kalbim carpmiyosa, heycan yoksa???

forever78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
456
120
53
1 bucuk yillik bir iliskim var. Seviyor ve seviliyorum. Ama kalbim carpmiyo, yada oyle siril sıklam asik degilim. Mesela cok cok nadir heycanlaniyorum onunlayken. Dakikalarca fotografina bakmiyorum. Evlenince soyle yapariz boyle yapariz diye hayalini kurmuyorum. Bunlar evlilik karari almada ne kadar önemli kizlar? Yani sevgi tek basina yeter mi sizce? Mesela sevgili ile evlilik dusununce cok mutlu.olunur heycanlanilir plan yapilir filan ya, bende bunlarda yok. Mutlu olacağımı dusunuyorum ama sıradan bir mutluluk gibi. Aliskanliklardan dolayi mi boyle hissediyorum aceba? Birlikteyken egleniyoruz cok guzel vakit geciriyoruz hatta mesajlasirken bile egleniyoruz gülüyoruz felan.
Ama icimde hic heycan yok, kalp carpmasi yok, sadece sevgi var.
Bu evlilik icin yeterli mi sizce kizlar?
Yoksa sartmi o digerleride?
Tam ifade edemedim ama anlayin iste :)

Bence yeterli..cevremde ne kadar sirilsiklam asik olan gorduysem ters tepti..kadinin sevgi ve mantigi dengede tutmasi onemli bence.kendimden biliyorum.hersey kararinda guzel.ask zaten sevgiye eninde sonunda dönüscek.yaninda mutluyum diosan bence hic aldanma bu konulara:)

burda çok başlık gördük...Oysa severek evlenmiştik..ama 3. dayağımı yedim :) kafan karışıksa..google amcaya uçurum kenarındaki çiçek yaz bi hikaye çıkacak ilk linkten oku..biraz sana yardımcı olur...aşkta herşey illa kalp güm güm çarpçak diye şart değil..Bu zamanda herkes istiyor ki ayaklarım yerden kesilsin..mutluluktan göklere çıkayım..adam bazen bunu yapıyor..sevgililik nişan vs..ama evlenince bi değişiiyor..sen o çıkardığı göklerden yere çakılıyorsun...Sen o hikayeyi oku

sevgilinden önce çıktıgın kişileri eminim daha çok sevdin ve kalbin daha hızlı çarptı sırılsıklam aşkı yaşadın insan malesef erken yaşta sevgisini bu tür duyguları tüketiyor ve hayatının aşkını buldugunda ona hakettiği sevgiyi veremiyor.Ya da veremediğini düşünüyor. Eski sevgilinden kastım bir platonik aşk çok sevilen ama terkeden biri de olabilir
Bence evlenmeye değer insan yaşı ilerledikçe liseli çocuklar gibi daha sırılsıklar aşk vs yaşayamıyor sanki ama siz seviyorsunuz belki de eskiden çok yıpratan ilişkiniz oldu kalbiniz yorgun . Aşk ve sevgi farklı şeyler ama sevgi var o olmasa da yanında mutlu iseniz mantık evliliği gibi de düşünebiirsiniz

Ona baktığında bir hayranlık duygusu olusmuyor mu? Sadece güzellik manasinda demiyorum hal ve hareketlerinde de olabilir bir güzellik. Bence elini tuttugunda mesela heyecanlanmalisin

Simdi okuyorum onu :) yani bazen bende dusunuyorum soyle guzel olcak evliligim soyle mutlu olcam.diye hayaller kuranlar iki gun sonra tam tersini yasiyolar. En azindan ben ne olacagini tahmin ederek gidiyorum galiba evlilige :) gerci su 1 2 sene daha dusunmuyoruz ama nasip.

Benim için yeterli değil.

Tutku, çekim, heyecan yoksa bu dostça sevmek böyle sevgililik olmaz bence. Bunun herhangi bir arkadaşımla sevgili olmaktan ne farkı var ?

Ama yeterli olan insanlar da var. Aşktan vazgeçenler, aramayanlar çok gözünde büyütmeyenler de var. İnsandan insana değişir kendin nasıl mutlu olacaksan öyle yap.

Aynende dediginiz gibi oldu :) platonik bi ask vardi sonra o iliskiye dönüştü ve benim icin zorlu gecen bir ayrilik yasadim. Suan ona karsi hoc bisey yok icimde bundan eminim ama belkide dedigin gibi yorulmusluk yipranmislik bu hale gitirdi beni.

Ona baktığında bir hayranlık duygusu olusmuyor mu? Sadece güzellik manasinda demiyorum hal ve hareketlerinde de olabilir bir güzellik. Bence elini tuttugunda mesela heyecanlanmalisin
Dusunce yapisina hayranim bu hep soylerim onada ama heyecan yok dedigim gibi

Sadece mantıkla asla olmaz,sevgi zaten duyarsın seni kırmayan seven değer gösteren birine sevgi herkes duyar..peki ya bunları düşündünmü
1-Sen daha erkek arkadasın için evlilik planı heyecanı yaşayamıyorken kocaman ailesi ve dertleri ile nasıl uğrasacaksan.
Heves olmadan hiçbişey olmaz.
2-Onun sevgisine gveniyorsun ya birgün senden vazgececek olsa bu ilşki için kim uğraşacak?Zaten hevesi olmayan bi kadın mı sevgisi bitmiş erkek mi!
İşte bu yüzden diyorum ki heyecan ve aşk sonu ne olursa olsun olmadı şart
İlşkiler zaten zor,evlilik zaten zor sen onla plan yapamıyorken ileride neyapacaksın.Sıradan mutluluk hayalin can sıkıntısına dönüşecek.Yada bir başkasına aşık olduğunda ne yapacaksın.
Aşk önemli evet.Çünkü bir başkasına bakmazsın aşk olduğunda,lakin bu hevesssizlikle ne yuva ne cocuk olur..olsada olmaz.
Sırf bu yüzden bi ilşkimi bitirdim, heves yok aşk yok heyecan yok..eee ben ne b.k için evleniyom.Mutluluğun garantisi ne mantıkta ne aşkta ...
Ama yinede aşk yinede aşk

kesinlikle o yüzden canım çünkü yıpranmışlık oluyor bazen burada okuyorum liseli kızlar ölüyorum bitiyorum ne yapacağım diyor yazık keşke bitirmeseler bu duyguları ama insan yaşamadan bilmiyor gerçekleri . belki yolda görseniz dönüp bakmassınız çok da çirkinleşmiş geebilir size eski sevgiliniz ama bu yorgunluk kötü sevdiğiniz kişiye yansıtmayın size bakarken parlayan gözlerini düşünün . ben de erken evlenmek genç anne olmk isterdim o yüzden şimdi 6 yıllık ilşkimde hiç heyecan yok artık hevesimde yok gibi . sevgilinizle daha çok vakit geçirdikçe azalıyor bende öyle

benim için yeterli değil.
sevdiğim adama bakınca hayranlık duymalıyım, tutkulu sevmek önemli bir nokta bence. erkek Arkadaşımın da bana karşı böyle olmasını beklerim. ha demiyorum ayaklarım yerden kesilsin, gerçeklikten uzaklaşalım felan.. hayır böyle değil ama bir nebze tutku heyecan olmalı. Evliliği, beraber gideceğimiz tatili, yüzüklerimizi bunun gibi bir çok şeyin hayalini kurmalıyım.
tabi bu benim için. böyle düşünmeyenler de vardır eminim.
sizin için önemli olan ne onu düşünün bence :)

Ilk bastada mi boyleydi sonradan mi oldu

Alışkanlık oldu dicem ama daha 1 yıl olmuş kısa bir süre.
Bazen insan sıkılır bunalır bazen monotonlaşır ama heyecan olmazsa olmaz gibi.
Yani yanındayken her an heyecanlanman gerekmez tabiki ama özlemek, fotoğraflarına baktığında gülümsemek veya anılarınızı düşündüğünde heyecan duymak bunlar olmazsa olmaz şeyler.
Belki de herşey iyi gittiği için böyle sorgulama içine girmişsindir. Yani bir kavga edip uzak kaldığınızda anlarsın kıymetini, ne kadar sevdiğini. İnsan öyle zamanlarda ölçebiliyor sevgisini.

İlla ya öyle ya böyle olacak diye bir şey yok ki. Belli karşına hem güven, hem heyecan veren biri çıkacak. "eh ne yapalım, bununla yetineyim bari" dersen mutsuz olabilirsin. Eğer heyecana, tutkuyla ihtiyacı olmayan bir insan olsan eksikliğini hissetmezdin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…