arkadaşım aynı şey başıma geldi,ama üzülme topluyor yine kendini..Salona aldım yeniden yaprak verdi ,hata tek tük tomurcukları bile oluştu üzerinde : )Kalancho mu içeri almadım balkonda birşey olmaz diye üzeri sırf tomurcuk doluydu, şimdiyse tomurcukları duruyor fakat bir tane bile yaprak kalmadı, içeri aldım, akibeti hakkında bilgisi olan var mı? çok üzülüyorum...
Benimde artık kalanchoelerim var. Tam 4 minik saksı. Yeni geldi şu an üstleri tomurcuklu ve çiçekli. Direk gün ışığı almayan bir yere koydum. Umarım ölmezler manevi değerleri çok çok büyük. Bakım için tavsiyleriniz varsa beklerim:26:
Benimde kalonşem var,bir haylide büyüdü..direk güneş ışığını sevmez,çok suyuda..
sukulent olduğu için suyu barındırıyor yaprağında.Fazla ilgi istemeyen bir çiçek.
Eki Görüntüle 1014430
Bu da benim çirkin kalanchoem. Öncelikle göz zevkinizi bozduğum için özür dilerimBaşımıza gelenleri anlatınca nasıl direndiğine hayret ediceksiniz.
Şimdi bu yavrukuşa ekim ayında yaprak biti bulaştı. Bu yaprak biti denen illet her yerini sardı. yapraklarını yedi bitirdi. Bir de tuhaf yapışkan bir sıvı salgılıyordu. Bütün yaprakları yapış yapış olmakla kalmadı koyduğum her yeri batırdılar. Ben de sirkeli suyla yıkayıp attım balkona. O kadar çok bit vardı ki uğraşamicam dedim. Soğuktan ölürse ölür dedim bıraktım.
Dün haftasonu boşluğundan istifade atıp unuttuğum yavruya bir bakayım dedim. Bir baktım bitler cidden çok azalmış. Soğuğa dayanamamışlar. Ama bitki de bu hale gelmiş hiiiç yaprak kalmamıştı. Ben de toprağından çıkardım güzelce köklerini yıkadım ettim. Güzel bir duş aldırdım. Sonra bir kovaya 2 kaşık arapsabunu 2 diş sarımsak 2 kaşık da acı kırmızı toz biber koydum. üstüne kaynar su ekledim kovanın ağzına kadar. Su soğuyunca köklerini iyice temizlediğim bitkiyi bu suya attım. 30 dakika bıraktım.
Sonra çıkarıp güzelce yıkadım. Ve mantar ilacı fısfısladım üzerlerine.
Bu arada saksısını dezenfekte ettim. Saksı dibine önce iri sonra ufak çakıl taşları koydum. Sonra compo sana markalı kaktüs toprağını ekledim ve kalancoeları tek tek buraya ektim. Bir kısmını budadım. Yeni çelikler elde edip aynı saksıya ektim.
Artık son şanslarıydı. Ya istiklal ya ölüm diye bu kadar işleme maruz bıraktım yavruları.Şu an bir tane bile bit yok. Kalan tek tük bitleri ektikten sonra ellerimle temizledim zaten ölü oldukları için hemen dökülüyorlar.
Umarım yanlarına ektiğim çelikler de tutar. Bakalım yaşamazsa da kendi bilir artık elimden geleni yaptım..
Bu arada her türlü böcek sorununda yukarıda yazdığım tarifi fısfıslayark uygulayabilirsiniz ben biraz abarttım bitkiyi gözden çıkardığım için..
ayyy canım ne olmushihi cok kötü olmus canım ya. insallah düzelir o cicek bitleri cicegi mahvediyo benimde gülüme dadanmıstı kuruttu mahvetti gülümü cöpe attım.ama bidaha olursa bu dediklerini yapıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?