• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbimi mi dinlemeliyim yoksa mantığımı mı?

lazkizi34

sudem
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
6.143
9
106
İstanbul
Öncelikle konumu okuyan herkeze şimdiden teşekkür ediyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli. Son 1 haftadır içinden çıkamadığım bir durumla karşı karşıyayım ve hayatımın kararını verme aşamasındayım. Konu şu ;

Bundan yaklaşık 2,5 ay önce 4 yıllık sevgilimden ayrıldım. Sebep olarak bu 4 yıl içinde sürekli kavga ve tartışma içinde olmamız aşırı kıskançlıkları. Kendisi Hoca kapanmamı ve çalışmamı istemıyor. Kuzenlerımle bile tokalaştığımda kavga ediyordu benımle. Nikah düşüyor sana haram diye. Ben sevdiğim için hep sustum. Gözüm nasıl karardıysa herşeyine tamam dedim ama bi zaman sonra anladımkı benı sadece köle yapmak için evlenıcek. Sürekli sözler verip tamam senın istediğin gibi olsun diyip 15 gun sonra herşey eskısıne dönen 4 yıl yaşadım ben. Ama sevdim çok sevdim.

Şuan hayatımda 1,5 aydır biri var ve benımle evlenmek istiyor. Ailesini tanıdım onlarda çok sevdiler benı çok iyi anlaştık. Çocuk çok iyi biri ve benı mutlu edeceğini biliyorum. Haziranda istemeye gelmek istiyorlar.

vee sorun şu ki eski sevgilim çok pişman olduğunu söylüyor her dakika mesaj atıp arıyor. çiçekler yolluyor. Köpek gibi pişmanım herşey senın istediğin gibi olcak dön diyor. Açık ol kapanma Özgür olacaksın sen ne dersen onu yapacağım diyor. Ama ben Korkuyorum Ya evlenene kadar böyle olur evlenınce eskiye dönerse diye.

Sorum şu ki kızlar sizce şuanki mutluluğumu bozmayıp devammı edeyim( ama kalbim acıyor 4 yılımı verdiğim için) yoksa gerimi dönmeliyim? :14:

KARARIMI VERDİM: Kalbimi dinleyip bir ömür çekmektense.... Mantığımı dinleyip bir ömür mutlu ve huzurlu olmayı tercih ettim. Eskisi komple sildim ve yeni erkek arkadaşımdan evlilik için zaman istedim. Ve kendisi ben ne zaman kendimi hazır hissedersem ozamana kadar bekleyeceğini söyledi...

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar kolay kolay değişmez :50: Seni kuzenlerinden bile kıskanan adam nasıl 2,5 ayda bu kadar değişebilir ki?

Hem sen baya baya evlilik hazırlığı yapıyordun nasıl bir anda değişti düşüncelerin. Eğer sevmiyorsan ayrıl o adam da yoluna gitsin. O adama da boş yere ümit verme.

İnsanlar kolay kolay değişmez :50: Seni kuzenlerinden bile kıskanan adam nasıl 2,5 ayda bu kadar değişebilir ki?

Hem sen baya baya evlilik hazırlığı yapıyordun nasıl bir anda değişti düşüncelerin. Eğer sevmiyorsan ayrıl o adam da yoluna gitsin. O adama da boş yere ümit verme.

kafamı okadar karıştırdı ki ne yapacağımı şaşırdım evet evlilik hazırlığı yapıyorum :14:

2.5 ay önce eski ilişkin bitmiş, yeni ilişkin 1.5 aylık, yani sadece 1 ay var arada, bukadar kısa sürede duygularını tartamazsın, hayatına yeni birisini o kadar erken almıssın ki dolayısıyla şimdi -yani eski sevgilin geri dönünce- kafan karıştı, çünkü daha eskisinin bitişini sindirmemişsin..soruna gelince, eskisinin degişecegini sanmıyorum yenisiyle devam edeceksen de acele etme derim

2.5 ay önce eski ilişkin bitmiş, yeni ilişkin 1.5 aylık, yani sadece 1 ay var arada, bukadar kısa sürede duygularını tartamazsın, hayatına yeni birisini o kadar erken almıssın ki dolayısıyla şimdi -yani eski sevgilin geri dönünce- kafan karıştı, çünkü daha eskisinin bitişini sindirmemişsin..soruna gelince, eskisinin degişecegini sanmıyorum yenisiyle devam edeceksen de acele etme derim

malesef en buyuk hatamda kısa sürede yeni bir ilişkiye başlamak oldu bu yuzden kendımı çok suçlu hissediyorum:14:

değişmiş olabileceğine inanmıyorum ben açıkcası
birde şunu sormak istiyorum şu an beraber olduğun adama aşık değilsin sanırım
öyle olsaydı kafan karışmazdı değil mi ?
kalbin tam olarak ne diyor sana ?

değişmiş olabileceğine inanmıyorum ben açıkcası
birde şunu sormak istiyorum şu an beraber olduğun adama aşık değilsin sanırım
öyle olsaydı kafan karışmazdı değil mi ?
kalbin tam olarak ne diyor sana ?

kalbim eski erkek arkadaşıma dönersem hayatım 1 ay süper olcak ama sonra değişecek diyor :(

Daha 1 ay olmuş seni hemen evliliğe çağırıyor..
Bilmem hadi evlilik aşamasını da geçtik de sen bu çocuğu 1 aydır iyi tanıyabildin mi?
Bak 4 yıllık adamı tanıyamamışsın şimdi it gibi pişman!

Dilerim Allahtan en hayırlısı neyse onu kalbine koyar

Daha 1 ay olmuş seni hemen evliliğe çağırıyor..
Bilmem hadi evlilik aşamasını da geçtik de sen bu çocuğu 1 aydır iyi tanıyabildin mi?
Bak 4 yıllık adamı tanıyamamışsın şimdi it gibi pişman!

Dilerim Allahtan en hayırlısı neyse onu kalbine koyar

Amin inşallah:26:

Ama sana bir tavsiye insan oğluna çok güvenme helede bu kadar kısa bir zaman içerisinde...A dur bak aklıma birşey geldi istihareyi biliyor musun? onu dene istersen bilmiyorsan google ye yada kk de ara bu konu çok konuşulmuştu bi ara

kalbim eski erkek arkadaşıma dönersem hayatım 1 ay süper olcak ama sonra değişecek diyor :(

canım bu kalbinin değil mantığının söylediği şey
kendine bile itiraf edemediğin şey sanırım eski sevgilini hala unutamamış olman

Ama sana bir tavsiye insan oğluna çok güvenme helede bu kadar kısa bir zaman içerisinde...A dur bak aklıma birşey geldi istihareyi biliyor musun? onu dene istersen bilmiyorsan google ye yada kk de ara bu konu çok konuşulmuştu bi ara

biliyorum canım evet denesem iyi olucak en iyisi bu akşam istehareye yatıyım:43:

şu anda seninle evlenmek isteyen kişiye haksızlık yapmıyor musun? o hayatını birleştirmek isterken senin kafan karmakarışık, bu iki kişi birbirinden haberdar mı? Öprenirlerse bir şekilde içinde olduğun durumu yanlış anlayabilirler. ESkisi ddeğişir mi hayır değişmez. Evlilik içinde acele etme bekle birazcık

şu anda seninle evlenmek isteyen kişiye haksızlık yapmıyor musun? o hayatını birleştirmek isterken senin kafan karmakarışık, bu iki kişi birbirinden haberdar mı? Öprenirlerse bir şekilde içinde olduğun durumu yanlış anlayabilirler. ESkisi ddeğişir mi hayır değişmez. Evlilik içinde acele etme bekle birazcık
evet yeni isteyen kişiyle evlilik hazırlığı içindeyim. daha istemeye gelmediler aileler tanışmadı.yeni çocuk eskiyi bilmiyor falan eski erkek arkadaşım evleneceğimi duyduğu için ona geri dönmemi istiyor. başkasıyla evlenmemi istemıyor.

Şuan evlenmek isteyen kişiyi düşünürse kendisine de haksızlık edcek belki.. Çünkü asıl öenmli olan kişinin kafası karışık bence..
Birazcık zaman herşeyin üstesinde gelcektir. (umarım)

eski sevgiliniz hırsta yapmış olabilir ya da intikam almak istiyordur kendisine dönmeniz için. Değişecek adam 4 yılda değişirdi zaten .Sonuçta mesleği aynı , görüşleri aynı. Kafanızı boşuna bulandırmayın bu karışıklık devam ederse hayatınızdan ikisi de çıkabilir yakın zamanda. Şu andaki erkek arkadaşınız için açıkcası üzüldüm onun yerinde olmak istemezdim :31::31:

eski sevgiliniz hırsta yapmış olabilir ya da intikam almak istiyordur kendisine dönmeniz için. Değişecek adam 4 yılda değişirdi zaten .Sonuçta mesleği aynı , görüşleri aynı. Kafanızı boşuna bulandırmayın bu karışıklık devam ederse hayatınızdan ikisi de çıkabilir yakın zamanda. Şu andaki erkek arkadaşınız için açıkcası üzüldüm onun yerinde olmak istemezdim :31::31:

şuan canım okadar yanıyorki neye üzüleceğimi şaşırdım sürekli ağlıyorum

Back
X