular. Bardaklar fincanlar cabası. 3 koli 1 litrelik su getirmişker. Meyveleri poşetlemişler pazardan alır gibi, havlu getirmişler bisürü.
Yani bildiğiniz aşırıcılık yapıyorlar utanıyorum yemin ederim.
Tabağı yaladığını kendisi yazmış bende ona istinaden yazmış sana ne oluyor hemÜslubunuz çok çirkin,tabağı yalamak filan ne demek. Çok ayıp kendinize gelin. Sizi şikayet ettim
ben de anlamadım nasıl normal karşılandığını...herhalde kuver ödenilen restoranlara gitseler tabağı çanağı da götüreceklerYorumlarda bu kadar normal karşılanması çok tuhafıma gitti. Şöyleki bahsedilen durum bi restoranda pizzanın köftenin kalması gibi değil. Durum bu olsa yemeğinin kalanını paketlettiren müşteriyi asla tuhafsamam.
Konu sahibinin bahsettiği durum okul yemekhanesinde (1,5 - 2 tl ye 4-5 çeşit yemek alınıyor üniversite yemekhanelerinde) baklava vs hadi neyse ama kalan bir avuç pilavı evden kavanoz getirip ona doldurmak bana göre eğer durumu çok kötü değilse çok çok görgüsüzce. (Emin olun bir çok gören kişi böyle düşünecektir) Sadece hayvanlara verilmesi durumunda normal. Şahit olsam aşırı fakir diye düşünürüm. Çünkü tüm yemeğe 2 tl verdiğini düşünürsek pilava düşen pay 30 kr filan. Eğer mevzu yemek israfıysa en başta almamak daha normal.
Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
İsraf etmemen çok güzel bir şey ama , bir psikoloğa gözükmen lazımYorumlarda bu kadar normal karşılanması çok tuhafıma gitti. Şöyleki bahsedilen durum bi restoranda pizzanın köftenin kalması gibi değil. Durum bu olsa yemeğinin kalanını paketlettiren müşteriyi asla tuhafsamam.
Konu sahibinin bahsettiği durum okul yemekhanesinde (1,5 - 2 tl ye 4-5 çeşit yemek alınıyor üniversite yemekhanelerinde) baklava vs hadi neyse ama kalan bir avuç pilavı evden kavanoz getirip ona doldurmak bana göre eğer durumu çok kötü değilse çok çok görgüsüzce. (Emin olun bir çok gören kişi böyle düşünecektir) Sadece hayvanlara verilmesi durumunda normal. Şahit olsam aşırı fakir diye düşünürüm. Çünkü tüm yemeğe 2 tl verdiğini düşünürsek pilava düşen pay 30 kr filan. Eğer mevzu yemek israfıysa en başta almamak daha normal.
Evet buraya yazdıktan sonra gelen mesajlar üzerine yapmamaya karar verdim.nasıl astınız mı bu durumu yapmayın bence
bence de bu bir rahatsizlikBu bir negatif bilinc durumu. Cok detaya girmiyim, yuksek olasilikla o eve gelenler oldugu gibi çöpe gidiyor, uzerine bir de kavanoz bulaşığı cikiyor. Bunun psikolojik bir alt yapisi var, para verdim hakkim evde cope atacak olsam da ben atmaliyim vs.. yani yogurt kaplarini dondurma kaplarini biriktirmek de boyle. Ultra zengin de olabilir bunu yapan eger bilincaltinda kitlik varsa toplayicilik yapabilir. Yemek degil de baska seyi gerekli gereksiz bakmadan alip odalara yigabilir. Bizim ya da baskalarinin ne dusuneceginden ziyade siz bunu neden yapiyorsunuz bunu arastirin. Cevabi saglam bir psikolog ya da terapistte bulacaksiniz eminim. İhmal etmeyin bunlar cocukluktan getirilen kaliplardan kaynakli da olabiliyor.
nasil bu kadar rahat olabiliyorlar ya insan aynı ortamda bulunmaya utanır dışarda biyerdeaahhh bacım bi ara alışverişe beraber giderdik, kp gezerken bulduğunu yerdi, haram derdim tadına bakıyorum diye çeyrek kalıp peyniri götürmüşlüğü vardır, pazarda da aynıydı, asla gitmiyorum onlarla bi yere artık. Eşim de utanıyor ama huyları çok pis dinlemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?